Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése 2010. szeptember havában

Szűz havának idején járva

Augusztus 23-tól az éltető Nap hanyatló sugarai az aranyló termést simogatják, hogy szűz havában járva a földi javak betakarítására, s a bennünk érlelt gondolatok rendszerezésére, feldolgozására, s elraktározására ösztönözzön bennünket. A fejünk fölött csapkodó nagy tranzitoknak "becézett" bolygókapcsolatok egyéni s személyes életünkben azonban nem hagynak állóvizet maguk után. Állandó változástatásokra sarkallva, földi világunkban a tér és idő által felrajzolt kereszt nehézségeinek alázatos felvállalására és szolgálatára hív minden földi halandót.

Az év haladási iránya
(Szeptember 3. - október 3. )
Szeptember 3-án, Szűz kilenc fokon ér a tranzit Nap a Szolár Mc csúcsra. Pont ekkor indul a Parlament őszi évadja. Az Mc a hajó orrát, az év haladási irányát, a nehézségekből kivezető utat szimbolizálja. A '89-es Radix képletre vetítve, a Radix nyolcas házba, a nehézségek, titkok, a látható világ mögötti láthatatlan területére esik. Az Mc, tehát éves haladási irányunk pedig a Radix képlet Bak Ascendensére, s az a körül álló három bolygóra, a Neptunuszra, Szaturnuszra és egy picit távol álló Uránuszra vet trigon fényszöget. Vagyis minden, ami a Rendszerváltáskor Nemzetünk testét, és azóta eltelt életünket meghatározta - mint a Szaturnuszi nehézségek, az Uránuszi titkok, és Neptunuszi ködösítés -, most kerülhet terítékre! Ráadásul ez a titkok házában álló Radix Uránusz, az idei Szolár képletünket oly sokszor befolyásoló Hold Plútó együttállásra esik! Vagyis a nép, a néplélek, a nemzet önérzete, mindennapi fizikai nehézségei követelik a titkokkal való leszámolást! Ebben a munkában a választóknak a vezetőkhöz való viszonya elfogadó és megértő. Ezt a Nap-Hold szextil jelzi a képletben. Mivel az Mc, a Radix Nyolcas házba esik, a terítékre kerülő feladatokat, csakis magasabb szempontból való rálátással, kellő önkritikával, hideg és tárgyszerű gondolkodásmóddal lehet csak kezelni! Mivel e Szolár szűz Mc uralkodó bolygója a Merkúr, érdemes egy kicsit megvizsgálni. A Merkúr idén képletünk 11-es házában, a Mérlegben áll, mely azt jelzi, hogy segítséget kapunk a rend-szer átalakító váltáshoz, nemcsak látható, de láthatatlan támogatóktól is.  E Merkúr segítő, Trigon fényszöget kap a hármas házas Jupiter-Neptunusz együttállástól, és a velük együttálló '89-es, Radix Vízöntő Sorfeladattól. Ezek szerint, szeptember harmadikától válik - égiek által is támogatott-, elodázhatatlan feladattá, hogy lételemű nemzeti felemelkedésünk iránya a hétköznapoktól kezdve, a magasabb szintű lelki- szellemi szintekig, mindenki számára érthetővé váljék. El kellene tehát magyarázni, s a hétköznapok beszédtémájává kellene tenni a sorsdöntő kormányzati lépéseket, azok irányát, célját, várható következményeit!
Ám nem lehet Nagy Boldogasszony üzenete nélkül tekinteni évünk kivezető útjára!  Sőt azt is látni kell, hogy a Vízöntő karma azt követeli, hogy a tiszta múlt ismeretével, új közösséget kell építenünk, ahol mindenkinek megvan a maga helye és feladata! Ezzel a Vízöntő sorsfeladattal, tiszta öntudattal lehet csak helyes nemzettudatot építeni! Ennek a mindennapokban megnyilvánuló feladatai kerülhetnek terítékre szeptember 3-tól. Mivel ekkortól már a tízes Karrier, Vezetés, Kormány házban jár a Nap, tisztán mutatja, hogy megkezdődik a kormányzás legfontosabb időszaka, mely október 3-ig tart. Most megvan a lehetősége a kormánynak, hogy jelentős lépéseket tegyen az előrehaladás irányába. Ezekben a napokban számíthatunk a leginkább előremutató, építő, konzekvensen, "Szűz" módjára eltántoríthatatlan, de mindenképpen ésszerű, s kellő képen ésszel-szívvel (Mérleg) mérlegelő döntések meghozatalára.
Ezt a munkát várja, követeli meg Hazánktól is az a nagy tranzit, mely végigkíséri az elmúlt másfél évünket, s amely teljes megújulást követel a társadalom, mint szer-vezet minden egyes tagjától! Ennek az oly sokat idézett a Szaturnusz-Uránusz szembenállásnak a Szaturnusza esik Szeptember 23.-ra! A Szaturnusz, mint sorsbolygó, segítő fényszöget kap a Marstól, ezért várhatóan lendületes lesz ez az átalakító munka. De mivel kvadrát fényszöget kap Hold-Plútó együttállástól, arra figyelmezteti, arra sarkallja a vezetést, a parlament munkáját, hogy csakis a nép, a nemzet fizikai jobb léte érdekében történhetnek az átalakítások! Aki ebben vét, megütheti a bokáját. Érdekes módon, a '89-es képlet 12-es házas Uránusza - mely a Rendszerváltás titkait fedi el, épp együttáll, e Hold-Plútó együttállással, kvadrátban a Szaturnusszal. Vagyis az eddig terméketlen, csupán látszatmegoldásokat hozó történések, most feszültség alatt állnak, s e feszültség képes lehet végre a rendszer átalakítására, melyek csak akkor lesznek sikeresek, ha végre valóban a nemzet érdekét szolgálják. E szeptember 23-i Szaturnusz-Uránusz szembenállás azonban nem teszi nyugodttá a kormányzati munkát, s az analógiákból kiolvasva e teljes struktúra átalakítás a gazdaság szintérétől kezdve, a magyar föld kérdéséig bezárólag feszegeti az eddigi határokat.
A képletben rejlő feszültség kihat a nép lelkületére, s mutatja, hogy a váratlanul felmerülő nehézségeket nehezen viselik majd, ám az egyes embernek is ügyelnie kell, hogy a plútói szélsőségesség helyett, önmagunk meghaladásával, egyéni felelősségvállalással legyünk képesek közösségként viselkedni! Szerencsére azonban Nap-Hold szextil segít, hogy közösségi szintű, öntudatlan bizonytalanságaink, ne hassanak negatívan az ország irányítására. Ezt magyarázza, hogy a Szolár tízes ház, a Radix nyolcas házzal áll kapcsolatban. Vagyis csak rajtunk múlik, hogy veszteségként éljük-e meg a fejünk fölött csapkodó villámokat, vagy a spirituális fejlődésünk érdekében történő nehézségek megértését, elfogadását megélését és azokon való felülkerekedést látjuk-e meg bennük!

Az őszi Nap-éj egyenlőség napja (szeptember 23.)

Az egész Szolár évünket befolyásoló Szaturnusz-Uránusz tranzit szeptember 23-Szaturnuszára ér a Nap éppen az őszi nap-éj egyenlőség idején. Mely, ha csak egy pillanatra ugyan, de a tudatos és tudattal erőit kiegyenlíti, hogy harmadnapra, a nappalok rövidülésével, az önmagunkba tekintést, elvégzett dolgaink fölötti mérlegelést, az elmélyülést, a befelé-felfelé koncentrálást keltse életre. De arra is rámutat, hogy valóban nincsen több idő a halogatásra, a gondolatok gyakorlatba való átültetésére. Ezt jelzi a tranzit képlet, melyben egyrészt  egy Nap-Hold szembenállás, vagyis Telihold állás látható, mely csatlakozik a Szaturnusz és Uránusz-Jupiter szembenálláshoz, és T- kvadrátot vet a sokat emlegetett Bak Plútóra. Az időhúzás elkerülésére szólít fel a Skorpióban együttálló Mars-Vénusz is, amely a mélységekbe lehatolva szívvel, érzelmekkel teli tenni akarásra szólít bennünket! Ennek precíz, aprólékos megvalósítását Szűz Merkúr szextil fényszöge segíti. Mivel Szolár négyes és tízes házak között zajlik ez az oppozíció, ezért e Nap-Hold szembenállás a nép és a vezetés tükörtartását jelenti, ahol a nemzet, haza, a családok, s múltunk gyökereink, valamint fizikai létünk valósága tart tükröt a hatalomgyakorlók, és az ország irányítói számára! A világosság és a sötétég erői közt, most a sötétségé, vagyis a befelé fordulásé, a magunkba tekintésé a főszerep. Ám a tovabillenés előtt, még álljunk meg egy pillanatra, mielőtt tetteink a lélek mérlegére lépve elszámoltatnak. Rendszerezzünk és mérlegeljünk, hogy egyéni és társadalmi küzdelmeinket tisztán felvállalva a világosság fényét önmagunkban gyújthassuk lángra!

Vissza!  
Vissza!