Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
(2012. Február 1-24)

Vagy áldozatot hozunk, vagy áldozattá válunk.

Nagy idők. Kronosz és Kairosz együttes jelenléte. Az idő mennyiségi ura egyre kevesebb megszámlálható időt hagy a cselekvésre. A minőségi ura pedig kitágítja a tér-idő keretet, s a mindennapok megélésében a lélek határtalanságával gyönyörködtet. Ha kellő szellemi tudatossággal éljük át a látható világ súlyos történéseit, ha megértjük nemzetünk Isten által kijelölt szerepét és útját, ha Nagyböjt idején merünk változni és tisztulni, tudatosan vállalt áldozatunk nem lesz hiábavaló!

Kilences Ház- a magyarság háza
A sötét, fizikai-erkölcsi-szellemi nehézségekkel terhelt 8-as "Nehézségek" házából február elsejével kilép, a nemzetünk életét megvilágító áldott Nap. A 9-es, "Magyarság, Hit, Jog, Erkölcs, Önbecsülés és Távoli világok" házában, azaz szellemi és világnézeti életünk területén egészen február 24-ig jár a fejünk felett haladó, tranzit Nap. Mundán értelemben nemzetünk hitélete, az ország erkölcsi állapota, a vallások és a papság helyzete, valamint távoli, idegen kúlturákkal való kapcsolatunk, világnézetünk kerül majd górcső alá. De ezen, a Nyilas jegyhez tartózó életterületen számíthatunk a bírák és bíróságok kérdéskörének feszegetésére, valamint az ember és a tudomány, illetve a tudományos világnézet kérdéseinek taglalására is. "Belépésünk" pillanatában (február 2.) ünnepli a keresztény világ Gyertyaszentelő Boldogasszony napját. Mit üzenhet ez a nap szimbolikusan egy olyan nemzet számára, amelynek horoszkópjában a bolygókkal és házakkal jelölt történések és megoldásra váró feladatok, rendre a szakrális év kimagasló pontjain nyugszanak? A Fényt jelképező karácsonyfát ilyenkor volt illendő lebontani, hiszen ez a születés utáni hat hetes időszak a gyermekágyi időszak. Másnéven a tisztulás ideje, mely időt  Boldogasszony ágyában töltötte az édesanya. Hat hét után azonban véget ér a vértől való megtisztulás, s az Anya tisztán léphet be gyermekével "a templomba". A hagyomány szerint Mária is ezt tette, s a kisded Jézust, ezen a napon mutatta be a templomban. Az ősi, Szaturnuszhoz kötődő gyergyagyújtás hagyományát a kereszténység továbbvíve, ezt az ünnepet Máriának és a gyermek Jézusnak ajánlotta fel. Hogy a Fény gyermeke - kinek testét az elolvadó viasz, lelkét a "testben lakó" gyertyabél, istenségét a lángoló világosság ábrázolja -, világosságot gyújtson a sötétségben járóknak.
Érdemes volna a Magyar nemzetre mért sok anyagi - erkölcsi nehézséget egyfajta tisztulásnak felfogni. Hol hibáztunk, kiktől-miktől kellene megtisztulnunk? S mindezek után Boldogyasszony segítségét kérve, kellő önkritikával, tisztán belépni a "Magyarságot, Erkölcsöt, Világnézetet, a Szellemi Tudást jelképező életterületre. Mely elvezet minket a Horoszkóp irányt és kiutat mutató pontjához, a nemzet ezévi haladási irányához, az Mc-tengelyéhez, vagyis az "Ég magasához"!

Amit a sors ránk bízott. (február 12.)
A fejünk felett haladó transit Nap és a vele együtt álló, áthaladó, Merkúr, február 12-én ragyogja be, s gyakorlati teendők által (Merkúr) hozza szellemi közelségbe (Nap) a '89-ben vállalt nemzeti sorsfeladatunkat. De mit is jelent ez a  közösen vállalt sorsfeladat? Az előző életből hozott felsőbbrendűségi tudatunkat, kiválsztottságunkat, sznobságunkat levetkőzve azzal a céllal "születtünk", hogy felszámolva az egót, királyi rangú tudásunkat, magas szintű erkölcsi minőségünket mások javára fordítsuk. Az Oroszlán múlttal rendelkező nemzetnek fel kell tudni dolgoznia, hogy  - bár tudása, tartása, ereje kimagasló -, most egy a sok közül. Mindazt az előző életben szerzett vezetői képességet, felelősséget, megjelenést és fellépést, most nem az "Én" csillogtatására, hanem "szürke eminenciánsként", a köz javára kell fordítani. Célt kell egy eszmében találni és ezt a célt kell szolgálni, de nem a közösség fölött, hanem a közösség részeként. Ez a szakrális "király" feladata. Erre a sorsfeladatra mutat rá, áll vele oppozícióban álló, az előző életetet szimbolizáló Nagyboldogasszonyi múltunkat (is) jelző Hold és Leszálló Holdcsomópont. Ebben az évben ez a Radix együttállás "találkozik" a Szolár hármas házas, Oroszlán Marssal, s a nemzet büszkén, tettrekészen állja az "utcáról" jövő támadást.
A fejünk fölött haladó tranzit Nap-Merkúr e sorsfeladatot összeköti a ködöt, mélységet és a viszonzást nem váró szeretetet jelző Neptunnal. A kérdést, az hogy megértjük-e, világos-e, hogy áldozatunk, melyet másokért vállalunk fel nem lesz hiábavaló!? A "nagy időkben", így most is ez adhat nekünk "9-es házas" önbecsülést a nehézségek felvállalásakor!

Tudatos áldozatot hozunk, vagy áldozattá válunk? (Február 12-18-24)
A fejünk fölött haladó fényes Nap  - amint az fent kifejtettük-, február 12-én, világít rá Nemzünk sorsfeladatára, majd innen továbblépve, február 18-án "eljut" a Szolár Neptunra, mely ezévi haladási irányunk uralkodó bolygója! E szerint, abban kell döntésre jutnunk, hogy képesek vagyunk tudatos áldozatot hozni itt, a kilences házban a magyarság és távoli "világok" érdekében, közeli és távoli (magasabb!) célokért, avagy sem?! A Neptun mindig felveti a kérdést: vagy tudatos áldozatot hozunk, vagy áldozattá válunk! S mivel e 9-es ház, szellemi életterület, cseppet sem véletlen ez a bolygócsoportosulás (transit Nap-Merkúr, Újhold, Neptun és Szolár Neptun, Mc valamint Radix karmapont), melynek analógiás, szimbolikus értelme szerint: a nemzet sorsfeladata, tudatosan hozott áldozata, nemzeti előrehaladása, s végül Nagyböjt "játszik" most igen fontos szerepet! Figyelnünk kell azonban a valóságra! Nehogy rózsaszín szemüvegen, a vízöntős Neptun, médiából kiömlő víziónált ködjén keresztül lássuk "csak" a világot. Itt az ideje azonban a Neptun magasabb szintjére "hallgatva", a segítő intuíciókra és megérzésekre is hagyatkozni!

Új Hold, új király, jó irány.(február 21-24)
Február 21-én ünnepeljük az Újholdat, mely a régiek hitében, s megélt tapasztalatainkban is új erőket indít el. Mivel az "Új Hold-Új király" ünnepe egybe esik ezévi Szolár képletünk Mc tengelyével, azaz éves haladási irányával, bizakodóak lehetünk, a helyes útban. Idei évünk - másik - kiemelt jelentőséggel biró bolygója, a Rák Ascendens uralkodója: a Hold, melynek szerepe folyamatosan felerősödik. Amint arról korábban már írtunk, a január 1-i első negyedévet indító qvartál képlet Marsa, azaz tenniekarása, akarereje, cselekvő szándéka éppúgy a népet nemzetet, az ellenpólust képviselő Holdra állt rá, mint ezen Újhold Mars bolygója. E szerint, ismét egy figyelmeztetést kapunk: be kell látni, hogy óriási ereje van a népnek, nemzetnek, a vezetésnek tükröt tartó "láthatatlan" passzív, női pólusnak, melyet nem lehet kívül rekeszteni a történésekből! 
Mivel a Mars január 24-től Húsvétig, retrográd mozgásban, látszólag "visszafelé" halad az égen, veszít a cselekvő erejéből. Ez azt jelzi, hogy most még a népet talán nem tudják az ellenerők felhergelni! Ám az idő előrehaladtával gyűlik, egyre gyűlik az ereje, s egészen Júniusig, napról-napra nagyobb hatású lesz.
Ismét ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Hold, nemcsak a nemzetet, a népet jelenti. Hanem a mindenkori vezetésnek, a kisugárzó aktív tudatnak és akaratnak, azaz személyesen a vezetőt jelképező Napnak a poláris párja, így tükörképe azaz saját árnyék oldala! Vagyis mihamarább a vezetésnek, nemcsak a hazai és külföldi ellenzékkel, de a belső ellen oldallal, s saját árnyékával, elhibázott lépéseivel is szembe kell néznie. Nehogy az egyre erősödő nép kerüljön szembe saját vezetésével! Éppen ezért fontos az Újhold Merkúrja, mely a X-es, "Karrier, Vezetés, Kormány" házában "állva" kihangsúlyozza a beszéd, kommunikáció, és diplomácia fontosságát. E gondolatnak sokadszori figyelmeztetése, hogy az  Újhold Marsa tetterővel, önálló akarattal támogatja a népet, az ellenvéleményt. Most kell még meghallani a jóindulatú figyelmeztetést és helyt adni a kritikának, mielőtt azt az ellenerő saját hasznára felszítaná! Még van idő, s legfőképpen van erő a tisztulásra, az újulásra.
Az Újhold áthaladó Szaturnusza, a Szolár Napra "ráállva", nehézségként hat ugyan, de e kritika és megtanulandó feladat csupa pozítív fényszöget kap - mind a Tranzit, mind a Szolár képletben -, így közös előrejutásunkat (MC) szolgálja. 
A kis (Vénusz) és nagy (Jupiter) szerencse bolygói a 11-es házban állnak, így baráti segítségre számíthatunk. "Magasabb" régiókból támogat a Jupiter, mint a "magyarok istene" és Szűz Mária vénusza. Az Újhold kedvező, "magától" működő képletébe, azonban nem szabad belekényelmesednünk, mert a Neptun megvezethet bennünket! A tranzit Jupiter-Újhold szextile is azt üzeni számunkra, hogy: "segíts magadon, s Isten is megsegít!" Vagyis nekünk is hozzá kell tenni a magunkét. A tranzit Plútó-Jupiter trigon szerint is a váratlan nehézségek jóra, a javunkra fordíthatóak, ha kellő tisztánlátással haladunk az előttünk kijelölt úton(MC).

Nagyböjt felé
Szolár évünk haladási iránya (Halak MC, február 24.) nagyböjt első hétvégéjére esik. Ez a Krisztusi, Halak út lett megszabva számunkra. Ki kell tudnunk böjtölni ezt az időszakot! Ha a nemzet szintjén a fizikai megszorítások kényszerét kellő tudatossággal felválallva, lelkiismeretvizsgálattal tesszük, s valódi fizikai tisztulást hozunk az út Húsvéthoz és a Feltámadáshoz vezeti közös életünket.
Az idő, komoly lelkiismeret vizsgálatra hív bebünket. A Radix Nap, vagyis az osrzág mindenkori vezetését szimbolizáló Nap, és az áthaladó, Tranzit Szaturnusz együttállva mutatja e pillanat sorszserű feladatait, Sors által kijelölt helyét és idejét. A Szaturnuzs által jelzett nehéz puttonytól meg kell szabadulni! A Radix képlet X-es, "Karrier, vezetés" házas "kormányváltó" Plútója, mely az eddigi 22 év alatti folymatos váltókormányzást és gazdaságot jelentette, e nagyböjti Újhold testetöltésére, (Ascendens) áll rá. A képletek (Radix és Transit) Ascendens-Plútó felcserélődései megújulást, megtisztítást, egy magasabb szintre emelkedést követelnek!
Az Újhold tisztulása visszavezethet bennünket a nép és a vezetés összhangjához! A február 21-i képlet haladási iránya (Mc) tisztán kijelöli az utat Boldogasszonyhoz, a teremtő erejű, erős szándékú, de békés, női minőségű értékrendhez! Ám ehhez az ősi múlt tisztázása elengedhetetelen! (Február 21 Mc, radix leszálló Holdcsomópont, Hold együttállása) A Radix kettes-nyolcas tengely és a transit Ic-Mc tengely nagyböjti egybeese, olyan utolsó(?) figyelmeztetés, mikor még nem késő észrevenni a helyes, szakrális, Istenhez vezető irányt!
"Ha Isten velünk, ki ellenünk?"

Vissza!  
Vissza!