Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország horoszkópjának aktuális értelmezése (2012. Szeptember)

 "Akinek érdeme van rá."

 "Akinek érdeme van rá, a fölkelő Napban meglátja Máriát... Ő vala ez világnak jövendő megvilágosojtója és asszonya és tengörnek csillaga,... belőle támad az az igazság napja, Krisztus a mi Istenünk..."
(Molnár V. József: Kalendárium)

               Augusztus 28-án 2011-2012. évi Szolár képletünk IV -es házába tért a fejünk felett ragyogó, áldott Nap, s egészen október 2-ig jár ezen az életterületen. Ebben az időszakban a társadalom alapjai, a Föld, az anyaföld, szűkebb hazánk, otthonaink, családjaink és hagyományaink kerülnek górcső alá. Mivel a Nap augusztus 23-a óta Szűzben jár, az "Arató Szűz" dolgos hétköznapjai, a betakarítás, a szüret ideje jön most el. Azé az alapos, áldozatteljes munkáé, ahol felvállalva az élet nehezebb, kevésbé látványos oldalát, az egyén és a közösség méltóságteljesen hajthat fejet a rá nehezedő feladatok előtt.
"A könnyebbik út, csak az elején van kikövezve." - mondhatjuk viccesen, vagyis ha nem a valós, ránk szabott, adott esetben nehezebb, áldozattalteli, sorsszerű utat választjuk, a Felsőbb Akarat nem fogja azt jó szemmel nézni, s az elmaradt áldozathozatal helyett, mi magunk válunk az el nem végzett munka áldozatává!
               Szűz havában, merkúri uralomban jár a Nap, ezért életünk rendszerező, rendszerbe szervező, racionális oldala, valamint a kommunikáció, a kereskedelem, a közlekedés válik hangsúlyossá. Szeptember 23-án a Nap továbblép a Mérleg jegyébe, ahol már vénuszi uralomban, a dolgok kellő mérlegelésére, a diplomáciára és a másik fél meghallgatására, az egymásra hangoltságra kell odafigyelnünk. A Vénusz kapcsán a harmónia és a művészetek kerülhetnek előtérbe, de pénzügyi-anyagi dolgainkra is megoldást kell találnunk. Ebben az időszakban a Szolár Négyes ház, a Radix Nyolcas házzal "találkozik". Bár a Nyolcas ház az országot érintő veszélyeket, veszteségeket nehézségeket jelenti különböző megnyilvánulási formákban, mundán jelentése ugyanakkor jelzi az országot érintő pénzügyi nehézségek és anyagi veszteségek árán való szellemi fejlődés lehetőségét. E két "vizes" ház találkozása jelzi, hogy bizonyára érzelmileg igen nehezen megélhető, "lelkizős" időszak előtt állunk. Amolyan lelki felkészülés, ráhangolódás időszaka ez az ősznek. E ház két uralkodó bolygója, a Merkúr és Vénusz a termékeny, ötletteli, de az állami kockázatvállalásokat, befektetéseket is jelentő Ötös házban állnak együtt. Ugyanakkor nehéz, feszítő erejű, ám termékennyé tehető kvadrát fényszöget kapnak a Hármas házas Oroszlán Marstól, s a vele együtt álló Nagyboldogasszonyhoz kötődő, királyi múltunkat is szimbolizáló konstellációtól (Radix Hold-leszálló Holdcsomópont). Ezért most az Anyaföld, a Gyökerek, a Nemzet és Család életterületén bizony szomszédainktól, a sajtótól és a médiától akadályoztatásra számíthatunk ebben a témában. Ha az ország vezetése - szakrális múltunk elhibázott lépéseiből tanulva -, a kommunikációt és hírközlést helyesen használva érvényesíti akaratát, kellő inspirációt kaphat erre az amúgy kockázatos időszakra. 

A fölkelő Napban meglátni Máriát.( Szeptember 10.)
Szolár Képletünkben a női minőséget, a visszatükröző oldalt, a nemzetet képviselő Holdra szeptember 10-én tér a Nap. Két Mária ünnep közé, a szeptember 8-i Kisasszony napja, Szűz Mária születésének napja, valamint a szeptember 12-i Regnum Marianum, azaz a törökök Mária közbenjárásával való kiűzetésének emléknapja közé "ékelődik be" Szolár képletünk Holdja. Ezt követi harmadikként szeptember 15-én a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepe, melyet János evangélista így hangsúlyoz: Jézus nagy kegyelmet ígér mindazoknak, akik Szent Anyja fájdalmát tisztelik.
               Időről-időre igyekszünk meghangosítani azt az igen szembeötlő tényt, miszerint nemzetünk életének "nem látható" síkján erőteljes segítő erők "mozognak". Közös sorsunkban a Horoszkóp formájában leképeződő, bolygók és konstellációik által szimbolizált útmutató üzenetek jelzései rendre szakrális, történelmi pillanatokban "állnak". Most is, a legmagasabb női minőség kifejezője, a Hold, Szűz Mária, Boldogasszony jelenlétére hívja fel szeptember 10-én és a körülötte lévő ünnepi napokban a figyelmet. Ezek a jelzett időszakok nem pusztán jelenkori történések, vagy naptári ünnepek szokványos dátumai, hanem olyan égi erők közbenjárásának jelei, melyek óriási segítséget nyújtanak és nyújthatnak az arra rászolgáló közösségnek. Ha nemcsak a hangzatos, "begyakorolt" ünnepi szertartások rövidke pillanataiban, hanem hétköznapi életünk, mások szeme által nem látott szürke hétköznapjaiban is méltó módon élnénk, a ránk mért közös, szakrális feladatot ez az égi "jelen-lét" óriási erővel támogatná.
Sokadszorra hívja fel tehát a magyarság figyelmét ez a Hold által jelzett, női minőség: a mindannyiunkban ott szunnyadó, közös sorshelyzetünket átérző, tudatossággal értő, s alázattal elfogadó szeretetteljes passzív erő.  Így közös feladatunk nem "kint", hanem "bent" keresendő: szűkebb körben, a család életterületén, amelynek kulcsa a nők női szerepkörének helyreállításában áll. Hiszen kizárólag így lesz férfi és nő, aktív és passzív erőket helyesen gyakorló, termékeny erőt indukáló párként egymás erőforrása. S ebből a sok, személyes életútból áll össze a tágabb értelemben vett társadalom és nemzet, melynek szakrális feladata: a mindenkori vezetés és az őt visszatükröző nemzet egymást támogató ereje. A poláris világ alaptörvénye okán, ezért a társadalom csúcsán álló, az aktív és passzív erők összhangját működtető személynek, személyeknek a poláris világ legelemibb törvényéhez való viszonya határozza meg azt az erőteret, amely szétsugározva egy egész nemzetben él tovább.  Így lesz egymásra hatással két ember, kormány és ellenzéke, vezetés és nép, amelynek erőtere kihat az ország legtávolabbi csücskében mindennapjait élő kis, magyar család harmonikus, avagy diszharmonikus egyéni sorsára. Ha a nők visszakerülnének eredeti szerepkörükbe, ezzel aktív cselekvésre buzdítva férfi párjaikat, a poláris világ kétféle energiája, tehát teremtő ereje támogathatná a nemzet egészének sorsát. Mária egész élete, sorsának vállalása, erre az elfogadó passzivitásban rejlő, női ős erőnek a példamutatása.

A szeptember 10-i égbolt üzenete
Szeptember 10-én, a fejünk felett haladó, tranzit Nap-Merkúr együttállás szellemi és racionális megvilágításba hozza az ünnep kiemelt jelentőségét.
A Négyes ház - amint azt fentebb elmondtuk már-, mundán értelemben a Haza, az Anyaföld, a Nemzet, a Család, a Gyökerek, a hovatartozás és a mindenkori kományt visszatükröző ellen oldal, az Ellenzék képviselője.  A 2011-2012.-es Napévben, képletünk Négyes házában "kapott" igen figyelemre méltó helyet a ház mundán ura, a Szolár Hold. Szeptember 10-én, a fejünk fölött áthaladó égbolton a pillanatnyi Holdállás és a Szolár Hold szellemi fényszögkapcsolatban állnak egymással. Ez az a konstelláció, amely csakis lelkileg emelkedett helyzetekben "működőképes"! A tranzit Hold ezen a napon ráadásul "rááll" a Szolár Rák Ascendensre: kihangsúlyozva ezáltal is az elfogadó, passzív, női minőség fentebb leírt szerepét, melyet közösségi szinten is meg kellene élnünk. A fejünk fölötti égbolton ez az érzeteinket, érzelmi életünket, megérzéseinket, empatikus viselkedésünket, a női belátás megélendő szerepét meghatározó Hold a nemzet "testén állva" (Rák AScendens), a Bak Plútóval, a sors kényszerítő erejével fog "szembetalálkozni" a külvilág történései által. Külvilágunk kényszerítő ereje, valamint, a 89-ben a nemzet testére kényszerített erők a nemzet érdekeivel ellentétben állva okoznak ezekben a napokban is feszültséget. (Radix Bak Ascendens-Szaturnusz-Neptun-Uránusz együttállása a Szolár Plútóval- Tranzit Holddal, szemben a Rák Descendens Jupiterrel) Míg kicsiben a családok sorsa, tágabb körben a Haza, az Anyaföld, a Nemzet teste,  Gyökereinek megtartása a tét! (IV-es ház analógiája)
Ha a nép és a kormány egy magasabb eszmeiség szintjére emelkedne, s nem keseredne bele a mindennapok nehézségeibe, akkor Mária országában Mária segítő erejével képesek lennénk a fennálló nehézségek megoldására, méltósággal való átélésére. A Szolár Hold és az őt megvilágításba hozó tranzit Nap kvadrát fényszögben áll a tranzit Jupiterrel. Ez mutatja azonban, hogy a jupiteri magyarság, a hit helyett, hiszékenységet és hitetlenséget él át ma nemzetünk. Ugyanakkor ez a konstelláció azt is mutatja, hogy a 10-e körüli napokban a vezetés szükségszerűen kénytelen a közelmúltból eredő, jelenleg azonban fájóan jogtalannak és igazságtalannak tűnő intézkedéseket kezelni, amelynek oka az elhibázott múlt hozadéka! (tranzit Jupiter-Szolár leszálló Holdcsomópont kvadrát Szolár Hold-tranzit Nap-Merkúr együttállás)
A fejünk fölött és bőrünkön érzékelt mindennapi nehézségeket okozó, váratlan fordulatokat hozó kényszerítő erejű Uránusz-Plútó kvadrátot most a Hold egészíti ki T-kvadráttá. E bolygókapcsolat házhelyzetei mutatják, hogy a külvilág kényszerítő erejével szemben (Bak Plútó Descendens) kizárólag a nemzet érdekeinek, a fent leírt női minőségek helyrebillentésének figyelembe vételével ( Hold Ascendens együttállás) a bölcsesség  és kreatív ötletesség együttes felhasználásával van csak kiút a nehézségekből. Kevésbé szenvedjük meg a változást, ha a hangsúlyt a fizikai-anyagi világ helyett a szellemi-érzelmi, lelki-tudati életünkre tereljük. A Négyes ház két mundán uralkodója, a Szolár Merkúr-Vénusz együttáll a tranzit Marssal és a Radix Plútóval, kvadrátban a Szolár Marssal és Radix Hold előző életbeli Holdcsomóponttal. Vagyis ezeknek a napoknak a tenniakarása, harciasan cselekvő, önvédelmi ereje csak akkor működik, ha a kormányzati politika ésszel szívvel cselekedve (Merkúr-Mars -Vénusz) a történelmi, szakrális, királyi múltunk ismeretében, annak helyes belátásával munkálkodik. Múltunk valós feltárása pedig jelenünk sikeres megértését segíti! (Trigon Vénusz Szolár Holdcsomópont Trigon Szolár Mars , Radix Hold leszálló Holdcsomópont)

Összeszedettség és párbeszéd
Szeptember 16-án Szűz Újholdat ünneplünk. A Nap a Hold és a Merkúr együttállása, s a Szűz ereje, alázatos hozzáállása, ha sajnos csak pillanatokra ugyan, de együttműködésre sarkallja népet és a vezetését egyaránt. Szükségünk lesz erre az erőmerítésre, mert másnapra a Hold továbbhaladva az égbolton ismét fájdalmasan kényszerű külvilági támadásokkal találhatja szembe magát. Ráadásul ezen a napon lép át a Merkúr a Mérlegbe, s 21-én "belép" a külvilág által mindent felborogató, sorsátalakító bolygók erőterébe. Az Uránusz -Plútó kvadrát most a racionális gondolkodás jelölőjével, a Merkúrral T-kvadráttá alakulva összeszedettséget és megfontoltságot követel nemzetünk életében. 23-án a Nap is belép a Mérlegbe, s bár igen tágan a Merkúrtól, de részese lesz a sorsátalakító T-kvadrátnak. Azaz a kormánynak komoly külvilágbéli támadásokat kell orvosolnia, miközben saját nemzete, s az ellenzék intéz durva támadásokat ellene. Sajnos nem számíthatunk a sajtó és média részéről sem nyugalmas időszakra, s most igyekezzünk kellő megfontoltsággal és óvatossággal viseltetni a külvilágból jövő nehézségekkel, álinformácókkal szemben. A '89-ben a nemzet testére telepedő, ártó erők ezekben a napokban igyekezni fognak kihasználni az amúgy is nehéz helyzetben lévő nép, nemzet érzékenységét és komor hangulatát (Bak Hold-Plútó együttállás a Radix Ascendenssel és bolygóival). A külvilági, idegen erők által felbuzdított tömegek, illetve az ellenzék most komoly erőkkel támadhatja a kormányzati feszültségekkel terhelt vezetést. (Nap-Uránusz szembenállás) Egyedül a megfelelő kommunikáció és a párbeszéd jelenthetne kiutat az ország vezetése számára. Ebből a nehezen oldódó feszültségből csak október 6-án lép ki a vezetést szimbolizáló Nap.
A Mérleg 0-fokára térő Nap születési pillanata a három hónapos előrejelzésű, úgynevezett Quartál horoszkópnak, mely szerint igen nehéz őszi időszaknak néz elébe nemzetünk.

Vissza!  
Vissza!