Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2012. július 14- augusztus 3.)

"Két pogány közt egy hazárért." - Merre tovább Magyarország?

"Szegénylegénynek olcsó a vére,
Két-három fillér egy napra bére
Azt sem tudja elkölteni, mégis végtére
Két pogány közt egy hazáért omlik ki vére..."

Függés vagy függetlenség?
Július 14-én, a Szolár Kettes Házba, közös nemzeti létünk, anyagi fizikai helyzetének életterületébe lép a fejünk fölött haladó, tranzit Nap, s egészen augusztus 3-ig "jár" ott. Ebben a bő két hétben, országunk anyagi helyzete, fizikai teljesítőképessége, értékrendje, közös létünk anyagi feltételei kerülnek előtérbe. 
Mivel a Szolár horoszkóp Kettes, és a születési, Radix képlet Hetes, Külvilág házai "találkoznak" össze, mutatja, hogy idei évünk anyagi állapotát a külföld befolyásolja, így az asztrológia analógiás gondolkodását "lefordítva" ebben az évben nemzeti létünk legfőbb kérdése: az anyagi, gazdasági, pénzügyi értelemben vett függés, vagy függtelenség kérdése válik most kiemelten hangsúlyossá!
E látszólag "kicsi és üres", bolygómentes Ház, mégis igen fontos időszakot takar, szimbolikus következtetéssel bír, vagyis: "üres a kassza."  Az anyag életterületén való "haladásunk" idején, a tranzit, azaz fejünk fölött látható Nap és a Hold, vagyis a vezetés és nép, a kormány és az ellenzék, az ország és a külvilág viszonya igen feszült és hullámzó. Komoly nehézségek és váratlan feszültségek elébe nézünk, melynek kifejtése előtt érdemes végiggondolni, milyen hatással van általában az emberiségre a két változást kifejező, sorsátalakító lassú bolygó, az Uránusz és a Plútó nehéz fényszögkapcsolata, mely június végétől szeptemberig igen komoly, gyakorta fájdalmas változásokat indukál a világunkban.

Az Uránusz-Plútó kvadrát
A Plútó, mint az "alvilág ura" szélsőségesen radikális átalakításokat  kikényszerítő bolygó. Mindent letarol, hogy a nyomában új születhessen. Az atom plutonikus energia, mely ha elszabadul, mindent kiírt maga körül, ám fájdalmas tragédiája akkora tanulnivalót hagy maga után, mely arra kényszeríti az emberiséget, hogy sorsát más irányba alakítsa. Az Uránusz a megtisztító, forradalmi erő, mely mint a szélvész, a hurrikán gyorsaságával és kiszámíthatatlanságával robban be, s hoz újat az életünkbe. A kettejük között fennálló "nehéz" fényszög, a kvadrát, szigorúságával, fájdalmával együtt mégis teremtő erejű konstelláció, mert a nehézségek árán, a kiútkeresés kínjaival visz bennünket előre. Vagyis a Teremtő, az "asztalra csap" és azt mondja: "nem tűröm tovább a hazugságot, a csalást, az árulást, és a gyávaságot! A szigorú szeretet erejével visszaállítom az isteni rendet!
A Bak csillagjegyben álló Plútó mögött, a Nyilas csillagkép és a Déli Korona áll, mely a magyarság és a Szent Korona üzenetét hordozza, a fizikai világ látható történései mögött magasabb rendű szellemi közvetítő. A Bakban álló Plútó, 2008. januárjától, egészen 2024. januárjáig könyörtelenül végrehajtja az Égi Törvényt. A rendszerváltáskor Nyilasban járt, jelezve a hazugság ellenében az igazság, a hit, az erkölcs, valamint Nyilas minőségű országunk és nemzetünk életében bekövetkező fordulatával járó igen nehéz feladatát is. A Plútó 2024-ben megy át a Vízöntőbe, de három hónapra még "visszatér", hogy aztán 2024. novemberétől 2044. Januárjáig kényszerítő erejével "megalkosson" egy boldogabb és reményteljesebb világot, s benne az "Új ember" eljövetelét.
Most, a Bak jegyének időszaka arra hivatott, hogy ami húsz éve elkezdődött, azt fizikailag rögzítenünk kell, de a helyes irányba! Nem véletlenül roskadozik a sokakat kizsákmányoló, kevesek hatalmát gyarapító  - Bak analógiával biró-, gazdasági- és bankrendszer. A nagy rendező elv most tisztít, tarol, elhalaszt, vagy felforgat, hogy aztán újraélessze az emberiség számára szükséges intézményrendszert, ám egy másik, magasabb szinten. A Plútó tehát véglegesíti és végzetesíti az egyes ember és a nemzet sorsát. Új lehetőségeket és kapcsolatokat kínál fel. Szemléletmódváltást követel a "régi világgal", a megszokottsággal szemben, s ha kell fájdalmas tapasztalások árán, a poklokon keresztül visz az útja. Olyan erőket indukál, melyek arra kényszerítenek, hogy önmagunkat meghaladva, saját árnyoldalunkat legyünk képesek legyőzni. Ebben rejlik újjáélesztő ereje. Ezzel párhuzamban személyes világunkon túl, a közösségi gazdaság egyéni, hatalmi érdekeit kiszolgáló, valósnak és igaznak mondott "tudást" is fölforgatja, hogy új szemléletet és igazságot hozzon el a közösség életébe. Senkit és semmit nem kímél, hogy az egyén felelősségvállalására hívja fel a figyelmet. Ez maga a dimenzióváltás. A tudat, a gondolkodás megváltozása, jelen korunk nagy üzenete. Hiszen múltbéli események alapozzák meg a jelent, és a jelenbeli történések, kisebb-nagyobb döntéseink alapozzák meg a jövőnket, s erről felelősségteljesen, mi magunk döntünk. Ezt csakis Isten segítségével, tevőlegesen hajthatjuk végre! Ezt a tudati változást segíti a "mögöttes", Nyilas és Szent Korona csillagkép a szellemi hátterével!
Az Uránusz , mely az új gondolat és a forradalmi változtatás jelölője 2011. márciusában lépett a Kos jegyébe és egészen 2018. május 15-ig ott is marad. Lesz időnk tehát a váratlan fordulatok, a szokványostól eltérő jelenségek megtapasztalására különösen, amikor más bolygókkal kerül az Uránusz fényszögkapcsolatba, hogy forrongó, lázadó, forradalmakat szító aspektusát is megnyilvánítsa. Ezért most nem szabad semmit elhamarkodnunk, vagy valamibe elhamarkodottan belevágunk, csak azért hogy az "jó nagyot durranjon"! Ezeknek az ötleteknek a tartóssága ugyanis tiszavirág életű lesz. Meg kell tanulnunk kezelni ezt a felforgató uránuszi energiát, s szelét befogva a vitorlánkba, akarati szándékát pozitív, újító, jobbító irányba emelve, új világot teremthetünk általa. Az Uránusz, a Merkúr felső oktávja, s míg a Merkúr a racionális eligazodást segíti, addig az Uránusz a szellemi világgal való kapcsolatot és tudást, az egyéni megvilágosodás, az egyéni megváltás lehetőségét hordozza. Csak a léptékek mások: míg a Merkúr a telefon, addig az Uránusz a mobiltelefon és az internet. S míg a Merkúr a gyaloglás, a kocsizás, azaz utazás, addig az Uránusz a repülés és az ürrepülés analógiája. Ám ahelyett, hogy az Uránusz "segítségével" az égiekkel beszélgetnénk, vagy szellemünket, lelkünket az ő világukba repítenénk, mi az égiek "lakhelyét" birtokul véve, műholdakon át is egymással beszélgetünk, s kizárólag testi mivoltunk elröptetésével foglalkozunk. De hol marad a sokkal magasabb rendű lélek és szellem? Soha nem volt a világban annyi sötét, anyagi érdekektől vezérelt, spirituális álarcot magára öltő "megváltó", mint ma. Hátulütője tehát, a lélek nélküli, személytelen, felelősségvállalástól mentes, a közösségi érdek álcáját magára öltő, egyéni gyarapodást szolgáló, modern technológia és ideológia.
E kettő együttes fényszöge hozza tehát a "bakszerű" bankrendszer összeomlását, az egyén nehéz gazdasági viszonyait, ugyanakkor a biztosnak hitt "tudás" és ideológia, a sötét alvilági, hatalmi érdekből létrejött ügyletek, titkos összeesküvések, és az eltitkolt valóság napvilágra kerülését is felszítja!
A Kos Uránusz hátterében a Halak csillagkép abban segít, hogy saját sötét oldalunkkal, egyéni akaratunkkal szembenézve, az egyes ember, s az emberiség közössége megtisztulva, az igaz, krisztusi, "Halak" úton haladjon tovább!

Az akarat és az erő törvénye!? - Július 17.
A kettes házba az anyag területére lépésünk napjaiban, július 17-én, éppen ebbe a feszült Uránusz-Plútó fényszögkapcsolatba csatlakozik az akarat az erő, a harciasság, az önérvényesítés és a tenniakarás jelölője a Mars, valamint népet, nemzetet, érzelmeket, közhangulatot kifejező Hold, mely konstelláció így kiegészülve nagy kvadrátot alkot. Ezzel igen feszültté, túlérzékennyé, túlfűtött hangulatúvá változtatja az amúgy is nehéz hétköznapokat. Ez a bolygókapcsolat, nemcsak lelki sokkot, de a nép, nemzet felfokozott érzelmi hangulatát is magával hozhatja. A Szolár-Radix Ascencendens-Descendens tengelyekre "ráálló" Hold-Plútó szembenállás, így ismét megidézi a kérdést: Kik azok a nemzettársaink, akik a függés és függetlenség kérdését a nemzet kárára értelmezik!? A külvilágban "panaszkodók" száma ugyanis, most is megsokasodhat. Ráadásul a tranzit Merkúr segít meghangosítani e felfokozott társadalmi feszültséget. Mivel a Merkúr, a mozgás jelölője is, a Szolár Hármas házban, vagyis az "utca" életterületén "mozog". A Hold, a nép, a tömegek, ellenzék saját jegyében járva most "vizesen" hangulatfűggő, és befolyásolható, a Radix Egyes Házban, pedig önérzettel telítődnek. A pénzt jelölő Vénusz a Szolár leszálló Holdcsomópontra "áll", s ez mutatja, hogy a múltból hozott anyagi pénzügyi nehézségek adnak okot e lázongó közhangulatra.
A Mérlegben álló Mars, azonban nem az önérvenyesítő ego kifejezője, hanem kedvező esetben a másik fél akaratát is mérlegelni képes, igazságszerető, békés. "Támadott" helyzetben viszont, a konfliktuskerülő, s "gyengekezű" akaraté és önérvényesítésé!
E feszültséggel terhelt napokban a Jupiter oldott oppozícójának segítségével, jogi irányba terelhetőek majd anyagi nehézségeinkből fakadó problémáink. (Nap-Szaturnusz kvadrát)
Szerencse, hogy az Uránusz alsóbb oktávja, a Merkúr, szintén trigonnal oldja a problémát, s bízunk benne, hogy az Oroszlán Merkúr vezetői rálátással képes ésszerű döntést hozni.

Újhold - július 19.
Július 19-én, Újhold köszönt ránk, melynek újat hozó, termékeny erői, bár az elmúlt napok "kereszttüzénben" áll, mégis ideig-óráig csillapodik a nép és vezetése közötti nehézség. Az Újholdra vetülő Mérleg Szaturnusz kvadrátja azonban mutatja a társas, és külvilágunkat is érintő fizikai feszültségeket. Vagyis a külvilági erők packázását, a nép és vezetése együttesen éli át. A nehéz körülmények másik analógiája továbbra is, a Magyar föld kérdése. Az Újhold erőit követően, néhány nap múlva, a Hold a Napot ismét elhagyja, hogy július 25-én a tranzit Marssal együttállva az égbolton, újabb "bátorítást "kapjon. Majd továbbsietve összeköti a tág Mars-Szaturnusz együttállást, amely okán a fizikai nehézségeket egyre mélyebben éli át a nemzet, a nép.
Július 28-án a Hold "átmegy" a Szolár Nyilas Holdcsomóponton, s bízzunk benne, hogy a hőzöngő hevületét levetkőzve, nemzeti önbecsüléssel töltekezik. Majd július 31-én "elérve" a mindent felforgató Plútót ismét lázadó hangulatúvá válik. E két hét "felfordulása" után a pályáján előrehaladó Napnak és a Retrográd Merkúrnak "köszönhetően" az ország vezetése végre képes lesz ismét megfogni a gyeplőt és visszamenőleg is helyes válaszokat adni a szétzilálódott helyzetre. Mivel a Nemzetet népet ellenzéket képviselő Hold, a Plútóval végletes erőkkel töltekezik, s nagytanító fényszöget vet a Napra, a vezetésre, azt mutatja, hogy az ellenzék, a néphangulat komoly szorítóba hozza a kormányt. Az Ikrek Jupiter-Oroszlán Nap -Kos Uránusz kis trigonja azonban kedvező jogi, törvénykezési párbeszédet, megújulást jelez. Ennek kimenetele (Kos Mc) reménytelibb anyagi, pézügyi helyzetet idéz. (Ikrek Vénusz Trigon Mérleg Ic-Mars-Szaturnusz, Vénusz szextil Mc)

Közös nevező (A Hármas házba lépve )
A Szolár Hármas házba augusztus 3-án lép a fejünk fölött ragyogó tranzit Nap.
Augusztus 2-án Teliholddal "indul" a Kommunikáció , közvetlen párbeszéd , a hírközlés, a közlekedés életterülete. Az elmúlt hetek pénzügyi nehézségekből fakadó szembefordulása után a megegyezésé, a megbeszélésé a főszerep. Bár a Teliholdnak köszönhetően nép és vezetése farkasszemet néz egymással, ám a vezetés, a kormány újító szándékát most képes jól kommunikálni, s értésére adni a népnek. Az újító szándék most a közös nevező Nap és Hold, kormány és nemzet között.  (A Nap-Hold szembenállást trigon-szextillel oldja a Kos Uránusz) A tranzit Hold a Szolár Nyolcas, Veszteségek házából kiérve, a Szolár Kilences házcsúcsra kerül, s az elmúlt hetek súlyos gazdasági-pénzügyi-anyagi-társadalmi konfliktusának megoldási lehetőségét mutatja. Ezzel együtt javulhat a külföldi megítélésünk is. (Kilences Ház) A képlet mutatja, hogy anyagi és erkölcsi helyzetünk stabilizálására most van lehetőségünk a külföld bevonásával. Ráadásul a pézügyeket jelölő Vénusz szerencsésen támogatja az eddigi anyagi nehézségeinket jelölő a Szaturnuszt. Sajnos a Neptun a Szolár Mc-re kerül, mely figyelmeztetéséül szolgál a "ködös" viszonyoknak, vagyis nem szabad most sem túlontúl borúsan, sem "rózsaszín szemüvegben" látni a jövőt. Reméljük, hogy a művészetek csillaga azonban felfelé ívelőben lesz, s ez segíti a közös nemzeti célt. A Nap-Hold szembenállást most oldja az Ikrek Jupiter, azaz a megegyezést jogi lépések követhetik.

A szív törvénye, a szeretet ereje
Augusztus 10.-21-e között, Nagyboldogasszony idején a Vénusz, a Rákban állva szigorú szeretettel kényszerít bennünket a nemzet, a haza, a család, az anyaföld iránti érzelmi változásra! A fent leírt Uránusz-Plútó Kvadráthoz, a Mars cselekvő erői után, most a Vénusz szeretet erői kerülnek kényszerítő Fényszögkapcsolatba. Nem is "találhatott" volna a Sors szakrálisabb időpontot, mint Nagyboldogasszony idejét, hogy az egymás ellenében való létezésünkre éppen Nagyboldogasszony ünnepén, a szeretet kényszerítő erejével hívja fel a figyelmet!
Az új törvény, a magasabbrendű törvény, csak a szív törvénye által születhet újjá! Ha a szív törvénye érvényesül, az Isteni Rend és az igazság radikális erővel fog letisztulni! Ha másként nem, hát kényszerítő erővel, de be kell látni, hogy szeretet nélkül nem megy!

(Következő számunkban Nagyboldogasszony időszakának bővebb kifejtésével folytatjuk.)

Vissza!  
Vissza!