Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország Szolár képletének aktuális elemzése (2012. Október)

Elmélyülés és kapcsolatteremtés...

Ezzel a két szóval összegezhetnénk az előttünk álló időszakot, ám őszinte, emberi kapcsolatot csak akkor tudunk teremteni egymással itt a földi világban, ha értjük annak miértjét? Ha kihasználjuk az ősz befeléforduló természetes erőit, s ha képesek vagyunk elmélyülve felsőbb világokkal is szót érteni, nagy segítségünkre lehet annak megértésében, ki miért került az életünkbe, így kivel milyen párbeszéd és megoldandó feladat elengedhetetlen a továbblépésünkhöz!?

Az Őszi nap-éj egyenlőségtől a Téli napfordultáig
(szeptember 22-december 21)

A Szent Mihály idején a Mérleg 0 fokára térő Fővilágosító Nap, és bolygóinak égi állása mint "születési pillanat", a következő napfordulóig azaz December 22-ig tartó egy negyed év történéseire enged következtetni.
Szeptember 21-én a Nap "előtt járva" lép át a Merkúr a Mérleg csillagképbe, s ezzel "belép" a külvilág által mindent felborogató, sorsátalakító bolygók erőterébe. Az Uránusz -Plútó kvadrát így a racionális gondolkodás jelölőjével, a Merkúrral T-kvadráttá alakulva összeszedettséget és megfontoltságot követel az egyes ember és a nemzet életében egyaránt. Szeptember 22-én a Nap is átlép a Mérlegbe, s bár igen tágan a Merkúrtól, de részese lesz a sorsátalakító T-kvadrátnak. A kormánynak igen komoly külvilágbéli támadásokat kell orvosolnia, miközben saját nemzete, s az ellenzék intéz durva támadásokat ellene. Sajnos nem számíthatunk a sajtó és média részéről sem nyugalmas időszakra, s most igyekezzünk kellő megfontoltsággal és óvatossággal viseltetni a külvilágból jövő nehézségekkel, ál-információkkal szemben. A '89-ben a nemzet testére telepedő, ártó erők ezekben a napokban igyekezni fognak kihasználni az amúgy is nehéz helyzetben lévő nép, nemzet érzékenységét és komor hangulatát (Bak Hold-Plútó együttállás a Radix Ascendenssel és bolygóival). A külvilági, idegen erők által felbuzdított tömegek, illetve az ellenzék most komoly erőkkel támadhatja a kormányzati feszültségekkel terhelt vezetést. (Nap-Uránusz szembenállás) Egyedül az összeszedett kommunikáció és a párbeszéd jelenthet kiutat az ország vezetése számára.
Az elkövetkezendő három hónap jelentőségét növeli, hogy a fejünk felett ható T-kvadrát mindhárom bolygója kardinális, azaz teremtő erőket mozgósító jegyekben áll (Mérleg Nap-Merkúr, Bak Plútó-Hold, Kos Uránusz)
Jelentőségét az is növeli, hogy a sorsátalakító, átrendező bolygók erőterébe lép be a Nap-Hold kvadrát. E szerint az elkövetkezendő három hónapban kormány és ellenzéke, vezetés és nép egymásnak feszülő ellentétes hangulatban áll egymással, azonban e kardinális jegyekben feszülő konstelláció termékeny összeszedettségre, társas viszonyainkban való együttgondolkodásra, közös dolgaink kibeszélésére sarkallhat mindannyiunkat. Összegezve tehát nagy átalakító, racionalizáló energiák erőterébe lépünk, melynek hatása később a Skorpióba lépő bolygókkal csak fokozódik. Mindez a látszat dolgok lelepleződésével jár, a mélyen lévő lényeg megismerését tűzi ki célul. Ebben a nehéz, cseppet sem barátságos folyamatban nép és vezetése gyakran ütközhet egymással.

A bolygók októberi jegyváltásai

A bolygók égen való haladásukkor, azaz "új" csillagjegyekbe való vándorlásukkor minőségi változáson esnek át, mellyel az emberiséget szemléletmódbeli váltásra ösztönözik. Külön figyelmet érdemelnek a szabad szemmel nem látható, transz-szaturnáliák. A lassú haladású bolygókról már sokat beszéltünk, melyek az emberiség nagyobb korszakait jelölik ki, azonban földi életünkre "rövidebb távon" jobban hatnak a szabad szemmel látható társaik. Október 5-vel a nehézségeket és a feladatok felvállalását, az alázatot és tanulnivalót jelentő lassú haladású Szaturnusz sorsbolygó és a rendszerező és kommunikációért párbeszédért felelős gyors Merkúr ugyanazon a napon lép át a Skorpióba.  A Szaturnusz - bár többször "visszafordul"-, egészen 2014 decemberéig jár itt, meghatározva az elkövetkezendő több, mint két év sorsszerű tanulnivalóját. Hatására a látszat dolgok lelepleződésére számíthatunk, mely a mélyen lévő lényeg megismerését szolgálja. Sok titokra is fény derülhet, aminek nem mindenki örül majd. De a szigorú önvádat és a lelkiismeret furdalást is "ismeri" ez a bolygóállás, mely mindenkit a saját portáján való rendezésre és szigorú önvizsgálatra sarkall.
Életünk anyagi világában, pézügyi-gazdasági téren a lejárt "szavatosságú" dolgainkat el kell majd engedni, mely szemléletmódváltással érhető el kizárólag. A Skorpió kiváló "tanára" az új problémák magasabb látószögből való orvoslásának, a spirituális transzformációnak.
A Szaturnusz-Merkúr együttállás ugyanakkor szomorú, borús, elégedetlen gondolatokat erősíthetnek bennünk, s így sértettségünkben jobban tesszük, ha a Skorpió Merkúr éles nyelvű beszédét a Szaturnusz lehatároló erejével csillapítjuk. Ugyanakkor kiváló "alkalmat" teremt arra, hogy végre a mélyben megbúvó lényegről beszéljünk!
A Vénusz október 3-án lép a Szűz jegyébe, szembekerülve így a Neptunnal, mely saját jegyéban a Halakban "otthon" áll. Ez zavaros, áttekinthetetlen csalfasággal, tisztességtelenséggel kapcsolatos helyzeteket jelenthet.
Október 7-én a Mars a Nyilasba lép át, T-kvadrátba kerülve a Neptunnal és szemben a Vénusszal. Ráadásul a tenniakarás, önérvényesítés jelölője "összetalálkozik" a Holdcsomóponttal, azaz karmaponttal. Így a karmikus idő, arra figyelmeztet: ne hagyjuk, hogy sérüljön az egészséges akarat, a hittel teli cselekvés, az önjobbítás ösztöne. Ám arra is int, hogy ne akarjunk érzelmi zsarolással, tisztességtelen módszerekkel haladni. Igyekezzünk a zavarodottságot és akaratgyengeséget tiszta eszmeiséggel, szellemi rálátással kezelni.

2012. október 15-i Újhold és Szolár összevetése

Szellemi tudatosság nélkül nem meg! Október 15-i Újhold

Visszatérve a lassan véget érő Szolár évünkhöz, október 15-én, a fejünk fölött haladó tranzit Újhold, azaz Nap-Hold együttállás "eléri" a 2011-2012-es Szolár képletünk Ötös házas Mérleg Szaturnuszát és a '89-es Radix Mars-Merkúr bolygó együttállást. Külön érdekesség, hogy az égen áthaladó tranzit Szaturnusz pedig a Szolár Nappal, áll együtt, vagyis egy kölcsönös tranzit-Szolár Nap-Szaturnusz együttállás látható a képletben, amelyhez most az áthaladó Hold is kapcsolódik.
A nehézségeket és stabilizálást jelző Szaturnusz Mérlegben állva a felelősségteljes társas viszonyokra, a kapcsolatok tudatosságára, fegyelmezett emberi viszonyokra hívja fel a figyelmet.
Mindaz a "holdikus" téma, amit a Szolár Holdra térő Nap szeptember 10-én, a  nők egyenjogúsági helyzetével, a családon belüli erőszak jogállásával kapcsolatban "beindított", most megoldási fázisba érhet. (Ugyanakkor a párhuzamos analógiák síkján, a magyar föld kérdésében a társas viszonyainkra is hatással lehet.) A tranzit Nap-Hold együttállás kapcsán a vezetés és nép feltehetőleg összhangban marad egymással. A 15-i tranzit Vénusz, rááll a Család, Haza, Anyaföld Négyes házában álló Szolár Holdra.  Összevetve a Radix képlettel e konstelláció a Radix Nyolcas házba esik, ráadásul kvadrátban áll a jogot, törvénykezést képviselő áthaladó Jupiterrel.
Vagyis kérdés, hogy a nők élethelyzetének ebben a formában történő jogi tisztázása , milyen valós, spirituális veszteséggel jár?
A tranzit Nyolcas házas Vénusz és annak fényszögei: a tranzit Jupiter- Vénusz kvadrát és a Jupiter Merkúr nagytanító fényszögek szintén nehezítést mutatnak, s jelzik a félreértelmezés lehetőségét. Sajnos igazzá válhat a mondás: "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve".
A tranzit Jupiter a Szolár leszálló Holdcsomóponttal áll fokra percre együtt, amely szintén igazolja, hogy a közelmúlt elhibázott nőpolitikáját jogilag és törvényileg itt és most helyre kell hozni. Kérdés azonban, hogy a politika érti-e a boldogasszonyi, holdikus energiák fizikai síkon, azaz földi létünkben megnyilvánítandó feladatait!? Sajnos a tranzit Jupiter és tranzit Nyolcas házas Vénusz kvadrát fényszöget alkot, mely mutatja a törvénykezésben rejlő problémákat. A nép és ellenzék közös akarata megvan a női problémák megoldására, s látni a Szolár Bika-Jupiter fizikai szintű megoldásának az akaratát is. Ám vele szemben Skorpióban álló többi bolygó jelzi, hogy Boldogasszony nemzetében a nők helyzetének jogi tisztázása spirituális gondolkodásmódot igényelne!

 

Vissza!  
Vissza!