Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Magunkra találva.
A Magyar Köztársaság Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése 2011. március havában

"A mely nemzetnek nincs hivatása, az elpusztul menthetetlenül.A magyar nemzet emelkedjék fel hivatásának magasztos öntudatára." (Kossuth Lajos)

Március 4-én a nemzet sorsfeladatát jelölő felszálló Holdcsomópont, Bakból átmegy Nyilasba, s egészen 2012. augusztus 31-ig ott tartózkodik. Mindez azt jelenti, hogy az elkövetkezendő másfél esztendőben annak a Nyilas életfeladatnak kell szentelnünk, mely jegy alá a tradicionális asztrológia a magyarságot, az országot, s annak szívét, Budapest városát is sorolja. Így ez az időszak valódi énünk megtalálására ösztökél bennünket. A korábban megszerzett intellektuális képességeink, a gyors észjárásunk, tárgyalóképességünk és tapasztalatunk birtokában - megszabadulva korábbi félelmeinkből fakadó hezitálástól -, egyértelmű, határozott döntéseket kell hoznunk. Nem vonakodhatunk tovább a tiszta, őszinte állásfoglalástól, az erkölcsi meg nem alkuvástól! Mint közösségnek, meg kell tanulnunk a puszta logikus racionalitás mögé nézve hallgatni megérzéseinkre. Ezt csakis valódi hittel, tiszta erkölcsiséggel, belső elmélyüléssel lehet. Feladatunk továbbá csökkenteni környezetünk befolyását, s helyes önbizalommal tekinteni a jövőbe. E szerint kell önállóságot és függetlenséget tanulnunk. Labil tűz révén igazi állásfoglalásunk érzelmi alapú lesz. Ám fontos hogy kételyeinkkor az értelmet, az érzelemmel összhangban működtessük. Életfeladatunk része továbbá, megtalálva az élet belső igazságait és erkölcsi szabályait, azt másokkal is "tudatni". A 2011. március 4-től 2012. augusztus végéig terjedő időszak alkalmat ad arra, hogy elmélyült munkával közös jövőnk alapját megteremtsük! Ehhez azonban el kell vetni a kapkodó kíváncsiskodást, túlzott önhittséget. Csakis érték alapú magatartással, határozott életfilozófiával munkálkodva, helyes önértékeléssel, akár másoktól tanulva, tudásunkat rendszerbe foglalva lehetséges elhivatott küldetéstudatunkat mások szolgálatába állítani. Ha ezen erkölcsi mércék szerint éljük közösségi életünket, belső tartásunkat méltó módon élhetjük át, melyet erkölcsi, filozófiai, vallási meggyőződésünk csak növelhet. Sikerünk titka, ha az élet magasabb rendű értelmét, az Élet alaptörvényeit, erkölcsi hozzáállásunk gyökerét az őszinte, természet közeli létben elmélyülve keressük. Ne féljünk azonban hallgatni azokra a külvilágban, akik tiszta érzelmekkel, valódi tudást őrizve segítenek bennünket! Hiszen vadhajtásoktól mentes, tiszta önértékeléssel kitekintve a világba, tágítva világnézetünket, s az ott megszerzett tudással és tapasztalattal önmagunkat gazdagítva szolgálni a közös lét jobbra fordulást, igazán nemes feladat!  Csak így lehet ihletet, reményt hitet és lelki perspektívát adni az arra rászorulóknak.

Március idusán
Március elsejével továbbra is Szolár képletünk 1-es házában, azaz általános élethelyzetünket felvillantó életterületen járunk, ahol helyes önértékelést gyakorolva mutatkozhatunk be ország-világ előtt. (Egészen április 4-ig jár itt a Nap, amikor is átlépünk a kettes, pénz és anyagi világ, talentumainkkal való helyes sáfárkodás és a lét anyagi feltételeit biztosító értékrend területére.)
Képletünkben, bolygókkal is jelzett forradalmi érzelmű időszak ez. Hiszen a március 15.-18. napjaiban látható Szolár bolygók, a Jupiter és Uránusz együttállása, az ország önérzetére gyakorol fizikai, szellemi, lelki, érzelmi hevületet, aktivitást. Március idusa, a tavasz köszöntésének "előestéje" 1848 óta a forradalmi megújulást idézi meg nemzetünknek és a világnak. Ennek a heves, felkavaró, érzelmektől átitatott időszaknak a jelentőségét, több lassú bolygó fejünk felett "látható" jegyváltása is jelzi.
Március 10-én a Merkúr a Halakból áttér a Kosba, mely az érzelmi kikristályosodást követően a tettek mezejére ösztökél bennünket. A Merkúr magasabb oktávja: az Uránusz március 13-án a Halakból átlép a Kosba. Míg a Merkúr a gyakorlati tudásban és ismeretek átadásában, a kapcsolatokban és kommunikációban segít bennünket, addig az Uránusz, a magasabb szellemi tudás és bölcsesség fizikai síkra való lehozatalában, "leföldelésében" támogat ezekben a napokban. "Ő" a derült égből való villámcsapás szimbóluma, "ki" fényt ad a sötét éjszakában. Az újdonság erejével képes a racionális gondolkodást megváltoztatni.


Március 15.
Húsba vágó időszak elé nézünk márciusban. Anyagi világunk szellemi előkészítése, talentumainknak helyes kibontakoztatása, fizikai létünk anyagi feltételeit biztosító értékrendjének kifejtése zajlik ezekben a napokban. Minden egyes döntés, gondolat, cselekedet, intézkedés a nemzet fizikai-anyagi biztonságát, sikeres továbblépését szolgálhatja. Nem véletlenül, az ünnep utáni egy hónapban zajlik az "Alkotmányozó Nemzetgyűlés", mely bevonva szélesebb társadalmi rétegeket, új alapokra helyezheti nemzetünk sorsának alakulását. A napi képletet vizsgálva egy erőteljes Halak-Kos stelliumot, azaz hét bolygós csoportosulást láthatunk a fejünk felett. A Nap a Halak végéhez közelít, hogy március 21-től fordulat következzék be: a Kosban járva a természet termékeny erői vegyék át az uralmat a földi világban. Március idusán tehát a Halak "megmerevedett" időszakát az élni akarást követe lő tavaszi megújulás követi. A Nap idén még együttáll az Uránusszal március 15. napján. E bolygónak forradalmi energiája, tudat és gondolat megváltoztató, megújító szellemi ereje láthatóvá vált az elmúlt hét évben. Gyakorlatilag 2008 óta minden évben együttáll március 15-én a vezetést, a kormányt, és az egyes ember tudatát képviselő Nappal. Magyarul kellett ez a néhány év, hogy világosság gyúljon a fejekben, s uránuszi változtatásokat, kicsiny "forradalmakat" idézzen elő.  A korábbi Szolár éveket vizsgálva nehéz fényszögeket találunk március 15-én a Nap és a Hold között, mely a kormány és a nép ellentétét, ellenességét, feszültségét mutatta. (Ha felidézzük, évek óta "remeg a levegő" az ünnep napjaiban, mely korábban tüntetésekben, utcai harcokban öltött testet.) Idén a Nap és a Hold viszonya kedvező Trigon fényszögben áll, mely idén, a nép és a vezetés összhangját mutatja. Ráadásul Rákban, "otthon" állva, a nemzeti gyökereink, múltunk, magyarságunk, kis közösségeink, családjaink érdekeinek erősítését szolgálja.
A tranzit Merkúr és a Jupiter a Kosban együttállva, a másik bolygóegyüttállás március 15-én.  Kvadrát fényszöget kapva a Bakban álló Plútótól, az Isteni, Égi törvények szükségszerűségét, akár kényszerítő erejét jelzi. E teremtő célzatú fényszög utalhat a földi, írott törvényekre, melyek - ha kell kényszerítő erővel akár-, a jogszerinti igazság és magyarság érdekében történő megújulásunkat segíthetik. Ám ez a Jupiter-Merkúr együttállás szemben áll a vénuszi uralomban álló, emelt minőségű Mérleg Szaturnusszal. Ez a "tükörtartás" utalhat nemcsak társadalmi nehézségekre, külső és belső acsarkodókra, melyek hátterében akár a magyar föld kérdése is állhat! Ez a szembenállás Szolár képletünk kettes-nyolcas házának csúcsára esik. Ez fizikai szinten ugyan a törvényi szabályozás gyakorlati nehézségeit is mutathatja. Ugyanakkor bizonyos "veszteségek" mindig a lét magasabb értelmét szolgálják! Vagyis a kettes-nyolcas tengely jelzi, a fizikai és a szellemi világ tükörtartását, mely - ha nehézségek árán is -, de hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a törvények újrateremtése, szavakban való rögzítése mögött a látható világ fölött uralkodó szellemi világ is megnyilvánul-"hasson"!
E Mérleg Szaturnusz továbbiakban még két fényszöget kap a Halak Marstól. Egy nevelő illetve a Vízöntő Vénusztól egy trigon fényszöget. Az empátia ugyan fontos, de a túlzott engedékenység árthat a marsikus önérvényesítésnek, mely cselekvésünk minőségére, helyes mérlegelésre figyelmeztet bennünket. Ebben segít a közérdeket szolgáló, magasabb szintű, mások együttérzését szem előtt tartó, Vízöntő Vénusz, mint az önzetlen szeretet szimbóluma.     
Rávetítve a Szolár képletre e napi horoszkópot, a bolygó konstellációk jelzik, hogy a 15. körüli történések szerencsés kimenetelűek és érdekeink szerintiek lehetnek. (Szolár Jupiter Tranzit Uránusz-Nap együttállás Trigon Szolár Mars)

Vissza!  
Vissza!