Fényiné Csomor Rózsa -Wieber Orsolya
Égi Jelek üzenete
Magyarország Horoszkópjának aktuális elemzése
(2012. május 1.- június 7.)

"Minden dicsőségben, higgyed, hogy részes vagy."

"Királyi nemzet vagy, noha te kicsiny vagy,
Az Atya Istennél bizony te kedves vagy,
Ő szent Fia által már te is fia vagy,
Minden dicsőségben, higgyed, hogy részes vagy."
(Protestáns ének, 1546.)

          Május 1-ével a mindent megvilágító áldott Nap, a fejünk fölött haladva "elhagyja" a '89-es Radix képlet Ic-jét, azaz közös nemzeti sorsunk Gyökereit, alapvetéseit, s "belép" a Nemzetet, Hazát, Családot, Anyaföldet jelképező Négyes Házba. Mivel idei évünk Szolár képletünk Tizenegyes Házában, azaz a Közigazgatásnak, a Népképviseleteknek, a Civil szervezeteknek, az ország Segítőinek, Támogatóinak életterületén járunk, így e két  gondolatsor "találkozik" egymással ebben az időszakban. Amint azt előző számunkban leírtuk április végén,  - valamint a Nap hátásfoka, okán május első napjaiban -, olyan alapvető jogi (Radix Ic-Szolár 11.Házas Jupiter) változtatásokra kerül sor, mely a nemzet életét nagyban befolyásolja, s hatással van társadalmi szervezeteinkre, a népképviseletek életére!

          Május 6-án Teliholdat, azaz Nap-Hold szembenállást ünneplünk a fejünk fölött. Ilyenkor a tudatos és tudattalan, szellemi és érzelmi, mundán értelemben a vezetés és a nép egymást visszatükröző szembenállását élhetjük át. Ezen égi nász próbatétele, hogy igyekezzünk közös világunkban nem az egymást kizáró "vagy-vagy" politikája, hanem a polaritás törvényének megfelelően, az egymást kiegészítő "is-is" gondolkodása mentén haladni, s a különbözőségeinkben rejlő hatalmas erőket, harmóniába hozó elfogadással egyesíteni!
Erre szólít fel a fejünk fölött látható Nap-Jupiter együttállás is, ahol a hit, a jog, az erkölcs, a magyarságtudat erősíti a vezetést, amelynek hitében megingathatatlannak, jogilag makulátlanul tisztának kell maradnia!  A nép és a vezetés összhangjának megmaradása érdekében szükséges most az összefogás. Ha a magyarok Istenének segítő szándékával (11. Házas Bika Jupiter) mi magunk is képesek vagyunk erre, "bikás" stabilitásra lelhetünk. Ha kordában tudjuk tartani az öncélú, egót fényező, forrongó magatartásunkat(Kos Uránusz), s ha sikerül megfékezni a nyelvünket (Kos Merkúr), akkor kommunikációnkban és társas kapcsolatainkban ésszel szívvel együttműködve szeretetre lelhetünk. (Kos Merkúr -Mérleg Szaturnusz oppozíciót oldja a Kettes Házas Ikrek Vénusz) Igyekezzünk emberi viszonyainkban rugalmasak lenni, s e szembenálláshoz mindkét oldalról elfogadóan közelíteni, különben az előttünk álló tárgyalások komoly feszültséget jelenthetnek. (tranzit Kos Merkúr-Mérleg Szaturnusz-Mc T-kvadrát) A napi képlet két "erős" bolygója: a Kettes Házas Vénusz és a Szaturnusz szerencsés fényszöge, a jelenlegi pénzügyi, anyagi, bankokhoz kötődő, s akár a nyugdíjakat, időseket is érintő feszültségeinknek megértő, érzelmi elfogadását jelzi. A tömegeknek azonban kerülnie kell a háttérből irányított, felbújtó, szélsőséges hangokat, a sajtó öncélú hangulatkeltését. (Kos Merkúr-Mérleg Szaturnusz szembenállás, Radix Skorpió Plútó-Tarnzit Hold együttállása szemben a Nappal.)
Ha képesek vagyunk ésszel-szívvel gondolkodva "holdikusan" elfogadni a sokszor fájó "plutonikus" változásokat, mint a mindenkori változásban rejlő lehetőségeket, akkor a Plútó felemelő és nem a kényszerítő hatása érvényelsülhet. Ehhez azonban a Plútóban most is, mint minden esetben a legmagasabb szintű tudati átformáló, újraélesztő erőt kell megértenünk, megélnünk! (Szolár ötös Házas Tranzit Hold-Szolár Merkúr-Vénusz , Radix Plútó együttállása)
Ha a múltat szeretettel, megértéssel elfogadva, aktív cselekvőkészséggel működünk, a ránk nehezedő feszültségek kezelhetőek !(tranzit Vénusz- Szolár leszálló Holdcsomópont, trigon Szolár Mars-Radix Hold-leszálló Holdcsomópont)
A Tranzit Szűz Mars-Halak Neptun szembenállás arra int, hogy a "lila" ideák, vágyálmok helyett intuitív tenniakarással, alázatosan, áldozatkészen munkálkodjunk, mert így elkerülhetjük a Neptun hamis hatását.
           A fizikai világ horizontális síkjáról a vertikális világ spirituális valóságába emelkedve rejtett erők segítségére számíthatunk! E Bika időszaknak uralkodó bolygója a Vénusz, melynek május 6-i tranzit és Radix állásai, a Holdhoz kapcsolódó viszonya, különleges fényszögkapcsolatai kiemelt figyelmet érdemelnek. Szűz Mária szerető jelenléte segíti múltunk elfogadását és jelen évünk feladatainak végrehajtását, Nagyboldogasszonyhoz kötődő múltunk pedig aktív erővel támogatja nemzetünket a cselekvésben! (tranzit Vénusz- Szolár leszálló Holdcsomópont, szemben a December 8-i, Radix Vénusz, Szolár karmaponttal, valamint a Szolár Mars-Radix Hold-leszálló Holdcsomópont együttállása szemben a Szolár Neptun Vízöntő Karmaponttal)
A sokkoló nehézségek ellenére legyen hitünk és erőnk a látásra és a hallásra, mert a legmagasabb női minőségű Égi erők jelenléte támogatja a mindennapokban igen nehezen átélhető, karmikus feladatainkat!

Titkos tárgyalóasztal mellett.
Május 15-én, Szolár évünk 12-es, Titkos Házába, a szem elől rejtett életterületre, egy belső, láthatatlan fejlődés lehetőségét hordozó időszakba "lép" hazánk. A mindent megvilágító Nap egészen június 26-ig jár itt, s éri el Szolár Descendensünket, hogy ismét kilépjen a Fényre!
Ebben a házban a titkos vágyak kerülhetnek terítékre, ám csakis "halak-szerű", áldozatos lemondások árán kikerülhető el a veszteség és a bezártság állapota. Ez az az életterület, mely a fizikai világ történései mögötti, rejtett összefüggésekre, az azokban rejlő lelki-szellemi fejlődésre ad lehetőséget az egyes embernek, jelen esetben a nemzetnek. A "színfalak" mögé lépésünkkel éppen egyidőben, két fontos bolygó kezd hátráló mozgásba, s csak a nyílt színre lépésünk napján vált ismét előrehaladó irányba! E két bolygó: az Ikrek Vénusz és a Mérleg Szaturnusz, melyek között, a fent említett időszak után, most levegős trigon jön létre. Azaz visszamenőleg rendezhetőek, tisztázhatóak, megbeszélhetőek lesznek azok a társas viszonyaink, kapcsolataink, melyekben ezidáig nem jutottunk egyezségre. Mivel mindkét bolygó földies jegyben is érdekelt, e háttér megbeszélések fizikai természetű témáknak is otthont adnak majd.
Ebben az évben Szolár és Radix Ascendens-Descendens tengelyeink "felcserélődnek", ezért most az ország teste és a külvilág közötti korábban megélt viszonyok június végén, július első napjaiban jogilag is átértékelődhetnek. (Szolár-Radix Ascendens Descendens Radix Jupiter együttállás. Erről a következő lapszámban írunk részletesebben.)

Szót érteni egymással - május 21. Újhold
Május 21-én Újholddal köszönt ránk az Ikrek időszaka. E Nap-Hold együttállás mindig új erőket indít el. A Tizenkettes Házban most országunk titkos, nem látható kapcsolataira, hattér tárgyalásokra, rejtett utazásokra kerülhet sor. Ez az Újhold együttállás egy tágabb bolygócsoportosulás része: az anyagi világot jelentő és stabilizáló hatású Bikában áll a Merkúr és a Jupiter, ami sikeres jogi és törvényi megbeszéléseket és szerződéseket mutathat. Az Ikrekben álló előzőéletbeli Holdcsomópont jelzi, hogy korábbi dolgaink tisztázására kerülhet sor, visszamenőleg is. Ez a tranzit Hármas Házas Újhold és kapcsolódó bolygói nagytanító fényszöget kapnak a Mérleg Szaturnusztól, vagyis a tárgyalóasztal mellett ülő felek komoly okulások árán lesznek csak képesek szót érteni, közös nevezőre jutni. A Bak Plútó, mely a mostani sorsfordító erőket zúdítja a világra,  trigonnal támogatja a Szűz Marsot, amely ésszerű, meggondolt, alázatos cselekvést biztosít. Letörve az öncélú erőket (Kos Uránusz-Bak Plútó), meg kell tennünk mindent, hogy szisztematikus munkával, ész érveket felsorakoztatva cselekedjünk. (Bak Plútó-Szűz Mars trigon) A váratlan helyzetektől nem szabad megijednünk, hanem a változtatás lehetőségét kell meglátnunk benne. (Kos Uránusz-Bak Plútó kvadrát) Az Újholdra és bolygóira kvadrát fényszöget vet azonban a Halak Neptun, mely a Szolár Mc Haladási irányán, azaz a Kivezető úton "ködösít". Ez a jelzés, arra figyelmeztet, hogy ne kergessünk hamis illúziókat, hanem maradjunk meg a Szűz Mars realitásánál, még akkor is, ha áldozatot kell vállalnunk előrehaladásunk érdekében. Ne feledjük, a tudatos áldozathozatal erény, s a láthatatlan világában dicsőség jár érte, a tudatlanságból, önhittségből fakadó áldozattá válás pedig veszteség a Sors ismeretlen ködében.

Trianonra emlékezve - június 4-7.
A Tizenkettes Házban "továbblépve" június 4-7. között, Telihold idején tér a Nap a múltunkat jelölő Szolár leszálló Holdcsomópontra. A Tizenkettes házas Ikrek leszálló Holdcsomópont tisztán mutatja kibeszéletlen, eltitkolt múltbéli dolgainkat. Ezekben a napokban emlékezünk Trianon 92. évfordulójára.
A fejünk fölött ragyogó Teliholdban megindító érzelmi pillanatokat élhetünk át! (tranzit Nappal-Vénusz-Szolár leszálló Holdcsomópont együttállás, szemben a Nyilas tranzit Hold-Szolár Karmapont- December 8-i (!)Radix Vénusz)
Amint azt az égi jelek mutatják: elfogadó szeretet nélkül emlékeink megélése nem lehetséges. A Szolár Szűz Hold és a tranzit Szűz Mars e fent említett Teliholdra T-kvadrátot vet, s üzenetével nyíltan mutatja, mit kell tennünk! A hazáért vállalt áldozatot, cselekvő tenniakarásban kell gyakorolnunk! S hogy mit nem szabad tenni? Tilos "kaszát, kapát" ragadnunk! (Szolár Mars-Radix Hold-leszálló Holdcsomópont együttállásának nehéz fényszöge) 
Tudjuk, hogy múltunkban uralkodói minőségben működtünk, de most csakis az elfogadó, alázatteljes tenniakarás az egyetlen lehetséges utunk. Az "uralkodói" Oroszlán Mars-Hold együttállás helyett, az "áldozatot hozó" Szűz-Hold-Mars együttállás gyakorolható! Csakis ennek tudatában oldható fel múltunk problémája. Külvilágbéli kapcsolatainkat, kereskedelmünket, társas kapcsolatainkat újra kellene gondolni, feléleszteni. (Ezt a nehézséget trigon-szextil fényszöggel oldja a Szolár Ötös-tranzit-Kettes Házas Szaturnusz-Radix Kilences Házas Merkúr-Mars együttállása) A Tranzit Kettes, tehát anyagi síkú megoldáshoz, a Szolár Ötös teremtő ereje, s a Radix Kilences szellemi területei kapcsolódnak össze e lehetséges " fentről" támogatott kiútban össze.
          A múlt fájó igazságtalansága óva int a hamis illúzióktól! (Tizenkettes Házas transit Jupiter, leszálló Holdcsomópont, kvadrát Szolár Mc-Neptun) Emlékeznünk kell a múltra, de tartózkodjunk a titkos erők aknamunkájától, s nem szabad az érzelmekre éhes nemzetnek a felbujtók hangulatkeltéseire ugrania! A sors nem támogatja az öncélú hőzöngéseket! (Bak Plútó-Kos Uránusz kvadrát) A szellemi tudásból és lelki büszkeségből eredő áldozatvállalás az egyetlen lehetséges kiút a számunkra! Hinnünk kell abban, hogy a dicsőségnek részesei leszünk!

Vissza!  
Vissza!