Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek Üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának (2008. Október 23. -2009. Október 23.) aktuális értelmezése

Az Ősök üzenete
2009. Augusztus 7. és Szeptember 11. közötti időszak elemzése

Urunk színe változását elhagyva, a tomboló fény időszakán túllépve a példa előttünk áll. Megidézi bennünk Jézus Atyai, Teremtői, Fény Krisztusi minőségét. E földöntúli fénytünemény nekünk, földi halandóknak is üzen. Mi, akik képmásként teremtettünk, most egy pillanatra megragadhatjuk saját isteni minőségünket, mellyel jól kell majd sáfárkodni. Mert mindannyian nagy döntések előtt állunk, s aki visszatér az őseredet szerves világához, gondolkodásához, tiszteletben tartja a ránk szabott égi s földi törvényeket, alázattal, szeretettel viseltet minden élő iránt, az biztosan nem fog elbukni a hosszú, s nehéz vizsgán, mely az emberiség előtt áll. Ne feledjük! "Urunk színe változása után feketedik már a tarló és fehéredik az arató!"

Elmélkedésünket az Augusztus 7-től Szeptember elejéig tartó időszakkal folytatjuk. A vizsgálandó életterületeket tekintve, nemzetünk jelenlegi életszakasza a 11-es barátok segítők házából indul, mely a Köztársaság Radix képletével (1989. Október 23.) összevetve, annak VII-es, külvilág, társas kapcsolatok életterületével egyezik. Nagyboldogasszony elmúltával átlépünk majd a 12-es, sötét, úgynevezett zártságok, titkos ellenségek házába, mely a Radix képlet 8-as, szintén sötét nehéz területével kapcsolódik az adott időszakhoz. Mindez felveti a kérdést, hogy a külvilágtól milyen "segítséget" várhatunk? Hát sötétet. Azonban a sötétség természetes visszahúzódást, befeléfordulást, elmélkedést, s végül lelki és szellemi emelkedést, átalakulást, megvilágosodást eredményezhet, ha nem elszenvedői, hanem a nehézségekből okuló tanítványai kívánunk lenni sorsunknak! Történelmünk múltidéző, áldozatos példái, sorakoznak szemünk előtt ebben az időszakban, melyet a képletünkben a leszálló Holdcsomópont jelöl. Ha felidézzük milyen események üzennek, csupa  áldozatos sorscsapásnak mondható évfordulót találunk a naptárban.  Íme néhány a sorból: 955. Augusztus 10. a Lech mezei csata vereségének napja, ahol megtorlásul Bulcsú és Lél vezéreket Nagyboldogasszony napján kivégeztek. Augusztus 13.-án, 1849-ben, a Világosi fegyverletétel napján meghalt a magyar szabadság álma. A megadást követő súlyos megtorlás  következményeként Október 6-án az aradi Tizenhármakat, illetve Pesten Batthyány Lajost  kivégezték. Intő jel, hogy képletünkben éppen ez az októberi nap kiemelt helyet kap! A racionális gondolkodást, a párbeszédet, az egymással való szót értést, a kommunikációt jelképező Merkúr, a "Lélekvezető", éppen Olvasós Boldogasszony napján kapott "helyet" ez évben.
Augusztus 15. Szent István király halála, Nagyboldogasszony napja, hazánk örökös királynéjának emléknapja. Augusztus 19-én a Bethlen kormány bukása 1931-ben. S végül két Augusztus 29-i esemény: 1526-ban a mohácsi tragédia, ahol II. Lajos a Csele patakban leli halálát, s vele elvész a királyi tanács java, és a magyar sereg színe-virága. Valamint 1541 Augusztus 29-én Buda csellel történő elfoglalása, az ország három részre szakadása. (Érdemes a "csel" szóra összpontosítanunk figyelmünket.)
Összefoglalva tehát: az elkövetkezendő időszak nehézkes, a fizikai világban sötét, zárt, titkos, nyomorúságos helyzeteket hozó szakasza ez az évnek, azonban spirituális tudatosságra törekedve, az áldozatot megszentelve, lelki és szellemi magaslatokba juthatunk el társadalmi szinten.

Augusztus 7. - Az Ősök üzenete
Fejtegetésünket Augusztus 7-én Oroszlán idusán indítjuk. A Teremtő nappali "szeme", a Fővilágosító, a történésekre rávilágító Nap, a delelőpontján túl jár már. Égi pályáján bár még tündökölni látszik, ám az elmúlást is magában hordozza. Ezen a Napon a tranzit, vagyis az áthaladó Nap megcsillantja a Múltunkat jelző, Leszálló Holdcsomópontot, rávilágítva annak mondanivalójára.
Szokásos képletünkbe, mely a 2008-2009-es Szolár valamint a 1989-es Radix képlet összevetése, most nemcsak a Leszálló Holdcsomópont Augusztus 7-i napi állásait, de az 1526-os Mohácsi tragédia Radix képletét is belevetítjük. Ezt a négy fontos horoszkópot egybevetve megfontolandó üzenetet kapunk. Múltunk, őseink figyelmeztetnek a segítők házából, hogy idén a változás lehetősége bár adott (ezt a változó jegyekben álló merev kereszt mutatja), de ehhez ránk, a mi akaraterőnkre, tenni akarásunkra, aktivitásunkra is szűkség van. Ezt mutatja a Leszálló Holdcsomópont, tranzit nappal együttálló Mohácsi Mars állása, mely a céltudatosságot, akaraterőt, az élni akarást, s a nép immunrendszerét jelöli. Ha nem tanulunk a történelmi példákból, akkor ezen Mars valóban a 8-as, sötét, nehéz erőket képviseli. A Mohácsi Radix képlet nagy tanulsága ez az egyedül, fényszög, azaz segítség nélküli, sötét, halálos helyzetben álló, erőtlen Mars, mely a bukott helyzetű csata, a harc, a hadsereg halálának jelölője egyben. Nem csoda, hogy nemzetünk sorstragédiája ezen a napon következett be, mert, akaraterejét, harcias megnyilvánulását, önvédelmi reakcióját semmilyen égi- földi hatalom nem támogatta. Ha nem akarunk második Mohácsot, akkor az összefogásra van szükség minden nemzeti erőnek! Ha élünk a múlt tanulságával, szellemi és lelki erőinket összeadva, ki-ki a maga területén kiáll az igaság mellett, akkor az egész nemzet érdekében lépünk, s a nehézségekből kivezető út irányába haladunk. Ezt mutatja a képletünkben az Augusztus 7-i áthaladó, tranzit Mars állása, mely tetterőt, céltudatosságot, bátorságot jelent, s amely Szolár képletünk Mc-jére, azaz a nehézségekből kivezető útra, a haladási irányunk jelölőjére áll rá. Ezt erősíti a Mohácsi Radix képlet Jupiter Uránusza, mely a magyarság a hit, erkölcs, önbecsülés bolygójának, valamint a magasabb rendű gondolatok és a gyors változásokat jelző Uránusz bolygók egymásra hatását mutatja.
Segíts magadon Isten is megsegít! Ám a Jóisten csak akkor segít, ha mi is hozzátesszük a magunkét, s akkor megvilágosodó gondolatok ölthetnek formát tettre kész cselekvésben! Ezt mutatja szolár képletünk Ic-jén gyökereinken, múltunkon nyugvó Nyilas "magányos" Vénusza, Szűz Mária ereje, melyre alapozhatunk!
Tovább lépve a képletben a Mohácsi tragédia leszálló Holdcsomópontjával együttálló a 7-i tranzit Vénusz és Radix Jupiter együttállása a X-es hatalom házában, azt jelenti, hogy csakis a múltból tanulva, Isten segítségével birtokolhatjuk a vezetői hatalmat. Kiemelt helyet kap a  Radix Rák-Bak, Ascendens-Descendens tengelyen álló karmikus Mohácsi Holdcsomópontok, melyek Szolár képletünkben ismét a Rák -Bak tengely, életterületek szintjén, a IV -es és X-es házak mondavalóját ismétlik. Mindez a nemzet és a rajta uralkodó hatalom, az Anyaföld és a kormányzat gondolatát vetik föl! Jelen esetben, szolár évünk épp a lehetőségét adja hogy, végre a Nemzetet, ellenzéket képviselő Rák beleszólhat saját életének irányításába (X-es ház). "Itt az idő, most vagy soha", tanulni a múltból, Isten segítségével, a hit megragadásával, a magyar önbecsülés felszínre hozásával. Mivel a Jupiter a növekedést is jelenti, fel kéne végre nőni a feladathoz, de nem túllépve az arany középutat!  Folytatva az egybeeséseket, az Asc.- Desc tengely fölötti szellemiség területén áll mind a négy képlet múltat, idéző Leszálló Holdcsomóponja. Fölhívva a figyelmet a múltbéli hibáinkra, erényeinkre és azok őszinte feldolgozására. Nem szabad, hogy az eddig elnyomott nemzeti öntudat, kritikátlan megnyilvánulásokba torkolljon, hiszen ismerjük a mérleg nyelvének működési elvét, s ellenfeleink éppen ezt használják ki.
A Leszálló Holdcsomópontok, melyek jupiteri jelleggel bírnak, azt is kifejezik, hogy ha megértjük mondanivalóját, az a "Nagy szerencse" bolygójaként segít, a Felszálló Holdcsomópont szaturnuszi jellege viszont, mindaddig a fizikai nehézségeket, a szűkséget hozza el, míg a nehéz, de karmikus, vagyis most megtanulandó feladatunkat gyakorolni nem kezdjük! Mind a négy képlet Felszálló Holdcsomóponja, azaz karmappontjai, életfeladatai a Szolár képlet Ascendens-Descendens tengelye alatt, azaz fizikai szinten, a "mi" negyedben állnak. Tehát a közös, megoldandó csoportos karmánkra itt, fizikai szinten, a cselekvő világban hatnak! Ezt mutatja az Augusztus 7-i, 5-ös házas Holdcsomópont Vízöntő állása is, mely a Mohácsi Vízöntő Holddal, azaz a lelkiség, a tudatalatti, az ösztönvilág, a szeretet jelölőjével, illetve Boldogasszony jelképével, éppen a teremtés, a kreativitás a szív házában áll. Tehát itt és most, nagy célok érdekében társas kapcsolatainkban, baráti és közösségi keretek között kell szeretettel cselekednünk.



Mohács számmisztikai üzenete
A 473 éve történt tragédia számjegyeit összeadva, számmisztikailag 5-öt kapunk, mely a Merkúr bolygó rezgésminőségét képviseli. Szolár évünk születési uralkodója, Ascendensének ura. Kiemelt helyzetét az is erősíti, hogy Szolár képletünk MC-jének, haladási irányának, nehézségekből kivezető útjának is az uralkodója. Vagyis ezen év kulcshelyzete, kiemelt eseménye, a képletben szereplő Merkúrra, azaz Olvasós Boldogasszony idejére, Október 6-ra, s azt követő napokra esik. A "merkurikus" üzenet erős, hiszen erre a szolár Merkúr bolygóra még a 89-es Radix Mérleg Merkúrja, illetve Radix Marsa is rááll, melyek a Radix képlet szellemiség házának üzenetét hordozzák. Erre a későbbiekben, az adott időszakban még hosszasan kitérünk. Ám előre vetítve üzenetét: a gondolat és a cselekvés egységét hozhatja el, Vénuszi szeretetteljes uralomban. Jelenlegi időszakunkban viszont a tranzit Merkúr áll együtt a Mohácsi, 8-as, nehézségek házában álló Nap, Merkúr együttállással. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, a két sötét ház találkozásából adódó üzenet erejét. Merkúr, az angyali lélekvezető, ki a keresztény misztikában Szent Mihály Főangyal "köpenyébe" bújva vezeti a lelkeket! Bízzunk benne, hogy Október 6.-15-e közötti időszak valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket, hogy égi segítséggel, Olvasós Boldogasszony idején a lelkek Szent Mihály mérlegére lépve már itt a földi világban elszámoltatnak. Ám ahhoz, hogy az égi segítség földi talajt érjen, nekünk is "merkurikus" párbeszédre, tiszta gondolatokra, összakapaszkodásra van szűkségünk!

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén
Három nappal Mária halála után az Apostolok összegyűltek Mária sírja körül. Ekkor megjelent Jézus és a lelkek vezetője a Merkurikus minőségű, Hermész Főangyali utóda, maga Szent Mihály az angyali lélekvezető, ki Mária pólyába öltöztetett lelkét és a sírból kiemelt halott testét egyesítve, az égbe emelte a Szent Szüzet.
Nagyboldogasszony ünnepe az aratás végidőszakát jelentette, így a megpihenés idejét hozta el. Persze ezzel a gabonával való munkálkodásnak nem lett vége, ekkor kezdődött a cséplés ideje, valamint a gyógyfüvek, orvosi füvek szedésének az időszaka is most jött el, hogy aztán a szeptember 8-i áldozatos, aprólékos "szűzies" munkával Kisasszony Mária elraktározhassa a hosszú sötétségek idejére. Üzenetértéke számunkra is egyértelmű. Égi Istenasszonyunk ünnepének idején most mi is erőt gyűjthetünk, a magasabb erők előtt tisztelegvén.
Augusztus 15-i napi, tranzit bolygóállása megvilágítja a Radix és a Szolár Oroszlán Holdak és Leszálló Holdcsomópontok együttállását. Azaz az ősöket, a Nagyasszonyokat, s magát Boldogasszonyt, mint 11-es házas segítőinket. A tranzit Hold, gyönyörű trigon fényszöget vet a Nappal megvilágosított fent említett Holdakra és leszálló Holdcsomópontokra, mégpedig a szellemiség, a magyarság 9-es házából. Boldogasszony áll és vár, hogy mi is nyújtsunk kezet Ő néki.  De mivel Ikrekben, Merkúri uralom alatt tartózkodik, kiemelt szerepét az amúgy is látványos szolár Ascendenre álló Szolár és tranzit Szaturnusszokkal éri el. Segít, hogy a régi beidegződéseket, a biztosnak vélt kapaszkodókat merjük elengedni, mert erre kényszerít bennünket a sors.  Ennek cselekvéssel megtöltött ideje a szeptember elejére tehető 7-15-e közötti napokban ér utol bennünket.(Következő számunkban erről részletesen tárgyalunk!) Mindezt a Szűz Szaturnusz- Halak Uránusz szembenállással üzenik az égiek. Kik a rugalmas, ám részletekbe menő gondolkodásmódot, a reális lehetőségeinkhez alkalmazkodó, a mindennapok cselekedeteiben a ráció és a szakralitás kiegyenlítését, fizikai világunk égi törvényekhez való igazítását, a rész és az egész viszonyát, szerves gondolkodását idézik meg, s kérik számon sokadszorra. A tranzit képletben Vénusz kedvező fényszöget, a Mars pedig nehéz, ám cselekvő, beindító kvadrátot vet erre Merkúrra. Mindez a bizonytalan helyzetek kialakulását hozhatják el ezekben a napokban. A sötét 8-as házból jövő uránuszi támadásokkal, a mesterkélt zavarkeltést, a Jupiter Neptun együttállással a törvénytelenséget és erkölcstelenséget idézhetik elő a sötét erők. Ne hagyjuk, hogy a zabolátlan ellenerők házat, s hazát óvó Égi Édesnyánk óriási segítő erővel bíró Égi Áldását megrontsák! 

Vissza!  
Vissza!