Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország Szolár horoszkópjának aktuális elemzése (2012. Március 29.-Április 29.)

Nagy idők, nagy szavak, nagy tettek

A mai kor egyik nagy baja, hogy félünk a nagy szavaktól, az elkötelezettségtől, a nagy tettektől. Mert a szürke hétköznapok ezer meg egy baja elfedi, megszürkíti az elhivatottságot. S félünk a mindennapi és az egyetemes küldetéstudattól is. Mert félünk a pátoszos szavaktól. Holott a Teremtő kisebb és nagyob feladattal indított útra bennünket, egyes embereket. Ha mindannyian saját kicsiny életünkben képesek vagyunk a Tőle elvárt megbízatást beteljesíteni, részesei lehetünk egy egész nemzet küldetésének. S e sok egyszemélyes misszió összeadódva egy nemzet sorsának jobbra fordulását szolgálhatja!

Barátok, Segítők?
Március 29-én a mindent megvilágító áldott Nap "belép" Szolár évünk 11-es házába, s egészen május 15-ig jár ott. Ezen a "vízöntős" életterületen a közigazgatás, a társadalom civil szervezetei és a népképviseletek, az ország segítői és támogatói kerülnek górcső alá. Ez a Szolár ház a '89 -es "alap" Radix képlet kettes és hármas házával esik egybe. Vagyis  "'barátainknak köszönhetően" a pénzügyi szorongattatásunkra, anyagi világunk nehézségeire, mindennapi fizikai létünkre hívja fel ez az időszak a figyelmet. Belépésünk "pillanatában" a fejünk fölött egy Kos Nap-Uránusz együttállás látható. Ez alapvetően egy izgága, tudati feszültséget jelez, s az Uránusz szétrobbantó bomlasztó energiái határozzák meg ezeket a napokat, s buzdítanak széthúzásra összefogás helyett. Az "Osszd meg és uralkodj!" jelmondatát már jól ismerjük a történelmünkből. Ezért ez az csillagállás most arra figyelmeztet, hogy fékezzük magunkban a felesleges indulatokat, az ország vezetése pedig jól teszi, ha - figyelve az intuíciókra - erősen kezében tartja a gyeplőt.
Erre a Nap-Uránusz együttállásra nehéz feszítő kvadrát fényszöget vet a Bakban álló Plútó. Ez a feszültséggel terhelt képlet, megoldhatatlannak tűnő, nehéz helyzeteket jelez, mely a külvilágból, külföldről a diplomácia területeiről érkezik.
Ráadásul ez a Plútó - amint azt már sokszor leírtuk -, a '89-es képlet és idei Szolár képletünk sarkalatos ponjain, az Ascendens-Descendens tengelyein állva, belülről táplálkozva, kívűlről támad. Vagyis a '89-ből átörökölt belső nehézségek, elhallgatott, nem tisztázott viszonyok most felerősödve, külvilági ellenfeleink által jelzik "itt létüket". E váratlan helyzeteket előidéző, feszült próbatételek arra intenek bennünket, hogy ne alacsonyodjunk le a támadók szintjére, legyen tartásunk, ügyeljünk szívünk tisztaságára, s a vezetés a nehézségek ellenére se feledje el vállalt feladatát!
A tudatalatti-érzelmi életünket befolyásoló Hold  - mundán értelemben a nép, a nemzet - nehéz fényszöget kap a beszédet, írást, mozgást, utazást szimbolizáló Merkúrtól. Ez nehéz hírek hatására létrejövő, heves érzelmektől túlfűtött hirtelen reakciókat jelezhet. A tömegeket, így bennünket, nemzetet arra int: ne engedjük, hogy demagóg erők szennyezzék be erőszakos véleményük által a valóságot, igazságot.
Sajnos az is látható, hogy a múlt sötét foltjai okot adhatnak az ellenerők alantas támadásainak (Szolár leszálló Holdcsomópont tág együttállása a tranzit Holddal). E tranzit Szűz Mars- Halak Neptun szembenállás, mely a Szolár Mc-Ic, Gyökerek-Haladási irány tengelyén áll, mutatja, hogy ezek a támadások alapjaiban akarnak megdönteni minket, s hamis ködösítéssel próbálnak megvezetni bennünket. Így egyetlen lehetőségünk, hogy ezeket az erőket magasabb szintre emelve működtessük. Ha kellő önkritikával, tiszta kötelességtudattal, segítőkész tenniakarással visszatalálunk gyökereinkhez (Ic-Szűz Mars együttállás), s ha ebből képesek leszünk erőt merítve, hitünket megújítva, önfeláldozó jóságot gyakorolni, visszatalálunk a Jóistenhez. (Mc -Halak Neptunusz együttállás) Ha valóban meglátjuk és meg is értjük e pátoszosnak tűnő, szellemi-lelki-gyakorlati feladatokat, segíthetünk a sorsunkon. Ezt mutatja a Neptunusz-Szaturnusz kedvező trigon fényszöge.
Szerencsére a Nap és a Hold, vagyis a nép és a kormány között fennálló szellemi fényszög segítségünkre lehet. Ám csak akkor tudunk ebből az igen feszített légkörből kimászni, ha képesek vagyunk az egyes ember szintjén a tudati és érzelmi, társadalmi színtéren pedig a nép és vezetés lelki és szellemi összhangját megtalálni és gyakorolni.

Húsvét (Április 6-9.)
Mint tudjuk, a Tavaszi nap-éj egyenlőséget követő első Telihold utáni első Vasárnap, Húsvét vasárnapja. Amint azt leírtuk már előző számunkban, a Tavaszi nap-éj egyenlőségkor Újholdat köszöntöttünk, mely megújító erőket indított el a  teremtett világban. Két hétre rá, ezt követi az április 6-i Telihold, éppen Nagypéntek napján. Vagyis szellemi-tudati és érzelmi-tudatalatti világunk tart tükröt most egymásnak. A Szolár képlet társas nehézségeket, s a teremtő erők nehéz " mozgósítását" jelentő ötös házas Szaturnuszára, valamint a vele együtt álló Radix kilences házas Mars-Merkúr együttállására esik Húsvét "lelkülete", azaz Tranzit Holdja. Ráadásul a mindenkori Húsvét, Krisztus keresztrefeszítése, majdani feltámadása, "törvényszerűen" esik fél évre rá jelenlegi állami létformánk születési pillanatára, azaz Napjára. Kijelölve ezzel a magyarság áldozatvállaló feladatát. A Telihold állása társadalmi színtéren most is szembesítést jelent a nép és vezetés között. Érzelmi szinten bizonytalanságot tapasztalhatunk, melyet a Transit Hold-Neptun kvadrátnak köszönhetünk. Depresszív hangulatok is erőt vehetnek rajtunk,(Tranzit Mérleg Hold-Szaturnusz szembenállás), ráadásul társas kapcsolataink feszültségeire is felhívja ez az állás a figyelmet. De kellő együttérzéssel, szeretettel, kedves odafigyeléssel termékennyé változtatható a ránk mért nehézség! (Mars-Hold szembenállás, Ikrek Vénusz kvadrát)
A gyorsan mozgó Hold, Húsvét napjaiban számos Radix és Szolár bolygón halad keresztül figyelmeztetve bennünket átélendő feladatainkra! A Hold, amint a Mérlegből a Skorpióba ér, az érzetek szintjén korábbi társas életbeli nehézségeinket, megoldandó, megtanulandó feladatainkat (Mérleg Szaturnusz), depresszív, befeléforduló hangulattá mélyíti. Azonban a Radix Skorpió Napon keresztül haladva, a mély érzelmekkel és tudatalatti intuíciókkal, meglátásokkal talán egyre többünket ébreszt rá a valós okok meglátására. E Radix Nap, Transit Hold együttállás a keresztrefeszítés óráiban jelzi, hogy az egyetlen lehetséges megoldás nép és vezetés egymást megértése, kiegyensúlyozása, együttműködése. (Radix Nap-Tranzit Hold együttállás). Majd tovább "mozdulva" a képletben rátér a Radix Mc-re, mely mutatja a megváltás útját: az Összefogást.
Harmadnapra feltámadva, vagyis továbblépve a képletben, a Hold rátér a Radix Tizes házas Plútóra, valamint a Szolár Ötös házas Merkúr-Vénusz együttállásra. Ez fényszögkapcsolat komoly szemléletmódváltásra, tudati megújításra szólít bennünket, s arra figyelmeztet, hogy összefogva, ésszel-szívvel cselekedve tudunk csakis önmagunk urává, vezetőjévé válni! Ha nem leszünk képesek a Plútót magasabb tudati szintre emelni, a váltókormányzás "intézményét" működtetjük tovább társadalmilag. (Radix X-es házas Plútó) Ha képesek leszünk e szemléletváltásra, akkor "feléled" a trigon Jupiter Descendens fényszöge, vagyis érvényesíteni tudjuk hitünket, önbecsülésünket és igazságunkat a külvilágban, s a Magyarok Istenének jupiteri segítségével lesz Feltámadás! Ezt mutatják a Szolár és Radix tengelyeken álló Radix, Szolár, és Tranzit Jupiterek segítő fényszögei! Ám ezt a munkát csakis alázatteljes szorgalommal, másokon segíteni akaró cselekedetekkel, önérdekmentes munkálkodással érhetjük el! (Tranzit Szűz Mars, Szolár Halak Ic-Neptun). Ehhez a munkához azonban tisztában kell lennünk az igazsággal, a bennünket körbeölelő valósággal, nehogy a neptunikus ködben elvesszünk. (Transit Neptun-Szolár Ic) A Tranzit Mars-Neptun oppozíció vénuszi feloldása segít ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljünk és szeretetteljesen forduljunk egymáshoz (Ikrek Vénusz).

Kitartás, hűség, állhatatosság (Április 26-29.)
Április 19-én a mindent megvilágosító Nap a Bika jegyébe lép, így most kitartást, megbízhatóságot, rendíthetetlenséget gyakorolhatjuk mindennapjainkban. Bizonyára szükségünk is lesz rá, mert a Bikába lépésünk után néhány nappal a gondolkodást és kommunikációt, valamint a közlekedést jelentő Merkúr magasabb oktávjával, az Uránusszal áll együtt az égbolton, így zavarokat idegességet és feszültséget okozva ezzel a fent említett területeken. Tartózkodjunk a meggondolatlanságtól, gyorsaságtól ezekben a napokban!
Április 26-án a Tranzit Nap rátér idei képletünk Szolár Jupiterére, e szerint az igazság, az önbecsülés, a jogrend kerül most megvilágításba. A Tranzit Holdat, azaz érzelemvilágunkat, érzéseinket, mundán értelemben a népet elbizonytalaníthatja a Neptun köde. A Hold, ezekben a napokban továbblépve a képletben a Szolár Rák Ascendensünkön és a Radix Descendensen álló Jupiteren "halad" át, miközben szembe kerül a Tranzit Plútóval. Ez egy kívülről jövő szembesítést indukálhat, mely lehetséges, hogy jogos kritikát, végletes érzelmi túlfűtöttséggel fogalmaz meg. Azonban a szélsőségeket kezeljük megfelelően, s ne hagyjuk, hogy önmagunk ellen fordítson, mert a nemzeti létünket veszélyeztető kritika önbizalmunkat áshatja alá.  Ezt a ködösítő élethelyzetet ellensúlyozza, segíti szerencsésen a Hold-Mars kedvező fényszöge, mely mindezzel párhuzamban a családi, nemzeti összetartozást erősíti bennünk. A Tranzit Nap, vagyis a vezetés, tág királytrigont alkot a Tranzit Mars-Plútóval, mely mutatja, hogy e kívülről jövő kritika - mely igyekszik önbizalmunkat, nemzeti önbecsülésünket aláásni -, nem fog egykönnyen hatást elérni.  Ráadásul a földies jegyekben álló trigon az anyagi, fizikai biztonságunkat segíti. Arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy most a Rák Holddal, az anyaföld, a haza, s családjaink léte forog kockán. További szerencse, hogy a Hold továbbhaladása miatt, a nép és a vezetés a föld kérdésében azaz anyagi világunkat érintő kérdésekben harmoniában áll egymással. (Kis trigon Nap-Hold-Mars) A Merkúr-Uránusz együttállása, mely kvadrátot kap a Plútótól, hamis ordibálásokat jelez, s téves, ködös információkkal támad bennünket. Mivel a mindent borító és megújítani akaró, lassú mozgású Plútóról - mely továbbra is fontos pozíciót foglal el -, most is csak azt mondhatjuk, hogy kiköveteli a '89-es szőnyeg alá söpört dolgok tisztázását! 
Mind a tengelyek cseréje, mind a Tranzit Nap-Hold szextil arra szólít, hogy igyekezzünk viselt dolgainkat több szempontból is megvizsgálni, megszemlélni. A Hold Plútó oppozíciót a Nap oldja, vagyis a nehéz fordulatokat és váratlan helyzeteket csakis közösen tudjuk feloldani és kitisztítani.  Három nap múlva, mire a fejünk fölött haladó Nap fokra percre rátér a Radix Ic-re, a kezdeti Alapokra, a Gyökerekre, beteljesül egy szép segítő királytrigon. Azonban a Nap-Hold kvadrátja kényszerítő, újat teremtő nehézséget indukál, mely alapjaiban határozza meg mindennapjainkat. Eddigre azonban az Oroszlánba térő Hold uralkodói  "stílusra" vált, vagyis a nép, az ellenzék a hamis híreknek, az alattomos aknamunkának "köszönhetően" erőre kap. Komoly tanulság lehet ez a néhány nap a vezetésnek, amely jogi és törvénymódosító lépésekre szánhatja el magát, lépéskényszerbe kerülve a hit, a jog, valamint a hitelességének megtartása érdekében. 

Vissza!  
Vissza!