Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

A SZENTKERESZTTŐL A SZENTHÁROMSÁGIG
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése
(2009. Május 1-3.- Június 7.)

Ne féljetek! - szól az Evangélium bíztató szava. Mert nincs elrontott élet, végérvényesnek hitt szenvedés és kilátástalan megpróbáltatás. A Feltámadás után csakis Megváltó Krisztus van, aki új élet lehetőségét és a jövőnek értelmét hozza el számunkra. "Mert az Úr szeme látja az igazakat és füle meghallja kiáltásukat."
Az előttünk álló bő egy hónapban a Teremtő a Szentkereszt ünnepétől a Szentháromság napjáig vezeti sokat próbált nemzetét.

Még az avatatlan szemnek is láthatóvá válik, hogy Nemzetünk szolár képlete (2008. okt.23-2009. okt. 23.) egy tökéletes körosztó kereszt rajzolatát adja. A változó kereszt, mely szimbolikusan a Nemzet testét, kiterjedésének lehetőségeit, feladatainak irányát határozza meg, a változást segíti elő. A keresztre feszítés, fizikai nehézségekkel jár. Ám a fizikai nehézségek óriási szellemi energiákkal társulnak, hiszen kiemelt eseményeink, főként a Hétboldogasszony ünnepekre, valamint jelentős keresztény ünnepekre helyeződik. Ezen beszédes "rajzolatok", képi szimbólumok, azonban nem mindennaposak! Sőt! Ébresztőre szólító üzeneteit még Nemzetünk 19 évenkénti karmapont visszatérése, azaz Sorsfeladatának újra élése is mutatja. Amit elrontottunk a Renszerváltáskor azon idén változtathatunk! Az előttünk álló jó egy hónap Szentkereszt, valamint Jakab és Fülöp apostolok ünnepétől, egészen Szentháromság ünnepéig tart. Különlegességét az is erősíti, hogy naptári értelemben ezen időszak a képlet 9.-es Magyarság Házában áll, a hit, jog erkölcs, önbecsülés életterületén.  


A magunk mögött hagyott múlt.
Pokolra szállás nélkül nincsen megváltás. Ez a fájó tapasztalat vált láthatóvá, érzékelhetővé a magunk mögött hagyott jó egy hónapban. Nem véletlenül, hiszen egy úgynevezett sötét házban "járt" Nemzetünk. Ez maga a 8-as "Halálos nehézségek" háza, ám vele párhuzamosan a spirituális tanulnivalók életterülete is. Legutóbbi írásunkban úgy búcsúztunk az Olvasótól, hogy bízunk benne, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, s az azt megelőző napok változást kikényszerítő feszült állásai fizikai, lelki, szellemi szinten is változást hoznak számunkra. A Nemzet lelkiségét képviselő Hold, a végérvényes változást jelző Plútóval együttállva támadta, azaz kvadrát fényszöget vetett a vezetést, a hatalmat jelző Napra, s a vele együttálló, gyors fordulatot kieszközlő Uránuszra. A Hold gyors "hangulati" átalakulásai később "végigszaladtak", más fontos bolygókon, melynek összességeként a hatalom feje, (Nap) csúfos, gyors, előre nem látható bukást szenvedett el. A paródiába illő további eseménysor fájó történése, már az előbb kifejtett 8.-as ház életterületén zajlottak.
Az Üdvtörténetből tudjuk, hogy Virágvasárnap után jön a keresztre feszítés. A veszteségekből való tanulás életterületére éppen Virágvasárnap előestéjén érkeztünk, mely út egészen május 1-3-ig, vagyis cikkünk megjelenésének időpontjáig tart. Az egyes ember fizikai szinten a halál, halálos nehézségek, a fizikai veszteségek, valaminek az elmúlásával találkozik (találkozott) ebben az időben. Társadalomasztrológiai szinten az országot érintő veszélyek, a pénzügyi spekulációk, a külkapcsolatok és szövetségesek révén történő anyagi előnyök, illetve veszteségek színtere, valamint a titkosszolgálatok és a kideríthetetlen, elhomályosított, nem tisztázott dolgok területe ez. Ezek a "skorpiós" tulajdonságok tartoznak a 8-as "sötét ház értelmezéséhez. A "Hozsánnától a feszítsd meg"-ig tartó alig egy hét Húsvéti időszaka, nemzetünk életében a zűrzavaros, átlátatlan, spekulatív, nehézségekkel teli történések ideje volt. Ám tudjuk, "ahol legnagyobb a sötétség oly jön el a segítség" Hiszen eben a házban kiemelten a nehézségekbe nem beleragadni, hanem Isten felé érdemes tekinteni! Szolár évünkben a Kos és a Bika naptári időszaka esik erre a területre.A Kos uralkodó bolygója a Mars, a 3-as, "utca hétköznapok, kapcsolatok" házának csúcsán, Skorpió jegyében áll, mely mutatja az utcán történő erő, ellenállás, "marsikus" megjelenését. Gondoljunk csak hatalmas erővel bíró, Boldogasszony anyánkat éneklő, lüktető tömegekre. Igaz a 8-as életterületen, a sötét erők is megjelennek! Ezen alattomos báránybőrbe bújt farkasok tombolását is láthattuk. Mert mindig van joggal elkeseredett ember, aki a Nyilas energiákból fakadó, igazságkeresést és hitet, hiszékenységre cserélve esik áldozatul idegen érdekek erőinek!
Április 20.-tól már Bikában jár (járt) a Nap. A Bikához tartózó szimbólumok, a pénz, az anyagi világ "bikásan" húsba vágó nehézségeit mutatja. Uralkodója a Vénusz, Nyilasban szintén a 3-as utca, hétköznapok házában állva a magyar lelkiségnek üzen! Ez a "magányosan tengődő" Vénusz, egyszer már megmutatta a szeretetben való összefogás erejét. Amint arról korábbi számunkban írtunk, ez a 2008-as év Nyilas időszakára eső Vénusz (2008. november 27.-28.) hatalmas tranzit, azaz napi áthaladó bolygóhalmozódással (Nap, Hold, Merkúr, Mars, Plútó), a civil szervezetek általi mozgolódást, az összefogás erejét, a testvéri összekapaszkodásból fakadó tenni akarást hordozza.


A SZENTKERESZTTŐL - SZENTHÁROMSÁGIG
Május 1.-3.-tól, Június 6.-8.-ig tartó időszak elemzése

A 9-es ház számmisztikai értelmezése
A kilences házba érve nem lehet szó nélkül hagyni ezen szám rezgésének mondanivalóját. A 9 a számok misztikus tanában, a numerológiában a Mars bolygó minőségét képviseli, mely a cselekvés, az aktivitás, de a lezárás, a magasabb szinten való újrakezdés reményét hordozza. Beszédes, hogy a 2009-es év káldeusi értelemben is a 9-es számhoz, azaz a Marshoz kötődik. A káldeusi hagyomány számunkra különösen fontos, hiszen az asztrológia tudománya, a káldeusi mágus papok hagyatéka. Míg ebben a hagyományban a hetes ősbolygó rendszerrel számolunk, addig a nyugati típusú numerológia, a hét ősbolygóval és az azóta "felfedezett" három transzcendens bolygóval vizsgálódik. Ebben az értelemben, a 9-es Mars év, a numerológia számolásával a 11-es, mesterszámot adja. A két rendszer nemhogy nem üti, hanem sokkal inkább kiegészíti egymást! A 9-es aktív lezárás évét, a 11-es mesterszám a világ jobbítására ösztökéli! A két 1-est összeadva, a 2 már a Hold uralma alatt áll, mely egyrészt a női energiák, másrészt a nemzet, ellenzék, illetve Boldogasszony segítségét mutatja. Az már "csak" egy külön érdekesség, hogy szolár képletünk 11-es "vízöntős" területén, a barátok, segítők házában éppen ez a Hold áll, a múltat jelképező leszálló holdcsomóponttal együtt. A vele átellenben álló Vízöntő felszálló holdcsomópont üzeni: Nemzetünk sorsfeladata, a múltban megélt uralkodói tapasztalatainkat, teremtő ötleteinket használva, az önteltség gőgje nélkül, szívünk kiáradó szeretetével segítőjévé válni saját társadalmunknak, közösségeinknek, barátainknak, sőt az egész emberiségnek! A tisztaság nem marad segítség nélkül, mert Szolár évünkben aktív segítőink, őseink és Boldogasszonyunk (11-es ház) éppen Nagyboldogasszony napjaiban, Augusztus 7-15.-e között "tér vissza" Nemzetéhez!

A Szentkereszt ünnepe (Május 3.)
Több mint szimbolikus, hogy a magyarság számára oly fontos életterület a Szentkereszttől, a Szentháromságig tartó időszakba rendeződjék. A Szent Kereszt napját annak okán, ünnepeljük, hogy Nagy Konstatntin császár édesanyja Szent Ilona császárnő a Kálváriahegyen kiásatta Krisztus keresztjét. A keresztfa legendája azonban más korábbi legendákban gyökerezik. "Amikor Ádám közeledni érezte halálát, elküldte fiát, Sétet a Paradicsomba, hogy a könyörület olaját megszerezze. Mihály Arkangyal azonban közölte vele, hogy Ádám bűnére csak a Megváltó hozhat feloldozást. Az ígéret zálogául három magot adott Sétnek az Élet Fájáról. Mikor Ádám meghalt nyelve alá tették a három magot, melyekből örökzöld fa sarjadt. Egy cédrus, mely Jézus királyságát, egy ciprus, mely föltámadását, s egy fenyő, mely halhatatlanságát jelképezi.  E fák végül Krisztus keresztjének alkotórészeként szolgálták az Üdvtörténetet. Ám ne felejtkezzünk el egy másik olvasatáról! A kereszt szó szerint és átvitt értelemben is a világ tengelyében áll, a három: Élet, Halál, és Tudás fáinak egymásba csavarodott törzsű fája ott áll a Föld köldökén, a Paradicsom közepén, a mindenkori Ádám sírja fölött, akire a Keresztfáról Krisztus vére hull, hogy megváltsa az emberiséget.

Fülöp és Jakab napja (Május 1.)
E két Apostol hozzánk szóló üzenete a végtelen hit elfogadása! "Jó Fülöp dénárral tudsz számolni, de nem a mestered mindenhatóságával és jóságával." - mondja Jézus Fülöpnek, az ötödik apostolnak, a szkíták későbbi térítőjének, a kenyérszaporítás alkalmával, ahol a jóságos tekintetű és csendesen töprengő apostol, nem hisz a fizikai síkon lehetetlennek tűnőben. Egy másik alkalommal a későbbi, világos prédikációi kapcsán "lámpás szájaként" emlegetett Fülöp így szól Jézushoz: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát! Jézus jóindulatúan így válaszolt: "Már oly régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp. Aki engem lát, látja az Atyát is. Nem hiszed hát, hogy én az Atyában vagyok, az Atya énbennem." Fülöp, aki egész életét Jézusnak szentelte, arra tanít bennünket, hogy hagyjuk meghódítani magunkat Jézus által. Időzzünk vele és hívjunk meg másokat is, hogy osztozzanak vele társaságában! Példája tökéletesen mutatja az előttünk álló hónap küldetését.
Jakab, aki kilencedik a tanítványok közül. Szent Koronánk másik három, Pantokrátor körüli Apostolával egyetemben, szemtanúja a táborhegyi átváltozásnak, s részese a legteljesebb teremtői beavatásnak. Apostoli levelében így üzen nekünk: "Az igazság gyümölcse pedig, békességben vettetik azoknak, akik békességben munkálkodnak!"


Asztrológiai értelmezés
Túljutva szolár évünk egyik legnehezebb időszakán, a lélek szintjén, a társadalom egyes tagjaként erkölcsi, jogi, vallási, szellemi kérdések foglalkoztatnak leginkább bennünket. Bár május 20.-ig Bikában járva a sanyarú anyagi nehézségek tükröződnek a képletből, ám nem szabad beleragadnunk a hiány keserűségébe, hiszen éppen erről szól a 9-es ház. Ideje, hogy a magyarság visszatérjen legfontosabb küldetéséhez: a hithez, mert ez ad egészséges önbecsülést és fizikai fogódzót számunkra! Nem szabad, hogy hit helyett, hiszékenység, hitetlenség és kilátástalanság uralkodjon Nemzetünkön. Ellenfeleink éppen a hiszékenység vámszedői! Az Égi segítőink rajtra készen állnak! Ám ehhez nekünk, egyes emberként is tiszta szívvel részt kell vállalnunk közös feladatunkban. Mundán értelemben a Nyilas házaként, a társadalom szintjén, az emberiség tudásának, szellemi minőségének, erkölcsi, világnézeti, jogi, vallási értékrendjének, így a külföldet és távoli világokat is érintő kérdések életterületén jár a Nap. Bár óriási problémát jelentenek a "bikásan" jelzett anyagi gondok és az ország elszegényedése, mégis ebben az időszakban járva, észre kell vennünk, hogy e földi tanulóterepen, ha önszántából nem eszmél Nemzetünk, akkor jönnek a fizikai csapások. A Bika uralkodója, a Vénusz 3-as házban, Nyilasban állva arra hív bennünket, hogy végre az átlag ember, a civil szervezetek és megmozdulások szintjén tudatosítsuk a magyar küldetést.  

Május 21.-től a Nap Ikrek jegyébe megy át. Az Ikrek uralkodó bolygóját, a Merkúr helyét és fényszögét vizsgálva válik beszédessé ezen időszak. A 2.-es "anyagi világ" életterület csúcsán, Mérlegben álló Merkúr, a társas viszonyokban történő információcserékre, a társas beszélgetésekre, a meggyőzésre, az érvelésre, és felvilágosításra hív bennünket! Mérlegben álló vénuszi erejével a szeretet és a megértés kölcsönösen segíti egymást. A megalakult társas közösségek, az alulról jövő civil kezdeményezések összefonódásában óriási erő rejlik. Ésszel-szívvel mérlegelve hozzunk döntéseket, s a gaz tetteket számon kérve, hozzunk "ítéletet" nem személyek, hanem a hozzájuk kötődő tettek fölött! Az egyes személyek fölötti ítéletet a Merkúr Mérlegbéli helyzete válaszolja meg: ahol az egyes lélek Szent Mihály mérlegére lépve Isten ítélőszéke előtt fog összerogyni! (Mérleg Merkúr kvadrát Bak Jupiter) Nem véletlen, hogy éppen kampány időszakát éli ekkor az ország, s hogy e 9-es "magyarság, hit erkölcs" házát felváltó MC, az "Ég magasa", azaz a nehézségekből kivezető út, s a vele kezdődő X.-es karrier ház éppen a Június 7-8.-ra, Szentháromság napjára esik, mely napon több száz szoros erővel segítenek az Égiek!

Vissza!  
Vissza!