Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Fények és árnyai
A Magyar Köztársaság Szolár horoszkópjának aktuális elemzése (2010. december 3.- 2011. január 11.)

Személyes életünkben örömök és bánatok harcolnak egymással, míg közös nemzeti létünknek testet adó Magyar Köztársaságban óriási külső és belső nehézségekkel kell szembenéznie a jelen-lévő vezetésnek. S míg a kormány hol jól, hol nehézkesen próbál úrrá lenni az embert próbáló történelmi kihívásokon, talán a mindennapok embere nem is gondol rá, hogy mindeközben kozmikus történelmet írunk. Mi, magyarok, itt, a Kárpát medencében. Óriási harc dúl a hatalomért, fent és lent, kint és bent. A Láthatatlanban. Fény és árnyéka küzd egymással az egyéni lelkekből kovászolt emberi közösségért.

Az év haladási iránya: Újholdtól Teliholdig a Tízes házban.
2010. december 3-án a fejünk fölött világló tranzit Nap rátér Szolár évünk Mc-jére, azaz egész éves feladatunk kiutat jelentő haladási irányára. Az Mc Nyilasban állva, reményt, hitet, jogot, erkölcsöt, nyitottságot és bölcsességet, magyarságtudatot és a magyar érdekeket szimbolizálja. Mivel az Mc, a X-es ház, a vezetés, állam, hatalom, karrier, gazdaság életterületének elindítója, ezért egészen december 21-ig, azaz a Téli Napforduló Teliholdjáig, hatással van a kormányzat és az állami vezetés területére, hogy az elvégzett munka harmadnapra Karácsony Fényében megszentelődjék. Idén a legfontosabb kormányzati-gazdasági döntések egybeesnek a Fényt váró, megvilágosodni vágyó várakozás Adventi időszakával. Ez a munka Újholdtól Teliholdig tart, vagyis az alapvetően új, a szokványostól eltérő kormányzati döntések és kezdeményezések megszületését, kiteljesedését, és ha kell, erőnek erejével való törvénybe iktatását várhatjuk. Ezt mutatják az Mc uralkodó bolygójának, a Jupiternek állásai. (Jupiter-Uránusz együttállása, ahol az Ascendens és Mc társurai találkoznak!) De ezt a gondolatot támasztja alá a december 3.-i napi bolygóállás is.(Merkúr-Radix Uránusz-Szolár Karma-Plútó együttállás trigon fényszöge a Bika Holdra.) Vagyis itt és most kellene olyan ésszerű, komoly súlyú, alapvetően más gondolkodást tükröző, sorsszerű döntéseket megalkotni, melyek a Nemzet fizikai-anyagi létét stabilizálják. December 5. Nyilas Újholdja, vagyis Nap-Hold együttállása a nép és vezetés összhangját mutatja. E két poláris erő: nemzet és vezetés, tudatos és tudattalan erők együttműködéséből teljesedhet ki, számos országunkat érintő kormányzati döntés, mely december 21-én, Teliholdkor vihet magyar érdekekkel teli fényt az éjszakába. Ezekben a napokban (december 5-től) a fejünk fölött látható, tranzit Merkúr, tehát a gondolat és a Mars, mint cselekvés a Nyilasban állva kellő cselekvő erőt indukál. Ezen állás is része annak a hat bolygós csoportosulásnak, mely a Bakban és Nyilasban látható. Míg a Nyilas magyarság, jog, alkotmányosság, a Bak a kormányzás, a gazdaság és a végrehajtás energiája ebben az együttállásban. A Halakból támadó Uránusz-Jupiter kvadrát lelkiismereti, erkölcsi kérdésekben hozhat túlzásokat és hirtelenségeket. Azonban a Karmapont-Merkúr-Plútó együttállása, gondolati, kommunikációs és közlekedési is zavarokat okozhat! Ám ne feledjük a Karmapont sorsszerűségének üzenetét: az olykor nehéznek tűnő helyzetek, kirobbanó feszültségek jelen esetben is magasabb rendű erőket, égi rendezői elveket szolgálnak!

December 8. - A láthatatlan erőkről.
Korábbi írásainkban sem győztük kihangsúlyozni, a Magyar Köztársaság 1989. október 23-i születési, Radix képletének, rendkívül különleges voltát. Még ha az ellenerők gúnyos játéka játszott is közre a "megszületés" pillanatában, Radix képletünket "nem lehetett úgy elrontani", hogy a magyarság "támogatók" nélkül maradt volna. Boldogasszony nemzeteként két komoly utalást is jelez a Horoszkóp. Egyik a "nőies" energiákat képviselő mindig december 8-ra, Mária Fogantatásának ünnepére eső Radix Vénusz. Ez a szeplőtelen fogantatás napja, mely idén a Szolár X-es, Államhatalom, Kormányzat, Vezetés életterületére esik. Vagyis Mária a Radix 11-es Segítők, Támogatók életterületéről vigyázza idén a kormányzati döntéshozatal életterületét! A népi hagyományban egyrészt dologtiltó nap, mely "Földtiltó, Eketiltó Boldogasszony" nevét viseli, másrészt rámutató nap, mely a jövő évi terméskilátásokat jelzi. Talán nem véletlen hogy idén éppen a vezetést és az ország irányítását képviselő X-es házban hozott döntések, történések életterületére esik e jövő évi terméskilátásokat jósló, égből segített pillanat! (Bár most az évköri viszonyokat nem érinti, de meg kell említeni a magasabb rendű női energiákat képviselő Radix Hold állását is, mely a fogantatás után éppen kilenc hónappal áll Köztársaságunk Horoszkópjában minden augusztus 15.-jén, azaz Nagyboldogasszony napján. E másik fontos jelzés is Boldogasszony óvó jelenlétére utal a Kárpát medencében! Az ellenerők mesterkedése dacára sem" hagyott el bennünket Mária"!) 

Harmadnapra...
December 21.- 2011. 1. 11. között a Barátok, Segítők, Támogatók életterületén jár az éltető Nap. December 5. "láthatatlan" Újhold erői, az év legsötétebb napjára Teliholddá növekednek. Ekkor áldoz le legkorábban a Nap, a befelé fordulás, önmagunkba tekintés idejét állítva elénk. Az égi nászban a Nap áldozóban, a Hold ereje teljében van jelen. Az áldozattal járó lemondást egy nagy T-kvadrát jelzi az égen. (Merkúr-Nap-Karma-Plútó együttállása oppozícióban a Hold-Leszálló Holdcsomópont együttállással.) Ennek égi csúcspontjában áll a Halak Jupiter-Uránusz együttállás, mely mindenképpen a múltban elkövetett hibáinkkal való szembesülésünkre figyelmeztet. E Telihold nemcsak az előzőéletbeli Holdcsomóponttal, de a '89-es Radix Ascendens-Descendens tengellyel és bolygóival is együtt áll, mely az elmúlt húszévnyi elhibázott múltunkkal is szembesít bennünket. Óriási Telihold-tükör, mely önmagunk elől is elrejtett gyengeségeinkkel szembesít, ám egyedül ez szolgálhatja jövőbeli boldogulásunkat. E 21.-i Halak áldozat bár fizikai-anyagi lemondással jár, ám erkölcsi-szellemi megtisztulást hoz. (T-kvadrát csúcsa a kettes, Fizikai, Anyagi házban) Vagyis Advent idején előkészített, országunkat érintő fontos kormányzati lépések, a húsz évig halogatott, a nemzet testét, fizikai létét fenyegető elodázhatatlan feladatok felvállalását követelik a vezetőktől. Óriási a feladat, melyet nép és vezetés szembenállása, tükörtartása, adott esetben, egyet nem értése övez. S ebben a Karmikus pillanatban lép be közös nemzeti életünkbe a Fény, maga Jézus, hogy a sötétségből megszületve december 24-re, Nemzet és hatalom, Nap és Hold szembenállását egy trigon-szextil fényszöggel oldva, szeretetet és békességet, megértést és bölcsességet hozzon mindannyiunk számára. Ezt jelzi a Nap-Hold szembenállás, melyet éppen a mindenkori december 24-i Radix képlet megvilágosodást jelölő, olykor gyors és váratlan fordulatokat hozó, "villámokat szóró" Uránusza, valamint a tudati átváltozást jelentő Szolár Plútó együttállása mutat. A szeretet ünnepének idején - még ha váratlan fizikai nehézségekkel szembesülünk is, ne keseregjünk, hiszen ezek mind megváltásunkat, sorsszerű áldozatunkat, lelki-szellemi tisztulásunkat, s feltámadásunkat szolgálják!

Is-is
A baj jelen világunkban az, hogy a dolgokat vagy-vagy alapon szemléljük, osztályozzuk, ahelyett hogy a poláris világ is-is, azaz a fény és a sötétség kettősségének összhangját és időszerűségét megértve léteznénk. Óriási lehetőség nemzetünk számára a mindenkor Fényt hozó Karácsony és Újév közötti időszak. A Karácsony és Újév között növekedő Nap ugyanis először a 89-es Radix képlet Uránuszára, majd Ascendensre, aztán Szaturnuszára végül Neptunuszára lép! Magyarul Karácsony krisztusi fénye ragyogja be évről-évre a Néplelket körbehatároló Magyar Köztársaságot, mint formát, azaz a Nemzet testét! Így nekünk, magyaroknak évről-évre elénk táruló lehetősége, ám idén közös karmikus feladata is egyben, hogy az egyes emberek szívében-lelkében megszülető Fényből táplálkozva, közösséget alkossunk, egy közös cél érdekében!  Ezt a sorsszerű kötelességet jelzi idén a Nap-Karma-Plútó együttállása éppen Karácsony napján! December 21-én, az év legsötétebb napja után harmadnapra nekünk Karácsonykor különösen felvirrad a Nap! S egy héten át, egészen Újévig tudatilag-érzelmileg ezt a gondolatot kellene, hogy érleljük, hogy mire Újévi számvetésünkhöz érkezünk, ezzel a megemelkedett gondolattal induljunk tovább! Ezt kéri tőlünk a Szolár képlet Bak Karma-Uránusz együttállása a11-es házban. Ha képesek vagyunk eddigi szemléletmódunkon változtatni, hibáinkat belátni, akkor baráti és Égi segítséget várhatunk a felsőbb akarattól. Mert ezzel a látás- és gondolkodásmóddal a vagy-vagy politikája helyett, az is-is gondolkodásmódjára kell, hogy helyeződjön a hangsúly nemzet és vezetés közös céljában. A Bak karma jelzi, hogy minden uránuszi váratlanság mögött magasabb Égi Törvények állnak. Bár tízmillió - nyilas energiájú, erős individuummal bíró -magyar ember soha nem fog azonos szemmel látni, ám kell, hogy egy közös nemzeti akarat összetartson minket. Itt az idő, hogy tényleg "ne azt nézzük mi az, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt bennünket.!"

Vissza!  
Vissza!