Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
A Magyar Köztársaság Szolár horoszkópjának aktuális elemzése (2012. Január 1.- 2012. Február 1.)

A világ időkeresztjében

A 2012-es év, sarkalatos éve nemzetünk életének. A január 1-i évindító képlet kardinális jegyekből "felépülő" tengelyei, az Új Idő születését jelképezik. A Nap fordulatait jelző "időkereszt" földi világunk sorsfordulatait szimbolizálják. Új értékek, új törvények, új érzések, új célok követelnek helyet maguknak közös életünkbe. A Bak-Rák tengelye megköveteli, hogy a szeretet törvényének építőköveiből új alapok épüljenek, melynek célja a gyökerekhez való visszatalálás, a család, a nemzet, az anyaföld újjáépítése e hazában. A Mérleg- Kos tengelyek pedig, az öncélú hatalmi vágyak megzabolázását, az igazság oltárán nyugvó egyensúly megteremtését szorgalmazzák "házon belül" is. Mindeközben kifelé, határainkon túl a Kos Descendens erői világos válaszokat kívánnak a kivűlről ható ellenerők próbálkozásaival szemben.

Kettős szorítóban
A január 1-vel induló naptári évünk, Szolár képletünkre vetítve "idebenn" a kényszerű, parázs viták árán ugyan, a kiegyezés, a megegyezés irányába hajtja a szereplőket (Mérleg Ascendens). December 25. és január 13. között a VII-es, Külvilág házában járunk, a külvilágból érkező hatások erősödnek fel. Mivel közös ön-érzetünk (Ascendens) ura a Vénusz, nagytanító fényszöggel, új eszmékkel (Vízöntő) "tanítja" a nemzetet érdekek irányába történő fejlődést és tevékenykedést (Rák Mc). A "családi perpatvar" nehézségeinek ellenére is segíti nemzetünk haladásának irányát.(MC) Ez a Mc megegyezik a Szolár és Radix, Ascendens-Descendens tengelyek felcserélősédésével, így még erőteljesebben kijelöli nemzetünk egyetlen lehetséges haladási irányát: a nemzet közös együvé tartozásának egyetlen lehetőségét.
A Nap, a vezetés, a kormányzás a mindent megújítani akaró Plútóval áll együtt, magát a vezetést is gyökeres változásokra kényszerítve! Azaz be kell látni, hogy a plutonikus megújítás, melyet a kormány gőzerővel végez, őt magát sem fogja elkerülni. A vezetést szimbolizáló Nap, rajta áll Szolár és Radix képletünk Ascendens-Descendens tengelyein és azok bolygóinak "felcserélődésén". Vagyis     mindaz a nehézségekkel, alkukkal, és egyezségekkel, és mindent átható és behálózó titokkal teli "hátizsák"( Bak Descendens-Uránusz-Szaturnusz- Neptunusz tág együttállás), melyet 22 éve  cipel a testén nemzetünk, többé már nem rejthető semmilyen színű és mintájú kabát alá. Ennek komoly feszültsége sajnos már Karácsony -Újév táján le is csaphat ránk a határainkon kívülről érkező támadások, ám belülről fakadó történések formájában. Mondjuk ki nyíltan: külső ellenségeink belső árulók. Ezek a nehézségek a Bak jegyéből fakadóan megnyilvánulhatnak fizikai síkon a magyar földet, a bankrendszert, a gazdaságot érintő történésekben, szellemi szinten pedig a tiszta magyar utat mindig is leigázni vágyó szellemi dogmák támadásában.
Ha önszántából a kormány nem tesz a külső-belső megújulásért, a sors fog drámai módon, komoly nehézségek árán tisztulást ránk erőszakolni.
Be kell látni, a világban mindenhol a káosz végállapotát éli fizikai, lelki, szellemi szintjén az emberiség. Nekünk magyaroknak azonban a kevés titkot, a kis csalást, a kis hazugságot, a félrenézést sem engedi a Teremtő! Végelszámolás zajlik.

Felszabadítani a termékeny energiákat
A minden év január 1-vel Radix Bak Ascendens-Szaturnusz-Neptunusz együttállásával induló képlet, most is, mint minden évben, nagy terhet ró ránk. Mégis az idei 2012-es január 1-i kezdet az átörökített nehézségeken akar épp túljuttatni bennünket. Ám ehhez az óriási feladathoz, közös tudatváltásra: a jónak, biztosnak, helyesnek vélt elgondolások felülbírálására van szűkség (Nap-Plútó)! Lelki, tudatalatti szinten pedig, érzelmi megújulásra, a láthatatlannak és eddig hihetelennek megélésére, elfogadására van szükség. A Kos Hold-Uránusz együttállás arra bíztat, hogy a külvilág magyarázatai, dogmái helyett önmagunk megérzéseire kell hagyatkoznunk. Higgyünk mindabban, amit mi magunk tapasztalunk a világ "láthatatlan" kézzel meg nem fogható részéből. Még akkor is, ha azt az egyéni és közösségi "hivatalos megmondók"  - kik képtelenek a eddig jól bevált dogmáiktól szabadulni -, nem fogadnak el. Ha ez sikerül, olyan termékeny energiák szabadulhatnak fel mindannyiunkban, mely sok munkával (6. Házas Kos Hold-Uránusz) képes lehet megmenteni ezt a hazát. Ezzel olyan tükröt tarthatunk világunk csupán racionális tudati részének, mellyel ha kényszerítés árán is, levethetjük terheinket. A Nap-Hold kvadrátjából fakadó kényszer komoly hajtóerőt biztosíthat az egyes emberben, a kormány és nép közösségében, sőt közösségeken belüli nézetek ütköztetéseiben is.
A kétszeresen is jelölt Nap-Szaturnusz fényszögkapcsolatok szellemi fényszöggel segítenek, hogy közös bajunk eredőjének okát, spirituális magaslatokban keresgéljék az abban illetékesek.

A múltat végképp eltörölni?
Rosszul gondolták mindazok, akik kortól és ideológiától függetlenül hatalmi törekvésekből kifolyólag azt gondolták, hogy a múltat végképp el lehet törölni. Hogy az egyes embert és a közösséget el lehet szakítani valós gyökereitől. Mára tudományos eszközökkel az - amúgy csakis az anyagban nyugvó  - orvostudomány genetikával foglalkozó ága bebizonyította, hogy létezik egy, a DNS láncon túli, úgynevezett hisztonok lánca, mely az emberiség múltjának, történéseinek őslenyomatát tartalmazza. Azaz minden kódolva van belénk. A kérdés csak az, hogy az eddig elhazudott múlt, mikor "dobja le rabláncát"?
Szolár évünk Ascendensének ura, a népet, nemzetet, tudatalattit, közös lelkületünket és vágyainkat szimbolizáló Hold, háromszorosan is aktivizálva van ebben az évben. A nép nem nézi tehetetlenül az eseményeket. A Szolár Hold, a január 1-i, fejünk fölött áthaladó Marssal áll együtt. A Szolár évünkben pedig, a Mars, a '89-es Radix Holddal és a nemzet közös múltját jelképező leszálló Holdcsomóponttal áll együtt. Mindez jelzi, hogy a közös tudatalattiból, a néplélekből , karmikus, sorszerű, akár évszádos elnyomások (is) most törnek felszínre. Hol? A Hármas házas "utcán". Azaz ténylegesen az utcán, valamint kisebb-nagyobb közösséginkben, a közbeszédben, a sajtóban. A fejünk fölött "elhaladó" X-es házas Tranzit Hold pedig, a Szolár Uránusszal a Szolár évünk tizes házában állva, bele akar szólni a kormányzásba! Nekünk magyaroknak volt már erre egy jól kitalált rendszerünk. A Szent Korona tana. Az Idő Ura vészcsengőt nyomott a fejünk fölött, míg nem késő, helyes keretek közé szorítható volna az indulat és a vágy mindent elsöprő ereje!
Ha ezt a nehézség "csomagot" idejében nem kezeli a kormány idén tavaszra, március idusára fellázadhat a nép, az ellenzék, sőt akár a belső ellenzék is.
Váratlan fordulatokkal, lázongásokkal, forrongó hevülettel akar majd "beleszólni" a kormányzásba.
Talán a döntéshozók nem is sejtik, hogy milyen nehéz idők várnak rájuk, mert ezt a nehézséget nem lehet csak a világ látható síkján kezelni. Mivel okai is a láthatatlanban leledzenek, ideje volna a nemzetet vezetők köreiben valós tudati váltásra(Nap-Plútó), máskülönben a nagy tervek és vállalkozások meghiúsulhatnak.

Magányban.
Január 13-tól február 1-ig, Szolár évünk 8-as, "halálos nehézségek, kihívások és spirituális tanulnivalók" területén járunk. Ez Radix képletünkben a nemzet testét jelölő személyiség házába (I.ház) esik. Vajon tudunk-e azok lenni, akik mi akarunk is lenni? Ez az életterület bolygóktól mentes terület, amolyan "üres ház", de a Bak és Vízöntő naptári idején járva, azok uralkodó bolygóit és fényszögeit nézve a fizikai nehézségek árán történő spirituális eszmélés időszakára számíthatunk. A tág Szolár Nap-Szaturnusz együttállás, megnehezíti a kormány dolgát. A Radix Szaturnusz pedig külvilágbéli lehetőségeinket szabja szűkre. Nehezíti együttműködésünket a külfölddel, s ez a nemzet egészére nehéz hatással lesz. Egyedül maradunk. S ez az egyedül-lét a magyar lelkület, a néplélek mély megélésére hív bennünket. A Szolár Szaturnusz, mely ezévi gyakorlati nehézségeink mutatója, segítő, szextil fényszöget kap a múltat képviselő Radix Hold-leszálló Holdcsomóponttól. Azaz megélt, átélt, elfeledett múltunktól, gyökereinktől, az analógiák egy magasabb szintjén a legmagasabb női teremtő energiáktól. Boldogasszonyi kötelékeink felidézése bizony komoly okulnivalókat rejteget nemzetünk számára. Mivel a ház ura: a Mars, kétszer is bekapcsolódik ebbe a bolygó-csoportosulásba, így cselekvésre, önvédelemre hív bennünket! Most a Szolár nyolcas és a Radix kilences ház találkozik egymással, mely jelzi, hogy fizikai veszteségeink árán, komoly erkölcsi megemelkedésben lehet részünk.

Vissza!  
Vissza!