Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

"Sors, nyiss nekem tért!"
A Magyar Köztársaság Szolár horoszkópjának aktuális elemzése (2011. február 9. - márciusig 1.)

"Sors, nyiss nekem tért, hadd tehessek
Az emberiségért valamit!"

A 2010. október 23-tól, 2011. október 23-ig tartó Szolár évünk Ascendensére, azaz a nemzet testére, nemzeti megnyilvánulásainkra és a körülötte álló bolygókra február 9-11-15-én ér a mindent megvilágosító, áldott Nap. Ezzel "belépünk" közös életünk I-es házába, s egészen április 4-ig járunk a nemzet énségét, önértékelését, országunk mindennapi, általános helyzetét meghatározó életterületen. Önmagában is kiemelt időszak, mely megmutatja egy éves "vízöntős", újító, változtatni akaró, a társadalom érdekeit szem előtt tartó nemzeti megnyilvánulásainkat. Ám rendkívül fontos azért is, hiszen a '89-es, születési képlet felszálló Holdcsomópontja, azaz sorsfeladata együtt áll a Szolár Ascendenssel. Vagyis minden megnyilatkozásunk, a nemzet egykori testetöltésével kapcsolatos kérdéseket, s a Magyar Köztársaságban, mint "testben lakó" magyar nemzetnek, mint népléleknek a sorsát, Istentől kapott feladatát hozza megvilágításba.
Most jött el az ideje annak, hogy a húsz évvel ezelőtt vállalt karmikus, sorsfeladatunkból törlesszünk! Nem véletlen tehát az sem, hogy Alkotmányunk megújítása -mely keretet ad működésünknek-, is most válik aktuálissá. Mivel ez a Szolár Ascendens, a '89-es Radix képlet karmájára, valamint a Radix karma az Szolár Ascendensre áll rá, így látni kell, hogy nem sikerült volna hamarabb önérvényesítésünk kimutatása és küldetésünk felvállalása.

Mit is jelent e beteljesítésre váró Vízöntő sorsfeladat?
Ideje, hogy az egyes lelkekből összeálló néplélek, vagyis az egyes emberekből szerveződő társadalom minden tagja, ki-ki a maga fizikai-lelki-szellemi síkján az ősi tudásból, vezetői képességekből merítve, teremtői erőket megmozgatni képes tenniakarással, közös külső és belső önértékelésünk érdekében munkálkodjon. Most adott a tér és az idő, hogy felcsillantsuk egyedülálló talentumainkat, úgy, hogy közben "vízöntősen" csakis a közösség érdekét szolgáljuk. Azaz határozott vezetői képességeinket hazánk, Európa, s még nagyobb emberi közösség szolgálatába állítsuk. Mindezt "vízöntős" alázattal, egoizmustól mentesen kell megcselekednünk. Helyes önértékelésünk helyreállítása persze elkerülhetetlen - hiszen csak ekkor tudjuk levetkőzni sérelmeinkből fakadó rátartiságunkat -, ám csak akkor találhatjuk meg igazi önmagunkat, Istentől kapott, nemes életfeladatunkat, ha a korábbi Oroszlán karmával ellentétesen, felsőbbrendűségi tudattól mentesen cselekszünk. Az előző életbéli "oroszlános" tartást, irányítást kell felhasználnunk, hogy "vízöntős" , forradalmi változtatásokkal, szociális célokat szolgálhassunk. Miközben azonos jogok és kötelezettségek illetnek meg bennünket is! Amint azt már előzőleg kihangsúlyoztuk, történelmi lehetőség, hogy a Teremtő ránk bízta az Eu-s elnöki teendőket. Jelenlegi létformánkban is olyan feladatokat szán az Úristen a magyaroknak, amikor egy rossz úton haladó közösség helyes irányba történő elmozdulásáért kell munkálkodnunk.
A jelenlegi "időzítést" mutatja az is, hogy a '89-es Radix képlet Ascendense: vagyis a magyar néplélek fizikai burokba lépése, nemzeti karaktere minden év január1-re, idén az elnöki időszak kezdetére esett! Vele átellenben a tengely másik "felén" a Descendens naptári időszakában zárul elnöki státuszunk. Vagyis ha most helyesen, a fentiek alapján tevékenykedünk, belül és kívül (Ascendens-Descendens) egyaránt helyes megítélésre lelhetünk! Mivel e tengely Szolár képletünk 5-11-es házán, a horoszkóp alsó féltekéjén "vonul át" ezért gyakorlati kérdésekben tudunk most előremutatót nyújtani. Kreativitásunkat, fizikai és szellemi támogatókkal felvértezve tudjuk kibontakoztatni. Szociális és népjóléti kérdések megváltoztatását, kimunkálását, a hétköznapi életbe kell átültetni. Ötleteinket nem csak el kell magyarázni, de meg is kell valósítani, úgy hogy az alapokig, gyökerekig lehatolva kell újraépíteni, átszervezni a közösséget, példát mutatva ezzel a külvilágnak. Ha mindezt kellő önérvényesítéssel másokat szolgálva megvalósítjuk, óriásit lépünk előre helyes önbecsülésünk irányába! Ehhez azonban mindenkinek tiszta önvizsgálatra van szüksége, hogy ki-ki a Teremtőtől kapott feladatkörében ne mások ellen, hanem erejét, tudását másokéhoz adva cselekedjen!

A február 9-i napi állás elemzése
Február 9-e szerdára esik, mely Merkúri energiával rendelkezik. Így remek alkalom a párbeszédre és a kapcsolatteremtésre, szerződések megkötésére, s azok sikeres kimenetelére, melyek a fent említett rendszerátalakító döntéseket, azok megalapozását szolgálhatják. Résen kell azonban lennünk!
A fejünk fölött áthaladó Nap tehát az Ascendens - Radix karmapontra lép, szoros együttállásban a tranzit Marssal. Vagyis nemcsak beszélünk, de erőt is képesek leszünk felmutatni: a gondolatot tett is követheti! A világ most erőnk teljében lát bennünket! Mivel a napi tranzit Merkúr nehéz kvadrát fényszöget vet a Szolár és tranzit Holdakra, valamint a nyolcas házas Szolár Merkúrra: így óvatosan kell fogalmaznunk! Meg kell fontolni minden egyes döntést és a kimondott szó erejét, taktikus voltát, s diplomáciai eszközökkel kell irányt mutatnunk. Csak ekkor érhetjük el, saját nemzeti, európai érdekeinket. Ez vezet tálentumainkkal való helyes sáfárkodásra is. (Szolár és tranzit Holdak együttállása Bikában és kettes házban.) A kivagyiság elkerülésével, értékeink teljes tudatában, valódi nemességet felmutatva kell cselekednünk! Ezekben a napokban konkretizálódik a tranzit Vénusz-Plútó együttállás, mely nehéz kvadrát fényszöget vet a Szolár Jupiter-Uránusz együttállásra. Ezek a napok az igazság-igazságtalanság kérdését feszegető komoly támadásokat, nehéz és kényszerű érzelmi helyzeteket hozhatnak. A tranzit Hold-Merkúr kvadrát félreérthető, félremagyarázott kommunikációs és közlekedési zűrzavarokat is okozhatnak. Tehát a képlet harmadszorra is mutatja a tiszta, lényegi viselkedés és fogalmazás fontosságát! Ebben segít a Mérleg Szaturnusz, mely emelt minőségben, trigon fényszöggel támogatja az erőteljes érdekérvényesítő vezetésünket.
Mivel a Radix karmapontra 11-én ér a Nap, a Hold gyors haladása az előbb leírtakat támasztja alá. Vagyis feszült, de sorsszerű, a köz érdekeit szem előtt tartó, s éppen ebből fakadó zűrzavar, még napokig hatással lehet ránk. E nehézségek, érinthetik a magyar föld helyzetét, a külhoni magyarság jogi státuszát, és egyéb, joggal és igazsággal, akár média joggal kapcsolatos kérdéseket, ezért legyünk résen! Február 15-én, a tranzit Nap-Mars együttálláshoz, a tranzit Neptunusz is csatlakozik. Ezen erők arra szólítják vezetőinket, hogy az elhamarkodott cselekedetektől, válaszlépésektől óvakodjanak, s az övön aluli ütésekkel, a ködösítésekkel szemben ne vegyék fel a kesztyűt. Inkább a Neptun intuitív és önzetlen oldalát használva munkálkodjanak. Ehhez segít a Telihold február 18-án, ahol a tranzit Hold négy bolygós együttállással kerül szembe (Nap-Neptun-Mars-Merkúr). A Telihold most is tükörbenézésre kényszerít minden szereplőt. A tranzit Plútó parancsoló ereje kényszerű lépésekre sarkallhatja a vezetést. Ezért tisztán megfogalmazott, átlátható válaszokat kell adnunk.

"Bőrszedő"
Február 19-én a Halakba, áldozati minőségébe tér a Nap, s egészen március 20-ig jár ott. Ha most Teliholdkor önzetlenek vagyunk, mások javára hozunk döntéseket, akkor önmagunkból a sors kevesebbet követel. Ezért hívják e napot bőrszedőnek. Mivel a Halak időszakot felöleli a Szolár 1-es ház, ezért csakis önmagunkat mások szolgálatába állítva munkálkodhatunk magas szintű szellemi minőségben. Február 21-én teljesedik be, az a nehéz Jupiter-Plútó kvadrát, mely a világban tapasztalható igazságtalan törvénytelen jelenségekre világít rá. Ha a Halak uralkodó bolygója, a Szolár Jupiter és azzal együttálló Halak Uránusz "iránymutatása" szerint cselekszünk, minden lépésünket az isteni igazság, magasabb szellemi útmutatása szerint tesszük, akkor némi nyugalomra lelhetünk. E Teliholdat követő két hét a tükörtartás és a tükörbe nézés lehetőséget adja számunkra. Így minden egyes rossz szándék és kezdeményezés lefaragására alkalmas, elmélyülő időszak elébe nézünk.  

Vissza!  
Vissza!