Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi Jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország Szolár képletének aktuális elemzése értelmezése (2012. Augusztus)

Istenanya ismét üzen

"Ha sorsodba beleegyezel, akkor az vezérel,
ha nem, akkor az kényszeríteni fog!" (Seneca)

               Augusztus 14-17-e között a fejünk fölött haladó tranzit Nap Nagyboldogasszony idején hozza megvilágításba Szolár képletünk Hármas Házas, Kommunikáció, Hírközlés, Szomszédokkal való közvetlen kommunikációs viszonyunkat, és e területen álló Szolár Marsot. Ez az Oroszlán Mars "áll rá" a születési, Radix képletünk leszálló Holdcsomópont és Hold együttállására, azaz a nemzetünk Nagyboldogaszonyhoz kötődő múltjára. Ha a leszálló Holdcsomópont bolygóval áll együtt, az mindig karmikus tartozást jelöl! Hoszú évek óta követjük figyelemmel országunk jelenlegi horoszkópját, így, aki követi fejtegetéseinket, tudja, hogy hazánk '89-es születési képlete, s a rá évente vetülő Szolár képlet, új és új hangsúlyt jelöl, új megoldást, és új elvégzendő feladatot "vár el" nemzetünktől. Közös üzenetük, mégis rendre a női, elfogadó, passzív erők, az egymás megértésében és elfogadásában rejlő hatalmas női minőségű, teremtő erejű, boldogasszonyi energiák megélésére hívja fel a figyelmünket. Ez az a passzív erő, mely a mindennapokban képes elismerni, elfogadni hibáit, képes önmagát árnyoldalával szembesíteni, elsmerni téves tetteit. Ennek elfogadására azonban az alázat mellett, óriási belső erőre van szükség. A szakrális év Mária ünnepei, azok bolygókkal jelölt élethelyzetei, megélendő történései rendre erre figyelmeztetnek bennünket. Boldogasszony üzenete tehát idén is megismétlődik. Ereje azonban, akkor hat segítőleg, ha az egymás elfogadásának belső megélése felül kerekedne, a hangzatos látszat ünnepségeken. Legyünk azonban őszínték, hazánkban nincs olyan társadalmi közösség, politikai platform, vallási irányzat, tudós testület, stb. melynek tagjai ne harcolnának egymással az egó, az egyéni érdekek, a hatalomvágy és a hiúság rabsága miatt. De akkor mit várunk a velünk nem egyformán gondolkodó nemzettársainktól, ha mi magunk, egymást közt sem jutunk közös nevezőre?! Ebben az egymást kioltó harcban, azonban erejét vesztett, fogatlan oroszlánként vegetálhatunk csak a népek tengerében.

Erő és akarat
               Szolár képletünkben tehát augusztus az Oroszlán Mars az uralkodói erőt, önbizalmat, öntudatot, akaratot jelzi. Azonban ennek a tenniakarásnak a kinyilvánításában az aktív erő és a boldogasszonyi, passzív minőség helyes viszonyát kell megélnünk. Nem szabad félreértelmeznünk "elmúlt életünket", a tudatalattinkban megbújó uralkodói voltunkat (Oroszlán leszálló Holdcsomópont). Így nem szabad a jelen korban meg nem élt, elrejtett nagyságunkat, hatalomvágyból fakadóan, egyéni szándékoknak kiszolgáltatva, öntelten bizonygatnunk, "odamondogatnunk".
A tranzit, a Szolár és Radix képletekben megismétlődő Mars-Szaturnusz együttállásai, illetve a Szolár Merkúr kedvező fényszöge az erők összeadására, egymással való párbeszédre, kompromisszumkézségre, az ésszel-szívvel való mérlegelésre, az együttműködésre és a helyes időzítésre szólít bennünket.
Mivel most a Radix Nyolcas Házcsúcs "találkozik" a Szolár Hármas Házzal, arra figyelmeztet: ha nem vagyunk képesek a másik féllel való kézfogásra, ismét a sötétségbe csúszunk. Amennyiben helyesen fejtjük ki tettrekész, marsikus erőinket, megnyilvánulásainkat és tenniakarásunkat, akkor segítőleg hat a Radix Vénusz és a Szolár felszálló Holdcsomópont karmikus együttállása. E segítő fényszög a mindenkori (Radix képlet) december 8-i, 11-es Házas, segítő Vénuszától ered, mely szakrális dátum, a vénuszi erőket hordozó Szűz Mária szeplőtelen foganatának a naptári napja! Sokadszori karmikus figyelmeztetése nemzetünknek, hogy vegyük komolyan a Mária napok erejét, jelentőségét, s ültessük át a gyakorlatba az egymást megértő, elfogadó minőség hatalmas teremtő erejét!
Mivel a Szolár Merkúr és Vénusz, a Radix Tizes Házas Plútóra "áll rá", jelzi, hogy a mindenkori, kormányzati szinten van szükség egy, a fentiek alapján megélendő  szemlétetváltásra. Szolár képletünkben, az Ötös Ház, a Skorpió két ura: a Szolár Mars és a Radix Plútó áll "harcban" egymással. Míg a Mars a személyes akaratot, addig a Plútó az isteni akaratot jelenti. A hétköznapi életben mindez arra is figyelmeztet, hogy ne beszéljünk, cselekedjünk, hencegjünk feleslegesen, előre kiadva önmagunkat, s állami kockázatvállalásainkkal is meggondoltan bánjunk! Ha mindezt helytelenül kezeljük, a Radix X.-es Házas Plútó sajnos "beváltja" a már megszokott "ígéretét", s továbbra is "váltókormányzásra" számíthatunk közös életünkben. Egyet ne felejtsünk: a Teremtett világ akarata, jóval erősebb az egyéni akaratnál. Még a legjobb szándékú, ám helytelen akaratot is eltörli, ha az általa előírt célt nem szolgálja! Ez az Unio Mystica, a "Minden Egy" törvénye!

Az égre tekintve - Nagyboldogasszony tranzit képlete
               Augusztus 15. előestéjén, a fejünk feletti égbolton, a két sorsátalakító bolygó nehéz fényszögkapcsolatához -  amelyhez a Vénusz, már hetekkel ezelőtt  csatlakozott és T-kvadráttá egészítette ki -, most a Hold is kapcsolódik. A legmagasabb női minőséget, az érzelmeket, elfogadást, a tudatalatti energiákat képviselő Hold és a szeretetet, szépséget képviselő Vénusz most kiemelt helyzetbe kerül. Az Uránusz és Plútó nehézségeket, váratlanságokat előidéző, sorsátalakító energiái most, ha kell kényszerítő erővel lépnek életünkbe az egymás iránti odaadás terén. E nehéz és váratlan helyzeteket csak megértéssel tudatosítva, szeretettel elfogadva lehet megélnünk. A Rák jegyében álló "női" bolygók megújító ereje a család, a nemzet, a haza, az anyaföld témáit érintik e szakrális időpontban. De felhívják a figyelmet, az átlag hétköznapok szintjén a magyar nők, saját elfogadó, női minőségére és szerepkörére is! Ha kell erőnek erejével kényszerítik majd ki ezek átélését. A Plútó és az Uránusz "jellemvonása", hogy, ha hiányt talál egy területen, megpróbáltatások árán kényszerít majd annak átélésére.
A nehéz kényszerítő erejű T-kvadrátot szerencsére oldja a Halak Neptun (trigon- szextil) kapcsolódása. Vagyis a hit és lelki tisztaság, valamint a Krisztusi megbocsátó szeretet megélése oldja nehézségeinket. Ha felfogjuk, hogy nemzetünk élete, s benne mi, az egyes ember is részei vagyunk a misztikus Isteni Tervnek, akkor a nehézségeinket is képesek leszünk sorsszerűen felvállalni. Ez a Halak Neptun üzenete. A Neptun, Oroszlán Merkúrra vetett nagyoktató fényszöge arra szólít, hogy az ellágyuló, irracionális érzelmek helyett az ésszerűség kell, hogy uralja életünket, ám meg kell találnunk az önmagán is uralkodni képes racionális gondolkodást és párbeszédet ezekben a napokban!
               Az ünnep kiemelt időszerűségére és jelentőségére hívja fel a figyelmet a tranzit és a Szolár képletek tengelye és házhelyzeteinek egybeesése. Augusztus 15-én a Hold továbbhalad az égen, még mindig Rákban áll, de elhagyja a Vénuszt, és kvadrátot vet a Mérlegben álló Mars-Szaturnusz együttállásra. A Mars a Mérlegben kompromisszum keresésre hajlamosít és veszít egoista küzdő erejéből. A vele együttálló Szaturnusz emelt helyzetében megszilárdít és stabilizál, s a Rák Holdtól kapott kvadrát fényszöge a magyar föld megtartására, védelmére hívja föl a figyelmet. A Nap szextilt vet a Mars-Szaturnusz együttállásra, mely jelzi, hogy a kormány stabilizálni akarja álláspontját, s a magyar föld kérdésében is a megtartó erőket képviseli.

Újhold, új erők
               Nagyboldogasszony napját követően, 17-én Újholdat ünneplünk. Az elmúlt napok  női létet, az anyaföldet, a nemzetet, hazát, a családok témáját érintő tudatalatti, változtató erők, most "célba érnek". Újhold idején, a Nap-Hold "násza", célirányos erőik összeadódása okán Oroszlánban, uralkodói minőségbe kerül. Vagyis az elmúlt napok belső megélései, most tudati síkra terelődnek, és Újhold megújító erőivel töltekeznek. A Uránusz-Plútó-Vénusz T-kavdrát kényszerítése tovább hat, ám a T-kvadrátot trigonnal oldó Merkúr, most a Plútóval is nagy oktató kapcsolatba kerül. Ez a zárt konstelláció jelzi, hogy ha urai vagyunk a kijelentéseinknek, és a várható váratlan fordulatokhoz is helyesen alkalmazkodunk, akkor a külvilágunkat is képesek vagyunk közlendőinkkel, egyenes igazmondásunkkal befolyásolni, sőt "anyagi ügyeinket" is sikeresen rendezhetjük ezekben a napokban. Az Újhold tranzit tengelye megegyezik a Radix tengellyel. A Radix Descendensen álló Jupiter és Tranzit Descendens közeli Vénusza együtt áll egymással. Vagyis a kis és nagy szerencse bolygói "találkoznak" össze. Más értelemben a pénz és igazság, a jog "találkozik" szerencsésen egymással. Tehát a nemzetet érintő anyagi-pénzügyi ügyeinkben is kedvező pillanatok adódhatnak! A tranzit Mars-Merkúr-Szaturnusz e Kilences Házas együttállása megismétli a Radix képlet: Radix Mars-Merkúr-Szolár Szaturnusz együttállását. Ez a külföldi-társas viszonyaink helyes mérlegelésére hívja fel a figyelmet.  Mivel a Szolár Mars-Tranzit Nap-Hold és Radix leszálló Holdcsomópont és Hold "áll együtt" a fent említett fényszögkapcsolatban, jelzi, hogy tárgyalni csakis kompromisszum készséggel szabad, s barátságos párbeszédet kell folytatnunk a külfölddel és idegen országokkal, ám úgy, hogy a múlt hibáiból tanulunk! A születési képletünk Kettes Házas, Vízöntő Karmapontjával áll együtt a Tranzit Halak Neptun, mely a másokért való cselekvésre, és munkálkodásra, egymás szeretetteljes elfogadására, az Unio Mystica elvének: azaz "a minden Egyért születik a világban ." gondolatára világít rá!

Számvetés (Szolár IC-augusztus 28.)
Augusztus 28-án a fejünk fölött világító Nap "rátér" a Szolár képlet Ic-jére, az Alapokra, mindarra, amire az elkövetkező időszakban támaszkodhatunk. Ezzel belépünk az október 2-ig tartó IV.-es, Család, Nemzet, Haza, Gyökerek, Anyaföld életterületére, arra a helyre, amely biztonságos alapot ad számunkra. Ez a ház "egybeesik" a Radix Nyolcas, Nehézségek, Veszteségekből való tanulás Házával.
Az égen egy feszítő erejű nagy kvadrát rajzolódik ki, mely ráadásul "rááll" a Szolár Ic-Mc tengelyre, mely előrevetíti, hogy nem nézünk felhőtlen időszak elé, sőt bizonyos veszteségeket is meg kell élnünk a talpon maradáshoz. Két napra rá, augusztus 31-én Teliholddá egészül ki e nagy kvadrát, melynek bolygói a következőek: Szolár Ic "együttáll" a tranzit Nappal és tágan a Merkúrral, szembe vele a Szolár Mc-n, azaz Haladási irányunkon "ül" a Neptunusz és a Hold. A feszült "négyzet" másik két csúcsa pedig, a két karmapont: a múlt tükrének és jövő feladatának helyes megélése. Ráadásul éppen ezen a napon a Sorsfeladatot jelentő felszálló Holdcsomópont jegyet vált, s "átmegy" a Skorpióba, ahol egészen 2014. február 19-ig jár. Mindez előrejelzi, hogy a 2014-es év tavaszáig tartó időszakban mire számíthatunk! A Nap-Hold szembenállása mutatja, hogy a kormánynak alapjaiban szembesülnie kell a munkáját visszatükröző Holddal, azaz a nemzettel, melynek szolgálata a kivezető út. (Mc). Mivel a Hold, "együtt áll" a Neptunnal, jelzi, hogy a nemzet elködösíthető, a hamis igéretekkel eltántorítható. Azonban a Nap-Merkúr együttállás arra serkenti a kormányt, hogy alázattal kommunikálva, szót értsen a néppel, s megértesse annak szakrális feladatát és küldetését! Ha ezt nem teszi, lesz erő, mely kihasználja a Neptun elködösítő erejét. A nagy kvadrát feszítő fényszög másik két csúcsa, a két karmapont, mely valóban a sorsfeladatunkra világít rá. A Skorpió-Bika "érdekeltségek" hatására, a szellem és az anyag párharcában a rideg, érzelemmentes önszembesítés és a rózsaszín szemüvegen át nézett elvárások néznek farkasszemet egymással.
A Sorsfeladatnak köszönhetően a "start" gombot most "nyomjuk meg", s 2014. tavaszán fog eldőlni, képes volt-e, most "félidőben", a kormány  és nemzet , az ellenoldal "tükrébe belenézve" cselekedni!? Bízzunk benne, hogy a Telihold poláris feszültségéből fakadó megvilágosító erői kozmikus világosságot gyújtanak a "két félben". 2014. tavaszán, a választások hajrájában a Mérleg karmapont következtében, az egymásért való cselekvés és az összefogás kikerülhetetlenné válik országunk életében!

Vissza!  
Vissza!