Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi Jelek Üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

A Hétfájdalmú Szűzanya üzenete
A Magyar Köztárasaság Szolár Horoszkópjának (2008. Október 23. -2009. Október 23.)  2009. Szeptember 7. és Október 6.-a közötti időszak aktuális értelmezése

"Hol hit, ott szeretet,
Hol szeretet, ott béke,
Hol béke, ott áldás,
Hol áldás, ott Isten,
Hol Isten, ott szűkség nincsen!"

Szűz havába lépve
Az éltető, jóra rosszra egyaránt szeretetet kiárasztó, Isteni fényű Nap, éves útját járva, Augusztus 23-án a Szűz havába lépett. A természet rendjében egészséges tennivalónk, most a befelé koncentrálás. A jövendőről való tudatos gondoskodás szellemében, a korábban szétárasztott erők jutalmának: a termésnek a begyűjtése, rendezgetése, s összeszedett, pontos, koncentrált munkával történő elraktározása jelenti most a feladatot az egyes ember, s a társadalmi rendbe szervezett nemzet számára is. Míg az Oroszlán két kézzel szórta az anyagi javakat, most a Szűz takarékosan, a teremtő és önmaga erőivel is óvatosan bánva, elővigyázatosan szorgoskodva, aprólékos munkával, de kellő kritikával, a dolgok okát megismerve, rendszerbe foglalja, majd hasznosítja a korábbi tapasztalatokat. Ez a Szűz Merkurikus, anyaghoz kötődő jellege. Ha egyes emberként, s a társadalom tagjaként a kozmikus idővel együtt akarunk mozogni, vagyis a tér-idő harmonikus egységére törekszünk, itt az ideje, az őszidő befelé forduló rendjét követni, s tudatunkkal a korábban megélt élményeket, tapasztalattá formálni, majd azokat gyakorlattá alakítani. Azaz mindennapi életünkbe átültetve, hasznosítani. Ha e szerint cselekszünk, a hétköznapokban nem válunk a napi taposómalom rabszolgáivá, hanem alázatos munkálkodásunkkal egy egészségesebb életet szolgálunk. Ezért itt az idő minden eddig halogatott, elhanyagolt, s elnagyolt tennivaló kitisztázására, elrendezésére, s életünk megfelelő polcára helyezésére. Csakis ezek a kamra polcára helyezett, "nyárízű befőttek és varázslatosan illatos gyógyfüvek" segíthetnek a ránk, s a világra váró próbatételeken való tudatos, egészséges, harmonikus túljutáson.

A Szaturnusz Uránusz szembenállást megerősítő tranzit mindent felforgató ereje
Tranzit, vagyis áthaladó. Így nevezi az asztrológia, a fejünk fölött látható, napi csillagállásokat. Egy adott pillanatban fényét ránk ontó Nap, az éppen lejátszódó esemény megvilágosodását jelenti, rávilágítva ezzel annak mondandójára, valamint önmagunk személyes napszerű tudatára. Kérdés, hogy van-e oly fejlett a tömegbe szerveződött ember, hogy egy-egy égi, s földi jelenség, természeti-társadalmi kataklizma mögött értelmezni tudja annak kiváltó okait? Az asztrológia, mint analógiás gondolatrendszer éppen ebben segít. Jóslást ne várjunk tőle, ám a teremtés titkának egy piciny szeletére, annak belső összefüggéseire képes rávilágítani. Amint arról már korábbi lapszámainkban írtunk, fejünk fölött éppen a Szaturnusz-Uránusz bolygók készülnek harmadik, konkrét szembenállásukra, összecsapásukra, éppen szeptember 15.-én, a Hétfájdalmú Szűzanya napján. Eddigi két oppozíciójuk eredményezte elsőként 2008. november 4.-én a nagy gazdasági világválságként emlegetett, valójában szellemi-erkölcsi válság világméretűvé válását. Második "eljövetelekor", Február 5-én, eddig nem látott mélységbe süllyedt a forint, s az euró árfolyam a 300 Forintos "lélektani" határ fölé ugrott. Amint arról korábbi írásaink tanúskodnak, Köztársaságunk éves képletében, mondhatni "természetesen" mindkét dátum kiemelt helyen jelölve van, vagyis szolár és Radix bolygók, vagy tengelyek esnek vele egybe.
                Idézzük hát fel, mit is jelent az összefüggések tanában ez a Halak Uránusz - Szűz Szaturnusz szembenállás! Az ég kárpitján, s így annak vetületeként a kétpólusú földi világban poláris, azaz egymást kiegészítő párok ritmusa, pulzálása adja létünk szerves törvényét. Ég és Föld, fehér és fekete, Nap és Hold, Meleg és Hideg, férfi és nő termékeny ritmusából áll életünk. A Nappálya körkörös mozgásában, az egymással szemközt álló Halak és a Szűz csillagjegyek is egymást kiegészítő ellentétpárok. Míg most, a Napév éppen ránk ható Szűz időszaka a szűkös, ám rendezett, tervezett, precíz alázatos munkálkodás szimbóluma, - ám csak részfeladat ellátására képes, s a nagy egészét boncolgatva szedi részekre. Addig a Halak a Mindenség egylényegűségével, a kozmikus "Minden Egy" törvényszerűségével, a lét végső egységes állapotával, az Isteni tudással és szeretettel áll analógiában. Így lesz tehát a Szűz -Halak tengely, a rész és egész, az emberi mindennapok és az Isteni Törvény kiegészítő párjai. Ha azonban egyiket megvonjuk a másiktól, a szerkezet nem működik. A rész nem működhet, ha nincs, ami egybetartsa, s az egész is üres lenne, az alkatrészek nélkül. Olyanok, mint egy tökéletesen működő óra, melynek, ha nem lennének, összefüggő precíziós alkatrészei, nem mutatná az egységes időt. Nem véletlenül a Szűz a munka és egészség jelölője, hiszen ha a mindennapokban nem munkálkodunk a Halak égi törvényei szerint, azaz ha felrúgjuk az égi világ földön alkalmazandó törvényszerűségeit (Halak), akkor fizikailag ebbe belebetegszünk.(Szűz). Ha a testből kiszáll a lélek, a test bomlásnak indul. Hát ennek a jeleit láthatjuk most is. Megbonlott a Rend, szétesik a Rend-szer. A bennük álló Szaturnusz és Uránusz bolygók, pedig a határok kérdéskörét feszegetik. Míg a Szaturnusz a felelősséget és korlátokat jelentik - melyek rossz esetben lehatárolnak, ám fejlett tudatossággal létezve inkább kapaszkodót nyújtanak az ember számára. Addig az Uránusz
a szabadságot, a megújulást, a forradalmi reformokat jelölik. Az utóbbi szavakat oly sokat halljuk mindennapjainkban, hiszen az ellenerők is érzik az idők szavát. Ám kellő tudatosság, a szerves törvények betartása nélkül éppen így válik e legszentebb eszme, a szabadság szabadossággá. Éppen ez a célja az ellenerőknek, hogy a szerves Rend helyett káosz uralkodjon. Hiszen csak az egyén felnőtté válásával, az isteni Rendszerhez való felnövéssel válhat az Égi Rend, földi rend-szerré. Ám ha az egyes ember, s a társadalom nem képes az Uránuszi változtatásra, a magasabb szellemi változásra, az idejétmúlt állapotokkal való végleges leszámolásra, azaz nem tanul önmagától, majd tanul a Szaturnuszi veszteségből, fájdalomból, és nehézségből itt e földi világban! Az Uránusz mindent felforgató ereje, szétfeszíti a szaturnuszi falakat, s úgynevezett változó, labil jegyekben nyitogatja az átalakulás kapuit. Ha most az emberiség kellő tudatlansága miatt nem sikerül elérnie célját, néhány év múlva, 2012-2013 táján, Kardinális jegyekben ismét összeállva már súlyos csapást mérhet az emberiségre, kikövetelve magának a teljes szellemi, erkölcsi, fizikai struktúraváltást az emberi lét társadalmi, gazdasági, tudományos és erkölcsi színterén.  

Mit jelent mindez saját képletünkben?
Szeptember 10. -én az Ascendens Szaturnusz együttállás értelmezése

Képletünk egyik legfontosabb pontjához, mundán értelemben, a nemzet testéhez, fizikai megnyilvánulásához, az Ascendenshez, érkezünk el Szeptember 10.-én.
A fent említett tranzit, szolár Szaturnusza ezen a napon már a nehézségek előszelét mutatja. A 12-es zártságok házában álló Tranzit Nap és Szolár Szaturnusz együttállása, a nehézkes anyagi és egészségi körülményeket jelöli a nemzet egészére nézve. Mivel a Szűz az egészségügyi asztrológiában a gyomrot és az emésztést szimbolizálja, ráadásul a 12-es zártságok háza analóg a kórház és titkok területével, ezért feltehetjük azt a kérdést: Vajon most mit akarnak megetetni velünk, mi is az, amit nem tudunk megemészteni?
Mundán értelemben, ha az ország a nemzet sorsát nézzük a szűz Szaturnusz a következőket jelentheti: nehézségeket, gátakat, akadályokat, anyagi stabilitás nélkülözését, szegénységet, szűkösséget az egészségügy, az oktatás, a mezőgazdaság területén, valamint az államszervezet hierarchiájában, az önkormányzati rendszerben, a közalkalmazottak és munkásság köreiben.
Szeptember 15-én, pedig, harmadik egyben utolsó az egzakt, azaz fokra, percre egyező Szaturnusz Uránusz szembenállás konkrét nehézségeivel kell majd szembesülnünk. Vagy alámerülünk a szaturnuszi nehézségeknek, vagy utolsó lehetőségként a szellem, a lélek, a hit spirituális erejével mindent felforgató módon kitörünk az eddig biztosnak vélt szisztémából. A Merkúr felső oktávjaként ez a szembenálló Uránusz, a szellem megvilágosodását kényszerítheti ki fizikai nehézségek árán. Ehhez segíthetne hozzá, mint e szembenállást oldó Jupiter trigon-szextil fényszöge, mint oldott oppozíció, és a vele együttálló Radix Ascendens bolygói, melyek, a IV-es, Nemzet, Haza, Anyaföld házából támogatnak. Ez a csillagállás egy olyan időminőséget képvisel, mely szűzies alázatos, szorgos, munkával, a nemzet érdekét szem előtt tartó jogi lépésekkel, a IV-es házas múltból és gyökerekből, táplálkozva, azt segítségül hívva látható, a bőrünkön tapasztalható nehézségek ellenére is sikeresen megoldható. A Hétfájdalmú Szűzanya napján bekövetkező, nagy átalakulásokat hozható Szaturnusz Uránusz pontos szembenállás napján, Szeptember 15.-én indul a Magyar Parlament őszi ülésszaka, mely talán koncentrált munkával végre beindíthatja a változások sorát. De ne legyenek ezen napokkal szemben túlzott illúzióink (ezt a Neptunusz fényszögei is mutatják), az Államszervezet rendszerét érintő nehézségek, anyagi biztonságunkat egy eljövendő változás érdekében alapjaiban rengethetik meg.
Bizzunk benne, hogy egész képletünk sarkalatos pontja, a Merkúr - mely a Szűz Ascendens ura, így Szolár képletünk születési uralkodója, valamint a nehézségekből kivezető útnak, az Mc-nek az "Ég magasának" (a Június 7-i EU- választások napjának) is az uralkodó bolygója - bebizonyítja, hogy október elején, olvasós Boldogasszony napjaiban változást indíthat el Nemzetünk életében!  

Az I-es ház értelmezése (Szeptember 10. és Október 6.)
Az I-es, személyiség ház, Mundán értelemben, az ország, a nemzet szervezetét, azaz egészségét, a közegészségügyet, a nép általános hangulatát, s nemzet általásos közérzetét mutatja. Bár a Szaturnusz a szegénységet, a gátakat jelenti, mégse hagyjuk, hogy a figyelmünket Neptunuszi ködösítéssel elaltassák, s elvonják a lehetséges kivezető út felismerésétől! A hit és szellem erejével, az anyaföldbe, a hazába, a megmaradásba vetett bizalommal, ne engedjük, hogy kihúzzák a lábunk alól a talajt, s megfosszanak otthonunktól. (IV-es ház). A Szolár Szaturnusz és Tranzit Bika Hold jótékony és segítő trigonja a 9-es, szellemiség házából, segíthet, azonban ha bika módjára ellustulunk, és mástól várjuk a megoldást, a média készen fog állni, az újabb, igazságtartalom nélküli ködösítésre, a valóság eltitkolására. (Ezt jelzi a Tranzit Bika Hold, kvadrát Vízöntő Szolár és Tranzit Neptunok valamint Jupiter, a Radix Holdcsomóponttal együttállva.)

Lássuk meg ezen időszak szakrális üzeneteit!
Az évkörben, ezen időszak ad otthont Kisasszony napjának, szeptember 8-án Mária születésnapjának is. A szent szűz világrajövetele további eseményeket indít az ember által lakott földi világban. Az Ő személye egylényegű az szűzies áldozattal, az önátadással, a tisztasággal, a lélek világával. Népünk ősi hitében Ő a "Hajnali szép csillag", s Őbelőle támad az "Igazság Napja"!
Bíztatóul és egyben figyelem felkeltésül álljon előttünk Kisasszony napjának előestéjén, Szeptember 7.-én, Buda visszafoglalásának emléknapja. Mely bár a török uralom alóli megszabadulásunkat jelentette, mégis nehéz világot hozott a magyarokra. A Szent Ligának nevezett törökellenes szövetség - melyben magyar katonák is harcoltak, mégsem volt tagja Magyarország -, négy év alatt kiűzte a törököt. Ám a bécsi haditanács a szövetséges hadsereg eltartási költségének 70%-át a népre rótta. A császári katonák nemcsak a porciók behajtásán fáradoztak, de loptak, csaltak és zsaroltak. Az erdők, s nádasok, pedig földönfutó menekültekkel teltek meg. Hogy kétszer ne lépjünk bele ugyanabba a kátyúba, okuljunk a fent említett szavakból, s ne hagyjuk magunkat "Bikásan" ellustítani, s elaltatni!
Tovább lépve az ünnepek közt, Szeptember 12.-Mária napja, a közép-európai nagy Mária kultusz kibontakozása 1683-as bécsi fölszabaduláshoz köthető, melyet Bécs a Passaui Máriahilf kolostorképének Márai közbenjárásának titulált, a barokk Regnum Marianum pedig Mária közbenjárásának tulajdonított!
Szeptember 14.-én - A Szentkereszt felmagasztalásának Ünnepnapján még van egy lélegzetvételnyi időnk, hogy a holnap beteljesülő harmadik konkrét nehéz szembenállás előtt, tudatosítsuk magunkban , mi az, amin változtatnunk kell! Csupán véletlen volna, hogy Szolár évünk képletében csupa szakrális ünnepekre: Hétboldogasszonyra, s a szentkereszt három, "Királytrigont" alkotó, az évkört mértani pontossággal három részre osztó Szentkereszt ünnepek (Vízkereszt, Szentkereszt megtalálása, és felmagasztalása) "ülnek" rá képletünkre!? S hogy a változás körosztó keresztje negyedeli évünket!? "Népünk ősi hitében, a keresztfa, életfa. Krisztus diadalútjának a jelképe, cselekvéseink indítója és megáldója!" 

A hétfájdalmú Szűzanya Ünnepe
Szeptember 15.-e, Mária felmagasztalt anyai fájdalmáról való megemlékezés napja. A fent említett szaturnusz-Uránusz tranzit mondaniuvalóját - ha eddig nem tettük volna-, most kellene csak igazán komolyan vennünk! A képlet, egy nehéz úgynevezett zárt fényszög alakzatot alkot, mely téglalapot ír le, melynek neve "asztal". Kemény, stabil és rendíthetetlen erővel áll előttünk. A fent említett szembenálláson túl egy, az érzelmi életünkre hatást gyakorló oppozíció is része a képletnek. (Oroszlán Vénusz szemben áll a Vízöntő Jupiter-Neptunusszal.) A tranzit Nap-Szaturnusz együttállás végképp rávilágítja figyelmünket az aznap bekövetkező tudati-érzelmi feszültségre. Tehát ha képtelenek vagyunk a mindennapi élet gyakorlatát összeegyeztetni létünk szakralitásával, akkor komoly érzelmi-erkölcsi válságba kerülhetünk. Mivel az oppozíciókat nagy tanító fényszögek forrasztják egybe, ezért okulnivalónk, hogy a nehézségeket megtapasztalva, a hit erejével oszlassuk fel a külvilág igaztalan ködösítését. A tranzit Nap és Szaturnusz okozta feszültséget és nehézséget oldja egy úgynevezett szellemi, quintil fényszög, mely az kivezető utat, a Rák Mars Mc-re bízza. Azaz a családért, a nemzetért, a hazáért, való aktív, szeretetteljes, másokkal együttérző, önérvényesítő cselekvésre sarkall!

Vissza!  
Vissza!