Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Forradalom és Szabadságharc a tudat síkján
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése
(2010. Március 15.-Április 4.)


Nagy feladat egyénileg változni, hogy aztán önmagunk jobbításával egy közösséget szolgálhassunk. A fejünk fölött lejátszódó óriás folyamatok, erőteljes lebontó energiákat közvetítenek itt, a földi világban. Korlátozzák, szétmorzsolják életünk elavult mozgatórugóit. Ám ha önmagunk megreformálása helyett, csak a külvilág öncélú "rendcsinálásán" dolgozunk, nemcsak másokat, hanem magunkat is becsapjuk. A végeredmény pedig, úgyis az lesz, hogy a sorstól egyre nagyobb pofonokat kapunk. Kár volna önmagunk káoszába másokat is belekeverni.

2010. Március 15.
Nemzeti Ünnepünkön a fejünk fölött áthaladó fővilágosító Nap, Szolár képletünkben éppen a forradalmiságot, új eszmeiséget, tudati megvilágosodást, de akár a lázongást is jelentő Szolár Uránuszra áll. A március 15-i tranzit képlet egészen pontos üzenetet közvetít számunkra: egy erős, öt bolygós Halak jegyben lévő együttállás, stellium bontakozik ki ezekben a napokban. Ez a Nap, a Merkúr, az Uránusz, a Hold és a Jupiter bolygók együttállásából, Újholdkor éri el csúcspontját. E Halak stellium, "vizes" érdekeltsége miatt az érzelmi felfokozottság nagyon erőteljes lesz. Az Uránusz feszültséget és felfokozott élethelyzeteket teremthet, a Jupiter pedig igazságérzetünket  borzolja, lelkesíti, sőt a Hold miatt befolyásolhatóak is leszünk kellőképpen. Azonban tartózkodjunk az Uránusz-Merkúr együttes hatásából fakadó határtalan, céltalan, anarchista szervezkedésektől, tudatállapottól! Sokkal inkább törekedjünk a továbbra is fenn álló Szaturnusz-Uránusz szembenállás üzenetére: mely bár lebontja az elavult társas szerveződéseket, ember által alkotott közösségeket, ám helyébe nekünk magunknak kell, olyan új, Istennek tetsző, szerves közösségeket, kereteket építenünk, amelyek később biztonságos kapaszkodót jelenthetnek számunkra a valóságos világban! Vigyázat, a Vízöntőben álló Neptun, ködösít, s valóságérzetüket becsapja, így a kampány hevében, ne vegyünk részt a sárdobálásban, hanem a szeretettel teli józan ész útján maradjunk! (Halak Merkúr) Ne dőljünk be, azoknak sem, akik személyes sérelmeik okán, a helyett, hogy maguk körül, személyes sorsukban tennének rendet, a politika színterére viszik negatív indulataikat, ezzel ártva önmaguknak, a közügyeknek, s egy egész nemzet sorsának! A Nap-Hold együttállásából adódó Újhold, azonban segítséget nyújthat abban, hogy előre megtervezett gondolataink a következő két hétben kiteljesedjenek a Hold növekedése által. Éppen ezért ügyeljünk arra, hogy csakis a nehéznek tűnő, de igaz feladatot, s ne a hamis, lázadó, hangzatos látszatmegoldásokat növeljük magunkban!


2010. március 15. Tranzit horoszkóp

Nemzeti sorskérdések 15-e kapcsán
A 15-i fejünk fölött áthaladó képlet továbbá arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni, hiszen a nyolcas nehézségek, sötét, titkos üzelmek házából, a "végletes" Plútó nehezített fényszöget vet a karma házában álló, fizikai alapokat, társas viszonyokat jelentő Szaturnuszra. A Mérleg Szaturnuszt érő Uránusztól jövő Oppozíció, valamint az imént említett Plútótól jövő kvadrát - amint azt már fent említettük-, valódi megreformálásra készteti az idejétmúlt, ember által alkotott rendszereket, közösségeket: Azonban Vénuszi uralomban, szeretettel, átgondoltan kellene nyílt színtéren felvállalva, új alapokra helyezni életünket, és nem a sötétben, titkos területekről, indulatok által megrészegülve, bábfiguraként részt venni e nagy ívű feladatban.
Amennyiben megfogadjuk a sors ezen üzenetét, és indulatok helyett okosan, ésszel, szívvel, átgondolt tettrekészséget és éberséget gyakorolunk, teljesítjük küldetésünket. (Plútó-Uránusz-Szaturnusz T-kvadrátot oldó Szolár és Tranzit Mars) Közös feladatunk, tehát lázító indulatok helyett a tömeg tudati változásának elősegítése! (Ezt a Tranzit és Szolár Mars együttállás nagy tanító fényszög a Hold Plútó együttállásra mutatja.) Ha nem a tudatos gondolkodás alá rendeljük most érzelmeinket, akkor csapdába eshetünk!
               Nem véletlen, hogy ennek most jött el az ideje, hiszen ez a végletes változást jelző 15-i, Tranzit Plútó, a sötét házból, a kilences házba, a "fényre, igazságra" kilépve, komoly változásokat indíthat el. Hiszen a Köztársaság Radix képletének Ascendensén álló Szaturnusz-Neptun együttállásba kerül vele. Ez azt jelenti, hogy tovább erősödik a számonkérés ideje, sőt fény derülhet a Rendszerváltás visszásságaira. A Plútó egészen szeptember elejéig hátráló mozgást végezve, pontosan rááll a'89-es Radix képlet, 12-es házas Uránuszára, azaz fényt deríthet, és változást hozhat az elmúlt húsz év összes sötét üzelmére, titkos dolgaira! "Dolgát végeztén" az átalakulást hozó bolygó, a jövő irányába fordul! Ezt az irányváltást a Hit és a Jog erejével segíti a Radix hetes ház csúcsán álló, magyarságot, igazságot, erkölcsiséget jelentő Jupiter, azaz maga a változás kihat a határon túl rekedt nemzettársainkra is! Az elmúlt húsz év kormányzási "libikókája",- melyet szemléletesen példáz a 89-es Radix képlet Mc-jének jobb és bal oldalán álló Nap és Plútó. Tehát az állandóan változó hatalom, államvezetés végre kiegyensúlyozott helyzetbe kerülhet a fent említett Tranzit Plútó előreindulásával. A hajó orrát, életünk haladási irányát képviselő MC-re ható Jupiter oldott oppozíciója, kedvező fényszög állással segíti. A nemzet fejlődése szempontjából ezt a húszévnyi "vargabetűt" kellett sorsszerűen bejárnunk ahhoz, hogy "skorpiósan", a mélységeket megjárva, a dolgok mögé látva, múltunk tanulságain és hibáinkon okulva, végre előrehaladó irányt vegyen nemzetünk sorsa!

A teremtés termékeny területén, az "ötös ház"-ba lépve
(Március 31-t követő időszak)
               Március 20-án a fejünk fölött fénylő Nap áthalad a Tavaszpontot jelző Kos 0 fokán. Ekkor ünnepeljük a tavaszi nap-éj egyenlőséget, a világosság és sötétség kiegyenlítődését. Fővilágosítónk áthaladva az Égi Egyenlítőn, legyőzve a sötétséget, győzedelmeskedve a halál felett, erőre kap, hogy megkezdje éves diadalútját. A kelő Nap, az "év reggelén" az Egyenlítő alóli alsó világból belépve az újjászületett teremtő erők fenséges világába, megújult erőtől duzzadva, egyre hosszabbodó nappalokkal veti bele magát az életbe.
               Március 31-ével Nemzetünk közös élete "átlép" a Szolár ötös házba, a teremtő energiák termékeny területére, amely egészen április 20-ig tart. Ezen Kos időszak a harcias, lendületes, erőtől duzzadó Mars bolygó uralma alatt áll, melynek - fényszög kapcsolatai révén -, jelzett üzenete kiemelt szerepet kap. Mivel idei képletünkben a Skorpió Ascendens hatása érvényesül, amelynek szintén uralkodója a Mars bolygó, valamint társura a Plútó, így kettejük kapcsolata különösen hangsúlyos most. (9-es házas Szolár, Oroszlán Mars nagytanító fényszöget vet a 2-es házas Bakban álló Hold Plútóra) Szolár évünk kiemelt időszakában tehát egyre inkább rányílhat a tömegek szeme a változásokra, s megláthatjuk a történések mögöttes mozgatórugóit is. Mind e közben pedig a Marsikus tettrekészségünk, szellemi kapacitásaink, büszke és önérzetes akaratunk (9Ház) kvadrát fényszöggel támadja a mindenkori hatalmat, államvezetést képviselő Napot. Ha nem a nyers erőszakosságot vetjük be elavult struktúráink, ember által alkotott és működtetett szervezeteink ellen, hanem azokat kellő eltökéltséggel, spirituális tudatossággal alakítjuk át, akkor elkerülhetjük a tömegek szélsőséges megnyilvánulásait, s helyette magasabb rendű, érzelmi "éles látásban" részesülhet nemzetünk. (Szaturnusz, Hold-Plútó, Uránusz T-kvadrát és szembenállás oldott oppozíciója a Mars által)

Isten éltesse az Aranytarsolyt!
Éppen március 20-án ünnepli születési évfordulóját az Aranytarsoly. Gratulálunk az ötödik születésnaphoz, s pár szóval megemlítjük, milyen feladattal jött létre, s hogyan teljesítette ezen küldetését.
               Nemzetmentés családi körben. Ez lehetne a mottója az újság születésének, hiszen a Szaturnusz, mely a sorsfeladatot, a munkát, de a nehézséget is jelöli, a családot és nemzetet képviselő Rákban állt a lap megszületésekor. Segítő fényszöget vetve az újságot jelképező, hitet, lelkiismeretet képviselő Halak Napra. A Nap-Vénusz együttállás mutatja a női energiák bábáskodását a lap felett. A Nyilas Plútó azonban kvadrátot vet erre az együttállásra, mely azt jelzi, hogy néha az árral szemben kell úszni. Ugyanakkor óriási a felelőssége a lapnak, hogy az "ördögi" Plútó kétélűsége miatt, csakis a megszűrt igazságokat közölje! A Nap és a Hold szextiljének kedvező fényszöge, a harmonikus fogadtatást mutatja a lap és olvasói között. A Bak Mars trigonja, a Bika Holdhoz jelzi, hogy a benne foglalt igazság ereje el is jut az olvasóhoz. Ugyanakkor a Szaturnusz Mars szembenállás az öt év alatt adódó karmikus nehézségekre is rámutat. Mivel a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz a megszületéskor nehezített fényszögben, kvadrátban állt egymással, jelzi, hogy csakis az igazságosság arany középútját megtartva teljesítheti nemzetmentő feladatát! A Jupiter az előző életbeli Holdcsomóponttal való tág együttállása őseink és gyökereink ismeretét és tiszteletét jelzik. Ennek szembenállása a Merkúrral arra világít rá, hogy úgy tud és tudott fennmaradni, hogy nem esik az öncélúság csapdájába, miközben a magasabb rendű célokat közvetíti a magyarság számára. És ezt akkor tudja fenntartani, ha nyitva tartja "csatornáit" a magasabb rendű intuíciók előtt, nem bele esve az illúziók csapdájába. (Vízöntő Neptun)
A Radix és az 5. születésnap képletét összehasonlítva elmondható, hogy a feladat nem csökkent. Sőt, óvatos mérlegelésre inti a lapot. Ezt a Nap Szaturnusz fényszög ismétlése mutatja. A Nap körüli Merkúr és Uránusz bolygók, (felváltva a Nap Vénusz együttállást) mutatják a "fizikai" információ közlés és a magasabb szellemi szint találkozását. E Nap-Plútó kvadrát újra ismétli magát, ráerősítve az induláskor vállalt feladatokra! Vagyis csakis teljes odaadással, szenvedélyes munkával, szellemi nyitottsággal, nagyfokú bölcsességgel és a makulátlan igazság hirdetésével engedi a sors további útján. A Vízöntő Neptun megismétlődő fényszöge továbbra is a látszat és a valóság közötti csapdára figyelmeztet. Szintén megismétli önmagát a Nap-Hold szextil, mely továbbra is a szerkesztők, és az olvasók közötti kedvező fogadtatást mutatja. Az Oroszlán Mars trigont vet a Napra, mely korábban a két bolygó között szextilként szerepelt. A "kis jóból, nagy jó" lett. Vagyis a lap ismertségét és hatásfokát, a benne lévő tartalom minősége erősíti. Mint mindenkinek ebben az évben, a Tarsolynak is megtanulandó feladat a Mérleg Szaturnusz és Bak Plútó kvadrát üzenete, mely az Ic-n állva jelzi, hogy a kozmikus törvények alapján, csakis az aranyközépúton állva, felelősségteljes és kitartó munkával tudja hozzásegíteni a magyarságot valós céljához, s karmikus úton való haladásához!
Gratulálunk a szép munkához! 

Húsvét üzenete: "Népek Krisztusa Magyarország"
Bár a Húsvét mozgó ünnep, mégis naptári elhelyezkedése szerint Köztársaságunk születésnapjával ( a két Nap meglehetősen nagy orbisza, azaz hatásfoka miatt) szemben áll, tükröt tartva lényegi üzenetére: áldozat nélkül nincs feltámadás!
               Húsvét vasárnapjának napi, tranzit képletében, a Feltámadás napján, tudatos és tudatalatti világunk, azaz gondolataink és érzelmeink harmóniába kerülnek egymással (Nap Hold trigon), vagyis képesek vagyunk e nap üzenetét tisztán látni.  A Merkúr a Bikában együttáll a Vénusszal, amely racionális gondolatainkat érzelmekkel ruházza föl, mely együttállás a Feltámadást jelképező Plútótól trigon fényszöget kap. E szerint érzelmeinkben és cselekedeteinkben a változásokra képesek vagyunk ráhangolódni. Ugyanakkor ez a Merkúr-Vénusz együttállás egy félkvadrát fényszöget kap a Halak a Jupitertől. Vagyis ha lelkiismeretünk szerint az igazság irányába mozdulunk felső segítséget is kapunk!  Ugyanez a Vénusz-Merkúr együttállás azonban egy nehezítő is kvadrátot kap a Marstól, mely megmutatja, Húsvét misztériumát, azaz nemzeti feltámadásunk lehetséges útját asztrológiai szimbólumokkal. Ezt a halál és feltámadás két "skorpiós" bolygója jelzi: a Mars és Plútó fényszög kapcsolata. Idén, e Vénusz-Merkúr együttállás a Szolár hatos, Karma ház csúcsán percre pontosan szemben áll a Köztársaság születésének Napjával. Üzenete szerint: tettrekészség és tenni akarás nélkül, vagyis érzelmekkel és racionalitással átitatott cselekedetek nélkül nincs magyar feltámadás! (Bika Merkúr Vénusz együttállás Plútó trigon) Ezt csakis értékeink tudatában, kellő önkritikával tehetjük!

Vissza!  
Vissza!