Fényiné Csomor Rózsa  - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Szent Mihály mérlegére lépve
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése
(2009. Október 5.- Október 23.)

Az "esztendő estéjén", Szeptember 22-én, az őszi nap-éj egyenlőség pillanatában, a Mérleg serpenyőjében kiegyenlítetten állnak a fény és a sötétség, a kint és a bent, az Én és a Te, az evilág és a túlvilág kettős erői. A külvilágbéli sötétség azonban napról napra, óráról órára megváltoztathatatlanul átveszi a "hatalmat" a fény fölött. Ez készteti az embert arra, hogy befelé fordulva, önmaga isteni fényét kutassa, keresse, éltesse, s ezzel táplálja belső tüzét. A belső igazság meglelése pedig, számvetésre, őszinteségre, Isten előtti elszámoltatásra késztet minden földi halandót. Olyan tiszta tükör ez, melybe jó és rossz, igaz és hazug is bele kell, hogy nézzen, s még ha a külvilág előtt el is rejti a valóságot, az Isteni ítélőszék előtt mérlegre kerül minden cselekedete. Most azonban új korszakot indíthatunk, ahol az érzés, vágy, akarat, cselekedet és kimondott szó között harmóniát teremthetünk. Óriási lehetőséget kap a lélek és a néplélek, hiszen a földi világ polaritásából fakadóan a számvetés után rá kell, hogy jöjjön, mindaz, ami odakint történik vele csak jelzés, tanítás, tükör, mely lehetőséget ad, hogy ráleljünk erényeinkre  és hibáinkra egyaránt. Ám ehhez óriási őszinteségre és főként alázatra van szükség!

A mennyei seregek vezére

Szeptember 29.-én Szent Mihály főangyal napját üli a keresztény ember. A mennyei seregek vezére páncélt, pajzsot és lándzsát visel egyik kezében kardot, másikban a lelkek elszámoltatására kétkarú Mérleget tartva tapossa az ördögöt.  Igazi lélekvezető, ki a lelkek mérlegelője, a holtak bírája, s túlvilági szószólója. Ő az, ki Máriát a lován az égbe vitte, s halottas szekerén, a Göncölön szállítja a halandókat, a Tejúton, a "lelkek útján" át a mennyek országába. Angyalszárnyas Mihály, ki az őszpont, a természet haldoklásának Kapujában áll, az ítélet pallosával és az igazság mérlegével, lélek "utaztatóként és szószólóként" merkurikus tulajdonságokat hordoz. Az egyiptomi kultúrában Thot, a görögben Hermész, a rómaiban Mercurius a "rokona". A levegős "szeles-beszédes" Merkúr, ki az égiek írnoka, küldönc égiek és földiek közt, a szelek parancsolója, a kereskedők, utazók védelmezője az Ikrek és a Szűz csillagjegyek uralkodó bolygója, nem véletlenül kapott kiemelt helyet  Szent Mihály uralkodásának idején, Mérleg havában!
Mit kell vajon meghalasztani, és a múltunkból tanulva meghaladni? Mi az, amit nem tudunk józanul mérlegelni? - tehetné fel a kérdést az elmúlás kapujában álló Mihály. "A kapu, nem arra való, hogy kizárjon, hanem, hogy megmutassa a beutat!" Az igazi utat. Nézzünk hát bele a Mérleg időszak tiszta tükrébe, vegyük észre nagyszerű tulajdonságaink mellett a "nyilasság" hibáit is. Hogy - talán - nem mindig tudunk józanul mérlegelni. Ráérősen a végtelenségig hagyjuk és tűrjük, hogy ésszerűtlen helyzetekbe sodródjunk, s mikor már elszalasztottuk a valódi lehetőséget, akkor - elméleteket gyártva - indulatból a mindenséget is megrengető módon odacsapunk, mely a világra szóló büszkeség, és nagyrabecsülés mellett fájdalommal, áldozattal és magyar vérrel járhat.

Merkúrtól Merkúrig
(Október 5. - 15.)
            Korábbi írásainkban, már sokat emlegettük, hogy idei képletünkben a változást, kapcsolatokat, logikus gondolkodást, utazást, kereskedelmet és legfőképpen párbeszédet jelképező Merkúr bolygó kiemelt jelentőséget kap. Nemcsak a Szűz Ascendens uralkodó bolygója, de az Ég magasát, a nehézségekből kivezető utat, a hajó orrát jelképező Ikrek Mc ura is egyben. Éppen ezért kulcspozíciót tölt be ebben a Szolár évben. Kikerülhetetlen kapu, melyen a "merkurikus" Szent Mihály átvezet bennünket. De mit kell megoldanunk aktuálisan Merkúr-Szent Mihály segítségével? Min kell logikus gondolkodásunkat bevetve változtatni, múltunkból tanulva meghaladni?
            Szolár évünkben Október 5-re, a hetedik asszonyi tulajdonság, Olvasós Boldogasszony előtti napra esik a Tranzit, áthaladó Nap és Szolár Merkúr együttállása. Ez a fejünk fölött áthaladó bolygóállás meglepő módon újraismételteti a már sokat emlegetett Szűz Szaturnusz - Halak Uránusz szembenállást, azáltal, hogy a Merkúr együttáll a Szaturnusszal. Ennek - amint ezt már idén három konkrét szembenállása kapcsán megtapasztaltuk - szaturnuszi nehézségeket hozó hatása, uránuszi változásokat kényszeríthet ki az egyes ember a nemzet, sőt az egész emberiség számára. S mivel e bolygószembenállás eleve Szolár képletünkben az Ascendens- Descendens tengelyén áll kiemelt helyet kap. (Amint arról már korábbi lapszámainkban írtunk első hatása a világgazdasági válságnak nevezett mély erkölcsi szellemi összeomlást hozhat látóterünkbe, másodszorra a magyar gazdaság összeomlását és a Forint mélyrepülését indította el, mely a 300-as lélektani határ fölé ugorva a bankoknak kiszolgáltatott helyzetben lévő családok tömeges elszegényedését hozta. Harmadik Szeptember10. és 15-e közötti, konkrét szembenállásakor egy olyan jövő évi költségvetéssel állt elő a hatalom, amely beláthatatlan veszélyeket rejt a nemzet számára. Ugyanakkor mivel a nemzettest és külvilágunk, vagyis a Szűz Ascendens - Halak Descendens tengelyen állva lépett be életünkbe tágabb összefüggési részben a Magyar Szlovák diplomáciai találkozóval, illetve az úgynevezett "új influenza" tömeges megjelenésével üzent számunkra. Ennek előrejelzésével előző lapszámban hosszasan írtunk.)
            Mivel az aktuális október 5-i áthaladó Nap és Szolár Merkúr együttállás idején e fent említett nemzettest - külvilág tengely az áthaladó képletben a 3-as, -9-es házakban állnak, a mindennapok és szellemiség életterületén mutatják meg ismét feszítő erejüket. Vagyis szeptember első két hetének történései, illetve annak jövőnkre vonatkozó hatásai újra felidéződnek életünkben.  
Mivel ez az Október 5-re eső Tranzit Nap - Szolár Merkúr, mint születési uralkodó a Szolár 2-es ház csúcsán áll, világosan mutatja, hogy ezekben a napokban súlyosan húsba vágó, fizikai világunkat és az anyagi dolgainkat érintő történések kerülhetnek terítékre. Ez Merkúr nehéz kvadrát fényszöget kap a hitet, jogot, erkölcsöt, magyarságot képviselő Bak Jupitertől, a IV-es, otthon, haza, család, anyaföld házából. Olvasata többféle lehet: így a magyar földkiárusítása, az otthonaikból jogtalanul kiűzött emberek, és általában a nemzeti vagyontól és a jogbiztonságtól való megfosztása a nemzetnek. A lét és jogbizonytalanság fenntartása lételeme a sötét erőknek, ezt mutatja a IV-s házba eső Radix Szaturnusz-Neptunusz együttállása ezzel a Jupiterrel. Ugyanakkor a 1989-es Radix Jupiter, a Szolár X-es házból is nehezített fényszöget, kvadrátot vet erre a Merkúrra, egy T-kvadrát fényszöget alkotva. Az égi jelek e szerint azt mutatják, hogy az egymással szembenálló két Jupiter feloldása éppen ez a Merkúr lehet. Vagyis ne hagyjuk magyart a magyarral, kisebbséget a többséggel, külhoni magyart a magyarországival, hitünket hitetlenségre és hiszékenységre cserélve, hamis érvek által összeugrasztani! Hanem az ésszerű, átgondolt mindenki számára világos racionális, jogokat és kötelességeket együtt betartó, merkurikus párbeszédre alapozó, most időszerű megoldásokat kell választani! És mivel éppen ez a Merkúr jó fényszöget vet a Szolár Mc-re , vagyis a X-es karrier és államvezetés, valamint a nehézségekből kivezető út területére, ez az égiek segítő erejét láttatja.
            Egyben azonban biztosak lehetünk, nehézségből most sem lesz híján az ország, ám a látszat ellenére pozitív végkicsengésű megoldásokra számíthatunk! Mivel szintén ugyanez a Merkúr uralja az Mc-t, azaz a nehézségekből kivezető utat, a tiszta és őszinte párbeszéd segíthet nemzeti ügyeinkben! Ne feledjük, hogy a június 7-i, Tranzit Nap által megvilágított Ikrek Mc idején - mely tehát a nehézségekből kivezető út, az Ég magasának a jelölője -, az Eu-választásokon a nemzet oldalán álló erők megerősödését, győzelmét hozta! Legyünk most "merkurikusan" ésszerűek és "szaturnuszian" időszerűek! Tegyük félre a pártpolitikát, most a racionális, beláthatóan tervezhető megoldások keresése jelentheti a kiutat. Párbeszédre és Kézfogásra van most szükség a magyar jövő érdekében. Ezt üzeni a Szolár Merkúr! De ezt üzeni a júliusi írásunkban említett Nándorfehérvári diadal képlete is! Talán csak az is a véletlen műve volna, hogy a csata győzelmét hozó Neptuni hatás, mely részben a törökök zavarodottságát, másrészt a legmagasabb szintű Isteni szeretetet hozta el - megsegítve ezzel az amúgy két táborra oszlott magyar seregeket! Ez az 1456-os Neptun állás épp együtt áll az idei Szolár Merkúrral. Nándorfehérvárat méltán nevezték a korabeli krónikások Magyarország kulcsának, mi pedig ezen Október 5.-e körüli napok történéseit nevezhetjük képletünk kulcsának! Oly sokszor említettük a múltat jelképező leszálló Holdcsomópont Nagyboldogasszonykori állásait, mint őseink és múltunk üzenetét, segítségét! Csak rajtunk múlik, hogy végre meghalljuk-e!
            Az Október 5-i tranzit képlet bolygóállásai ezen kívül más érdekességeket is mutatnak. Egyrészt adott egy Nap Hold szembenállás, azaz Telihold, amikor a tudat és az érzelem, mundán értelemben, a nép és a hatalom feszül egymásnak. A Kos Hold, ugrásra kész, ráadásul nehezített fényszöget kap a vele uralmi cserében lévő Rák Marstól. Ha ismét "kard ki kard" feszülten ugrunk, dühből, indulattól átitatottan, a 8-as, sötét házból tudatosan gerjesztett hamis hírekre - a Vízöntő Neptunusz által -, megüthetjük a bokánkat! Ugyanez a Neptun nagytanító fényszöget vet a 3-as utca, mozgás, mindennapok színterén álló Merkúr Szaturnusz együttállásra. Vagyis helyzetünket csakis logikusan átgondolva lépjünk "az utcára", a mindennapok színterére, sőt figyeljünk a közlekedésünkre és szóbeli megnyilvánulásainkra! Ne állítsuk szembe a fizikai cselekedeteinket a szellemi megoldásokkal, jobban mondva hétköznapjainkat itassuk át létünk szakralitásával. Azaz a 3-sas házas Vénuszi szeretettel, az igaz szót beengedve szenteljük meg mindennapjainkat. Engedjünk a szeretetteljes egymáshoz való közeledésnek teret, mert a VII-es házas Jupiteri összetartás gyakorlása nélkül nem jutunk egyről a kettőre. Ha magunktól nem közeledünk egymás felé, a sors fog "gondoskodni" róla, hogy nehézség szülte kényszerből találjuk meg a hangot egymással! Az előre nem várt, nehézségeket hozó változások feszítő ereje, tudati és mentális feszültséget mutatnak, ezt a tranzit képlet három változást jelölő bolygójának konkrét fényszög kapcsolata mutatja: a gyors Merkúr, a robbanásszerű Uránusz, és a végletes változást hozó, mindent megrengető Plútó. Ehhez a sorhoz kapcsolódik az érzelmes, hangulatfüggő, gyorsjárású Hold is.
            A Magyar Köztársaság születési, azaz 1989-e Radix képletének Merkúr-Mars együttállása Október 11-15-e között ismétli meg hatását.
A Radix képlet 9-es, tehát magyarság, szellemiség, külföld életterületén álló bolygókapcsolata, a Szolár 2-es pénz, anyagi világ, tálentum területére esik. Ezt azt jelenti, hogy ha jól sáfárkodunk tehetségünkkel - és ezen mérleg időszakában vénuszi uralomban -, egyensúlyra törekszünk ügyeinkben akkor jó úton járunk. Bár anyagilag megnyúzottan állunk, de ha belső szellemi tartalékainkra koncentrálunk, akkor a Radix képlet "holdikus" és "vénuszi", női energiáitól, Égi segítségét kapunk Nagyboldogasszony - Szűz Mária által. Hiszen ez a Mars-Merkúr együttállás segítő, szextil fényszöget kap a dicső, királyi múltat képviselő Leszálló Holdcsomópont és Hold együttállástól. Ezekre a Radix bolygókra pedig, Szolár képletünkben éppen Nagyboldogasszony napján világított rá az égen áthaladó tranzit Nap! Nagyboldogasszony pedig képletünk szerint szextil fényszöggel segítő kezet nyújt a Szolár Mc-re népünk felemelkedéséhez. Illetve szellemi, 52-fokos quintil fényszöget vet a Szolár Napra, vagyis Isten segítségével közös ügyeink kimenetele nem lehet kétséges.

Október 8. A Magyarok Nagyasszonyának ünnepe

2000. Október 8.-án, az ezredforduló kapujában, a Magyarok Nagyasszonyának ünnepén II. János Pál pápa, a fatimai szűz szobrának lábánál ajánlotta föl a Földet és annak minden népét a mi Boldogasszonyunk oltalmába! "Hitem szerint a pápa égi sugallatra tette ezt, s e cselekvésével bennünket, magyarokat a boldogasszonyságot őrző küldetésünkre figyelmeztetett, amely küldetést a harmadik évezredben az Úr kérésére a pusztulásba zuhanó anyátlan világ emelkedése okán be kell töltenünk!" - írja Molnár V. József.
Éljünk hát e karmikus küldetés szerint magunk és a Föld bolygó boldogulására!

Vissza!  
Vissza!