Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

A magunk mögött hagyott év
A Magyar Köztársaság Szolár horoszkópjának összegzése
(2008. október 23-tól 2009. október 23-ig)

Elmélkedésünk első részében, összefoglalásképpen, a magunk mögött hagyott szolár évre tekintünk vissza röviden. A 2008-as év, nemzetünk sorsfeladatának újraismétlését fogalmazta meg, melyet a felszálló Holdcsomópont, eredeti helyzetébe való visszatérése jelzi. A körosztó keresztet kirajzoló tengelyek, változó jegyekben állva, a változás szükségszerűségére hívták fel figyelmünket. Az 1989. Október 23-i Radix és a 2008. Október 23-i Szolár évek összevetéséből pedig kiderül, hogy a jelzett időszakok a Hétboldogasszony és a Szentkereszt ünnepekre estek, mely utóbbi csodás segítő fényszöget, "király trigont" vet a magunk mögött hagyott évre. A Leszálló Holdcsomóponttal jelzett múltunk, pedig a "támogatók házában", együtt állt a Holddal, a legmagasabb szintű női minőség jelölőjével, Égi Édesanyánkkal! S, hogy éltünk-e ezen szakrális év jelentőségével, s a változást elindítottuk-e? Íme egy rövid összefoglaló!

            2008. Október 23-án, a Magyar Köztársaság 19. születésnapja.
            2008. November 5-6-a Szolár Skorpió Mars és Radix Plútó együttállása a 3-as házban - a Halottak hetének "skorpiós" idején, a dunaszerdahelyi "magyarverés" idején, a "skorpiós", titkosszolgálatok, és rendvédelmi szervek "marsikus" agressziója került felszínre.
            2008. November 27-28. A "szkíta térítő" András napját megelőzően a "magányos", fényszög nélküli Vénusz áll a 3-as utca, párbeszéd, kommunikáció, "merkurikus" mindennapok területén. Ezen a napon Nyilas, azaz a magyarság, valamint a hit, jog, erkölcs jegyében csodás bolygóegyüttállás volt látható. Ezen a hétvégen egymástól független civil szervezetek, alulról jövő polgári kezdeményezések, a mozdulatlanságba bele nem nyugvó, tenni akaró nemzet "merkurikus mozgolódása" zajlott.
            2008. December 8. A Szeplőtelen Fogantatás napja - az IC és Radix Véniusz együttállása, képletünk alapzata, gyökere, támasza, kiindulópontja, Mária fogantatásának ünnepnapja! A hit, jog, erkölcs, önbecsülés, a "nyilasság" idején sztrájkok indulnak szerte az országban.
            2008. December 21-24. A Téli Napforduló, Fény Krisztus megszületésének napja, a Szolár Nyilas Plútó és Radix Bak Uránusz együttállása A két szemmel nem látható, transzcendentális bolygó, mely a lélekre és a néplélekre képes változó hatást kifejteni, éppen a nemzet haza, család, gyökerek életterületén, a IV-es házban állt, épp Karácsonykor! Hitünk, sőt tapasztalatunk szerint, a változás elindult, s egyre több ember foglalkozik sorsának, gyökereinek, a nemzet múltjának, és Krisztushoz tartozásának gondolatkörével.
            2009. Január 5-6. Vízkereszt idejére "esett" annak a sorsunkat egészében meghatározó, a bennünk zajló változásokat nehézségek által kieszközlő, Szaturnusz-Uránusz szembenállásnak a Jupiteri oldott oppozíciója. A történések színpadán, az orosz gázcsapok elzárásával került be életünkbe. Vagyis ha mindennapjainkban, apró-cseprő ügyeinktől kezdve, (Szűz Szaturnusz), egészen nemzetünk nagy létkérdéséig, nem a Teremtő törvényszerűségeihez (Halak Uránusz) mérjük magunkat, s országos ügyeinket nem nemzeti meggyőződéssel irányítjuk (Bak Jupiter), csak nehézségekre számíthatunk!
            2009. Február 2-3. Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. A Szolár és Radix felszálló Holdcsomópont és a Szolár Vízöntő Neptun együttállása. A Szaturnusz-Uránusz nagy tranzit második, egzakt szembenállása. Ekkor súroltuk az államcsőd határát, s a Forint a lélektani 300-as határ fölé emelkedett, mely a bankoknak kiszolgáltatott családok tömeges elszegényedését hozta, hol másutt, mint a "neptuni" köddel "bevont" teremtés, vállalkozások, kockázatok, spekulációk életterületén, az 5-ös házban.
            2009. március 10-15. A Szabadságharc Napja. Halak Descendens-Uránusz együttállása, mely a külvilágunk és a szabadság szimbolikus üzenetét hordozza! Néhány nappal a Nemzeti ünnepünket megelőzően, a Magyar Köztársaság elnöke (Nap), nem kapott leszállási engedélyt repülőgépével (Uránusz), Romániába (VII-es ház). A Nap hatásfoka egy hétig is érvényesülhet, így Nemzeti ünnepünk ezen orbiszon belül van. Mivel az Uránusz transzformáló forradalmi változásokat is jelöl, az aznapi csillagállás rávilágít a 15.-i napok eseményeire is, érthetővé válnak a 15-i attrocitások. (Bővebben, a 2009. áprilisi lapszámban)
            2009. március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely képletünkben, bolygóval nem jelzett, "intim" időpont, ám a Tranzit Nap szextilt kap a Vénusztól. A Kikelet napján, 21-én a Nap belépett a Kos jegyébe, s nemcsak személyes életünkben, de Mundán értelemben is végletes változást (Plútó), a "hatalom" (Nap) bukását hozta Gyurcsány távozásával. (Tranzit Nap-Plútó Kvadrát)
            2009. május 1-3. Szentkereszt megtalálásának ünnepe Fülöp és Jakab apostolok napja, a Radix Ic által jelölve. Bika időszakában, a 9-es, hit, jog erkölcs, magyarság életterületére léptünk. "Bikás" anyagi nehézségek léptek életünkbe. Május 21-én Ikrekbe, azaz a jövés-menés, mozgolódás, kommunikáció, vagyis a kampány idejébe léptünk.
            2009. Június 7. Szentháromság napja, melyet a Szolár Mc mutat. Az Mc haladási irányunk, a nehézségekből kivezető út jelölője. Az Európa parlamenti választások napja, mely a jobboldali erők, megerősödését és győzelmét hozta.
            2009. Július 2-4. Sarlós Boldogasszony Napja, a Radix Descendens-Jupiter együttállással jelölve. A Radix és Szolár Jupiterek, tükröt tartva egymásnak, magyart magyarral, kisebbséget a többséggel állították szembe, mely a X-es, hatalom, és a IV-es, haza, nemzet területét érintette. Kettészakadtak a liberálisok, mellyel elindultak az erózió útján.
            2009. Augusztus 6-15-20. Urunk Színe változása, és Nagyboldogasszony és Szent István napja. Radix és Szolár Holdak (Nép) és Leszálló Holdcsomópontok (Múlt) találkozása, együttállása a 11-es segítők házában. Uránusztól kapott fényszöge királyi múltunk, gyökereink fontosságára hívta fel a figyelmet a néplélek újbóli feltámasztásáért, melyet számos ünnep és rendezvény teljesített be. 20-val a 12-es titkok házába léptünk, Szűz időszakába. Állami nagyvállalatok sötét titkai kerültek felszínre. ATranzit Nap (elnök), Holddal, Holdcsomóponttal (Nemzet, a néplélek múltja) együttállva, nagytanító fényszöget kap a Descendens-Uránusztól (külvilágunk), mely a Köztársasági elnök(Nap) Szlovákiából való kitiltását hozta.
            2009. Szeptember 10-15. Kisboldogasszony, Hétfájdalmú Szűzanya és a Szentkereszt felmagasztalásának ünnepe. Szűz Ascendens-Szaturnusz harmadik egzakt együttállása. Ez a konstelláció a "szüzes" oktatást- és egészségügyet, az önkormányzati rendszert, közalkalmazotti és munkás réteget érintő 2010-es megszorító költségvetés előterjesztését hozta. Továbbá a Magyar és a Szlovák miniszterelnöki találkozó napja. (Ascendens Szaturnusz- Descendens Uránusz szembenállás.)
            2009. Szeptember 5-15. Olvasós Boldogasszony, Magyarok Nagyasszonyának napja, Mérleg Szolár és Radix Merkúr együttállás a 2-es ház, anyagi világ területének "csúcsán". Ez a Merkúr, képletünk ura, mely az Ascendens és az Mc uralkodó bolygója, a változást jelölő kereszt csúcspontja. Igaz, a szerzők nagyobb változást reméltek tőle, ám ne legyünk elégedetlenek a történésekkel, ugyanis a Budapesti Közgyűlés anyagi botrányai miatt szétesett. (Merkúr a 2-es Ház csúcsán) Ne feledjük az ország "feje" (Nap), Budapest a korrupcióba belebukott. Hiszen Szent Mihály mérlegére lépve a lélek elszámoltatik.

Vissza!  
Vissza!