Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Nyergelj, fordulj!
A 2010-es parlamenti választások idején járva
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése
(2010. április 4. - 25-ig)

 "Pest a nemzet szíve, s a nemzet testében a vér akkint kering, mikint ereibe a szívből ömlik-rohan, ha a szívben forr, nyugodtan folyik, ha a szív nyugodt. Gyönyörű szerep a szív szerepe, de roppant felelősséggel jár, ha öntudatosan lüktet." (Kossuth Lajos)

A "szív házában járva"
2010. Április 11.

A fejünk fölött haladó mindent világossá tévő nap, Szolár képletünk 5-ös házában, a termékeny gondolatok és cselekedetek időszakában, "a szív és a teremtés" házában jár. Látszólag, nyugodt, szelíd terület, melynek aktív történéseit nem jelöli bolygó. Azonban jobban megvizsgálva a képletet, ezen időszak aktuális történését, a 2010-es Országgyűlési választások első fordulójának Kos 21fokra eső Napját, egy Jupiter szextil -tranzit Nap fényszög állás jelöli. Az aznapi történések karmikus voltát mutatja, hogy ezzel a Jupiterrel - mely a magyarság, hit, jog, erkölcs, nagy szerencse bolygójával a hagyomány szerint -, együtt áll a '89-es rendszerváltás Felszálló Holdcsomópontja, azaz karma bolygója. Ez maga a rendszerváltás sorsfeladata!
E segítséget jelölő szextil fényszög, azonban nem működik magától! Tevőleges cselekvésre van szükség ahhoz, hogy sorsfeladatunkat végre beteljesítsük! Annál is inkább észnél kell lenni, hiszen ez a bolygócsoportosulás együtt áll a Szolár és az április 11-i, Tranzit Neptunusszal, mely nem zárja ki a csalás, becsapás, elködösítés lehetőségét. Éppen ezért a Neptunusz pozitív oldalát próbáljuk meg bevonzani, ami remek intuíciókat, s a Vénusz felső fokaként, szeretettel, megértéssel való cselekvésünket ösztönözheti. Ésszel-szívvel gondolkodjunk, s mozduljunk ezen a napon! Ezt segíti a Neptunusz bolygócsoportosulásnak a Merkúrtól kapott trigonja. Ne engedjük magunkat belehúzni övön aluli dolgokba, mert ha leszállunk az ellenerők színvonalára, bennünket is elnyel a mocsár. A fent említett beszédet, kommunikációt, kapcsolatokat, írást, sőt magát a mozgást, utazást képviselő Merkúr a Segítők, Barátok 11-es házában, együtt áll a Radix Merkúrral és Marssal. Mely mindenképpen azt sugallja, mennyire fontos, hogy a józan gondolatot végre tett is kövesse, s ezen a napon ne csak szóbeszéd maradjon a tennivaló! Házbéli helyzete a szellemvilág segítségét is mutatja!



Erőviszonyok az égen
"Segíts magadon, Isten is megsegít!" -igaz a mondás erre a napra. Hiszen az Április 11-i képletben a Kos Nap, magányosan, szinte fényszög nélkül áll. Egyedül a Jupitertől kap egy kisoktató szöget. Ugyanakkor a 11.-i Nap helyzete tükröt tart a Szolár és Tranzit képletek összevetésében látható, fent említett Merkúr-Merkúr-Mars bolygócsoportosulásnak. Tehát akkor tudunk termékenyek lenni a Szolár ötös házban, céltudatosak lenni a Kos minőség által, s mindezek okán kapunk égi segítséget, ha a fent említett tükörbe belenézve a "merkúrikus" tiszta gondolkodást, "marsikus" tettrekészség követi! Ezt az üzenetet az Ascendens- Descendens tengely helyzete is erősíti. A Tranzit Kos Nap a képlet 1-es házának elején állva, kiemelt területen jótékony hatású! A képlet úgynevezett uralkodója, az ötös házban, Oroszlánban álló Mars szintén erőben van. E két bolygó erejét csak fokozza, hogy recepcióban, vagyis uralmi cserében állnak egymással. Ha félretoljuk lustaságunkat, s a cselekvés útjára lépünk, akkor valódi változást indukálhatunk! Ezt a mondanivalót erősíti, hogy a képlet "erős tenniakarású", uralkodni vágyó Marsa, egymást erősítve együtt áll a Szolár képlet Marsával, sőt nagytanító fényszöget vet a napi képlet változás reményét hordozó, kiutat, előrehaladást képviselő Tranzit Plútó Mc együttállására.  Összefoglalva a két képletet: az Égiek arra figyelmeztetnek bennünket, hogy ne menjünk el a jó sorsunk lehetőségei mellett, mert ezen a napon erőteljes tenni akarással változtathatunk jövőnk haladási irányán! "Ha Isten velünk, ki ellenünk?" Mert valóban égi segítséget ígér e nap, ha mi is hozzá tesszük a magunkét!
               A bolygók úgynevezett "méltóságát" egyenként megvizsgálva hatásfokuk csúcsán, járnak. A Tranzit Nap - mely ennek a jelentőségteljes napnak a szellemiségét, a mibenlétét szimbolizálja -, emelkedőben van. A Szolárban exilben, azaz száműzetésben lévő Hold, mai napon szintén erőben van, sőt együtt áll a magyarságot, az igazságot és hitet képviselő, szintén uralmi helyzetben álló Jupiterrel. A népet, nemzetet, s végletes változást képviselő Hold-Plútó együttállás ezzel, kitört a Szaturnusz rabságából. Vagyis az eddig lefojtott indulatokat, érzelmi feszültségeket, fizikai megszorításokat, egy helyes döntés által ma feloldhatjuk. Az összes többi bolygó ugyanígy ereje teljében állva erőben és uralomban segíti a helyes döntéshozatalt!

Fordulópont
               Nagyon érdekes, hogy a 89-es Radix Ascendens, mely államformánk testet öltését jelenti, együtt áll az április 11-i Tranzit Mc-vel, az aznap haladási irányával. Vagyis ennek a napnak a helyes döntéshozatalával megújíthatjuk akkori szándékainkat elképzeléseinket, mégpedig a teljes változást jelölő Plútó mindent letaglózó erejével!  A mindent megváltoztatni akaró Plútó, illetve a Karmikus Sorsfeladatunkat jelző Felszálló Holdcsomópont a haladási irányt jelző Mc jobb és bal oldalán állva két irányból támogatja az ésszerű előrejutásunkat. Ennek a két bolygónak az együttállása a következő Szolár év, 2010. novemberében fejti ki mindent felszámoló, és megújító munkáját! (erre a következő lapszámban még kitérünk).  A 89-es Radix képlet Descendens Jupitere, most a Tranzit Ic-re kerülve, mutatja, hogy ennek a napnak a helyes döntésével, alapvetően megváltoztathatjuk külföldi-külvilágbéli megítélésünket is, sőt segíthetjük a külhoni magyar testvéreinket. Felvállalva gyökereinket, elődeink hibáiból okulva törleszthetünk az eddigi rossz család és nemzet politikánkon.

2010. 4.11. - a számok tükrében
Számmisztikailag elemezve, e fontos dátum számjegyeit összeadva, 9-et kapunk, mely "marsikus" energiájú. A Mars, az erő, az aktivitás, a cselekvés, valamint az elavult dolgok lezárásának szimbóluma. Aznapi tranzit képletünkben, a Mars Oroszlánban, Nap uralmában, az ötös teremtés és kreativitás szintén "oroszlános" házában áll.  Nagytanító fényszöget vetve az aznap haladási irányát jelentő Mc-Plútóra, valamint kvadrát fényszöget vetve a Merkúr Vénusz együttállásra. Mindez ismételten erősíti, ha mindenki a saját lelkiismerete szerint ésszel-szívvel a "bikás" stabilitásra szavaz, akkor a Merkúr Mc -Plútó trigon fényszöge segítséget biztosít a dolgok végkimeneteléshez!
A 11-es számot önmagában is mesterszámnak tekinti a számok misztikus tana. A hagyomány az erőteljes változásokat, a forradalmian új dolgokat, az magas fokú intellektust, a szellemi lelki, anyagi függetlenedést köti ehhez a számhoz, mely a régit, ócskát elvetve, a magasabb szintű újat szorgalmazza. Ráadásul különösen fontos évfordulók is kötődnek 11-hez. Ezen a napon szentesítették 1848-ban az áprilisi törvényeket, s lépett hivatalba az első felelős magyar kormány, Batthyány Lajos gróf vezetésével. De ezen a napon született Márai Sándor, a lánglelkű József Attila - kinek születésnapja tiszteletére lett ez a nap, a Magyar Költészet Napja -, és távozott égi hazájába Kőrösi Csoma Sándor.

2010. Április 25. új alapokra építeni 

Szolár képletünkben továbbhaladva április 23-án a 6-os Munka, Karma házába ér a Nap. Komoly feladatokat jelölő időszak elébe nézünk. Ezt rögtön a 25-i Országgyűlési választások 2. fordulója mintegy "belépőként" e területre is mutatja. A 25-i konstellációban erőteljes "földies" dominancia érvényesül. Hiszen mindhárom föld jegyben, bolygó illetve tengely áll. Vagyis amit április 11-én a Kos Nap-Kos Ascendens energikusan beindított, azt most két hét múlva stabilizálhatjuk a Bika Nap-Bika Ascendens együttállásával. Ehhez kapcsolódik a szintén Ascendensen álló Bika Merkúr, valamint az 1-es házas Bika Vénusz is. Mindez a látható anyagi világban megjelenő változás lehetősét is hordozza. A tüzes Mars kvadrát fényszöge konkrét lépésekre és gondolkodásra ösztönöz bennünket, s ha valóban ennek irányába mozdulunk, akkor a Bak Mc közeli Plútó trigon fényszöge tartósíthatja a változást. De ne legyünk naivak, mert nem dőlhetünk hátra! Erre a Bika Vénusz-Neptunusz kvadrátja figyelmeztet bennünket! Az ellenerők továbbra is ködösítenek, s becsapásra készülnek! A másik "földies" jegy, a Bak szintén három fontos elemmel képviseli magát. Ez a Bak Mc, mely a haladás törvényes, racionális, nem túl könnyű rögös útját jelzi. Másodikként az Mc közeli Karmapont, mint sorsfeladat, mely az ésszerű, megfontolt felelősségteljes feladatot jelöli ki számunkra. Valamint a végletes változást jelölő Bak Plútó, ami az Isteni Törvények betartását és betartatását ígéri számunkra. Harmadik "földies" csoportosulás a Szűz jegyhez, valamint saját 6-os, Munka, Karma házához köthető. Itt áll tág együttállásban, a népet, illetve a karmikus feladatokat és a bőrünkön megtapasztalható nehézségekből fakadó megtanulnivalókat jelölő Szaturnusz-Hold együttállás, mely a hétköznapi rendszer, a mindennapok teljes átalakulását segíti.

A Szaturnusz-Uránusz szembenállásról
Az elmúlt időszakban már negyedszerre, éppen a választások második fordulóját követő órákban konkretizálódik a Szaturnusz-Uránusz szembenállás, hogy nehézségek árán, nagy változásokat kényszerítsen ki világunkban. A Szűz Szaturnusz-Hold jelképezi a megreformálásra váró rendszer összeomlását, a majdnem földönfutóvá lett, lelkileg, szellemileg, fizikailag kizsigerelt népet. Vele szemben, pedig a Halak Jupiter -Uránusz együttállás, a hit és a jog erejével, új szemléletváltással, lelki-erkölcsil megtisztulást követel tőlünk. Mivel e szembenállás a 6-12-es házakban áll, először személyes, belső tisztulással kell szembenéznünk, hogy aztán az egész nemzet számára egy magasabb szintű, új létállapot jöhessen létre. Magyarul a kozmikus rendet, rendszert kell mindennapi, fizikai világunkba átültetni. Karmikus feladatunkat a Felszálló-Leszálló Holdcsomópontok helyzete is mutatja azzal, hogy az Ic, Gyökerekhez áll a múltunkat jelölő Rák leszálló Holdcsomópont. A Sors üzenete, hogy találjunk végre vissza gyökereinkhez, mely az ősök tiszteletét, nemzetünk múltjának ismeretét, családunk fontosságát, kis közösségeinkbe való kapaszkodást jelenti. Ezzel szemben, pedig a Bak felszálló Holdcsomópontja a lehetséges kiutat mutatja, nem a Karrier, hanem a Szellemiség, Magyarság kilences házában. Ha tehát visszatalálunk gyökereinkhez, akkor a magyar szellem segíti jövőnket!

Sorsszerű vargabetű
Az április 25-i  tranzit és a '89-es Radix képlet összevetésével világos képet kapunk e sorsfordító napról. A Radix Ic-Mc Gyökereink és Haladási irányunk, vagy másképpen fogalmazva múlt és jövő tengelyére kerül a 25-i Bika Nap -Ascendens -Merkúr együttállás. Ezáltal Nemzetünk haladási iránya, jövőnk útja (Mc) alapvetően új irányt vesz! Semmi sem lesz úgy, mint régen volt. A Radix Ic-Mc ráadásul együttáll a 25-i választások napjának Ascendesn-Descendens tengelyével. Azaz ennek a napnak a "megtestesülése, ennek a napnak a habitusa, testet öltése, kimenetele válik a haladási irányunkká! Mondhatni, amiért a '89-es Rendszerváltás létrejött, most célegyenesbe fordul. S remélhetőleg az igazi rendszerváltást jelöli ez a stellium! Másik különlegesség, hogy jegyben azonos a másik két főtengely cseréje is. Azaz a Radix képlet Bak-Rák Ascensdens-Descendens tengelye 10 fokos különbséggel ismétlődik meg a tranzit Mc -Ic tengely által. Vagyis a Radix képlet "testet öltése", a Köztársasági lét keretei az április 25-i történések alapján képesek lesznek megújulni. Hosszas 21éves vargabetűk, kitérők után -melyet a Plútó mozgása jelöl -, az akkor kitűzött célok most képesek új formát öltve megvalósulni. Huszonegy év. Azaz háromszor hét év. A számmisztikában a Jupiter és Neptunusz kapcsolatát jelöli. Szakrális értelemben a nagykorúság jelölője. Ezt a 21. évvel kezdődő újabb hét évet hagyományosan az Ikrek időszaknak nevezzük, mely uralkodója a Merkúr, s a 2010. 4. 25-i napnak a sorsszáma is egyben. Melyhez a kapcsolat, a kommunikáció, a tudatos racionális gondolkodás, a változás fogalmai társulnak. A Tranzit képletben a Merkúr a stabilitást jelképező Bika Ascendensen állva, a gondolkodásra, változtatásra késztet bennünket. Marstól kapott kvadrát fényszöge, akkumulátorként beindítja a tenni akarást, az ésszerű gondolkodást, magát az "útnak indulást". A Merkúr-Neptunusz 72 fokos kvintil fényszöge jelzi, ha kezünkbe vesszük a sorsunkat, égi segítséget kaphatunk a szellemvilágból! "Segíts magadon, Isten is megsegít".

Vissza!  
Vissza!