Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi Jelek Üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével

Van, ki fogja a kezünket.
A Magyar Köztársaság Horoszkópjának aktuális elemzése (2011. szeptember)

Ki-ki a maga háza tájékán, saját küldetésében is láthatja és érezheti az egyéni és közösségi feladat komolyságát és a külvilág óriási "nyomását". Ha megértettük annak mibenlétét, s van hitünk kérni, a legmagasabb női minőségek segíthetnek bennünket az úton! Nagyboldogasszonyhoz kötődő múltunk mélyen gyökerező tapasztalata és Égi Édesanyánk töretlen szándéka távoli világből jövő segítséget ígér a nehéz napokban!

Szűz idején járva
Augusztus 23-án Oroszlánból Szűz jegyébe lép égi Fővilágosítónk. A Nap a hetes házban járva -egészen október 7-ig -, közös életünket a külvilág, szomszédaink, társas viszonyaink és a diplomácia színterére tereli. Mivel a Nap, a ködös, elbódító Neptunnal kerül szembe az égen, ezért legyünk a Szűzhöz méltó módon összeszedettek, gyakorlatiasak és alázatosak. Ugyanakkor a Nap a Vénusszal is találkozik, ezért a nőies, passzív energiák által "megszelidíti" a Szűz túlzottan merkúri racionalitását, sértődékenységét, szúrkálódását, szőrszálhasogatását. Ezen az életterületen helyénvaló volna kisstílű, személyes sérelmeinket nem megtorolni, hanem a problémákat magasabb szintről tekintve, a diplomácia, és az értő elfogadás finomabb eszközeivel kezelni. Annál is inkább, mert két nap múlva 25-én tetőződik a Rák Mars-Hold és Mérleg Szaturnusz kvadrát, mely társas viszonyainkban, külvilágunkat érintő kérdésekben, és szomszédainkkal való kapcsolatunkban már erőteljesebben követeli a diplomatikus gondolkodást. Mivel e nehéz bolygókapcsolat a Szolár hatos-nyolcas házat érinti, ezért a közvetlen magyar érdekekért, a nemzet érdekében való tevékenykedésben akarati ütközésekre, nehéz visszautasításokra és akár anyagi veszteségekre is számíthatunk. Ez a fényszögkapcsolat mindenképpen türelemre int bennünket. Az ország vezetését is óva inti az elhamarkodott, másik felet meg nem hallgató viselkedésmódtól. A Szaturnusz analógiája által az idősebbek, az ingatlanok és a magyar föld témáit, a Mars-Hold összefüggései okán pedig, a szociális problémákat érintő, megoldandó feladatok kerülnek közös látóterünkbe. Most nem kizárni, hanem meghallgatni kell egymást! Mivel "üres", vagyis bolygómentes életterületen járunk, ezért a szemközti horoszkóp ház szerepe felerősődik. Vagyis az egyes házas, "belső" dolgaink tisztázásával hetes házbéli "külvilágbéli" megítélésünkön is javíthatunk most. Az egyes házbéli Szolár Jupiter-Uránusz együttállás okán a hetes házas külvilágból érkező hatások  - még ha fizikai veszteségek árán is -, érzelmi-szellemi tanulnivalóvá, azaz "nyereséggé" válhatnak. (A transit, áthaladó Szaturnusz kerül szembe a Szolár Jupiter- Uránusszal.)

Újhold
Az augusztus végi Újhold, és az azt követő napok nehézségeket hozhatnak a nép, a nemzet számára. A 29-én beteljesedő Nap-Hold együttállás pillanatában látszólag az aktív és passzív pólus, nép és vezetés összhangja szerencsésen alakul. Ugyanakkor a Neptun külvilágból érkező támadása felerősítheti a bizonytalanságot és megbonthatja az egységet. A nemzet bár sikeresnek ítélheti meg az adott helyzetet, látszólag megérti a kényszerpályán működő szükséges intézkedéseket, mely a szép király trigonnak köszönhető, ám a Neptun mégis kész elhomályosítani a valóságot. Vagyis a változásokat és a jogi procedúrákat az állam polgárai szükségesnek élik meg, ugyanakkor a közérthetőbb kommunikáció jelentősen segíthetne közös ügyeinken. Ám a fényszög nélküli Merkúr nem kap  "meghangosított segítséget", s ez megnehezíti az információáramlást. A Szolár képletre vetítve jelentős helyen áll a fejünk fölött áthaladó Újhold Merkúrja, hiszen idei napévünk Descendensén, és az azon álló '89-es Radix leszálló Holdcsomópont és Hold együttálláshoz kapcsolódik. E szerint evilági és múltunk béli tájékoztatásra volna most igen nagy szükség. Egy másik- magasabb világokból érkező - olvasat szerint, ha nem lesz rá szemünk és fülünk,nem fogjuk észrevenni Nagyboldogasszony "láthatatlan" égi üzenetét.
Mivel ettől a naptól kezdve egészen Karácsonyig hátráló mozgást végez a Jupiter, így a törvényhozás, igazságszolgáltatás területén a nép érdekében történő (Jupiter-Hold trigon) törvénymódosítások földies és földhöz ragadt gondjainkat "segíthetnek" megoldani.

Mária szembesít
Szeptember 8-án Kisasszony napját ünnepeljük, mely őszkezdő nap. A magyar hagyományban ez a tündérek napja, Boldogasszony szolgálóleányainak ünnepe. Ők a Tejút-Világfán a lelkeket föl-le kísérő "elvarázsolt királykisasszonyok". Ezekben a napokban az égen a Nap Szűz havának közepén, 15. fokán jár, tág együttállásban a nőies minőségű Vénusszal, "Máriával". Vigyázzunk, mert a Merkúr-Neptun újra ismétlődő szembenállása a "szűzies" összpontosításról, a tiszta kommunikációról és az óvatos közlekedésről terelheti el a figyelmünket, de becsapás és megtévesztés is utól érhet bennünket. Mivel ez a szembenállás tág együttállásban van a Szolár Ascendens-Descendens tengellyel, valamint a Radix képlet fel- és leszálló Holdcsomópontjaival, valamint a Hold konstellációjával, ezért a jelen és a múlt tisztázására, annak kibeszélésére hív bennünket! Az Oroszlánban álló Hold, mint a legmagasabb női energia, a magyar hagyományban Nagyboldogasszony energiája. Az Idő ismét a magyar múlt elfeledett és hazugságokkal teli történelmünk tisztázására hívja fel ismételten a figyelmünket! A '89-es Radix nyolcas-kettes tengelyen álló konstelláció jelzi, hogy csak akkor tudunk tálentumainkkal helyesen sáfárkodni, ha értjük és ismerjük dicső múltunkat ám "szűzies" önkritikával beismerjük múltbéli hibáinkat, alázatot megkövetelő feladatainkat is!  
Szeptember 12-én teljesedik be a Nap és a Hold égi násza, a Telihold. Ez óriási szembesítésre készteti a női-férfi, passzív-aktív energiákat, azaz nemzet és vezetés kapcsolatát. Ilyenkor láthatjuk igazán tisztán valós problémáinkat. Az égen továbbra is a Bak Plútó-Kos Uránusz kvadrátja látható, melyre tág király trigon "hoz" segítséget a Plútó-Jupiter és Merkúr által. A Sors már nem tűri a személyes indulatokat a "kiskirályokat" (Kos Uránusz), s a Bak Plútó egyre keményebb eszközökkel gátolja, iktatja ki az öncélú energiákat. Ez a Bak Plútó jó ideje a Köztársaság születési képletének testetöltésén, s annak nehézségein "radíroz". (Radix Asc. és bolygói) A Bak Plútó kérlelhetetlenül ostorozza, fejezi le, újítja meg a születési képletünk hazugságait, titkait és rendezetlen - például földdel kapcsolatos -, ügyleteit. (Radix Ascendensen álló Bak Szaturnusz és Neptunusz) A fent említett segítő király trigon mivel földies jegyekben található, jelzi, hogy amit a Szűz Merkúr "kikapar", racionálisan rendez, iktat, azt a hátráló mozgású Bika Jupiter, visszamenőleg is kézzelfogható törvényekbe rendezi. Azonban e rendezés nem népszerű, hiszen a Bak Plútó miatt fájdalmas változásokkal is járhat. A Kos Uránusz kvadrátja a nehézségeket váratlanná és hirtelenné is teheti ezekben a napokban.  A Sors már nem hagy időt a latolgatásra. Célja, hogy még ha komoly lemondások árán is egy, az önmaga sorsáért felelősséget vállalni képes, megújult szemléletű emberekből álló új társadalmat építsen. A feladat óriási, de nem lehetetlen. Megszolgálni és kiérdemelni kell a jó eredményt!
A szeptember 15-20. közötti időszak a Mérleg Vénusz-Bak Plútó-Kos Uránusz közötti T-kvadrát kiteljesedését hozza. Ez társas és társasági viszonyokban hozhat érzelmi kitöréseket, heves megéléseket, s a Bak Plútó miatt komolyabb kihívásokat, szélsőséges világi és külvilágbéli eseményeket. A Kos Uránusz oppozíció hirtelen, derült égből jövő, váratlan harcias egoista, önévényesítő helyzeteket, manipulációkat okozhat. Bár a Vénusz otthon van a Mérlegben, mégis vigyáznunk kell a reagálásainkra, s igyekezzünk megfékezni dúvad érzelmeinket. A Vénusz másik otthona, a Bika, a pénz házában áll, így a világban szélsőséges anyagi-fizikai-gazdasági események gerjeszthetnek komoly lelki-érzelmi-anyagi gondokat. (Vénusz-Plútó kvadrát) Mivel a tranzit Mars támadja a Radix Napot, hirtelen, váratlan támadásokat indukálhat az ország vezetése ellen.
A Vénusz 16-án megy át "otthonába", a Mérlegbe, a Mars pedig 20-án erőre kap az Oroszlánban. Ugyanakkor e két fontos jegyváltás miatt, a cselekvés és akarat most "rákszerűen", a nemzet, a haza érdekében segít uralmi erővel és eszközökkel a kormánynak a cselekvésben. 

Szent Mihály mérlegén
Szeptember 24-én a Nap átlép a Mérleg jegyébe. Ez az őszi nap-éj egyenlőség napja, mely Újholdjával, Nap-Hold-Merkúr együttállásával fontos kezdetet jelöl. A transit Nap-Hold-Merkúrra opponál a Kos Uránusszal, valamint két t-kvadrátot, azaz egy nagy kvadrátot alakít a Bak Plútó, Radix Ascendens-Descendens és bolygóival, illetve a Szolár karma által. Az őszi nap-éj egyenlőség napja nemcsak újhold napja mely önmagában is megújulást követel, de ez a nagy kvadrát karmikus feladatainkat teszi ismét időszerűvé.  Szerencsére öt bolygó (Nap-Hold Merkúr, Vénusz Szaturnusz) áll a vénuszi uralomban lévő Mérlegben, így egyensúlyra törekvő diplomáciai és társas kapcsolatbéli helyzeteket, s kedvező, szerencsés megoldásokat vetít elénk az igen komoly gondok ellenére.  Nehéz, de nem kilátástalan a helyzetünk. A Nap-Hold-Merkúr szembenállása az Uránusszal számtalan váratlan helyzetben követeli az ego, az öncélú akarat lekűzdését. Engedni kell tehát a külvilágbéli nyomásnak és mindig meg kell hallgatni a másik felet! Ha nem ezt tesszük, a Plútó karmapont és a Radix Ascendens együttállásából fakadó energiák megbosszulják magukat. Ebben az igen bonyolult világi helyzetben sose ítélkezzünk úgy, hogy csakis önmagunk "begyakorolt" beideződéseire hallgatunk, miközben az apró részletekben elveszve nem látjuk az Egészet! Ezért a vezetésnek is be kell látni, hogy csakis közösen lehet rendezni a külső és belső, karmikusan hozott problémákat! ( Radix Ascendens -Descendens tengely helyzete!)
A transit Mars szextillel, cselekvő tenniakarással támogatja a Napot, azaz a vezetést az aktuális teendők meglépésében. Ugyanakkor kíméletlen bírálatot is kap a néptől, amely most kimutathatja, hogyan is reagál az anyagi világát érintő jogi lépésekre. (kvadrát Radix Ic-Szolár Holddal-tranzit Jupiter harmadik T-kvadrátja) A Szolár nyolcas ház csúcsára eső transit Vénusz-Szaturnusz fizikai veszteséget, pénzügyi spekulációt hozhat . Ám a veszteségeken keresztül, most is arra ösztönöz bennünket, (szextil Nyilas Radix Vénuszra-transit karmapont), hogy itt és most kell önálló, anyagi függetlenségünk megteremtésén munkálkodnunk! A feladat és "nyomás" óriási, de ha megértettük, a legmagasabb női minőségek segíthetnek bennünket az úton! (Radix Vénusz-Trigon Radix leszálló Holdcsomópont-Hold-Szolár Descendens) Nagyboldogasszonyhoz kötődő múltunk mélyen gyökerező tapasztalata és Égi Édesanyánk segítő szándéka távoli világból jövő segítséget ígér a nehéz napokban!

Vissza!  
Vissza!