Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete

Csendes csodák
A Magyar Köztársaság horoszkópjának aktuális elemzése (2011. január 11. - február 9.)

"Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák."
(Reményik Sándor)

 

2011. január 11-én a fényes Nap átlép Szolár képletünk 12-es házába, s egészen február 9-ig tartózkodik ott. Ezen időszakban a '89-es Radix I-es házával "találkozik". Az analógiák szintjén 12-es ház a Halak mundán területe, áldozati "hely", mely egy befelé forduló, elmélyülő, titkokat rejtő terület, ahol a lemondások zárt világa kapcsán egy magasabb szellemi szintre jutás lehetőségét, az Unio Mystica-ba, az Egységbe olvadás esélyét kapja meg a lélek, és a néplélek. Ezen hatások kerülnek "fedésbe" a Radix I-es ház, avagy az egyes emberek alkotta nemzet test, a nemzeti karakter és nemzeti megnyilvánulások, valamint az én-értékelés, én-tudat egoista területével. Ilyenkor könnyű átesni a ló túloldalára. Az analógiákat összevetve, láthatjuk hogy egy nehezebb időszak, sötét ház találkozik az öntudat "egós", 1-es házával, azaz "meg vagyunk mentve". Mert bár egy zárkózottabb, nehezebb, akár meglepetésekkel terhelt időszak következik is, mindez a belső tisztulást, áldozatot, a nemzet önértékelését és öntudatát szolgálja, amolyan csendes csodák pillanata.
Ez a januári időszak látszólag "bolygó mentes", eseménytelen területet mutat. Ugyanakkor a Bak majd a Vízöntő időszak uralkodó bolygóit, a Szaturnuszt és az Uránuszt vizsgálva láthatjuk, hogy mindketten kiemelt szerepet kapnak a képletben, s ennek üzenet értékű energiái hatnak erre az időszakra.
Menni vagy maradni? - tehetjük fel a kérdést e két bolygó kapcsán. Hiszen az Uránusz forrongó, lázító, reformáló, előre nem várt újdonságokat hozó, sietős energiái, ütköznek a Szaturnusz megszilárdult, stabil, mozdíthatatlan, biztosnak vélt erőivel. A választ persze már láthattuk, s meg is tapasztaltuk az elmúlt évek során.  

Menni, merni, változtatni.
A Mérlegben álló Szolár Szaturnusz, lesz egyrészről hatással január 11-e után, mely emelt szintű vénuszi uralomban állva, szeretettel, megértéssel, kiegyensúlyozottsággal vértezi fel a társas létbeli viszonyokat. A Szaturnusz és oktató nevelő fényszögei, a Marsra, Vénuszra és Neptunuszra azt jelzik, hogy kiegyensúlyozottan, tudatosan tervezve alakulnak a társas viszonyok, ugyanakkor a túlzott tapintatosság és mérlegelés zsákutcába vezethet! A Nyilas Mc-re, vagyis az év haladási irányára vetett kedvező fényszöge, (szextil) jelzi, hogy stabilitásra törekszik az ország az emberi viszonyok és társas kapcsolatok, a külvilágbéli megítélésünk szintjén, mely közös előrehaladásunkat, s a magyar érdeket szolgálja. Ne feledjük ekkortól indul hazánk fél éves Európai Uniós elnökségi időszaka!
Január 21-vel a Vízöntőbe lépve, már nemcsak a Szaturnusz, de társura az Uránusz hatásai is érvényesülnek. Szolár képletünkben az Uránusz együttáll a Jupiterrel a Halakban, s kvadrát fényszöget vet a Radix Uránuszra és Szolár Plútó együttállásra, valamint trigont a Marsra. E két bolygó a Halakban állva jelzi, hogy az érzékenység, spirituális nyitottság, a jövőbe vetett hit szintjén remélhetünk megújulást. A kvadrát ugyanakkor figyelmeztet, hogy érzelmi erkölcsi, tudati változásra van szűkség, mely kiszámíthatatlan, váratlan fordulatokban mutatkozhat meg. Ezek olyan régóta halogatott fordulatok is lehetnek, melyek önként fel nem vállalt elrendezése, nehéz, meglepetésszerű áldozatokban ölthetnek testet!
A 9-es házas Mars kedvező fényszöge elevenséget, tettrekészséget, gyors improvizációs képességeket, zseniális taktikai késséget jelöl, azonban óva int a bundás indulatoktól, s fölösleges harciaskodástól!  A Jupiter-Uránusz, valamint az Uránusz Plútó kvadrátja jelzi, hogy most minden "képlékeny és mozog" körülöttünk. Éppen ezért bánjunk jól az Idővel (Szaturnusz), s a Sors adta, változásokat jelölő lehetőségek szelét igyekezzünk saját vitorlánkba befogni. Mivel e bolygók együttesen a szabadság és függetlenség zálogai, vigyáznunk kell arra, hogy a változtatások óriási hevében elhamarkodott és meggondolatlan lépésékre ne szánjuk el magunkat! Most hogy fél éven át ránk figyel a világ, itt volna a lehetőség, hogy most még fátyol borította igazi arcunkat megcsillanthassuk a külvilágnak.

Vissza!  
Vissza!