Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

"Titkos találkahelyen."
A Magyar Köztársaság Szolár képletének elemzése (2011.november-december)

Óriási lehetőségek sorozatát kínálják az égiek, csak nem kellene értetlenül elmenni mellettük! Nem kisebb kihívás áll előttünk: ha ez évben jól teljesítjük a sors által ránk mért feladatokat, ha valóban vállaljuk mindennapok alázatos áldozatvállalását, akkor a patyolattiszta "Hab Mária", ki az "Egek tartóoszlopa", nemzetünk nagyasszonya, s égi patronánk megsegít a feladat végrehajtásában. Ehhez azonban egyéni és közösségi tisztánlátás kell! Meg kell fejteni, ki-ki miért is jutott abba a helyzetbe, ahol most jár!? A Sors nem segíti meg azt, ki maga elől is titkolja az igazságot, ám a felelősséget másra hárítja!

Mária köpenyében
Új Szolár évünket 2011. október 23-án, jelenlegi államformánk 22. "születésnapján" indítottuk. A minket körülvevő és bennünk élő nehéz idők szerencséje azonban, hogy a 2011-2012-es Szolár évünk az ötös házából indul. Ez az életterület a népességszaporulatot, a nevelésügyet, a közerkölcsöt, szórakozást, a vállalkozásokat, az állam kockázatvállalását jelenti. Ezek a fogalmak alapvetően határozzák majd meg elkövetkező egy évünket, ám nem mindegy milyen előjellel. A fennálló, részben megörökölt, részben elhibázott, részben újdonsült nehézségek ellenére az ország vezetése teremtő erővel rendelkezik, s ötletesség és kreativitás kíséri munkáját. A vele szemben, Bikában álló Jupiter azonban, arra inti a kormányt, hogy ügyelnie kell az amúgy is kockázatos "légkörben" (11-es Ház) az állami kockázatvállalásra, az állami üzletekre, vállalkozásokra. Felhívja a figyelmet a pazarló, felületes, könnyelmű megnyilvánulásokra, s óva int a fölösleges magamutogatástól, "reflektorfénytől". Feladata, hogy fogadja el a magasabbrendű irányítást! A kormánynak, a vezetésnek keresnie kell az utat, hogy minden egyes cselekedete jupiteri "töltettel", hittel, jóakarattal, erkölccsel a magyarság előrehaladását és fizikai biztonságát szolgálja.
Külön figyelemre méltó, hogy a idei évünk bolygók által jelzett "eseményei" ismét az évkör, a naptári év szakrális ponjain nyugszanak. Mára elfeledett Mária ünneppel indul ugyanis az ötös ház . Október 1., az Istenszülő védőünnepe, "Mária köpenye" névre hallgat. Ha kellő spirituális rálátással, hittel bizalommal, a felsőbb akarat "vezetésével" telítődik közös tudatunk, kellő segítséget kaphatunk Mária köpenye alatt! Mivel a Szolár és Radix képletben az ötös és kilences házak kapcsolódnak össze, azt üzeni, hogy magasabb, szellemi, a magyarság érdekében történő cselekedeteket lássunk meg minden ötös házas termékeny teremtő energiában. Ezen az életterületen egészen November 17-ig járt a Nap.



11. hó 11, 11 óra 11 perc
A számmisztikában a 11-es szám mesterszám. Két egyesből, vagyis egóból, önérdekből, akaratból vezetői minőségből, "kettessé" kell alakítani, azaz holdikus, passzív, nőies elfogadássá kell átformálni ezt a minőséget. Kulcsfogalma a szeretet. Ennek a szakrális "pillanatnak" az ereje olyan, mint a szakrális beavatott uralkodóé. Ő az, ki ismeri erejét, képességét, szellemi fölényét, melyről a legmagasabb rendű, viszonzást nem váró szeretet erejével képes lemondani. A szelid erő képviselője. Kiemelkedő jelentőségű dátum volt ez a körülöttünk lévő és bennünket is nyakig érintő átalakulás idejében. Szolár képletünkben a Szolár Merkúr-Vénusz és Radix Plútóra esik ez az átvonuló pillanat. Arra hív, hogy gyökeres, mélyreható változáson menjen keresztül gondolkodásmódunk, a világra való rálátásunk (Nap). Ebben a Nap legközelebbi "kísérői" is jelen vannak, így Én-tudatunkat, életerőnket, nemzetünk szellemiségét merkurikus ésszel és vénuszi érzelemmel itassuk át, hogy e szerint tudjunk a körülöttünk létező világra tekinteni. Mivel Szolár és Radix képletünk összevetésében az ötös és a tizes házat kapcsolja össze, kreativitásunkat, legfontosabb céljaink érdekének megvalósítását segítheti, amennyiben e változtatni valót vezetésünk is megfogadja. Ez a kiemelt dátum ismét Telihold napján következett be. Szakrális értelemben a király és a nép, Skorpió Nap és Bika Hold került szembe, tartott tükröt egymásnak. A "skorpiós" buktatókat is ismerő kormánynak azt üzente: nem lehet csak a felszínt kapargatni, a történések fagyos viharában a függöny mögé kell látni! A nép aki "csak" a " bikás" fizikai, anyagi világot éli át, két nagytanító szöget is "küld".  Feladata, hogy ne akarjon bíráskodóvá, önérvényesítő hatalomra törni, miközben a poláris világ alptörvénye szerint: a nép és a mindenkori vezetés egymás leképeződése. Sajnos most is a "neptunikus ködből" adják alánk a lovat. A Hold, azaz nemzet, nép, tömeg, és tudatalatti szimbóluma egy súlyos t-kvadrátot kap, mely a tudatalatti, sötét erőket is jelenti. Arra int, hogy az egyes emberekből szerveződő társadalom, a tömeg-ember fékezze állati-fizikai ösztönlényét, igyekezzék a látható, mindent megvilágosító erők segítségével a színfalak mögé is látni.
Mivel elemzésünk ezen különös dátum után lát napvilágot, az időközben lejátszódott világi események is példázzák az időszak kiemelt helyzetét. A November 7-9-11. közötti időszak súlyos, kockázatos, az államháztartást megterhelő eseményeket hozott a Forint leértékelésén át, a külföldi gazdasági minősítő cégek országunkat ért támadásáig. Mivel a Radix Plútó a '89-es születési képletünk X-es, kormányzás házában áll, s az elmúlt húsz év "váltókormányzását" hozta -, nem jelent jó hírt az ország vezetése számára. Kiút belőle csakis az lehet, hogy mindennemű egyeduralmi törekvést (Oroszlán Mars) ki kell iktatnia az ország vezetésének! A Plútó átváltozást jelző üzenete mára követeli a kormánytól, hogy hatalomgyakorlásában, vezetői gyakorlatában a tudást, a gondolatot, az érzelmekkel együtt lehet csak közvetíteni, s a kormányzást a látható világ a felszines síkjáról, spirituális útra kell terelni!

Munka és áldozat nélkül nem megy.
November 17-től December 25-27-ig a 6-os, munka házába lépett a fejünk fölött látható Nap. Ez az életterület az áldozatvállalás, a aprólékos precíz munka, a dolgos hétköznapok, a mindennapi élet, a munkaviszonyok, és a népegészségügy, a termékeny szántóföldek szimbolikus területe. December 8-9-re esik a Radix Vénusz és a Szolár Nyilas karmapont együttállása. Ismét egy szakrális pillanatra való felhívás! A Nyilas karmapont, avagy nemzetünk ez évi sorsfeladata és Szent Anna szeplőtelen fogantatásának, Szűz Mária foganatának a napja esik egybe! Óriási lehetőségek sorozatát kínálják az égiek, csak nem kellene értetlenül elmenni mellettük! Nem kisebb kihívás áll előttünk: ha ez évben jól teljesítünk, ha vállajuk az alázatos, aprólékos, mindennapok áldozatvállalását, a Sors által ránk mért feladatot, akkor a patyolattiszta "Hab Mária", ki az "Egek tartóoszlopa", a Bodogasszony fája, nemzetünk nagyasszonya, s égi patronánk segít a feladat végrehajtásában. (Szolár 6 és Radix -11-es házak "találkozása")
De mit is jelent ez a sorsfeladat? A Nyilas karma arra hív bennünket, hogy megtanuljunk végre nyíltan állást foglalni, s egy bizonyos területen elmélyült szellemi munkát végezni. Mint tudjuk, a magyar történelmet mindig mások írták. Itt az ideje nem másokra hallgatni, hanem égi patrónánk segítségével a magyar igazságra lelni. Ez a nap ismét Telihold is egyben. Tavaly erről hosszasan írtunk már, hogy a bolygókkal jelölt kiemelt eseményeink, rendre Újholdkor és Teliholdkor "történnek".  Azaz a nép ás hatalom, tudatos és tudattalan, látható és láthatatlan, aktív és passzív erők tükörtartására, illetve együttműködésére figyelmeztet. Az is figyelemre méltó, hogy ezen a napon az idei év leszálló Holdcsomópontjával áll együtt a tranzit, fejünk fölött látható Hold. Vagyis a népnek észre kell végre vennie ennek az évnek az előzményeit, az okát! Vajon ki, miért jutott abba az állapotába, nehézségébe ahol most jár? Ebből következően a tranzit Nap, az idei év sorsfeladatalatával áll együtt, azaz a szellemileg tudatos kormányzás komoly segítője lehetne közös sorsunkat illetően. Ez a társadalmi nehézség az, amellyel a vezetés együtt "él". E Teliholdkor a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz is szemben áll egymással. Mindez azt mutatja, hogy rajtunk múlik, elfogadjuk-e a kiszolgáltatottságból fakadó nehézségeket, vagy éppen "szaturnuszi" határainkat felismerve, merünk-e jupiteri önbizalommal cselekedn!?
Mivel Radix képletünk Ic-Mc tengelye, azaz a kiindulási pont és ahová eljuthatunk is együtt áll a két sorsbolygóval, e pillanat kiemelt voltát bizonyítja. Szerencsére bőséget szerencsét, önbizalmat jogot erkölcsöt jelző Jupiter áll az alapokon, a képlet Ic, kiindulópontján. Így ha az előttünk álló Mc Szaturnusz-Nap együttállásból fakadó nehézségeket, korlátait helyesen ítéljük meg, s azokból kellő tapasztalatokat vonunk le, majd tudatosan, szellemileg, kreatívan felvállaljuk azok orvoslását, s  - nem utolsó sorban -, jó helyen keresgélünk szövetségesek után, akkor "bikás" biztonságra lelhetünk otthonunkban, hazánkban. Ehhez azonban valódi szövetségesekre, felelősségteljes kapcsolatokra van szűkségünk! (Mérleg Szaturnusz) A tranzit, cselekvő Mars, "rááll" a Szolár Szűzben álló Holdra, mely a két képlet négyes házait köti össze. Ez arra szólít, hogy sziszifuszi, aprólékos, tevékeny munkával, cselekedettel segíthetjük önmagunkat, családjainkat. Fogjuk meg (végre) és csináljuk! Mindaddig nem lesz könnyű dolgunk, míg az egyes ember vissza nem tér az önálló felelősségvállaláshoz. Sajnos elkényelmesedtünk, s ahhoz szoktunk, hogy kiszolgálnak minket. (Bika Jupiter) Most azonban a helyzet fodul. Az egyes embernek is el kell gondolkodnia azon, hogyan csökkenthetné személyes kiszolgáltatottságát! A többszörös Szűz "érdekeltség" figyelmeztet arra, hogy jóval nagyobb hangsúlyt kellene a tömegeknek fektetni a termékeny, mégis parlagon heverő magyar földre!

Karácsony-Újév, avagy egy "titkos találkahelyen".
December 25-27 között a tranzit Nap eléri Szolár képletünk külvilágot jelentő Bak Descendensét és a rajta álló Plútót, valamint a velük együttálló Radix képlet Uránuszát. Ismét szakrális pillanathoz érkeztünk. Harmadnapra, a December 21-i Téli napforduló után megszülető Fény Fiút, a gyermek Jézust ünnepeljük. 26-án a keleti kereszténységben az istenszülő anya tiszteletének az ünnepe. A mindent letaroló Plútó és a hirtelen változást hozó Uránusz együttállása a tudattalan szellemi megújulására kényszerít bennünket. Olyan időminőség ez, ahol "minden mozog". A Radix 12-es ház a külvilágunkat jelölő Szolár 7-es házcsúccsal találkozik. A rendszerváltás óta elhallgatott, elzárt, eltitkolt gondolatok, szemléletek napvilágra kerülését, a meg nem történt számonkérést, "a titkok" robbanásszerű felszínre törését jelezheti. Ez lehet fizikai szinten "bakos", tehát fizikai-anyagi világunkat érintő hirtelen változás, mely a földet, a gazdaságot, a bankrendszert érintheti. De vele párhuzamban, lelki-szellemi síkon az ünnep valódi titkai tárulhatnak fel mindazoknak, akiknek szeme van a látáshoz és füle a halláshoz! Olyan "robbanásszerű" szakrális tudatátalakulást remélhetünk, mely a felfelé haladni vágyó lelkek szent pillanata. Mivel nagyon komoly erők együttes mozgásáról beszélünk, lehetséges, hogy ha nem önszántunkból nyílunk meg e "titkos találkahelyen", akkor kényszer árán kaphatunk fájdalmasan komoly jelzéseket. Karácsony napján Újholdat is ünneplünk. Az eddig említett Radix Uránuszra és Szolár Plútóra lép "rá" a kifelé és a befelé fordulás, a női és férfi energiák világot folyamatos mozgásban tartó egysége. Ahogy a mondás szól: "Újhold, új király". Vagyis a kényszerítő történések, a látható és láthatatlan világban egyaránt a sötétséget legyőző fény erőkkel kelnek most harcra. Ha csak egy tyúklépéssel is, de haladunk előre! Figyelemre méltó, hogy Karácsony napján, ebben a Szolár évben most harmadszorra figyelmeztet bennünket jelentőségteljes pillanatban a Hold-Mars együttállása. Hiszen most a Szolár Hold és tranzit Mars áll együtt, a IV-es házban. Ez mindenképpen mutatja, hogy az oly szűkös létünkért kell küzdenünk. Egyrészt a mindennapok síkján, másrészt magasabb, erkölcsi-lelki minőségben nemzetünk létéért. Vegyük már észre, hogy az égiek kinyújtott karral segítenek minket, ha mi is odafordulunk hozzájuk. Kérjetek és megadatik Néktek! Vagyis a Hold és tranzit Mars együttállás gyönyörű, szellemi fényszüget kap segítségül a Rák a Ascendenstől, amennyiben őrizzük nemzeti karakterünket!
Továbblépve a képletben máris elérkezünk az óévbúcsúztatóhoz és az Újév kezdetéhez. A 2012. január 1. 0 órás képlete önmagában is nehéz, nagy feladatokat követelő negyed évet indít el hazánkban. Ezt egyrészt a Nap-plútó kvadrát Hold-Uránusz konstellációja is jelzi. Azaz a vezetés nagyon határozott és komoly lépésekkel rukkolhat elő, melyre a tömegek megújulásra vágyó, forradalmi hévvel reagálhatnak.  Ráadásul a két sorsbolygó továbbra is szembenáll egymással, melyet a vezetés egy folytonos idő-présben próbál helyes döntésekkel egyensúlyba hozni. A nép folyamatos azonban türelmetlensége nehéz helyzeteket hozhat. Sajnos azt is látnunk kell, hogy mindaz a nehézség, melyet az ország a rendszerváltás pillanatában, mint testet, "kabátot" (Radix Ascendens) magára vállalt, az most a Szolár és Radix tengelycseréknek köszönhetően kívülről is komoly nehézségként jelentkezik. Igyekeznünk kell olyan gyakorlati kereteket megszabni önmagunk számára, ahol a komoly áldozatvállalás és önkorlátozás egyensúlyba hozható szabadságunk megőrzésével!
Olyan kettős szorítóba kerülhetünk egy jóidőre, mely csak nagyon komoly együttműködéssel, szellemi és gyakorlati munkával és spirituális elkötelezettséggel oldható fel. (Mindezzel januári elemzésünkben még hosszasan foglalkozunk!) Ám egyet ne felejtsünk! Csupa szent titok nyílhat meg számunkra, ha nyitott szívvel állunk a történések elébe!

Vissza!  
Vissza!