Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek Üzenete
A Magyar Köztársaság Szolár (2008.Október 23. -2009. Október 23.)
Horoszkópjának aktuális elemzése

Az Ég Magasán járva
2009. Június 7.-től Július 3.-ig tartó időszak elemzése

Medium Coeli, az "Ég magasa" a Hajó orra, az élet haladási iránya. Ekképpen hívja a csillagbölcselet a születési képlet felfelé ívelő tengelyét. Mely most valóban Felfelé, a Fény felé, az Ég felé, a kiútra vezethet bennünket. Égi segítőink, a Szentháromság Egy Istene hatalmas lehetőséget tartogat számunkra. Alázattal, egymásra hangoltsággal, az önös érdekek elengedésével, egymásra figyeléssel igazi változást indíthatunk el nemzetünk életében.

 
Június 7.  - A Szentháromság napján, az Ég magasán
Az Ikrek MC (Medium Coeli), a kapcsolatteremtésre hív bennünket. Párbeszéd egymással, külső és belső világunkkal, kézfogás magyar a magyarral, szétvághatatlan kötelék az Égiekkel.
Hónapról hónapra megjelenő írásainkban nem győzzük hangsúlyozni, ezen Szolár év szentségét. Isten szeme ránk tekint! Ha kellő spirituális tudatossággal figyeljük a körülöttünk zajló történéseket, s összevetjük azt Szolár képletünkkel, láthatóvá válik, hogy a mindennapi jelentős történések, azaz a képlet bolygókkal, tengelyekkel megnyilvánuló elemei, szakrális ünnepeinkkel esnek egybe. Most a Szentháromság napjának mozgó ünnepe esik éppen a nehézségekből kivezető útra, nemzetünk haladási irányára, az MC-re. A tranzit, vagyis az égbolton áthaladó Nap világosítja meg az ünnep üzenetét. Csakis Ő vele, és Ő benne lehetséges elérni az oly régóta várt változást. Ám ehhez mi magunk is kellünk. Az éppen erre a napra eső Ikrek Telihold, vagyis a két fővilágosító, a Nap és a Hold szembenállása este, negyed kilenckor válik egyértelművé, akár láthatóvá is az ég boltozatán. Most a két "égi test" egymásra tekint. Szakrális egybekelés szimbóluma ez! Mindaz a gondolat, vágy melyet az elmúlt két hétben, önmagunkban növeltünk, most végre elnyerheti méltó jutalmát. Az Ikrekben álló változást jelölő "nemzet kereszt", most érhet diadalútjára. Persze a munka még nincs lezárva. Ám ezen égi jelek a régmúlt elavult dolgok befejezését, egy új kezdet lehetőségét mutathatják meg. Az egyes ember szintjén a tudatos és a lélekből fakadó ösztönös világunk megnyilvánulásaiban, az ország életében pedig, a nemzet és hatalom viszonyában! S hogy miért éppen Szentháromság napján? Mert a Jóistennek terve van sokat szenvedett gyermekeivel. Ha most képesek vagyunk az egymásba kapaszkodásra, Égi segítséggel meg lesz önzetlenségünknek a jutalma. A Halak Uránusz-Szűz Szaturnusz viszonya arra int bennünket, hogy a részletekbe menő szőrszálhasogatás, a vélt vagy valós régi sérelmek helyett, az összmagyar érdek szem előtt tartása, a közös végcél a fontos jelen helyzetben. Amennyiben ennek a napnak a magyarság szempontjából kedvező végkimenetele lesz, úgy az Ikrek MC uralkodó bolygója, a Merkúr beválthatja az Október 5.-i, Olvasós Boldogasszony üzenetét, s Szent Mihály Mérlegére lépve, ősszel ismét megmérettetésben lehet részünk, elszámoltathatva ezzel a Szentháromság Egyistenének színe előtt, a nemzetrontók lelkét. A Vénuszi uralomban, Mérleg időszakára eső Merkúr pedig, teret nyithat végre az új alulról jövő polgári kezdeményezéseknek és mozgalmaknak, melyet a Szolár képlet 3-as házas Nyilas Vénusza jelöl.



A Szentháromságtól vezető út

Szolár (2008. Október 23.-2009.Október 23.) képletünkben a X.-es, karrier, hatalom, állami vezetés háza június 7.-vel indul és egészen július 15.-ig tart. A Nap egészen június 21.-ig Ikrek uralomban jár, melynek fontosságát, az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr mutatja meg. Ez a Merkúr kiemelt helyzetben van, hiszen nemcsak a kivezető út, (MC) de a nemzettestet, nemzeti megnyilvánulásokat jelölő Szűz Ascendens ura is egyben.  Egészen június 21-ig, az Ikrek időszak végéig, a Merkúr fennhatósága érezteti hatását. A Merkúr, a kommunikáció, a beszéd, a mozgás kifejezője, képletünk változást előidéző, úgynevezett változó merev keresztjének, a szakrális, körosztó keresztnek fontos eleme. Szolár horoszkópunkban, helyét a Mérleg időszakában, Olvasós Boldogasszony körüli időben nyeri el. Ez a Mérleg Merkúr nehezítő, feszítő fényszöget kap a IV.-es nemzet, ellenzék életterületén álló Bak Jupitertől. Ez a Bak Jupiter  a társadalom életében (IV.-es ház) egzisztenciális, hatalmi (Bak) jóvátételt, igazságot, szerencsés történést (Jupiter) eszközölhet ki! Mindez arra hívja fel figyelmünket, hogy ha megfelelő módon munkálkodunk ezen Ikrek időszakban, komoly változások idéződhetnek elő az év őszi időszakában. Mivel a Merkúr Vénuszi fennhatóság alatt, Mérleg területén áll, kiemeli a 3-as házas Nyilas Vénusz által jelölt alulról jövő, polgári kezdeményezések időszerűségét.


Rák havában járva
(A Június 21-től, július 15.-ig terjedő időszak asztrológiai értelmezése  )
Június 21-től már Rák uralmi időszakában, ám továbbra is a Szolár X-es, karrier, nemzetvezetés területén jár a Nap. A Rák kardinális, víz elemű jegy. A Nyári napfordulóval június 21.-én, új minőségbe, a Nap pedig egy új korszakba lép. A Világosság győzelmét ünnepli a természet, s a vele együtt élő ember is. Mivel most a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka az emberi lélek ebben az időszakban szüli meg saját belső győzelmét, ekkor válik időszerűvé az új, a fényes idő eljövetele! Ilyenkor biztosan érezni lehet, hogy csakis a Fény által lehetséges a "megérkezés". A víz elem uralkodása által a lelkiség, az érzelmek, az érzékek, a tudatalatti intuíciók jelentősége felerősödik. Éppen ezen emóciók által a legmagasztosabb élmények kerülnek előtérbe. Az anyaság, Földanyánk, "gyökereink" válnak hangsúlyossá. A földi lét alapját, egyéni szinten az édesanyát, nemzet szintjén az anyaföldet: a hazát keresi ekkor a lélek.
Amit az előző Ikrek minőségben racionálisan megszerzett a "vándor" az most belső rezgésekkel társulva, mély érzelmeket hív elő. Ez az érzékenység, a víz mindent átölelő, babusgató, dédelgető közege, érzékenysége mélyíti el, s teszi édessé a létezést. Fájdalmas is egyben, hiszen a kétpólusú világban a csúcsra hágva, a Fény győzelmének pillanatában jelen van már a "halál", a nappali órák számának csökkenése. Ez a titok hatol a lélekbe, s a sors kerekét forgató törvények megértése teszi elmélyülten érzékennyé a tudást lélekben.  A Bak házában, életterületén járva a "tudás" fogalma méginkább felerősik, s a benne álló Rák csillagjegy természetes erővel hozza felszínre a "honnan jöttem?" kérdését. Az eredet, a gyökerek, a család, az Anyaföld, Haza, Nemzet, azaz Karma boncolgatását. A múlt rejtélyei ilyenkor kiemelten válnak világossá a lélekben! A most megvilágosodó "belső otthon", "belső templom" nyújthat menedéket a testbe szállt vándornak. A Rák csillagjegy uralmi időszakának uralkodó bolygója, az Éjjeli Fővilágosító, Holdanya, Szűz Mária, Boldogasszony jelképe. Az Ő mindent befogadó, óvó-féltő védelme, a "megnyílást" követő, érlelő, majd fájdalmasan elengedő jellege, alázatot és áldozatot követel számunkra.
Szolár képletünkben kiemelt szerepet kap, a Július 2.-án, Rák 10 fokon álló Radix( 1989.október 23.) képlet Descendensen álló Jupiterének együttállása az aznapi áthaladó, tranzit Nappal! Mindez lefordítva a külvilágunkat érintő szerencsés jogi, erkölcsi hatásokat mutathatja meg. Boldogasszony országában, Sarlós Boldogasszony napjára, a "Kalászos Madonna" ünnepére eső csillagállás segítheti az állami vezetés házában, a társadalmi szinten folyamatban lévő ügyeink sikeres és szerencsés lerendeződését.
Mivel Kalászos Boldogasszony a termés betakarításának kezdetét jelenti, mindaz, amit eddig nagy nehézségek árán érleltünk, most betakarításra kerülhet!


Sarlós Boldogasszony napi, tranzit csillagállásának üzenete
Sarlós Boldogasszony 2009. július 2.-i tranzit, vagyis napi, áthaladó képletét összevetve a Köztársaság Radix horoszkópjával (1989. Október 23.), óriási lehetőségeket és feladatokat mutat! Mivel az áthaladó Nap (2009. Július2.), a Radix Descendensen álló Jupiterre "áll rá", a Szolár X.-es házban, a hatalom és a hatalmi berendezkedés kérdéskörét érintheti hazánk életében.
A pirossal jelölt Július 2.i bolygóállás megmutatja, miben segíthet minket, mire irányíthatja rá a figyelmet Sarlós Boldogasszonyunk. "Isten-áldása van azon a helyen, Ahol a Szent Szűz keresztül megyen." Mert hol megyen keresztül a Szent Szűz? A Radix és a Szolár Jupiterek, hitet, jogot, erkölcsöt és magyarságot jelölő bolygói egymás ellen feszülnek egy hazában. Szűz Mária az egy hazában egymásnak feszülő indulatok kirobbanását szeretné távol tartani! Itt az idő, hogy tisztességes magyar, tisztességes magyarral kezet fogjon, és a közös érdek végre egymásra találjon. Hogy őseinkre és gyökereinkre, múltunkra támaszkodva egy közös új jövőt építhessünk föl. "Ne azt nézzük, ami elválaszt, hanem ami összeköt bennünket!"  A Rák időszakának uralkodó bolygója, a Boldogasszonyt jelölő Hold kedvező trigon fényszöget vet a Napra. Ez a tranzit Hold áll együtt, a Szolár képlet 3-as, "utca" életterület csúcsán álló Skorpió Marssal és Radix Plútóval. Ne engedjünk a kísértésnek, fizikai fájdalmunkból fakadóan (2-es házas Szűz Szaturnusz) ne hagyjuk összeugrasztani magunkat az utcán! Ne dőljünk be a sötét házból jövő, alantas feszültségkeltésnek! (8-as házas Uránusz). Használjuk fel a Plútó-Merkúr egymásnak feszülő nehéz állását, mint a felemelkedés lehetőségét a hisztériakeltés helyett, a végletes megújulásra! A tranzit Plútó, Szolár Plútóval megerősödve, illetve a Radix 12-es Uránusz együttes hatása a IV.-es Szolár házban sajnálatos módon, a kirobbanóan nehéz, mögöttes szándékú helyzeteket mutatja a magyar otthonokban, családokban és a Hazában.
A tranzit Neptun Jupiter együttállása a szolár karmával a 6-os ház csúcsán a Vízöntőben jelzi, hogy ne a Neptunusz alantas, erkölcstelen igaztalan, másik becsapására játszó oldalát éljük meg, hanem mint a Vénusz felső fokát is jelentő, önzetlenül munkálkodó szeretettel segítsük, karmikus feladatunkat. Mert van mire támaszkodnunk!  Az előző életbeli, királyi, uralkodói múltat jelölő Holdcsomópont együtt áll a szolár Holddal a 11.-es segítők házában. Őseinkre és Szűz Máriára támaszkodva vehetjük csak kézbe sorsunkat, akik segítségére lesznek Nemzetünknek! A tranzit Bika Mars, Vénusz együttállás nehéz fényszöge viszont arra int bennünket, hogy anyagi szintű kizsákmányolásunk ne térítsen el a karmikus feladatunktól, és ne hagyjuk, hogy a társadalom különböző rétegeit egymásnak ugrasszák ellenségeink.
            Hit, jog, erkölcs, bizalom, ez a mi küldetésünk és feladatunk a világban. Ha valóban elhisszük, készülünk, s kitárt kézzel és szívvel várjuk a Szűzanya segítségét, áldó hatása nem marad el! Ezt bizonyítja legutóbbi Medjugorei üzenete is, melyet a magyaroknak szánt: "Ne féljetek a keresztet felvenni. A hordozásban segítek. Az anyagi és erkölcsi válságból kiemelem az én szenvedő magyarjaimat. A Mennyei Atya látja küzdelmeteket, s irgalma segít rajtatok. Imádságotokban ne feledjétek Fiam Szent Sebeit!" 

Vissza!  
Vissza!