Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
útmutató az asztrológia segítségével

Függetlenség, szabadság, új eszmeiség.
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése
(2010. Február 6 .- Március 15.)

Az előttünk álló egy hónapban Szolár évünk jelentős eszmeiségére, közösen teljesítendő sorsfeladatunkra vetül a jót s rosszat egyaránt megvilágosító Isteni Fény. Kérdés, hogy képesek vagyunk-e önbecsülésünkért, önjobbításunkért közös tenni akarással cselekedni. Hogy a hírek erdejében, a külvilágból ránk szakadó információ özön rengetegében meghalljuk-e az égi hívószavakat, s hogy észrevesszük-e a rivalda fény látszat történései mögött alázatosan, de rendületlen erővel meghúzódó valódi történéseket, az égi jeleket.  

Tiszta vizet önteni a pohárba.
Február 6.-val nemzetünk közös élete a hétköznapok színterén, az éves horoszkóp hármas házában, Vízöntő időszakában "zajlik". Ezt Szolár képletünkben, a jóra-rosszra egyaránt világító, tudatunkat, gondolatainkat megvilágosító, életünket bearanyozó, fejünk fölött áthaladó tranzit Nap és Vízöntő Jupiter, február 6-i állása jelzi.  A Jupiter a hit, jog, erkölcs, önbecsülés, magyarság bolygójaként a Vízöntőben állva, függetlenségre, szabadságra, új eszmeiségre, intellektuális önjobbításra, a humánus eszmék megragadására hív bennünket! Mivel  ebben az időszakban kerül legtávolabbra fenséges, uralmi állapotától a Nap (Oroszlán-Vízöntő tengely), ezért most belülről jövő tudatossággal kell önmagunk, s a közösség felemelkedésére is koncentrálnunk. Azonban éppen a külső sötétség adhat belső világosságot, s Vízöntő uralkodó bolygója, az Uránusz segít bennünket hozzá, hogy a külső sötétségben újszerű, tudati megvilágosodásokban, szokatlan szellemi ötletességben legyen részünk. Itt az idő, hogy egyéni és közösségi szinten is "tiszta vizet öntsünk a pohárba". De a Vízöntő időszaka az évköri viszonyok szerint a vigasságok, a mulatozások, a társasági-társadalmi összejövetelek ideje is, nem maradhatnak ki életünkből a báli, farsangi vigasságok sem. Február 6-án a farsang szépséges dámája, Dorottya "uralkodik" ezen társas-társadalmi események fölött, melyek -képletünk szerint-, színhelyet adhatnak az egymással való találkozásra, gondolataink átadására, egyéni-szubjektív útjaink egymásba forrasztására, egy közös jövő elindítására. Ez a Szolár Nap, Tranzit Jupiter bolygókapcsolat a hármas házban állva, az utca és hétköznapok, a hírszolgáltatás és sajtó, a közbeszéd és kommunikáció életterületén "tartózkodva", segítő fényszöget kap a Mérlegben álló Szolár és Radix Merkúrtól és Radix Marstól. Vagyis, ezen társas kapcsolatok irányából érkező segítő gondolatot, tettek követhetik a hármas házas "utcán." Mindez aktív, cselekvő segítséget ígér mindennapjainkban. Mivel ez a segítő fényszög, a 11-es segítők barátok házából érkezik, érdemes volna a föntről jövő támogatást észrevenni és függetlenségünkért, önjobbításunkért, önbecsülésünkért ezt a "lehetőséget" minél jobban, aktív cselekvéssel kihasználni! A Február 6-i, napi, tehát úgynevezett Tranzit csillagállás szerint: a Szaturnusz-Plútó kvadrát továbbra is hatással van ránk, mely nehézségei által 180 fokos fordulatra ösztönöz bennünket. Arra figyelmeztet, hogy itt az idő minden idejét múlt társas kapcsolatból, társulásból kilépve, új irányba indulnunk! Azonban a Mars, amely a tetterőt, az aktivitást, képviseli a téli napforduló óta, December 21-től retrográd, azaz visszafelé haladó mozgást végez az égen - a Földről nézve. Ez azt jelenti, hogy cselekvésünk, tetterőnk akadályoztatva van, minden "kilőtt nyíl" céltalanságba vezethet. Azonban Március 10-e után, előrehaladó irányba vált, így ezekben a napokban lesz érdemes a változtatás irányába indítani cselekedeteinket, hogy azok valóban célt érjenek!



Segíts magadon, Isten is megsegít!
2010. Február 11-12.

               A továbbhaladó Tranzit Nap, Február 11-12-én, Szolár képletünk hármas házas, Vízöntő Neptunjára és a vele együtt álló, Radix Felszálló Holdcsomópontra ér. Sajnos a Neptunusz "kétélűsége" következtében, ismét átláthatatlan helyzetekbe kerülhetünk, mely a szabadsággal, függetlenséggel, joggal, erkölcsiséggel lehet kapcsolatban. Ezekben a napokban, egy öt bolygós "találkozó" aktiválódik a fejünk fölött a Vízöntő jegyében. Ennek az úgynevezett stelliumnak része lesz a Nap, amely egyrészt a tudatunkat, mundán értelemben pedig, a vezetést befolyásolja. Részese lesz a Hold is, mely érzelmeinket és a tudatalatti területét, valamint a népet, nemzetet képviseli. Együtt áll velük az ész, a racionális, hétköznapi gondolkodás, valamint mundán értelemben a kapcsolatok, a sajtó és közlekedés képviselője, a Merkúr. A nőiséget, harmóniát és szeretetet szimbolizáló Vénusz "kis szerencsét" biztosíthat ehhez a "társuláshoz". Ötödikként pedig a Neptunusz vesz részt e kapcsolatban, mely pozitív oldalával intuíciónkat és lelki tisztánlátásunkat segítheti. Csak bízni tudunk benne, hogy negatív hatását kevésbé érvényesíti, s nem homályosít el bennünket, elterelve figyelmünket a lényegről. Éppen ezért tudatosan törekedjünk rá, hogy tudati-lelki síkon, érzelmi-szellemi emelkedést biztosítson számunkra!  Ez a Február 11-12-i Jupiter, mint a hit, jog, erkölcs bolygója a Szolár IC-re kerülve jogi, erkölcsi, hitbéli dolgainkról üzen, melynek alapvetően köze lehet országunk, hazánk, nemzetünk, Anyaföldünk, és a családunk életére.  Ennek a bolygócsoportosulásnak a Holdja, mely az érzelmeket, tudatalatti világunkat és a népet jelképezi, 150 fokos nevelő fényszögben áll a tranzit Marssal való, s így kutyaszorítóba hozhatják a tudatos gondolkodást és a felső vezetést jelképező Napot.
Nem véletlenül az égi jelek, melyek a születési képletünk sorsfeladatára fókuszálnak ezekben a napokban, különös hatásfokkal érvényesülhetnek! Radix és Szolár képletünk is mutatja, hogy amennyiben karmánk szerint cselekszünk, a gondolatot végre tett követheti. Ezt Radix képletünk Mars-Merkúr tág együttállása, kedvező fényszögei mutatják. S mivel e jelzések a kilences magyarság, szellemiség házából "érkeznek" - ahol születési Napunk is áll -, világosan azt üzenik, hogy: "Segíts magadon, Isten is megsegít.!" De mivel az Oroszlán leszálló Holdcsomópont által jelzett dicső múltunk, a hetes-nyolcas ház határán "billeg", ha a múltunk és gyökereink ismerete nélkül lépünk, csak nehézségek várnak ránk!

Mit is jelent a Vízöntő sorsfeladat?
Jelenlegi államformánk születési képletében Vízöntő sorsfeladatot szánt nekünk az Ég, melyet születési képletünk I-es házában kell teljesítenünk. A Vízöntő az egyik legnemesebb és legforradalmibb karma. Érdemes elgondolkodni rajta, mennyire fontos volna példamutató módon teljesíteni küldetésünket az emberiség egy olyan korszakában, mely szintén a Vízöntő égisze alatt áll. Sorsfeladatunk, spirituális gyarapodással, közösségi szinten szociális és népjóléti feladatok ellátása, elsősorban a hátrányos helyzetű nemzettársaink, s más nemzetek érdekeit is képviselve. Mindezt szellemi erővel felvértezve tehetjük, köszönhetően a múltban szerzett vezetői képességeink, megélt tapasztalataink révén. (Ezt az Oroszlán leszálló Holdcsomópont jelzi.) Éppen ez az Oroszlán-vezetői múlt az oka fellépésünknek, kisugárzásunknak, s éppen e tiszta, nemes megjelenést és szándékot szokás manapság félreérteni, félreértelmezve "tálalni". Azonban vállalt karmánk - a nehézségek ellenére is-, éppen a lojalitás, az emberség és emberiesség előtérbe helyezése. Feladatunk, továbbá, hogy az "oroszlánság" személyes érdekeit hátrahagyva, öncélú vezéreinket magunk mögött tudva, a nemzet érdekeit szem előtt tartva, új technológiák, új ötletek által cselekedni, csakúgy, mint egykori ország építő és védő nagyjaink. Tudatosítanunk kell, hogy azonos jogokkal és persze kötelességekkel kell a nemzetek sorában részt vállalnunk. A Vízöntő sorsfeladat teljesítése éppen a múltból fakadóan nehéz! Felsőbbrendűségi tudatát, sznobizmusát, előítéleteit, gyakori önteltségét levetkőzve kell a közösségi célok szolgálatában nemesi rangját kiérdemelni nemzetünknek! Nem az egykor átélt Aranykor utánzása a kiút, hanem az Aranykor tanításait, bölcsességét, szerves gondolkodását alapul véve, új ötletek, új technológiák felhasználásával kell szellemi-spirituális fejlődéssel, földi világunkban népjóléti, tehát anyagi emelkedést is szolgálnunk! Meg kell tanulni különbséget tenni a látszat és a valóság között. Valamint nem szabad összetéveszteni a bátor tettrekészséget, az egyéni kezdeményező képességet, a felszínes szereplési vággyal, a közösség számára értelmetlen, személyes fájdalmakból és kisebbrendűségi élményekből fakadó, harciaskodó önteltséggel. Hiszen akkor könnyedén az "oroszlános" hiúság csapdájába eshetünk. A Vízöntő karma I-es házas helyzete azonban megköveteli tőlünk az önállóság, a bátorság, az egyéni kezdeményező képesség felelősségét! Az egyéni, úttörő út kikisérletezésében, saját ösztöneinkre, belső iránymutatásunkra hallgatva "vízöntős" szabadságunkat, szabad eszmeiséget kell elérnünk. Minél hamarabb vállaljuk egyéniségünket, önállóságunkat, annál kisebb erővel feszít a nemzet tudatalattijából feltörő szabadság iránti vágy, s annál hamarabb válhatunk követendő példává a nemzetek sorában.

Évünk alapüzenete
Február 28.

A fejünk fölött áthaladó tranzit Nap, a Jupiterrel együttállva a Szolár képlet IC-jére azaz a gyökereinkre, illetve a hazát, nemzetet, családokat képviselő IV-es ház csúcsára áll. Az égen egy Telihold lesz látható. Ilyenkor tükröt tart egymásnak a Nap és a Hold, a tudatos és a tudattalan világ, mundán értelemben pedig, a nép és a vezetés. Így lehetőségünk nyílik a középút megtalálására. A fejünk fölött továbbra is érvényesülő Szaturnusz-Plútó kvadrát pedig, az idő, az időzítés fontosságára hívja fel figyelmünket. Ha most jól időzítünk, cselekvő energiában részesülünk. Ezt a Szaturnusz-Mars szextil jelzi. Érdemes lesz ezért ezen a napon a helyes intuíciókra koncentrálnunk, a becsapás és ködösítés helyett. Ezt a Neptunusz-Merkúr együttállást érő, Marstól érkező nagytanító fényszöge jelzi. Csakis az őszinte és tiszta gondolatok lehetnek eredményesek! Kérdés, hogy az uralkodó hatalom képes-e erkölcsileg és jogilag helyesen használni befolyását, s nem a néppel szemben alkalmazni azt? Ezt jelzi a Telihold pillanatára felállított napi horoszkóp tengelyeinek merev keresztje, és az ebből adódó t-kvadrát nehezített fényszöge. Ez a népet, nemzetet (Hold) megvilágosító Nap és Jupiter együttállása, a Szolár-Radix tengelycsere által a Szolár képlet IC-jére kerülő helyzete mutatja, mely alapvetően befolyásolhatja ez évünket. A Halak jegyébe "átúszó" Merkúr miatt hajlamosabbak lehetünk félreérteni, vagy másképpen értelmezni a dolgokat, s a Hold állásai miatt, akár kicsúszhat lábunk alól a talaj.
               Február 28-val a négyes, család, haza, gyökerek, nemzet, anyaföld életterületére lép a Nap, így ezekre a fogalmakra világít rá mindennapjainkban. A nemzet házában egészen Március 31-ig jár a tudatunkat megvilágosító Isteni Fény. A Halak jegyében járva most lelkiismeretesebbek, érzelmesebbek, ám "elúszósabbak" lehetünk a máskor megszokottnál.

"Új Hold, új király."
Március 15.

Nemzeti ünnepünk - melyet Szolár képletünkben a forradalmiságot, új eszmeiséget, tudati megvilágosodást jelképező Uránusz jelez -, szintén a haza nemzet életterületére, a IV-es házba esik. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mennyire fontos üzenetet képvisel életünkben '48 története, ha az égiek naptári pontossággal erre a napra "időzítették" Szolár horoszkópunkban. Fel kell tenni tehát a kérdést, mire világít rá 15.-én, a mindannyiunkat megvilágosító Nap? Továbbá ezen a napon egy öt, a Halakban érvényesülő stellium, azaz bolygóegyüttállás lesz látható a fejünk fölött, éppen Újhold napján. Amint a rigmus is mondja: Új Hold, Új király, vagyis Újhold napja utáni Hold növekedésével, új energiákat indíthatunk be nemzeti ünnepünkön. Fontos lesz tehát elhatároznunk, hogy a következő két hétben egészen teliholdig, milyen elhatározásokat, értékeket, képességeket, célokat kívánunk nemcsak magunkban, de közös nemzeti életünkben is növelni!

Vissza!  
Vissza!