Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország Horoszkópjának aktuális elemzése ( 2012. Június 19.- július 14.)

"Isten áldása van azon a helyen, ahol a szent Szűz keresztül megyen."

Az előttünk álló Rák időszak poláris világunk női minőségének üzenetét hordozza. A passzív, nem harcias, békülékenységből, önztelenségből, tisztaságból, elfogadásból, megértő magatartásból fakadó erő képviselője. Boldogasszony nemzeteként általában, idén pedig kiemelten ez az én-érzet  a helyes magatartásmód számunkra. Az igen nehéz időszak, mely előtt állunk, a világban uralkodó, egymást kizáró "vagy-vagy"  politikája helyett, egymást elfogadó "is-is" politikáját ajánlja fel, mint egyetlen lehetséges kiutat a nemzet számára. Ha ezzel az egymást segítő magatartással közeledünk Sarlós Boldogasszony napjához, Isten áldása lesz ezen a helyen.

Az év leghosszabb napján...
Június 21-e hajnalán, a Nyári napforduló napján, Rák 0 fokára tér a fejünk fölött haladó fényes Nap. Az év leghosszabb napját megelőzően azonban, 19-én délután, Újholdat ünneplünk. Az év leghosszabb napjának fénye az Újholdnak köszönhetően új reményekkel töltheti fel poláris világunkat. Egy szép Mérleg Szaturnusztól kapott trigon arra a feladatra hív bennünket, hogy társas kapcsolatainkban legyünk egyensúlyra törekvőek. De a Szaturnusz, a magyar föld védelmére is felhívja a figyelmet. A Neptunusztól kapott trigon, az összefogást, a lelki megértést, megbékélést segíti. Bízhatunk benne, hogy logikus, racionális magyarázatokat adva a nép megérti a vezetés cselekedeteit. De ki kell mondani, hogy mostani áldozatvállalásunkért az elmúlt éveket tehetjük felelőssé. (Neptun-Jupiter kvadrát-Halak Ic-Neptun-Szűz Mc-Neptun kvadrát-Jupiter-leszálló Holdcsomópont)

               Június 21-én éjfél után néhány perccel, Rák 0 fokára tér a Nap, s már 15 fokkal, azaz egy fél jeggyel távolodik el egymástól a Nap és a Hold a 19-i Újholdhoz képest. Így nép és vezetése is kissé "eltávolodóban" van egymástól. Mint mindig, a kardinális jegyek 0 foka - mint quartál horoszkóp - jelzi az elkövetkező három hónap hangulatát. E szerint a tranzit áthaladó képlet szerint, az őszig tartó negyedévünkben, a vezetés mivel a 12-es házas Halak Neptuntól kap trigon fényszöget, tisztában van azzal, hogy cselekedetei áldozatvállalással járnak.
A tranzit Hármas Házban álló Napnak, tehát a kormánynak azonban oda kellene figyelnie a közhangulatra, a helyes kommunikációra, a párbeszédre! Erre figyelmeztet a Rák Merkúr is, mely a Hetes Házból kvadrát fényszöget kap a Mérleg Szaturnusztól. A tranzit Hetes Házból, a "tükröző" oldalról jövő társadalmi nehézségekre sokkal közérthetőbb válaszokat kellene adni! Ha ezt a kormány nem teszi, akkor a sajtó fogja átvenni a kommunikációs irányítást. A Nyolcas Házas Nyilas Karmapont, saját uralkodó bolygójával szemben áll (Jupiter-Karma), így a Kettes-Nyolcas Házak közös életünk fizikai, anyagi nehézségeit jelzik. Ráadásul T-kvadráttal vesz részt a Halak Neptun e fényszögkapcsolatban. Ha a vezetés nem magyarázza el, hogy tudatos áldozatvállalásunk oka a korábbi évek mulasztása, akkor komoly nehézségekbe ütközhet. (Jupiter - leszálló Holdcsomópont együttállás, szemben a Karma- kvadrát Neptun) A Kos Ascendens - Rák Hold kvadrátja a nemzet háborgó, feszült közhangulatát jelzi. Végül az Mc-n álló Bak Plútó, s a 12-es Kos Uránusz kvadrátja okán, komoly változásokra számíthatunk a kormányzat, állami vezetés, államigazgatás, bank- és pénzügyi rendszer területén a következő negyedéves előrehaladásunkat illetően. A tranzit Bak Mc-Plútó együttáll a Radix-Szolár Asc-Desc tengelyekkel, vagyis a rendszerváltáskor a nemzet testére erőszakolt nehézségek végletes megújítása, s egyben a kormányzati döntések, a kormány átformálódása, a banki-pénzügyi rendszer megváltozása, a vezető réteg szellemi megújítása ennek a negyedévnek az egyetlen lehetséges előrehaladási iránya! Mivel a tranzit Hold "rááll" a Szolár és Radix Asc-Desc tengelycserére, s a Radix Jupiterre, így a nép követelni fogja jupiteri jogait! Azonban ez a bonyolult fényszögkapcsolat azt is jelzi, hogy a nemzet magyarságtudata, hite erősödik! A Tizenkettes Házas tranzit Neptun továbbra is a Szolár Mc-n állva az áldozatvállaló utat jelöli nemzetünk számára.

Imádság a "jégeső" ellen (június 26.)
Június 26-án a két vértanu, János és Pál napján, a fejünk fölött haladó tranzit Nap rátér a Szolár Ascendensre, nemzeti habitusunkat, nemzeti megnyilvánulásainkat, karakterünket, valamint a nemzet fizikai testét, határait hozza megvilágításba. Eleink ezen a napon szentelt gyertyát égettek és imádkoztak Jánoshoz és Pálhoz, kik hitünk szerint megfékezik a nagy nyári viharokat.
A Rák Ascendens - amelyet most a fejünk fölött haladó Nap hoz megvilágításba - és ura a Hold azt jelzi, hogy idén még inkább felértékelődik a női minőség: a családok, a gyermekválalás, az elfogadó szeretet női, passzív energiája, ezzel analógiában a haza, a nemzet, az anyaföld értéke. Azaz Boldogasszony nemzeteként, poláris világunk női minőségű erői.  Fontos volna a nők családban elfoglalt szerepét Mária köpenyének példájával analógiába hozni, s az asszonyi szerepkört az Ő összetartó erejével azonosítani! A Rák Nap-Bak Plútó szembenállás a nők külvilágban elfoglalt helyére hívja fel a figyelmet. Ez a Nap-Plútó feszült szembenállása és figyelemfelkeltő üzenete most napokig "kísért". Rámutat, hogyan kellene tudati szemléletváltást az egyes ember és a nemzet tudati-szellemi életében véghezvinni. Ez nagy hatással volna a nők, így a családok életére, valamint a nemzethez, s az anyaföldhöz való viszonyulásunkra. Mundán értelemben pedig, a Nap-Plútó- Uránusz T-kvadrát vezetési szemléletátalakítást is kiköveteli. Mivel a tranzit Uránusz csúcsa a T-kvadrátnak, a Szolár 11-es házcsúcsra kerülve társadalmi feszültségeket, illetve "baráti" feszültségeket kelthet. Ezekben a napokban "robbanhat" be tudatunkba a nemzet határai, fizikai teste okán, hogy ki is a segítő "barát", s ki az ellenség.
               A Rák Szolár Ascendens "áthaladó" ura, a tranzit Hold a Marssal idén sokadszorra együtt állva, ismét figyelmeztetésül szolgál! Kérdése az, hogy a marsikus tenniakarásunkat milyen minőségben, miféle cselekedetekben éljük át? A Szűz választ ad erre: a mindennapi, alapos, áldozatos tenniakarásban, az ésszerűsítő munkában kell a nemzet akaratának megnyilvánulnia. A Tranzit Jupiter-Vénusz-leszálló Holdcsopont együttállva nagytanító fényszöget vet a Plútóra. Mivel ez a bolygócsoportosulás a 12-es házba esik, továbbra is a nem nyilvános, múltbéli, jogi-erkölcsi-szellemi szinteket érintő történések, megbeszélések, háttértárgyalások és egyeztetések idejét mutatja. A Plútó az "idők szava" szerint meg kellene előznünk, a sors kényszerítő erejét, azzal, hogy a Nap, a Kormány önszántából szellemi változtatásokat hajtson végre. Mivel a Neptun kvadrátot vet e jogi tárgyalásokat jelző területre, kényszerítőleg hat a tiszta, erkölcsös, áldozattal megélt, szeretetteljes lépésekre. Ezek a háttérben formálódó, igen feszült légkörű történések, néhány nap múlva, Sarlós Boldogasszony körüli időszakban teljesedhetnek ki. Ráadásul a június 12-én Ikrekbe átlépett Jupiter , s Halakban álló tranzit Neptun a mai naptól kvadrát fényszöget alkot. Ez a további jogi tárgyalásokra, máig élő rossz törvényekre, hamisságokra, tévedésekre irányítja a figyelmet. Ugyanakkor e fényszögkapcsolat okán, a művészekre és a művészetekre is terelődik a figyelem. Bízunk benne, hogy a kultúra üzenete, a műalkotások emberi lélekre és a nemzetre gyakorolt hatása mostantól hangosabban és "távolabbra" elhallatszik majd.

Sarlós Boldogasszony
Július 2-án ünnepeljük Sarlós Boldogasszony napját, az aratás kezdetét.  Ez a nap régen az anyaság ünneplésének idejét jelentette, hisz minden édesanyában van boldogasszonyi tulajdonság: az önmagából adó, önzetlen szeretet  ereje. Eleink úgy tartották, hogy Ő az aratás édesanyja, királynéja, ki gondoskodik a szegényekről!
               Nos, ismét Szolár évünk egy szakrális időpontján "halmozódó" történések jelzik a július 1-3. napjaiban - bolygókkal, tengelyekkel jelölt - várható történések kiemelt voltát. A fejünk fölött haladó tranzit Nap a Radix Rák Descendenre és a rajta álló hitet, jogot, erkölcsöt, törvényességet és magyarságot képviselő Jupiterre ér.
A Nap most megvilágításba hozza az elmúlt időszak háttérben zajló (12-es Ház) megbeszéléseit. Mivel eredetileg e Descendens születési képletünk külvilági határait és külvilágban elfoglalt identitásunkat, jogainkat, a magyar nemzet külvilágban elfoglalt helyét mutatt, az idei tengelycsere okán, most az Ascendensre "kerülve" a nemzet én-értékelését, ön megítélését, karakterét, s határait jelzi.  Az Egyes Szolár Házat "elindítva" egészen július 14-ig zajlik egy erőteljes, kiemelt időszak. Mivel ez a Szolár Egyes Ház a Radix Hetes Házzal esik egybe: önmagunk én érzete, önértékelése egybefügg a külvilágban elfoglalt helyünkkel. Mondhatjuk úgy is, mint egy tükör visszaigazol bennünket most a külvilág. Ha most az önbecsülésünket és önértékelésünket, jogi kereteinket helyesen "működtetjük", akkor a külvilág is e szerint fog bennünket visszatükrözni. Különösen kiemelt pillanata az évnek, hogy ismét Boldogasszony ünnep fényesíti ezt a fontos időszakot, amikor a "termés" betakarításának ideje jön el. Az eddig kikínlódott, kiizzadott megbeszélések és háttér tárgyalások eredményeinek learatásának ideje jön most el.
               Sarlós Boldogasszony másnapján Teliholdat, azaz Nap-Hold szembenállást köszöntünk. A percre pontos Sarlós Boldogasszony Teliholdjának, az "égi násznak" a bolygói és tengelyei különös egyezést mutatnak a Radix, születési képletünk tengelyeivel, azaz újra értelmeződhet országunk lehetősége, helyzete, kiemelve ennek az időszaknak a szakrális, és mindennapi fizikai síkon ható működését! Kairosz, aki az idő minőségi ura, jelez, hogy olyan különleges időpillanathoz érkezett hazánk, amely megalapozása jövőnknek, és későbbi élethelyzetünkre nagy hatást gyakorol. Mint minden Teliholdkor, most is a tudatos és tudattalan, az aktív és passzív, mundán értelemben a nemzet és vezetés, a kormány és az ellenzék ütközösének, tükörtartásának, szembenézésének ideje jön el. Ilyenkor poláris világunk legfontosabb törvénye kerül felszínre. Képesek vagyunk-e a "vagy-vagy" politikája helyett, az "is-is" egymást meghallgató, kiegyező, megegyező gondolatát megcselekedni?! Azért égi nász a Telihold, mert amint egy házastársi kapcsolatban is, a házasság kezdetével már nem az egyéni ego, akarat kellene hogy érvényesüljön, hanem az egyetértés, a szeretet, az  egymás megbecsülése okán e két erő "mi-vé" adódik össze. 
               Olyan pillanathoz érkeztünk most el, ahol a közös magyar érdek kell, hogy előtérbe kerüljön. Ha mi képesek vagyunk belül egyezségre jutni, akkor a külföld is képes lesz bennünket helyesen megítélni. Ezt a Radix-Szolár tengelyek cseréje és azon álló bolygók illetve a  velük együttálló Telihold igazolja. (tranzit Bak Hold-Plútó - Radix Ascendesn-Szolár Descendens együttállás, szemben a tranzit Rák Nap-Radix Jupiter - Radix Descendens-Szolár Asc együttállás.) A tranzit Mc, azaz ennek a napnak az előremutató iránya együtt áll a Szolár Vénusz-Merkúr és Tizes Házas Radix Plútóval. A négyévenként rendszert, kormányt váltó Radix Plútó, most "kiiktatható" azzal, hogy megújulva, magasabb tudati minőségbe emelve lehetőségünk nyílhat változtatni élethelyzetünkön.
               A tranzit képlet további bolygóüzeneteit vizsgálva: a helyesen képviselt és kimondott gondolat (Merkúr) szerencsésen hat a jogi párbeszédre, rendezésre és háttérben megtárgyalt, múltat érintő tárgyalások eredményére. A cselekvést a tenniakarást, akaratot képviselő Mars éppen ezen a napon megy át a Szűzből a Mérlegbe, s jó fényszöget kap. A Mars tehát, mely eddig az alázatos, szorgalmas munkát segítette, most az érdekek kölcsönös mérlegelésével, kompromisszum kézséggel, a másik fél meghallgatásával segíti sikerünket. A vénuszi uralomban lévő Mars "védettséget élvez" , mégis a Telihold okot adhat arra, hogy a vezetés és ellenzék más-más megítéléssel élje meg ezt az időszakot. Szolár Házak szintjén a 12-2-VII. Házakkal kapcsolódik a Szolár képletbe, vagyis a háttér egyeztetések, az anyagi viszonyok és a pénz területe a külvilágból kapott támogatás kérdéskörét mutatja. A nagytanító fényszögek nem kis okulnivalót, a göröngyös utat jelentik számunkra. A Halak Mc-Neptun jelzi, hogy kellő alázattal kell fogadnunk az eredményeket, s tudomásul kell venni a már korábban sokszor leírt szerepünket: azaz áldozatot hozunk egy magasabb rendű cél érdekében! Nem megijedni és nem lázadni kell ellene (Kos Uránusz kvadrát), hanem kellő alázattal figyelni arra, miért pont Sarlós Boldogasszony tekint le ránk az Égből ezekben a napokban?!

Vissza!  
Vissza!