Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

A "király" hazatér.
A Magyar Köztársaság képletének aktuális elemzése (2011. augusztus)

A Nyári napfordulat után egy hónappal, még ha nem is láthatóan, de rövidülnek nappalaink, s a nyár melege most adja ki igazán heves forróságát. Ez az oroszlános időszak - amikor a Nap, a "király hazatér" égi házába -, tudati erőink uralását és összefogottságát kell, hogy felébressze bennünk. Mert az igazi úr, önmaga ura. Amint azt Mátyás király juhásza is kimondja: "úr vagyok én a javából, ingem gatyám magam varrom, rá nem szorulok senkire."

Munkás hétköznapok, avagy a Hatos házról.
Július 13-tól augusztus 13-ig a Szolár évünk Hatos házában jár a Nap. Mundán értelemben, a munka, a munkaviszonyok, munkahely teremtés, az egészségügy, a betegellátás a hadsereg életterülete kap hangsúlyt továbbra is viharosnak tűnő hétköznpjainkban. Bár "üres" , bolygómentes házba lépünk , mégsem lesz feszültségtől és tennivalótól mentes közös, nemzeti életünk, nyár ellenére is munkás hétköznapjaink. Mivel a Munka háza Rák havában indul, majd Oroszlánban "ér" véget, így uralkodóik a Hold és a Nap egész Szolár évünk meghatározó szembenállása által - mely már Bika időszaka óta folymatosan - ugyanazokat a témákat járja körül . Amint azt már sokszor leírtuk, a két fővilágosító bolygó, a Nap és Hold szemben áll egymással, sőt kapcsolódik hozzájuk a Vénusz és a Merkúr is. Azaz folymatosan a nép és a vezetés feszültségéről, szembehelyezkedéséről, egymásnak való tükörtartásáról, illetve az összefogás helyett, azok szembenállásáról szól a Merkurikus közbeszéd. Sajnos a munkaadók és munkavállalók nézeteinek ütközésével számolhatunk a továbbiakban is. S mivel a Kettes - Nyolcas ház kap hangsúlyt ezen oppozícióban, így az anyagi világ juttatásai és a titkok körül forog minden. Az ellenerőknek pedig semmi sem drága ahhoz, hogy ne keltsenek folyamatosan szembenállást és belső feszültséget az oly rég óta kiegyenlítődésre várók között . Előző írásunk  - mely Ikrek és Rák időszakáról szólt -, minden egyes mondata tovább gördíthető erre az időszakra. Vagyis a kiút továbbra is az egymás melletti szövetségben áll!

Hazaérkezik a király.
Július 23-án égi házába tér a Nap, vagyis Oroszlán jegyébe lép a mindent felszínre hozó fővilágosítónk.  Ezzel egyidőben a Hold, mely lelkivilágunk, önérzetünk jelölője,  - s mundán értelemben, a néplélek szimbóluma -, Bikában állva kvadrátba kerül a Nappal. Vagyis tudati és lelki oldalunk, társadalmi szinten pedig nép és vezetés feszültsége tapasztalható Oroszlán havának kezdetén. Július hó utolsó napjaiban a Merkúr és Neptunusz szembenállása kaotikus gondolatokat, megtévesztést és balesetveszélyes helyzeteket hozhat életünkbe,  így jól tesszük, ha megfontoltan cselekszünk és nem válunk öncélúan szókimondóvá. Augusztus elsejével a Nap-Jupiter áll kvadrátban egymással, így sajnos igazságtalansággal, törvénytelenséggel összefüggő kellemetlenségekre is számíthatunk. Néhány nap múlva, augusztus 5-én a Vénusz kerül feszült helyzetbe a Jupiterrel, mely arra szólít, hogy ne heveskedjünk az igazság nevében, s ne lépjük túl a jóerkölcs határait. Augusztus 8-án a Merkúr hátráló helyzete miatt újra szembekerül a Neptunusszal, így ismét vigyázzunk a nyelvünkre, s helyesen tesszük, ha mások manipulálásától is tartózkodunk. 9-től az agusztus 13-i Teliholdig hirtelen jövő, váratlan világi kellemetlenségekkel is számolhatunk. Ekkor az áthaladó bolygók Szolár képletünk Nyilasban álló Holdcsomópontjával  és a Bak Plútóval is "találkoznak". Így az Égi törvényesség és a földi Sorsfeladatok: a nemzet , az igazság, a magyarság szellemi útjának kérdéseit is feszegetik.

Az augusztus 13-i Telihold képlete
Ezen a napon lépünk Éves, Szolár képletünk Hetes házába, ahol egészen október 7-ig jár a Nap. Ezen "külvilágbéli"életterületen, e meglehetősen hosszúra nyúló időszakban a külvilág, szomszédok, a diplomácia, külkereskedelem,  nemzetközi és "más" világokkal kerülhetünk mint nemzet kapcsolatba.
Előző számunkban hosszasan írtunk az aktuális időszakok, áthaladó, tranzit Napjának és a Holdjának: azaz a külső és belső világunk, tudatunk és érzelmeink, mundán értelemben pedig a nép és vezetés Szolár képletünkben kiemelt helyeket jelölő kapcsolódásairól, és azok fontosságáról. Üzenete továbbra is az: hogy nemzetünk legfontosabb feladata az egyensúlyteremtés jobb és bal, kint és bent, fent és lent, szellem és lélek, azaz a mindenkori vezetés és a nemzeti érdek között.
Most újra kiemelt pillanatban ér utól bennünket egy Telihold, mely az augusztus 13-i égen, az Oroszlán Nap és Vízöntő Hold között feszül. Ráadásul, Szolár évünk Vízöntő Ascendensén és Oroszlán Descendensén áll, mely a Radix Holdcsomópontok, azaz nemzeti múltunk és jelen Sorsfeladatunk "helye és ideje" is egyben. Magyarul a 13-15-i napok az "itt és most" fontosságát emelik ki.  Hiszen egész évünkben a Vízöntő Ascendenssel való azonosulás: a közösségtudat, a köz érdekében felvállalt feladatok megélése, a nemzeti önérzet hatja át életünket. Azonban az ellenerők neptunikus ködösítése miatt, az amúgy olykor fájdalmas döntéseket, az  "uralmi", felülről irányítgató, oroszlános attitűdöt "láttatják" az Oroszlán Descendens következtében. Ezért sajnos a Szolár Ascendens közeli neptunikus erők hatására sokan nem veszik észre, hogy hosszú távon minden a köz érdekében történik. Amúgy, ugyanez az Oroszlán Descendens "külvilágunkban", nemzetközi megítélésünkben, egy erősödő, öntudatos, múltjára egyre inkább támaszkodó országnak mutat bennünket.  Csakúgy  - amint előző számunkban szintén leírtuk -, az Eu elnöki tiszt átadását követő, hazánkat érintő pozitív, nemzetközi visszhangok. Persze lássuk tisztán, hogy mindaz az "oroszlános" erő és öntudat, amit idén rólunk a külvilág lát, az éppen a fent említett Nap-Hold szembenállásnak köszönhetően egyesekben a velünk való szembehelyezkedést erősítheti. Nem véletlenül van ez így. Hiszen idei Descendensünkre, azaz külvilágbéli megítélésünkre "rááll" a Radix Hold és leszálló Holdcsomópont, vagyis egykori, történelmi múltunk és nemzeti nagyságunk. (Hold-leszálló Holdcsomópont együttállás)  Ennek a sokszoros, (Radix-Szolár-tranzit) együttállásnak a megítélése különös hangsúlyt kap idén a Jó Isten akaratából. Hiszen a minden évben Nagyboldogasszonyunk napjára eső Radix Hold és leszálló Holdcsomópont, éppen idén a külvilág, a szomszédok, a külpolitika, a külhoni testvéreink előtt válik hangsúlyossá a Descendens miatt.

Nagyboldogasszony napján.
Az augusztus 15-i képlet is azt húzza alá, hogy csakis akkor tudunk a jelenben hasznos, erős társadalmat szervezni, ha a női minőségű gyökereinkre, Nagyboldogasszonyhoz kötődő múltunkra támaszkodunk. A Nap-Merkúr-Vénusz együttállás, továbbra is az ésszel-szívvel való munkálkodást erősíti. Azonban a hátráló mozgást végző Neptun, most ismét Vízöntőbe "visszatáncolva"  szembehelyezkedik ezzel az együttállással. Mindez nemcsak a média ködösítését, de a nem megfelelő időben való kormányzati kommunikációt is jelezheti, mely táptalajt adhat a félremagyarázásnak és a továbbra is harsogó kommunikációs trükköknek. Csakis a szeretetteljes a gondolat erejével vehetjük fel a "harcot" a Neptunnal, mely - mint a Vénusz felső oktávja, annak pozitív oldalát erősítheti. 15-e után néhány nappal a Vénusz kerül szembe ugyanezzel a Neptunnal, mely elhomályosíthatja majd az igazi értékeinket, s hűtlenségből, hiúságból és presztizsből meggondolatlan lépéseket eredményezhet. Jó volna most nem összetéveszteni az aranyat (Nap)a rézzel (Vénusz), mert később komoly árat fizethetünk egy-egy ballépésért. Sajnos a 15-ét megelőző napoktól (augusztus 9-től), egy súlyos T-kvadrát feszül a fejünk fölött, melyben erőteljes bolygók, a Mars, a Plútó és az Uránusz vesznek részt. Ezek feszült, harcias és előre nem várt eseményeket hozhatnak. Erővel fékezzük magunkat, s ne ijedjünk meg akaratunk kibontakoztatásának meggátolásától (Mars-Plútó). Hiszen mindennek karmikus jelentősége van az idei évben. Mivel kardinális jegyek között, azaz Rák-Bak és a csatlakozó Kos jegyei között feszül az ellentét, a forradalmi hangulattól, túlkapásoktól mindkét félnek tudatosan kell magát visszafogni. Sajnos a "külhonból" érkező Kos Uránusz hamisan cukkolja a népet, s rossz irányba fejthet ki ingerlő hatásokat. Csak a nemzet lelkiismerete és józan ítélőképessége foghatja vissza a heves mindennapokat. Ezt a Halak Hold által oldott oppozíciónak köszönhetjük.  Mivel Szolár Holdunk,  a tranzit Jupiterre lép, ezért bízhatunk a jó szerencsében és a Magyarok Istenének segítségében!

Vissza!  
Vissza!