Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország Szolár Horoszkópjának aktuális elemzése (2012. November-December)

"Tegyük meg, ami rajtunk áll, a többit elvégzi Isten..."

Köztudott, hogy az ősi maya kalendárium szerint idén December 21-én, az év legsötétebb napján "várható" az a kozmikus átalakulás, amely szerint egy új kapun, egy új világba "lépünk át". Ám ennek egészséges megéléséhez mi is kellünk! A '12.12.21. számmisztikailag összeadva, a lezárást jelölő 9-es számot adja. S valóban minden gondolkodó lény tudja, hogy ki kell lépnünk elhasznált struktúrákból, rossz megszokásokból és új gondolkodásmóddal egy emberibb, új világot kell "kívül és belül" felépítenünk. Ám először kinek-kinek a maga háza táján van rendezni valója, csak eztán jöhet a közösség jobbítása. Ez a "lezárás", a keretek szűkre szabása azonban már elkezdődött, s tapasztaljuk is, hogy a Sors súlyos történésekkel szab határt az egyes embernek. Ám a vélt dátum előtt, a 21-t megelőző napokban az Égi Jelek érthetően adják tudtunkra a kozmikus törvényekbe szőtt üzeneteket!

Mélyrehatóan és kendőzetlenül. (November 2.-26.)
2012. október 23-án, új Szolár évünk Skorpió Napját, az Ikrek minőségű, Hármas Házban indítjuk, ezért egész évben a párbeszéd, a közélet, a közvetlen kapcsolatok, a kommunikáció minden lehetséges formája, a kereskedelem és a közlekedés, valamint az általános iskolák és a pedagógusok témái kerülnek fókuszba. Ezt az életterületet egészen November 26-ig világosítja meg a fejünk felett haladó Teremtő Fény. Ebben az időszakban ezért kulcsszerepet kap az "utca", s ez a színtér ad "otthont" a nemzet sorsát érintő történéseinknek, emberi kapcsolatainknak.
Amint azt előző írásunkban említettük, ezt az évet Merkúr "fennhatósága" alatt éljük, ezért közös dolgaink megvitatásáról, kibeszélésről, életünk racionalizálásáról, analizálásáról, emberi kapcsolatainkról, a kereskedelemről, közlekedésről, a célszerű változtatásokról, vagyis lehetséges "mozgásterünkről" szól majd. 23 évvel a rendszerváltás után - mely szám szintén merkurikus alaprezgésű -, nem halogathatjuk tovább kibeszéletlen dolgainkat. Ezt a gondolatsort erősíti, hogy idén a Haladási Irányunkat jelző, '89-es Radix Mc -mely a Szolár Hármas Házba esik-,-November 2-án tér a Nap.  Mindennek hatását és kiemelt üzenetét az október 28-i Telihold feszült erőtere növeli.  Úgy is fogalmazhatunk, hogy az október 23-nehézségeink (Nap-Szaturnusz együttállás), kényszerből fakadó önuralommal, összeszedettséggel, tudatos koncentrációval kezelhetőek csak. Az önmagunk hibáira kendőzetlenül rátekintő, nehézségekkel terhelt évkezdet November 2-ig "folytatódik" az utca közbeszédtől hangos területén. Mivel az október 23-i Nap-Szaturnusz együttállás még November 2-án (Radix Mc) is "érvényben" van, így ez mutatja az ország előrehaladásának a nehézségét, a vezetés, a kormány megszorított helyzetét. Azonban ebben az évben be kell látnunk, tudatosítanunk kell, hogy céljaink megvalósításának az útja sohasem a szaturnuszi korlátok és nehézségek áthágásában, hanem a megfelelő keretek megválasztásában rejlik. Így válik a korlát, biztonságot jelentő kapaszkodóvá. Ha önszántunkból gyakoroljuk az önfegyelmet és a lemondást, nem fog a Sors kényszeríteni bennünket.
Szerencsénk, hogy a szeretetet, harmóniát, sőt a pénzt jelentő Vénusz, október 29-én belép a Mérlegbe, ahol "otthon", így erőben van, tehát társkapcsolati és ehhez kapcsolódó anyagi világunk kiemelt helyzetét mutatja. Ám belekerül a sorsátalakító bolygók T-kvadrátjába, ezzel fizikai világunk, pénzügyi tárgyalásaink nehézsége, a nemzet testére "telepedni akaró ártó erők" jelenléte, s Haladási Irányunk befolyásolhatósága kerül majd előtérbe. (Szolár Kettes Házas Tranzit Vénusz, szemben a Szolár Nyolcas Házas Uránusszal, T-kvadrátban a Bak Plútóval, Radix Ascendenssel és a Radix Uránusszal, valamint Radix Mc-Nap-Szaturnusz együttállás.) Továbbá, közös anyagi világunk nehézségek, veszteségek árán való okulnivalóját mutatják, melyek hatással vannak a nemzet "testére". Helyes önérvényesítéssel, és pénzügyi világunk önmagunk által kezdeményezett ésszerűsítésével, megszorított helyzetünk ellenére jó lehetőségekkel számolhatunk! (A Tranzit Vénusz, Szolár ill. transit Uránusz, a Radix képletre vetítve, a Kettes-Nyolcas házak tengelyére kerül, s a Plútóval kiegészülő T-kvadrát, a Radix Ascendensünkre "áll".)
November 6-án a Radix X-es Házas Plútót eléri a Tranzit Nap, azaz olyan kormányzati változtatásra kerülhet sor, melyet önszántunkból kellene meglépnünk, nehogy a Plútó végzetes átalakító ereje követelje ki a változtatást! 
Ezekben a napokban szembesülnie kell a tömegeknek: nem mindegy, hogy a nép, vagy a szakralitás tudatában élő nemzet kívánja átvenni az "uralmat", s beleszólni a Nap vezetői szerepébe! (Tranzit Hold szemben Szolár Hold) A mai napon feltehetjük a kérdést: vajon milyen lenne, ha valóban a nép uralkodna? Ám komoly múltbéli példa kell, hogy lebegjen az emberek szeme előtt, amikor ilyen kihívásra vállalkoznak! A transit Hold másnap ugyanis "rásétál" a Radix Hold-leszálló Holdcsomópont együttállására, azaz közös, Boldogasszonyhoz kötődő múltunk értékeire, és a nemzet vele szembeni tartozására! (Radix leszálló Holdcsomópont-Hold együttállás)
Ezekben a napokban sok minden fog elhangozni az utcán, amely erre a változásra ad "parancsszót". A nehéz konstellációk népnek és vezetésének egyaránt komoly feladatot, változtatni valót és megoldandó feladatot adnak. A múlt elhibázott döntéseinek kijavítására, azonban most lehetőség nyílik Boldogasszony kegyelméből! Ha sikeresen, ésszel-szívvel folytatunk párbeszédet egymással, ha őszintén tudunk sötét és elhallgatott dolgainkról beszélni, az idő adott a helyes változtatásra. (A tranzit Hold-Szolár Hold és Radix Plútó T-kvadrátja, ill. a Radix Hold-Holdcsomópont-Radix karmapont és Szolár Merkúr karmapont  T-kvadrátja.)
Továbbra is állítjuk, hogy nem szabad "kard ki kard" cselekednünk! Az Igazságot és Hitet jelentő Jupiter, szemben áll az akarat és cselekvés bolygójával, a Marssal. 

Kétfrontos támadás, azaz Újholdtól-Teliholdig
(November 13-16. -November 28.)
A tranzit Nap november 16-án tér a Szolár évünk uralkodójára, a Merkúrra, mely az év kiemelt pillanatát mutatja. Ez a Merkúr nemcsak idei évünk Ascendensének, azaz nemzeti megnyilvánulásainknak, "én-érzetünknek" az uralkodója, de megmutatja a kivezető utat is, mivel a nemzet "Haladási irányának", azaz Mc-nek is ura. Ráadásul az idei sorsfeladatunkkal is együtt áll, saját mundán Házában. A Skorpió Merkúrral feladatunk végre a színfalak mögé nézni, s kendőzetlenül kibeszélni múltunkat, rendezni ügyeinket. (dupla T-kvadrát, a Radix és Szolár Holdcsomópontok között.) A november 13-án beteljesedő Újhold ereje, azaz a Nap-Hold együttállás összeadódó energiája, vagyis a nép és vezetés összhangja segíthet ebben. Feladatunk a szeretetteljes vénuszi elfogadással és egymás iránti nyitottsággal (Vénusz), ám kellő szókimondással (Merkúr) és tettrekészséggel (Mars) tisztázni a múltban gyökerező feldolgozatlan problémákat, elkövetett hibáinkat. A Teremtő Újholdkor, új lehetőséget ad arra, hogy az égiek segítségével együtt cselekedjünk. A Halak Neptun belső bizonytalansága mellett is lelkiismeret vizsgálatra kényszerít! (tranzit Merkúr kvadrát tranzit Neptun)
November 26-án a tranzit Nap, a Szolár Ic-re kerül, mely időpont és történései jelen évünk alapvető problémáival szembesíthetnek bennünket. A November 28-i Telihold Ascendens-Descendens tengelye fokra percre megegyezik a Szolár Ic-Mc tengellyel. A November 13-16-I Újhold fent említett együttműködése mostanra, két hét elteltével szembenálló feszültséggé növekszik, ahol a nép és ellenzék kerül szembe a vezetéssel. A Telihold feszültségét a Kos Uránusz jótékony fényszöge segíti. Ez ugyan kellemetlen, váratlan helyzeteket idézhet elő, nem várt információkat hozhat, de kellő alázattal a "véletlen" az egyezség irányába fordíthatja a feleket. Ugyanakkor a változást jelző Uránusz a Radix Kettes "Pénz" Házba kerülve olyan fizikai síkú kényszert, nehéz átalakulást indukál, amelyben külső, nemzetközi erők a nemzet testét kívülről és belülről "bombázzák". (transit, Szolár Uránusz T-kvadrátot vet a Radix Ascendens-Descendens tengelyekre és bolygóikra, illetve a transit Descendens -tranzit Plútó -Mars együttállására.)
Ez a hónapok óta fennálló Uránusz-Plútó kvadrát, a külvilág és a külföld elvárására ki akarja kényszeríteni az ország testét "átszabó" intézkedéseket. Ebbe a nemzetközi kényszer állapotba és külpolitikánkat érintő feszültségbe kerül bele a belpolitikai ellenségeskedés November 13-28. között. S mivel a fejünk felett álló Nap a Szolár Ic-n áll, ezért az ország egész éves "működését" a külföld által kényszerhelyzetben való mozgását jelzi. Nem mindegy tehát, hogy az ésszerű kompromisszumkészségünket meddig tágítjuk, mert a nemzet rovására nem léphetünk! Ha ezt megérti a Hold, azaz a nemzet és az ellenzék, akkor saját helyzetéről, szerepéről, lehetőségeiről is másképp vélekedik majd. Ehhez azonban szükség volna az Ikrek tulajdonságára, a megfelelő kommunikációra és tájékoztatásra a Nap, azaz a vezetés részéről! (Hármas Ház)

A nehéz idők folytatása (November 26.-2013. jan.1.)
November 26-tól, január 1-ig, a IV-es, Család, Nemzet, Haza, Anyaföld életterületére lép a fejünk fölött haladó Nap.
December 3-án kerül megvilágításba, a Szolár Mars-Jupiter szembenállás, vagyis az erő és akarat helyezkedik szembe a joggal és az igazsággal. Ám mivel a harcias Mars idén a Nyolcas Ház ura, számíthatunk alantas eszközökkel, sötét erők által felszított indulatokra, melyek a haza érdekének "köntösébe" bújnak majd. Mivel a Szolár-Radix Házak összevetésekor a IV-es, 11-es életterületek "találkoznak", ezért az igazság védelme közben, a felpaprikázott hangulatban előkerülnek "barátaink" is. Szerencsére az elveinkért, szabadságunkért "vívott" szellemi harc közepette bízhatunk abban, hogy a nemzet érdekében oldódnak meg a nehézségek. (Szolár Hold trigon-szextil fényszöge)
Igyekezzünk bízni a kozmikus Igazság rendezésében, hiszen most épp a személyes akaratnak tart tükröt az Égi Igazság. (Mars-Jupiter szembenállás) Ezt az akaratot, akkor tudjuk helyesen használni, ha spirituálisan tekintünk megvalósítandó céljainkra, (Szolár Nyolcas Ház ura), valamint ha bízunk a felső, női erők segítségében! (Radix Vénusz, maga Szűz Mária segítő ereje)
Ha nem esünk az öncélú gőgösség és a túlzott erőfitogtatás csapdájába, ha önös cselekvésünkkel nem ragadunk bele a szétzilált hétköznapok világába, s ha nemzeti "melldöngetés" nélkül cselekszünk, akkor Tizes-Négyes Házak  jelentéseként magasabb szellemi célokra koncentrálhatuk.  Ezeket az előrevívő, a nemzeti érdekeket szolgáló, helyes célokat, a '89-ben vállalt feladatunkat most akár törvényi intézkedésekkel, írásba foglalva is ki lehetne hangsúlyozni! (Tranzit és Szolár Merkúr-Szolár Karmapont - Radix karmapont T kvadrátja.) A nagy feszítő T-kvadrátban, idén az 1989-ben vállalt sorsfeladatunk és ezévünk feladatának az összehangolását jelzi! Ne felejtsük: Boldogasszony nemzeteként kötelez bennünket a női erők minél spirituálisabb működtetése! Az ország lakosságának népből nemzetté válása volna a cél! S éppen ekkor, (Dec.8.) Szűz Mária foganatának napján lép be minden évben a "játékba" - most a feszítő T-kvadrátba - Radix képletünk "magányos Vénusza", maga Szűz Mária szimbóluma. Nem győzzük hangoztatni az égi erők segítségét, s ezzel párhuzamban a tiszta női, földi erők nagyon fontos szerepét!
Ráadásul a December 8-i állások, kedvező kormányzati, jogi átalakítást jelenthet hazánk külvilágát érintő viszonyaiban. Kérjetek és megadatik! (Tranzit Vénusza - Radix X-es Házas Plútó együttállása, trigon Radix Jupiter)

Játék a számokkal, avagy mit üzen a "világvége"? (December 13-21.)
Tudvalévő, hogy eleink a naptárreformok előtt nem December 21-én tartották a téli napforduló ünnepét, hanem a "Fényhozó Lux", azaz Luca, December 13-i neve napján - az év legsötétebb napján-, ünnepelték a várva várt Fény születését. Játsszunk egy kicsit a számokkal! Luca naptól számolva éppen 12 nap telik el, hogy Karácsonyhoz érjünk. A hagyomány szerint ez a 12-es beosztás egyezik a Zodiákus 12-es rendszerével, így éppen Jézus, "az Igazság Napja" születésére, December 24-re "fejeződik be". Ismerjük, hogy a Luca székét 12 féle fából készítik el ma is, s ki-ki figyeli a Luca naptár "jóslatát", miszerint a Karácsonyig tartó minden egyes nap, rámutató napként leképezése az elkövetkezendő év 12 hónapjának. Nos, mi is komoly okulnivalókat találtunk December 13-a képletében.
December 13-a délelőttjén Újholdat ünneplünk. A bolygók hatalmas stelliumba gyülekeznek a Skorpió, a Nyilas, és a Bak csillagjegyekben. Velük szembem a "Túlparton" áll a Sorsbolygó, a kozmikus Igazságot jelző Jupiter. A bolygóhalmozódás életünk apró-cseprő, ügyes bajos, számunkra jónak és rossznak "ítélt" hétköznapi ügyeit szimbolizálja. A sok megoldandó helyzettel, vitás esettel, fájdalmas tanulnivalóval, embert próbáló elrendezni valóval és az élet kihívásaival szemben, egy pontban csúcsosodik ki a kozmikus igazságot, a gondviselést, az ősbizalmat, no meg a Magyarok Istenét szimbolizáló Jupiter!
Ez a képlet arra mutat rá, hogy életünkbe belekeseredni nem szabad, mert a "túlparton" ott áll a Teremtő Igazság. Ne feledjük, hétköznapi életünkben a Jupiter a tudattágítás, a kiteljesedés, a hit, a jog, az erkölcs, a magasabb rendű szellemi összefüggések jelölője. A zodiákusban Jupiterrel szemben uralkodó, racinális Merkúr mindennapi gondolkodásunk jelölője. Míg az utóbbi azt mondatja velünk, hogy "hiszem ha látom", addig a mindent magába ölelő és elfogadó Jupiter azt mondja, "nem látom, de hiszem."
A Jupiter ugyanis a Naprendszer legnagyobb bolygójaként, a testével védi a Földi életet. Hatalmas kráterei kozmikus törmelékek okozta sebek. Testével elnyel, befogad, megvéd... Ha nem ezt tenné, veszélyeztetné földi életünket, magát az emberiségnek otthont adó Föld bolygót. Micsoda szimbóluma, ez a jupiteri népeknek, így nekünk magyaroknak is! S ha nem is látjuk, de hisszük a Gondviselést, bízhatunk abban, hogy minden "jó és rossz" mögött ott áll az Isteni Terv. Létezik az a magasabb rendű igazság, mely megérteti velünk, hogy minden csak szükségszerű itt a kétpólusú világban emberi testbe öltöztetett lelkünk  fejlődése és tisztulása szempontjából.
A 13-i tranzit képlet, országunk képletére vetítve jelzi, hogy az anyag, a kézzelfogható racionális világ - bár nagyon fontos-, de fölé kell helyezzük a spirituális látásmódot és gondolkodást. Természetes, hogy az ember testi mivolta a fizikai világhoz kötött, de arról sem feledkezhetünk el, hogy érzelmi-lelki, és szellemi-tudati síkon mi a Fényből jövünk. Így Énünk ezen részének ott van az otthona.
Ebből a "fényes" Újhold-Nyitányból, ezekkel a gondolatokkal együtt növekedve, töltekezve kellene eljutnunk December 21-ig, évünk legsötétebb napjáig. Ahol a számunkra világos és érthető, tudatos gondolatok (Nap) kerülnek termékeny feszültségbe a (Hold) láthatatlan, a tudat szintjére még nem emelt világával. Vagyis erre a termékeny cselekvésre volna szükségünk a mindennapokban. A teljes igazsághoz nem elég a lecsupaszított, racionális gondolkodás, szív is kell hozzá.  (Merkúr-Vénusz együttállás szemben a Jupiterrel). Mivel a két bolygó recepcióban - uralmi cserében - áll egymással, azaz töltekeznek egymás erejével, üzenetével. Úgy is fogalmazhatnánk: akkor lesz jó világ, ha az agyunkkal érzünk és a szívünkkel gondolkodunk.
A két sorsbolygó: a Jupiter és a Szaturnusz, valamint a két sorsátalakító bolygó nem szokványos, trapéz fényszögalakzata komoly üzenetet hordoz.
Nehézségeink, azaz korlátaink elfogadása azonban az egyetlen kivezető út mindannyiunk számára. Vagyis, ha személyes sorsunk ellen nem lázadozunk (Uránusz), annak lehetséges kereteit (Szaturnusz) elfogadjuk (Jupiter), akkor nyerjük el a szabadságot (Uránusz), s benne a kiteljesedést (Jupiter). A Szaturnusz, mint a stabilitás jelzője és a Plútó, mely csak a kozmikus akaratot ismeri, együttes hatása, gyakran "kilök" bennünket a megszokott, kényelmes kerékvágásból, ám elfogadásukhoz nélkülözhetetlen a jupiteri ősbizalom! Ebbe trapéz alakzatba mind a négy, életünket működtető őselem: a tűz, víz, levegő és a föld is bekapcsolódik. Üzenete szerint, ideje világunkat ismét a láthatatlan törvényeihez hangolni! Ha önszántunkból, tudatosan, lelki elfogadással tesszük ezt, akkor utunkat a női erők (Hold, Vénusz) segítsége kíséri. Ha elutasítjuk, kemény sorscsapások érhetnek bennünket. Ne feledjük: "Tegyük meg, ami rajtunk áll, a többit elvégzi Isten.!"

Vissza!  
Vissza!