Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

 "Ad az isten jót is holnap."
A Magyar Köztársaság születési horoszkópjának éves előrejelzése a 2008-2009-es Szolár évre


"Ad az Isten jót is holnap, Minden sírva-vigadónak, És ha leszakad az ég is,
Marad magyar mégis-mégis, Ősi, szép és rémületlen."
Adyt idézve magunk is valljuk, hogy ezen gyötrelmekkel terhelt földi planétán, nincs nagyobb feladatunk, mint minden egyes pillanatban belső értékeink tudatában, a látható világon túli erőkbe kapaszkodva, az Ősök tanításait követve, a legmagasabb égi segítőink üzeneteire hangolódva, rátalálni a nehézségekből kivezető útra. Az igaz úton járó pedig már nem okol külső tényezőt, hanem a belső világosság felé haladva, alázattal végrehajtja Teremtőjének parancsát.

 

Ezen írásunkban országunk jelenlegi államformájának 19. "születésnapjától", a 2008. október 23. - 2009. október 23-ig terjedő időszakát, egyben országunk lehetséges történéseit boncolgatjuk. Hiszen minden horoszkópnak, akár személyre, akár jelen esetben a Magyar Köztársaság kikiáltásának időpontjára nézve, felállítható az úgynevezett Szolár képlete, mely éves előrejelzést jelent. Amint azt előző képletkifejtésünkben (novemberi Aranytarsoly) is említettük, egy horoszkóp hármas szinten működik: fizikai, lelki szellemi olvasata van. Így az asztrológus poláris világunkban, a szabad akarat által is vezérelt, és csakis általunk, emberek által rossznak, vagy éppen jónak ítélt, "címkézett" eseményekre lát rá. Azonban szellemi fejlődésünk - jelen esetben az ország sorsának szempontjából - lehet, hogy éppen egy kevésbé kellemes esemény, fájdalom, vagy éppen szükségszerű áldozatvállalás jelentheti a tanulnivalót, illetve a lehetséges kivezető utat.

Új kezdet
A szerzők ezen sorokat a Köztársaság kikiáltásának 2008-as "születésnapja" körüli időszakban írják, azonban az olvasó elé csak decemberben jut el előrejelzésünk. Így a képletből kiolvasható, novemberi, nemzeti, társadalmi igazságtalanságokból fakadó feszültségekhez kapcsolódó események heve már a múlté.  
Mégis, egy november végi "láthatatlan", a nemzet gyökeréből, mondhatni az utcáról induló, erőteljes, mindent felforgató változást jelölő eseményről fontos szót ejtenünk. Ha jobban megvizsgáljuk, a képletünkben a látszólag magányosan "tengődő" Nyilas Vénuszt, kiderül, hogy e november 27-28.-i napi bolygóállás, óriási lehetőségeket rejt magában. Erre a magányosan "veszteglő" Nyilas Vénuszra, mely a női energiákat, szerencsét, nemzeti értékű társas viszonyokat, emberbaráti társulásokat jelöli, "rááll" öt jelentős bolygó (Nap, Hold, Mars, Merkúr, Plútó). Ebből a bolygó együttállásból, mindenképpen kiolvasható az "utcáról", az "alulról" jövő magyar értékrendű, nemzeti mozgalmak éledése. Hogy ez a hatás fizikai, azaz valós feszültséggel teli, utcai mozgalmakban csapódik-e le, vagy egy magasabb spirituális, népünk számára oly fontos lelki és szellemi emelkedést hoz-e el, azt ezen cikk olvasásának napján már tudni fogjuk. Bár e Nyilas jegyben álló bolygókonstelláció minden egyes tagja erőteljes, feszültséggel terhelt helyzeteket jelöl, mégis a valódi változást jelölő Plútóval a legfontosabb foglalkoznunk. A Plútó mindent felforgató, végletes átalakulást hozó, tömegmozgalmakat és pártokat szimbolizáló hatása sorsfordító lehet számunkra! Ezen a napon ugyanis (2008. November 28.) 13 év után, a Plútó végleg átlép a Bakba. Így e bolygó tömegekre gyakorolt hatása miatt igen jelentős, elementáris, mindent letaroló erejével felkiáltójelként jelzi a képletben megfogalmazott alaptartalmat: az elmúlás szükségszerűségét, a változás lehetőségét! A képletre rátekintő laikus szem is, ha mást nem, egyet biztosan észrevesz: a mértani keresztet, magyarul mondva, a körbeírt keresztet. Ez a változó jegyekben lévő, úgynevezett labil merev kereszt, a szemünk előtt lejátszódó radikális változásra hívja fel a figyelmet, mely az értelem és érzelem hatására beinduló átalakulások kezdetét jelölheti. S hogy ezen cikk olvasásakor, a már magunk mögött hagyott időminőség éppen Újholdra, ráadásul Advent kezdetére esik, jelzi ezen kiemelt konstelláció nagyszerűségét. Bízzunk benne, hogy a Fény fiú születésére való várakozás idején, az Újholdat követő, növekedő fény energiák, valóban egy új elementáris kezdetet hoznak meg nemzetünk lelkületében.

Nemzetünk ez évi sorsfeladata
Mi is a Karma? A szanszkrit eredetű karma szó, az élet ok-okozati törvényszerűségeit jelenti. Azokat a rejtett indokokat, amelyek befolyással vannak az emberekre, családokra, nemzetekre sorsuk "megalkotásakor".
Nemzetünk Karmikus sorsfeladatát a felszálló Holdcsomópont, azaz a Karmapont, valamint a Szaturnusz ház és jegyhelyzete jelöli elsősorban, mely utóbbi nemcsak a nehézségeket, de a  "bölcsülés" lehetőségét is magában hordja. Erőteljes jelzés, mindkettő képletbéli helyzetének előtérbe kerülése ebben a Szolárévben is. A felszálló Holdcsomópont kiemelt szerepe erősen kötődik a 19-es számhoz. Ekkor van ugyanis a Karmapont "visszatérés", amikor is a Radix, azaz születési képlet (1989. október 23.) illetve az éves előrejelzést adó szolár képlet (2008. október 23. - 2009. október 23.) karma állásai azonos jegybe térnek. Jelen esetben a Vízöntőbe, ugyanis ez a felszálló Holdcsomópont keringési ideje. A számmisztikában - mely a számok szakrális jelentésével foglalkozik-, ezen szám, a dolgok lezárását, új helyzetek észrevételét és cselekvésre ösztönzését mutatja meg számunkra. Ezért egy magasabb szintű új kezdet jelölője is lehet! A Vízöntő Karma a legnemesebb és legforradalmibb feladatra szólít bennünket. Azzal a feladattal "születettünk", hogy ősi tudásunkat és vezetői képességeinket felhasználva (Oroszlán leszálló Holdcsomópont), felsőbbrendűségi tudat nélkül, egy közös cél érdekében, "álruhás királyként" a köz javát szolgáljuk. Vagyis a Vízöntő jeggyel szemben álló Oroszlán leszálló Holdcsomópont tudatja velünk azt az ősi, Aranykorból hozott tudást, melyet máig a néplélek őriz, meglétét, pedig néphagyományaink kézzel fogható módon bizonyítják. Ne feledjük, még ha direkt módon, manipulált eszközökkel altatják is nemzettársaink jó részét, tennivalónk mégis közös velük, így mindenkinek, aki már az "úton" jár, közös a karma feladata: mások tudatszintjének emelése, az egész Kárpát medence területén. Ezt erősíti bennünk, a képletben látható Hold és a leszálló Holdcsomópont együttállása, mely a múltban gyökerező királynői energiákat jelöli. Ismétlődő ez évi együttállásuk a 11-es házban, az Ég Királynőjének fokozott segítségét mutatja, mégpedig Nagy Boldogasszony napjának időszakában! (2009. aug.15.)
A 2008.-2009. évi szolárban ez a Vízöntő Karmapont tág együttállásban a ködösítést, a bizonytalanságot, a titkolózást képviselő Neptunusszal áll együtt az 5-ös, Teremtés házában. A felszálló Holdcsomópont 19. évi fokra, napra pontos, egzakt visszatérése, éppen ezzel a titkolózó bolygóval áll együtt, melynek konkrét hatása 2009. február első két hetében válik intenzívvé. Legyünk résen, hiszen bizonyosan újabb, manipulált álmegoldásokkal altatnak majd bennünket. Ez mégse szegje kedvünket, s mi tántoríthatatlanul törekedjünk Istentől ránk ruházott sorsfeladatunk kimunkálására! Vagyis a múltból hozott vezetői képességeinket, szenvedélyességünket, alkotói képességeinket, a közösség javára, másokkal együttműködve hasznosítsuk. Mindehhez segítséget nyújt a Vízöntő eredeti gondolkodásmódja, idealizmusa, újszerű eszmeisége, jövőre vonatkozó látásmódja. Ám fontos mindehhez, hogy levetkőzzük a Nyilas negatívumait: a túlzott önhittséget, sznobságot, s inkább valós, belső erkölcsi tartással, értékeink tudatában, egészséges öntudattal társaink szeretetteljes elfogadásával győzzük le a jelenlegi, tudatosan manipulált megosztottságunkat! Ha ezt cselekedjük, a Neptun ködösítő jellege helyett, a Vénusz felső oktávjaként a legmagasabb szintű szeretetet működtethetjük Karmikusan. Ha alázattal elfogadjuk a ránk mért ez évi feladatot, akkor a legmagasabb szintű női energiák felemelő segítségére is számíthatunk! (Hold-Neptun szembenállás)

Spirituális áldozatunk
A Karmapont jegybéli állásának, vagyis a Vízöntőnek két uralkodó bolygója, a Szaturnusz és az Uránusz energiái feszülnek egymásnak képletünkben. Ez a fényszög kapcsolat egész szolár évben, tehát 2009. október 23-ig érezteti fájdalmasan nehéz hatását. Feszítő ereje három alkalommal lesz egészen pontos, egzakt. Elsőként 2008. november 4. körül érzetette hatását. Sajnos - a képletünben is látható-, a november első napjaira "beálló" Mars Plútó találkozás a 3-as házban, meghozta az első véráldozatot Dunaszerdahelyen. Második beteljesülése, egy január 26.-i gyűrűs napfogyatkozás után, 2009. február 5.-re, Gyertyaszentelő Boldogasszony utáni időszakra tehető. Az imént kifejtett Vízöntő Karmapont és Neptunusz együttállás éppen erre az időszakra esik. Harmadik konkrét együttállása 2009. szeptember 15.-re várható, mely a szolár képletünk szerint, éppen a Szűz Ascendensen álló Szaturnusz időpontja, Kisboldogasszony napja!
A Szaturnusz Uránusz oppozíció, másnéven szemben állás, az egyik legfontosabb úgynevezett lassú bolygók által ránk, az egész emberiségre ható fényszög kapcsolatok egyike. A szilárd gyökerű Szaturnuszt, mely a nehézségeket, a fájdalmat, ugyanakkor a nehézségekből fakadó tudást is jelképezi, szembe támadja, szétmorzsolja, összerombolja a vele átellenben álló, gyors, forradalmi változásokat, kibillent élethelyzeteket produkáló Uránusz. E két lassú haladású bolygó házbéli, jegybéli állása, a Szűz - Halak tengely mutatja a helyzet komolyságát, rendkívüli, szellemi, spirituális erejét, a magasabb rendű célokért való áldozatvállalásunkat. A Szaturnusz Szűz életterületen állva jelképezi számunkra a beszűkült, korlátolt, életünk dogmatizált, információk halmazára szűkült világát, ahol az anyagi létben szerzett negatív élmények, nehézségek, fájdalmak és betegségek akadályoznak minket. Hogy a pusztán materializált látásmódból kitörve, végre meglássuk az Isteni fényt a "modern", civilizált emberiség lelki-szellemi éjszakájában, az Uránusz Halak csillagképbéli helyzete hozhatja meg számunkra. Így a nehézségekből kivezető utat, éppen ez a fájdalmakkal terhelt feszültség lesz képes felforgatni, s a megmerevedett, megkövült, elavult dogmákat felkavarva, a szellemi emelkedés lehetőségét biztosítani. A Halak minőség, az Unió Mystica, azaz a "Minden Egy" tudatát, a bennünk rejlő, ámbár fölöttünk álló Teremtő akaratát, törvényeit világosíthatja meg mindannyiunk számára. E két bolygó, a Szűz-Halak tengelyen állva tehát, az áldozathozatalt jelenti, mely egy magasabb Isteni világba juttathatja az emberiséget. Így akármennyire is fájó, hogy mindennapjaink a fizikai lemondásról, a nehézségekről, a testi bajokról és egész-ségtelenségről szólnak, mégis el kell fogadnunk ennek szükségszerűségét. Lemondásunk nem lesz hiábavaló, mert így egyrészt egyes emberként, másrészt a nemzet, illetve az emberiség tagjaként megtesszük az első lépéseket egy igazabb, isteni törvényekkel bíró világba.
Áldozatunk így kiengesztelés lesz a Teremtő szemében. Tudták ezt már őseink is akik, nem kényszerből, hanem önként cselekedtek így a jobb jövő reményében.

A kiengesztelés
Ezt a nehéz Szaturnusz - Uránusz konstellációt a Jupiter áldó hatása segíti egy trigon-szextil fényszög együttessel, mely a "Nagy szerencse" és a "Magyarság bolygója", egyben a Nyilas ura. Bízzunk benne, hogy ez a Bakban álló bolygó, felszínre segíti a nemzet minden egyes tagjának lelkében szunnyadó magasabb rendű erkölcsiséget, hitet és tudást. Fejlődési lehetőségünk tehát a kemény munkában, az önfegyelemben és a szilárd meggyőződésünkben kereshető, mely belülről eredő hitünkből, tekintélyünkből, bizakodásunkból, az igazság tudásából fakad.
Merjük hinni, hogy nem kell többé feltenni, e középkori Szent István ének kérdését: "Ah, hol vagy magyarok, Tündöklő csillaga! Ki voltál valaha, Országunk istápja!" - mert a Jupiter áldó hatása 2009. január 5. körül, Vízkereszt előestéjén lesz érezhető leginkább! Készüljünk rá tudatosan, mert előtte Karácsony és Szilveszter körül, a Köztársaság 1998-as születésének képletében álló úgynevezett transzcendentális bolygók (Uránusz, Neptunusz, Plútó) és Szolár képletünk Szaturnusza, tág együttállásban egymást fokozottan erősítve, fizikai szinten nehézségeket hozhat mindannyiunk számára. Azonban spirituális tudatossággal, a szeretet törvényére, Jézus, a Fény fiú születésére figyelve, lelki-szellemi megemelkedettséggel társulhat! Tudatosan törekedjünk rá, hogy ne a fizikai, anyagi szintű nagybevásárlásról, rohanásról, feszültségről és idegeskedésről szóljon ez az ünnep, hanem a családi összetartozás, "a jászol melege" boldogítson bennünket. Erre szólít a képlet IV. házbéli, (a család, nemzet, haza) helyzete. Most jött el az ideje, hogy a Köztársaság Radix képletének egyik legsarkalatosabb nehézségét feloldjuk a szeretet erejével! Szolár képletünk csodálatosan mutatja, hogy a bennünk rejlő szeretet ereje hozhatja meg igazán az oly rég áhított változást. Ezt szimbolizálja a Szolár IV. (család, otthon, haza, gyökerek) házának csúcsára (IC, azaz kezdet és gyökerek) ráálló 1998-as Radix képlet Vénusza, mely eleve jelzi Mária segítségét! Ez a pontos, egzakt Vénuszi állás éppen december 8.-ra, azaz a Szeplőtelen Fogantatás napjára, Földtiltó Boldogasszony ünnepére esik! Mi sem hívja fel jobban a figyelmünket arra, hogy a fizikai, anyagi kötöttségeinktől elrugaszkodva, megszívlelve a Karácsony igazi üzenetét, a karácsonyfa csillagain át, nézzünk fel a csillagos Égboltra.

Vissza!  
Vissza!