Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete

Nándorfehérvártól, Urunk színeváltozásáig.
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának (2008. Október 23.-2009. Október 23.) aktuális értelmezése 2009. Július 4.-Augusztus 7. közötti időszakban

"Magyarország kulcsa". Így nevezik a korabeli Krónikások Nándorfehérvárat, az egykori Magyarország legdélibb végvárát. A közel háromszoros túlerővel szembeni világraszóló diadalról, a Keresztény Európa védélmezőiről a világ ma keveset beszél, ám a déli harangszó örök üzenete máig hallatja a magyar hősök szívdobbanását.

Szent térben és szent időben lenni kiváltság. A Kárpát- medence szent tere, megnehezült mindennapjaink színhelye. Ám hajlamos a ma embere megfelejtkezni arról, hogy szent időt élünk éppen ezekben a súlyos mindennapokban is! Az előttünk álló egy hónapos időszak, csakúgy, mint a magunk mögött hagyott hónapok, ismét bizonyságot tesznek arról, hogy kiemelt fontosságú, szakrális üzenetet hordozó szolár évünk (2008. Október 23.-2009. Október 23.) tele van "különös egybeesésekkel", s áldást osztogat. Jelen írásunkban, Július 4-től, a Nándorfehérvári csata kezdőnapjától, diadalán, 22.-én át egészen Augusztus 6.-ig Urunk színe változásának napjáig, a déli harangszó egyetemessé válásának ünnepnapjáig vizsgálódunk. Fejtegetésünkre a Szolár képletünkben látható két jelzett esemény: a Radix (1989. Október 23.) képlet Descendense, illetve a Szolár év Leszálló Holdcsomópontja közötti időszak ad okot.

Nándorfehérvár üzen
(A Július 4.- Július 22.-ig terjedő időszak értelmezése)
A Nándorfehérvári Diadal történelmi ideje 1456. július 4-től, 22-ig, a harcok dicsőséges végkimeneteléig tartott. A történelmi párhuzam Szolár évünkben részben X-es, hatalom, államvezetés, kormányzás, valamint a 11-es, támogatók és segítők házába, életterületére esik. Összevetve a csata Horoszkópját, a '89-es Radix és jelenlegi Szolár képletünkkel, jelentős üzenetet hordoz. A korabeli történések a Radix Descendenstől, azaz a Rák 12 fokától az Oroszlán 0 fokáig tartó időszakot fedik le. A csata Horoszkópjának MC-je, azaz haladási iránya, nehézségekből kivezető útja - mely a korabeli Keresztény Európának a szabadságot, Nemzetünknek pedig a dicsőséget hozta el -, a Magyarok csillagával, a hit, jog erkölcs, szabadság szimbólumával, a Jupiterrel van jelölve. Jelenkorunkra vetített szimbólum értéke pedig éppen abban áll, hogy az akkori szerencsét és sikert hozó Jupiter, éppen a Köztársaság  Radix képletének "külvilágot" jelképező Descendensével és Jupiterével együttáll. Üzenetét csak megerősíti, hogy ezen két tengely, (Nándorfehérvár MC ás '89-es Radix Descendens, illetve a két Jupiter éppen szemben áll a Szolár évünk Jupiterével, a IV.-es, azaz nemzet haza , Anyaföld házában.
Hogy mit jelent mindez? A hatalom kérdését veti fel! A szabadságot, hitet erkölcsöt, önbecsülést, magyarságot jelző bolygók szembenállása, mintegy tükörbenézés a ma magyarjainak. Ha azt akarjuk, hogy uralkodjunk, (X-es ház konstellációi) illetve otthon legyünk a saját hazánkban (IV-es Szolár Jupiter) akkor a hit, az erkölcs, az önmegbecsülés erejéből kell táplálkoznunk! Tudjuk ezek mai hiányosságaink, ám éppen múlthavi számunkban a Jupiterek szembenállását fejtegettük, mely a magyart magyarral szembe állító ellenerők akaratát segíthetik. Érdekes tény, hogy a Diadalhoz vezető út akkor sem volt egyértelmű a földies síkon. Ám ekkor jön a Felettes Isteni Terv, amely a racionális eszközökkel megmagyarázhatatlant, diadalra emeli. A csata végkimenetelét a két hadvezér Hunyadi és Kapisztrán közötti nézetkülönbség vitte diadalra. A két nagy formátumú személyiség egyet nem értéséből adódó feszültség, győzelmi helyzetet indukált, amely a harctéren Kapisztrán seregének "ésszerűtlen" előretörését hozta. Kapisztrán János fegyver helyett, a kezében kereszttel a Száva közepéről intézett szózatot híveihez, míg az ebből következő zavarodottságot, a harctér másik oldalán az ésszerű és taktikus Hunyadi János zseniálisan kihasználta, megtörve ezzel a törököket. A különös roham, melyet a Nándorfehérvári képlet Ascendensén, fizikai megnyilvánulásain látható ködösítő, fanatizáló Neptun jelöl, olyan félelmet és bénultságot hozott a háromszoros túlerőben lévő ellentáborra, hogy értelemmel megmagyarázhatatlan módon, maguk mögött hagyva menekülni kezdtek.
Mai életünkben mindig minden lépést - a napi aktuál politikát is - csakis racionálisan próbáljuk megérteni, s abból éppen ezért elszomorító következtetéseket levonni, melyek tompultságot, hitetlenséget, kilátástalanságot indukálnak. Ám ha hagyjuk, hogy elménk megpihenjen, s végre a szívünk beszéljen helyette, más kép tárul elénk. Ez a Neptun. Fizikai szinten a zavarodottság, ködösítés, ám lelki és szellemi minőségében a legtisztább, legönzetlenebb Égi szeretet üzenetének hordozója.
Ha akkor nem hisznek a racionálisan szemlélt lehetetlenben: a sokszoros túlerővel szembeni győzelemben, és segítséget nem Föntről kérnek, akkor ma délben nem harangoznának a világ minden keresztény országában!
"Különös" egybeesés, hogy a fent említett Nándorfehérvári képlet Ascendensén "ülő" Neptun, éppen arra a Mérleg Merkúrra esik Szolár évünkben, amelyről előző számunkban huzamosan írtunk, s amelytől az október eleji Olvasós Boldogasszony féle "elszámoltatást" várnánk.
Ne feledjük, az ősök kinyújtott keze segít! Látni kell: az egykori csata végnapjáig, a Diadalmas győzelemig még a Rák időszakában járunk, mely a család, az otthon, a gyökereink képviselője. Uralkodó bolygója a 11-es segítők, támogatók házában álló Hold, mely az ősi múltunkat jelölő leszálló Holdcsomóponttal együttesen várja, hogy a
három jelentős változást beindító "nándorfehérvári bolygó" támogassa a múltból. Ezek: a logikus gondolkodásmódot jelölő Merkúr, a szellemi megvilágosodást és sziporkázó gondolatokat képviselő Uránusz, illetve a végletes és végzetes átformáló erővel bíró Plútó.  "Aki elkezdte bennetek a jó dolgot, be is fejezi!" - kiáltotta Kapisztrán János keresztes seregének a lehetetlennek vélt pillanatban. Erősítsenek bennünket az elkövetkezendő hetekben éppen ezek a szavak, a magyarok hitét visszaadva jelenkori győzelmünk eléréséhez!

Megkoronázódik a Nap
Július 22.-én, éppen a Diadal ünnepén, a Nap átlép felségterületére, s az Oroszlán csillagjegyben megkoronázódik. A Rák női, anyai, anyagi minőségét, az Anyaföld, a Haza, a gyökerek jelképi világát elhagyva, az atyai, uralkodói, uralmi állapota váltja föl. A Teremtő, Fényt adó Nap végre otthonába lép. Ezen a napon azonban nemcsak Oroszlán Újholdat ünneplünk, mely az előre átgondolt, megtervezett gondolatok két hetes érlelésének időszaka, de ráadásul tőlünk keletebbre, Kínában és Indiában egy hat percig tartó teljes Napfogyatkozás lesz látható! A Nap és a Hold kozmikus esküvője után, bízzunk benne, megváltozik az emberek hite, még azoké is, akik kételkedtek bármiféle magasabb erő, az Isteni rendezés létezésében. Külön érdekesség, hogy 1456 ezen időszakában, szintén égi jel világított az égbolton. Akkor a Halley-üstökös Csóvája mutatott kelet felé.
Szolár Horoszkópunkban, most, a 11-es házban járva felerősödhetnek nemzeti szinten a barátok és segítők erői. Itt elsősorban szellemi szinten várhatjuk a segítséget, mert Szolár képletünkben ezen az életterületen nem áll bolygó, mely a fizikai szintű történéseket mutathatná.  Annál is inkább a felülről jövő támogatásban bízhatunk, mert ez az Oroszlán időszak "napikus" Isteni segítséget, a Krisztusi Fényt és világosságot jelöli. "Kérjetek és megadatik néktek!"
            A 22-i tranzit, vagyis aznapi bolygóállások az égbolton az áthaladó Nap, és égi jegyesének, a Holdnak az együtt állását mutatja. Ez a tudatos és a tudatalatti énünk egymásrahangoltságát segíti. Harmadikként, a leszálló Holdcsomópont kapcsolódik ehhez az égi konstellációhoz, mely a dicső múltra világít rá. Nándorfehérvár és 1956 emlékéből táplálkozó Rendszerváltás üzen! Házbéli helyzetük, s fényszögeik mutatják: csakis őseinkkel együtt lehetünk sikeresek! A Plútó és Hold nagytanító fényszöge, a mindennapokban való nehézségeinket jelzi. Végleges transzformációja, végletesen átalakító, mindent elsöprő ereje mindaddig a nehézségeket hozza, míg nemzeti szinten, a néplélek fel nem ébred! A Mars és Uránusz közötti "szellemi fényszög", nem kapára, kaszára szólít bennünket! Csak akkor kapjuk meg a segítséget, ha alulról szerveződve, saját szűk területünkön, illetve kis társaságokba tömörülve, a szerves gondolkodást a mindennapok szintjére átültetve, mindennapi szokásainkat megváltoztatva, nem ésszerűsítjük életünket. Ha a változást nem belülről kifelé, felülről lefelé, a spirituális gondolkodástól a tettekig haladva, hanem brutális eszközökkel, csakis fizikai síkon akarnánk kiharcolni, az az elbukás lehetőségét hordozza! Ezt a képlet a 8-as házas Jupiter Neptun együttállásával jelzi, mely a szerencsénk, szabadságunk, igazságunk vesztét hozhatja.




Az Uránusz
553 éve történt a diadal. 4-22-ig tartott az esemény. Ezen számok - az elsőt összeadva, a második kettő önmagában is -, a számmisztikában a 4-es számhoz, az Uránuszhoz kötődnek. Mely a magasabb szintű tudás "leföldelését", a villámcsapásszerű, váratlan helyzeteket, a megújulást, s a mindent fölforgató szabadságot jelképezi. Míg fizikai szinten tanulnivalóként a nehézségeket hozhatja, s meghökkentő hirtelen helyzetek felé sodor, addig ezzel párhuzamban a szellemi megvilágosodást, a zseniális újító szándékot indukálja. Nem véletlen, hogy a Nándorfehérvári képletben, illetve Szolár és Radix képletünk összevetésében az Uránusz kiemelt helyzetet kap. Együtt áll a végletes változásokat jelölő Plútóval. Igaz, tudjuk, hogy a modernkori csillagászat ekkor még nem ismerte és nem is számolt a távoli, lassú mozgású, transzcendentális bolygókkal, de attól még a csillagos égre a Jóisten felfestette már, s az egyéni életekre, valamint a történelem nagyformátumú eseményeire rávetül sorsfordító hatása. Fejtegetésünket alátámasztja az is, hogy hatásukat szolár képletünkben a múltat jelölő 11-es házas Leszálló Holdcsomóponttal együtt fejtik ki, mely őseink transzformáló, tudat átalakító, megvilágosító segítségére utal. Másik házhelyzete pedig a IV-es otthon, gyökerek, haza, anyaföld életterületén mutatkozik meg. Gyökeres változást így csak akkor várhatunk, ha hittel, őseink példájából okulva, objektív önértékeléssel viseltetünk. Ezen Transzcendentális bolygók és házaik jegyhelyzete is erősíti fejtegetésünket, hiszen kiemelt helyet a Rák és az Oroszlán évköri időszakában nyerik el. Mindez az uralkodó és a nemzet egymást segítő erejét, a 11-es illetve IV-es házhelyzetük pedig a Nyilas és a Bak, vagyis a hit és a tudás együttes megélését jelképezik.


A Legszentebb Megváltó ünnepén (Augusztus 6.)

Augusztus 6-án Urunk színeváltozását idézzük meg. Az Evangélium Jézus orcáját Napként emlegeti, így nem véletlen, hogy a keleti egyház Oroszlán havának derekán ülte ezen ünnepet. A színeváltozás mély találkozás az Atyával, amikor a Tábor-hegyen imádkozva három tanítvány, Péter, Jakab és János Jézus arcát és ruháját természetfeletti fényességben látta. Az Ég megnyílt, a Szentlélek nagy fényességben megjelent és az Atya szava hallatszott: "Ez az Én szerelmetes Fiam." Jézus égi fényben izzott, s az apostolok úgy láthatták őt, amint az Atya jobbján tündököl. A Nándorfehérvári győzelem okán III. Callixtus pápa nemcsak beemelte a nyugati egyház ünnepei közé, de tiszteletből, hálából, és nagyrabecsülésből a Nándorfehérvári Diadalért és a Kereszténység védelmezéséért elrendelte a déli harangszót szerte a Keresztény Európában.
Idei Szolár képletünkben ezt az időpontot a dicső, királyi, uralkodói múltat jelölő Oroszlán Leszálló Holdcsomópont jelzi. Van mire büszkének lennünk, olyan hagyaték őrzői és védelmezőiként, melynek felelevenítése, mindennapjaink gondolatába való beemelése, napi cselekedeteinkhez zsinórmértéket, nehézségeinkben tartást és büszkeséget ad! "A szentsimoniak szerint: Urunk színeváltozása után feketedik már a tarló és fehéredik az arató." Rendíthetetlen hittel és Jupiteri ősbizalommal valljuk Őseink példája okán, nem marad el az Égiektől várt segítség sem!

Vissza!  
Vissza!