Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek Üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Sorsszerű véget vetni a múltnak
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemezése 2010. Május havában

Alapvető változások kezdetén
Tovább lépve Szolár képletünkben, Május 14-én a fejünk fölött áthaladó tranzit Nap eléri éves képletünk Descendensét, vagyis a 7-es házának csúcsát, a Társ és Külvilág, Országhatáraink, Országunk külső megítélésének területét. Ez a nap ismét egy a Hold és a Nap viszonyában kiemelt helyzetű időpont. (Visszamenőleg megvizsgálva Telihold vagy Újhold környékén történtek nemzetünk életében a jelentős események.) Az asztrológiában ez a Nap-Hold kapcsolódás, a tudatos és tudatalatti világunkat, mundán, társadalom-asztrológiai értelemben a nép, nemzet és a mindenkori vezetés kapcsolatát jelzi. Jelen esetben e Nap-Hold együttállás, azaz Újhold, a Nép által megválasztott és hatalomra emelt új vezetést, kettejük teljes összhangját jelzi. A nemzet és vezetés most új kezdetet indíthat! Ez az Újhold "lép rá" a Szolár képlet Descendensére. Mindez pedig, szomszédaink érdeklődését, a külvilág előtti megítélésünket mutatja. A már előző számokban említett Radix és Szolár képlet egybevetéséből fakadó tengelycsere következtében ez a Descendensre eső Nap-Hold-Descendens együttállás, a Radix képlet IV-es Otthon, Család, Nemzet, Haza, Gyökerek házába kerül.  Így tehát 14-e, illetve az azt követő 2-3 nap, várhatóan jelentős eseményekből fakadó, alapvetően gyökeres (IC) megújulást hozhat el. Vagyis a Május 14-e körüli Újhold erőterében, plusz mínusz egy-két nappal, amikor már hasonló hatások érződnek, szerencsés időpont lehet országunk erkölcsi-jogi megújulására, a társadalom szerkezetének és az állami vezetés szervezeti megújulásának a megalapozása!


Még mindig a Szaturnusz-Uránusz szembenállásról
A fejünk fölött áthaladó bolygóállások azonban, nemcsak az Újhold miatt kiemelt jelentőségűek!  Továbbra is fennáll az égen a másfél éve tartó az eddigi beidegződéseket, társadalmi-gazdasági alapokat megkérdőjelező, s az új szellemiséget hozó Szaturnusz-Uránusz szembennállás, mely most kiegészül a Jupiterrel. Ez a Halak Jupiter együttállás a hit, a jog, és az erkölcsiség szellemi megújításának szükségességéről beszél, mégpedig a Halakban, az Unió Mystica, azaz a kozmikus egységtudat jegyében! A velük szembenálló Szűz Szaturnusz, a következetes, részletekbe menő rendszerezés jelölője. A Szaturnusz-Uránusz szembenállástól már megszokhattuk, hogy hirtelen erővel, újító módón, szükségszerűen lebontja a már elavult szaturnuszi részleteket és beidegződéseket, az életünk eddig biztosnak vélt alapköveit. (Lásd korábbi írásaink) Ám most a Jupiterrel kiegészülve e fényszög kapcsolat, a hit és az Isteni igazság erejére támaszkodhat, így a személyes sértettségektől, kicsinyes bosszúvágytól mentes, magas szintű igazságosságot célozza meg! Ezt a szükségszerűen lebontó erejű szembenállást a Nap-Hold együttállás energiája, oldott oppozícióval (trigon, szextil fényszögek) oldja. Vagyis a hatalom (Nap) és a nemzet (Hold) közös erővel vesz részt ebben a megújulási folyamatban. Mindaddig azonban, amíg a Neptunusz a Vízöntőben jár, (2012. február 3.) a rendteremtő megújulás idealista folyamatai olykor zavarosak, téveszméktől terheltek lehetnek. A hírszolgáltatás, a médiumok, az internet világában a közösségi tájékoztatás pedig, elködösített, kétszínű lehet, mely akár a csalódottság érzését válthatja ki bennünk. (2012.-ben a Neptun végre a Halakba érve magas fokú együvé tartozást, önfeláldozást, Isteni sugallatokat és tiszta erkölcsi értékeket közvetít majd!) Ezt a várható ködösítést a Nap-Hold együttállást nehezítő Neptun kvadrát is jelzi, a sorsszerű változást azonban, nem tudja megakadályozni, csupán megnehezíteni!
               Ez a Szaturnusz-Uránusz, úgynevezett nagy tranzit már bebizonyította hatalmas erejét. Ha nem önszántunkból igazodunk a magasabb rendű törvényekhez (Halak Uránusz), életünk minden apró részletében (Szűz Szaturnusz), azaz rész és egész viszonyát nem a szerves gondolkodás törvényeire építjük, hatalmas nehézségeket hozhat e konstelláció. Eddig is megtapasztalhattuk, hogy fizikailag, alapjaiban rengeti meg anyagi világunkat, a gazdasági-egészségügyi összeomlásoktól kezdve, a brutális földrengéseken át, a vulkán kitörésig melyeket aztán a Halak "vizes" katasztrófái követnek. Azonban ha önként vállaljuk életünk újra szervezését, a közigazgatástól, a gazdaságon és egészségügyen át, a közoktatásig (Szűz Szaturnusz), akkor a Halak Uránusz kimagasló szellemi teljesítménnyel, megvilágosító energiájú, gondolati "villámokkal" szórja ránk a teremtő erővel bíró, segítő energiáit! Ehhez a rendteremtéshez, az Úristen segítségével fizikai szellemi szinten is meg van a lehetőségünk, kezdve a remek magyar termőföldtől, a gyógyító vizeken át, a magyar szellemig.
Rajtunk áll mit választunk.
               Mivel a Vénusz T-kvadrátot vet a fent említett szembenállásra, ennek a Szolárba eső nyolcas házas helyzete mutatja, hogy egy magasabb erkölcsiséggel bíró jogrend, új törvények, az elszámoltatás, valamint életünk új keretekbe szervezése nem lesz mindenki számára kellemes, derűs öröm. A Nap Hold együttállást támadó Oroszlán Mars pedig visszafogja a leendő vezetést a korlátlan önérvényesítéstől, és az öncélú hatalomgyakorlástól!

Sorszerű véget vetni a múltnak
A mindent végletesen felfordító Bak Plútó - mely a Szolár Holddal együttállva és a Radix képlet Ascendenséhez kapcsolódva idén eljuttatott bennünket egy 20 éves vargabetű után a rendszer valódi megváltoztatásához, most ismét kedvező fényszöget kap! A május 14-én fejünk fölött áthaladó képletben a mozgást, kommunikációt, racionális gondolkodást, kapcsolatrendszereinket képviselő Merkúr vet kedvező Trigon fényszöget a Plútóra. Ez a Merkúr a Szolár képletben a hatos Munka, Karma, Szolgálat ház csúcsára kerül, Radix képletben pedig Ic, azaz a Gyökerek közelében áll. Ez jelzi a gyökeres, sok munkával járó, ám karmikus, tehát sorsszerű megújulást hétköznapi életünkben, napi gyakorlatainkban, a közszolgálat szervezeti területein is!
Az aktuális Felszálló Holdcsomópontok, mint a sorsfeladat jelölői gyönyörűen jelzik a követendő utat! A Bak felszálló Holdcsomópont, mint egy kőszikla hatalmas erővel követeli ki a fő csapásirányt Szolár képletünkben, a kettes, Fizikai sík, Anyagi világ házában. '89-es Radix képletünkre vetítve pedig, az Ascendens közelében, vagyis a Nemzet testén, a "személyiségén", a Nemzeti megnyilvánulásaink területén áll. A vele szemben álló, Rák leszálló Holdcsomópont múltunkat, őseinket, képviseli a Szolár 8-as házban, azaz veszteségeinkből való tanulás spiritualitás területén! A rendszerváltás Radix képletével összevetve, pedig a Descendensen, a Jupiterrel együtt állva rámutat őseink, múltunk, és külhonban rekedt testvéreink sorsára! Azaz látnunk kell, hogy ebben a történelmi lehetőségben, karmikus feladatunk: felnőtt nemzetként, a "Rák gyermeket" meghaladva tudatosan kézbe venni sorsunkat és felelősségteljesen, Bak kősziklaként egységben maradni! Hányszor veszítettünk már a történelem folytán, hogy rossz "Nyilas " módjára nagy hangon mentünk illúzióink után - melyek vagy a bomlasztó ellenerők érdekeit szolgálták, vagy sértettségből fakadó, öncélú magamutogatásból táplálkoztak -, majd elbuktunk a lábunk előtt heverő kőben?! Most úgy kell viselkednünk, mint egy szobrásznak, ki a hatalmas kőtömböt először nagy vonalaiban megformázza, beleálmodva a szobrot, s mikor a megvalósítandó alkotás már körvonalazódik, akkor kezd bele az aprólékos részletek kidolgozásába.

 

A hetes házban járva
Május14-után, még a hetes, Társ, Külvilág és Diplomácia Házában jár a Nap. Május 22-én vált jegyet és az Ikrekben folytatja útját: Egészen Június 14-ig tartózkodik ezen az életterületen. Erre az időszakra esik a Trianoni évforduló, Június 4-én, Ikrek 13 fokon. (Erről következő számunkban írunk majd részletesen.) Nem véletlen, hogy a Parlament felállása, az új Kormány beiktatása és maga Trianon is ebbe a házhelyzetbe esik. Hiszen ez az életterület szomszédainkat, külvilági megítélésünket, az ország és a nemzet igazi arcát jelöli. Bár bolygók nem találhatóak a Szolár képletünkben, azonban érdemes az Ikrek uralkodójának, a Merkúrnak a helyzetét szemügyre venni.  Hiszen ez a Mérlegben álló, 11-es, azaz Barátok Segítők, Támogatók Házában álló Merkúr, segítő Trigon fényszöget vet a Mindennapok, Kommunikáció Házában álló, Vízöntő Jupiterre és Neptunra. Mindez valóban mutatja, hogy új társulások alakulnak, melyek segítik, helyre tehetik a rólunk kialakított torz képet. Tudnunk kell, hogy minden megújulásnál ott az ellenerő -jelenleg a Vízöntő Neptun "formájában"-, ám kellő hittel, intuícióval, a dolgok mögé látásával sikerülhet egy megfelelő ország képet kialakítani magunkról. Mivel erre a konstellációra áll rá a Radix Vízöntő Felszálló Holdcsomópont, így az új társulások létrejötte Karmikus, sorsszerű időszerűségét igazolja az eseményeknek. E Merkúr, a képletben látható Szaturnusz-Uránusz szembenálláshoz is egy nagytanító fényszöggel kapcsolódik, mutatja, hogy ezek az alapvető, régit lebontó, és újat kikövetelő változások, már másfél éve dolgoznak, hogy végre a fizikai világban is testet ölthessenek. Nem véletlen, hogy e Szaturnusz-Uránusz szembenállás a Szolár képlet IV-es, X-es tengelyén, vagyis az Otthon, Haza, Gyökerek és a tizes, Állami vezetés és az ország Haladási irányának területén áll. Mivel az Uránuszi váltás a Gyökereknél áll, mutatja, hogy a lebontó energiák alapvető gyökeres változást hozhatnak. A Szaturnusz pedig, X-es házban állva a változás, az államapparátus megváltoztatásának időigényes folyamatát jelzi. E Merkúr Vénuszi uralomban való, 11-es helyzete, az érzelem alapú értelem segítségét, társadalmi felhatalmazását jelöli e történéseknek. Ehhez a régit lebontó és újat felépítő folyamathoz a változtatást belülről kifelé haladva, először önmagunkon, majd szűkebb környezetünkben munkálkodva kell elkezdeni!

Vissza!  
Vissza!