Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzetenet
Útmutató az asztrológia segítségével
A Magyar Köztársaság aktuális horoszkópjának elemzése (2012. Február 24-március 29)

Mátyás az "Ég magasán"!

Medium Coeli. Másnéven Mc, az Ég magasa. Delelő. Itt árad a legtöbb napfény ránk, a nemzetre. Vajon egy újabb véletlen volna, hogy idei évünk kiemelkedő pontját, éves haladási irányát ismét szakrális pontján üljük az évkörnek!? Hogy nemzeti előrehaladásunk iránya egybeesik az "utolsó, a tizenkettedik apostol" és Hunyadi Mátyás ünnepével?! Nem. Mi nem hiszünk a véletlenben. A Teremtői Rendben viszont igen.
De vajon megfogjuk-e Mátyás csukáját? Vajon meglátjuk-e az adott jelenségekben, a nehézségekben a kedvezőt, a jót, az előremutatót, az újítót? S Jégtörő Mátyással, vajon képesek leszünk-e megtörni a jeget a nagy magyar télben!?  

Jégtörő Mátyás idején (Február 21-24.)
Mátyás napjával indítjuk Szolár évünk Tizes, Karrier, Kormányzás házát, mely március 29-ig tart. Ebben a több, mint egy hónapos időszakban, az ország, a társadalom, de az egész emberiség céljai kerülnek terítékre. Ezt az életterületet indítja el Jégtörő Mátyás az Mc-vel, azaz évünk előrehaladásának irányát jelző tengelyével. Csillagászatilag a fejünk felett elhaladó Nap, most tér éves-Szolár képletünk Mc tengelyére. Azaz a szimbólumok szintjén, azok történésekben való leképeződésével megmutatja az utat, hogy milyen irányba érdemes haladnunk. Bár gondolataink lejegyzése jóval hamarabb megtörtént e dátumnál, az olvasóhoz viszont ezen időszak után jut el, mi vizsgálva az égi jeleket hisszük, hogy sok mindent tehetünk majd (tehettünk) ezekben a napokban nemzetünk boldogulásáért. Mivel három napja (február 21.) hagytuk el a Nap-Hold együttállást jelentő Újholdat, mely a nép és vezetés összhangját szimbolizálja, most új erővel indíthatjuk közös hajónk orrát. Ez a Szolár Mc, Radix képletünk Kettes Házával esik egybe, mely a pénz, a fizikai világ és talentumainkkal való helyes sáfárkodás életterülete. Feltehetjük tehát a kérdést: Képesek vagyunk-e a magyar tehetséget, rátermettséget felmutatni, nemzeti értékeinket előtérbe helyezni a most következő napokban!? Ha igen, még ha nehézségek árán is, de ismét nagyot lépünk előre országunk anyagi, fizikai, pénzügyi életének érdekében. (Radix Kettes, szolár Tizes házak kapcsolódása)
Február 20-án tért a Nap, a Halak jegyébe, mely a lelkiismeretet, s az áldozatvállalást képviseli. S amint azt múlthavi számunkban már leírtuk, ha a szent cél érdekében tudatosan vállaljuk az áldozatot, akkor mi magunk nem válunk áldozattá. Tehát nem mindegy, hogy áldozatot hozunk, vagy áldozattá válunk! Ezért igen fontos, hogy a napi, fejünk felett áthaladó úgynevezett tranzit képlet (február 24.) mindent megvilágosító Napja, ezekben a napokban, milyen új gondolat, új bejelentés, vagy közéleti történés formájában mutatkozik meg. Hiszen a történések, a kívülről jövő ellenszegülés, hangoskodás (Tranzit Mars-Merkúr szembenállás) ellenére nemzetünk előrehaladásának helyes irányát adják. De mivel a tranzit Nappal együtt áll a ködösítő Neptun, szinte oppzícióban a Szolár négyes házas Szűz Mars-Holddal, jelzi, hogy nagyon fontos, hogy a kormány a szavahihetőségét megtartsa a nép előtt. A Mátyás napi Hold-Uránusz együttállás ráál a Szolár Tizes Házas Uránuszra, s ezen bolygócsoportosulás nagytanító fényszöget vet az október 23-i születési Napra. E konstelláció jelzi, hogy a nemzet, a nép szellemileg megújító változtatást igényel a kormányzás, kormányzati döntések, a kormány életében. Ugyanakkor mutatja azt is, hogy az utóbbi időben elviselt nehézségek ellenére, sok ember szeme, szellemisége nyiladozik a vezetés irányultságával, működésével kapcsolatban. Mondhatnánk: sokaknak leesik a tantusz. Mindezt segíti, ösztönzi a Jégtörő Mátyás előtti Újhold megújító ereje.
A 24-i képletben a tranzit Mars együtt áll a Szolar Holddal. A Hold-Uránusz-Mars bolygócsoportosulás sokadszorra értékelődik fel ebben az évben, jelezve a nép, a nemzet ezévi hangsúlyos szerepét. Amint azt láthatjuk, idén a Rák Ascendens és uralkodó bolygója a Hold vezérli nemzeti megnyilvánulásainkat, ez hatja át nemzeti én-érzetünket. Ráadásul, mivel a Radix és a Szolár képletek között tengelycsere áll fenn, különösen felértékelődik a nép, nemzeti értékeink, összefogásunk, a család, az otthon és a magyar föld szerepe. Az életterületek kapcsolódása alapján (Hetes-Nyolcas-Négyes Házak) a külső rosszindulatú támadásokat mutatnak, melyek otthonaink, családjaink, anyaföldünk ellen irányulhatnak. Belső problémáink sikeres megoldásában azonban kulcsszerepet játszik, hogy mindenki legbelül, "sejtszinten" változtasson, takarítson. Ez a Hold-Mars-Uránusz együttállás tőlünk, mint nemzettől, a nemzetet jelentő egyes embertől, nem a meggondolatlan és félreinformált hőbörgést, hanem a megfelelő, konkrét ismeretek tudatában, ésszel szívvel átgondolt, éber aktivitást várja el! (Merkúr Vénusz kvadrát Mars-Hold-leszálló Holdcsomópont)
Ám óriási pillanatok előtt állunk Mátyáskor, mert azok a hatások, melyek érhetnek bennünket a visszájára fordulthatnak. Ezt jelzi a napi képlet kis - segítő trigonja. (Nap-Neptun együttállás -Jupiter-Plútó kis trigon nevű zárt fényszögalakzata trigon fényszöget vet a tranzit Szaturnuszra.) E szerint, ha a vezetés szeretetteljes alázattal, áldozatkészen képviseli jogi stabilitásunkat, akkor a sors akarata által, a jogtalan és arctalan támadásokat éppen a jogra hivatkozva verhetjük vissza.  Sőt társas viszonyainkban még szimpatizánsokra is lelhetünk!  Mivel a kis trigon egyik fontos csúcsa a Bak Plútó, mely a radikális változásokért felelős a világban, '89-es Radix-születési képletünk Ascendensén, azaz nemzetünk "testén", önérzetünkön "takarít". Vagyis számos, '89 ből hozott nehézség mögötti titokra, elhallgatott, titkos záradékra (Radix Ascendens-Neptun, Tranzit Plútó együttállás)mutat rá, melynek hatása változhat meg véglegesen.

Március idusán Isten szeme ránk tekint (Március 15.)
Nemzeti ünnepünk bár sem bolygóval, sem tengellyel nincsen jelölve Szolár képletünkben, mégis jelentősége most is, mint minden évben kiemelt fontosságú. S ha jobban megvizsgáljuk a napi képletet rájövünk miért. A nemzeti ébredés jelei most is láthatóak. A napi képlet egy szép király trigont mutat, mely a Bika Jupiter-Vénusz, a Bak Hold-Plútó és a Szűz Mars között áll fenn. Ráadásul e fényszögalakzat Szolár és Radix képleteink tengelyeire áll rá. Az asztrológiában a király trigon egy segítő fényszög: Isten szeme, avagy a "Mindent látó szem". Szimbolikus olvasatában tehát, Isten segítő szeme ránk tekint. Egyenként kifejtve e zárt fényszög "csúcsait" a következőképpen fordíthatjuk "magyarra": a kis és nagy szerencse bolygója, Vénusz és Jupiter a Radix Ic-n áll. Vagyis alapjaiban, gyökereiben támogatja Szűz Mária és a Magyarok Istene ezt a napot. Illetve ez a nap alapjaiban határozza meg '89-ben felvállalt feladatunkat. De tenni is kell érte! A transit Szűz Mars és a Szolár Ic, a Radix Nyolcas házban áll, mely mutatja hogy fizikai veszteségeken, anyagi lemondásokon keresztül érhetünk célt. A trigon harmadik csúcsa egy tág Hold-Plútó együttállás, mely Radix és Szolár Ascendens-Descendens tengelyeken és azok bolygóin áll. Ez jelzi a Hold, tehát a nép, a nemzet plútói nehézségeken keresztüli eszmélését, tudati, érzelmi változását. A hiten keresztüli eszmélésre, Istenhez való visszatalálásra ösztönöz bennünket. Látható, hogy harsogóbb kijelentések is elhangoznak majd aznap, melyekkel az ellenerő az ünnep fennköltségét kívánja megzavarni, melyek titkos rétegekből irányított, felszított próbálkozások, s zavaró hatásuk hallható lesz. (Kos Merkúr-Uránusz kvadrát Nyolcas Házas Plútó)

Tavaszi megújulás (Március 21.)
Tizes házas, megújításokért, változtatásokért, függetlenségért, szabadságért felelős Szolár Uránuszunkra március 21-én, a tavaszi Nap-éj egyenlőség pillanatában tér az áldott Nap. Ez a 21-i fejünk felett áthaladó tranzit bolygóállás egy úgynevezett quartál, azaz negyedéves előrejelzés is egyben. Sőt! 25-én ünnepli a Keresztény világ Gyümölcsoltó Boldogasszony fogantatásának szent napját. Nagy idők - fogalmazhatnánk. Amint azt fent leírtuk, komoly változtatás lehetőségét indíthatja az Mc(február 21-24), de a gyakorlati megvalósítást, annak eredményét a március 21-i időpont indíthatja be. Mivel a tranzit Szaturnusz - mely sorsbolygó, s a nehézségeken keresztüli tanulnivalót jelzi, egyben '89-es Radix képletünk születési uralkodója, jelzi a rendszerváltáskor felvállalt nehézségeket. A március 21-i, napi képletünkben e Szaturnusz együtt áll a Radix születési Nappal, az Ötös, Kreativitás házában, mely a nehézségek ösztönző, teremtő képességét mutatja. Vagyis a Nap, mely a vezetést, kormányt jelzi óriási "ellenszélben" kell, hogy újító szándékát, kreativitását, ötletességét latba vetve kormányozzon. Mivel ez a tranzit Szaturnusz segítő trigon fényszöget vet a most Mc-n álló tranzit Neptunra, jelzi, hogy ismét a nehézségek felvállalása, a szeretetteljes áldozatvállalás van kijelölve nemzetünk előrehaladásában. Mondhatjuk, hogy "teher alatt nő a pálma", azaz a nehézségek sorsszereűen viszik előre nemzetünket a '89-ben elvállalt feladat beteljesítésében!
Március 22-én, Szolár képletünk kiemelt pillanatában ismét Újholdat ünneplünk, mely megújító erővel bír. A napi, tranzit képlet Hold-Uránusz-Nap-Merkúr együttállása nagyoktató fényszöget kap a tranzit Szaturnusz-Radix Nap együttállástól. Így jelzi, hogy az egyes emberből álló népet jobb belátásra bírja, s közös felelősségvállalásra szólítja a közös nehézség. Ráadásul összegződő ereje nagy lendülettel indítja be a következő negyedévünket. A megújulásért, a szabadságunkért, a függetlenségünkért munkálkodó időszak veszi most kezdetét, mely valószínüleg váratlan fordulatokban is bővelkedik majd. Azonban az ésszerűen megoldható és megfelelően tálalt, "kommunikált" gondolatokra nagy szükségünk lesz ebben a negyedévben! A Nap-Hold együttállás a "hallgattassék meg a más fél is" politikáját működteti. Ez a bolygócsoportosulás a Descendensen álló Plútótól (mellyel a Radix Ascendens és bolygói állnak együtt) kvadrát fényszöget kap. Ez mutatja, hogy a kívűlről jövő erőteljes változtatni akaró erők, belső változtatásokat, újításokat is produkálhatnak a vezetés életében. Ám ezek kölcsönhatásban állnak egymással, hiszen a mi belső változásaink, válaszreakcióink is hatással lesznek a külvilágunkra. Ez a poláris kölcsönhatás komoly szemléletmódváltozásokat eredményezhetnek itthon és a világban egyaránt. Az előbb leírtakat húzza alá egy másik zárt fényszögalakzat. (tranzit Nap-Hold-Uránusz-Merkúr nagytanító fényszöge a Radix Nap-tranzit Szaturnusz, valamint tranzit Plútó ésRadix-Szolár Ascendens-Descendens tengelyek között)
Isten szeme ismét tündököl a képleten! A március 15-én is tapasztalt "király trigon" továbbra is él! Vagyis a konkrét összefogott cselekvőkészséget, akkor segíti a Magyarok Istene, ha a ránk váró változtatásokat jogi úton, meggondoltan visszük véghez! Ennek adja meg a hangsúlyát, hogy a március 21-i Újhold képletében a Mars-Neptunusz szembenállása, az Ascendens-Descendens tengelyekre esik, mely egybevág idei Szolár képletünk Ic-Mc tengelyeivel, azaz a Gyökerek-Haladási irány helyes útjával. Most tehát az akarat és az önfeláldozás "csap" össze. A tengelyek azonban egyértelműen mutatják, hogy akkor tudunk előre haladni, ha elszántan, szenvedélymentesen, hamis vágyaktól mentesen lépünk előre, nem az álomvilág, hanem a tudatos áldozathozatal irányába. Ez lehetőségeink reális ismerete nélkül azonban kivitelezhetetlen. Nekünk a legfontosabb most, hogy megtaláljuk a határt a vágyálom és a valóság között, s e szerint kell, hogy cselekedjen az ország vezetése. Bizakodóak lehetünk abban, hogy közös nehézségeinkben Nap és Hold , azaz nép és vezetés partnerei lesznek egymásnak. Mivel ez a negyedéves előrejelzés a Nyolcas, Nehézségek és Spirituális tanulnivalók házából indul, a tavaszi időszak nehézségeit, nagy kihívásait mutatja. Ám Gyümölcsoltó Boldogasszony kíséri utunkat! S bízhatunk benne, hogy áldozatunk gyümölcse a nehéz idők ellenére is a kellő időre beérik!

Vissza!  
Vissza!