Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égben írott üzenet
Magyarország 2013-2014-es szolár horoszkópjának elemzése (2013. október 23-december 21.)

Mélység és magasság...
Szembenézni a mélységgel...

Nehéz hangvételű, számonkérő, a nemzet testén akár érzelmi sebeket is ejtő, szúrkálódó, bántó szavakkal terhelt, titkokat is feltáró és leleplező, ugyanakkor bölcsességet és a mélységekbe látást ígérő évnek indulunk neki közösen. A Sors csak az őszinte, akár kemény szavakkal megfogalmazott, ám jogilag alátámasztott álláspontot engedélyezi a közös hazában élőknek. Néptől és vezetésétől egyaránt saját árnyoldalaikkal való szembenézést követeli meg. A kormánytól az elkövetkezendő egy év egy átgondolt, alázattal cselekvő, igazságos átalakító munkát vár, a néptől pedig a kézzelfogható, fizikai világ fátyla mögött rejtőző valóság fölismerését, s a titkos érdekektől való függetlenedést.
Óriási feladat áll előttünk!


Magyarország 2013-14. Szolár és 1989. Radix horoszkópjának összevetése

A számokról...
               Magyarország Szolár képlete, egy évre vonatkozó asztrológiai előrejelzése, a mindenkori október 23-ával, a Magyar Köztársaság kikiáltásának dátumával, hazánk jelenlegi államformájának születésnapjával kezdődik.
A 2013-as év a Hold éve, mely az elfogadó, passzív, női erőkkel, az érzelmekkel, a befeléfordulással és figyeléssel, a vizek mozgásával, s a tudatalatti életünkkel áll analógiában. Mundán értelemben a nemzet, a haza, a család és az anyaföld kérdéseit helyezi előtérbe. A passzív erők kiegyensúlyozatlan jelenlétére, hol a tikkasztó szárazság, hol a vizek túlburjánzása figyelmeztet bennünket. A holdikus lét e felsoroláson túl nem az elvtelen fejet hajtást jelenti sem az egyes ember, sem egy nemzet számára. Sokkal inkább figyelmeztet arra, hogy a gondok okát minden esetben a befelé figyelésssel, önmagunk hibáinak feltárásában, s azok kijavításában kell keresgélnünk. Nemzetünk életében e Hold év azért is fontos, mert 1989-es születési horoszkópunk Holdjának állása figyelmeztet múltunkra, a női energiákra, Boldogasszonyhoz kötődő létünkre, s ebből fakadó jelenkori megoldandó feladatainkra. (Radix képletünk Oroszlán leszálló Holdcsomópont-Hold együttállását a mindenkori augusztus 15-i Nagyboldogasszony napján világítja meg a fejünk fölött haladó Nap!) Az ország 23-ai "indulása" a számok misztikus tanában az 5-ös Merkúrhoz kapcsolódik, mely a kommunikáció, a kapcsolatteremtés, a közlékenység kiemelt feladatait jelzi. Radix évünk úgynevezett sorsszáma 6-os, mely vénuszi befolyásoltság alatt áll. A tradíció szerint Szűz Mária szimbóluma, s a szeretet, a szerencse és a harmonia képviselője. Születési horoszkópunkban szintén kiemelt helyen, a mindenkori december 8-i Szűz Mária Foganatának napjára esik, a Segítők Házában! Jelen Szolár  évünkben, önmaga üzenetét megerősítve, saját kezdeti helyzetébe visszatérve adja tudtunkra gondviselő üzenetét.
A most induló Szolár évnek a "személyes évszáma" a 3-as, mely a Jupiteri erők képviselője. Jupiter, a Nyilas uraként, nemzetünk Nyilas érdekeltségének megélendő analógiáit hordozza, sőt a hagyomány szerint e létünket befolyásoló sorsbolygó a Magyarok Bolygója nevet is viseli. Ebben a 24. "születési" évben keringésének visszatérését is ünnepeljük. Mely csakúgy, mint a Vénusz esetében, különös hangsúlyt jelez számunkra. A Rák jegyében állva, holdi uralomban a nemzet hazához, családhoz, az anyaföldhöz való kötődésését erősíti és hűségét a nehézségek ellenére, is meghálálja. (Szaturnusz - Jupiter trigon) Mivel a Jupiter a hit, jog, és erkölcs bolygója is egyben, a törvényi intézkedések ezen témákban kerülnek előtérbe jelen Szolár évünkben.  Ezt támasztja alá a két teremtő erejű sorsbolygó kedvező fényszöge (Jupiter és Radix Plútó-Szolár Szaturnusz trigon) mely nehézségeink és sebezehetőségünk ellenére szerencsés kiemenetelű törvénykezési évet mutat.

A látható világ útvesztőin, avagy néhány szó a skorpiós feladatokról...
A Nap, mely az ország lehetőségeit, azaza a képlet "tulajdonosát", a vezetést, azaz a kormány helyzetét, annak gondolkodás- és látásmódját tükrözi "születésétől kezdve" Skorpióban áll. Skorpió jegyben állva a vezetés nem kerülheti el, hogy a dolgok mélyére ásva kormányozzon.
Kérdése mindig az, hogy kígyóként a porban tekeregve vagy hatalmas leleki erejéből és tudatos koncentrációjájából adódóan Főnixmadárként újjászületve szárnyal-e küldetését teljesítve. A mindenkori "skorpiós" kormány előtt két út áll: vagy közös problémáink gyökeréig hatolva, s onnan hatalmas lelkierővel megemelkedve egy magasabb látószögből letekintve, spirituális válaszokat adva működik  a világban, vagy elfedve a valóságot, titkos utakon, titkos vezetőkkel kormányoz.
               A Nap Radix 9-es Házban áll. Ez a szellemiség, a világnézet, az erkölcs és a jog, valamint a magyarságtudat területe közös életünknek. Idén a 12. Zártságok Házban állva "uralkodik" a vezetés. Vagyis e sötét, vizes területen a poláris világ törvényei szerint ismét két út áll az ország, s a kormány lehetőségére: vagy kezét lábát gúzsba kötve, bezárva marad, s tehetetlenül sebeit nyalogatva tengődik, vagy az egyetlen lehetséges irányt választja, s a Fény felé tör. Mivel képletünk Haladási iránya, azaz az Oroszlán Mc tengelyének (9, X-es Házak) ura a Nap, ezért lehetséges előrehaladásunk módj az erők igázásával, önmagunkon való felülemelkedéssel kell, hogy járjon, mely egyben a kivezető utat is megmutatja. A vezetést jelképező Nap Szextil fényszöget vet az ország Mc-jérere, haladási irányunkra, illetve tág szextilt vet az előző életbéli múltunkra. E szerint: a múltból merítkezve okulhatunk, és egyben korábban elkövetett hibáinkból tanulhatunk. Mivel a Nap oldja, a képlet IV.-X. Házas Neptun-Mars szembenállását, jelzi, hogy az Unio mystica elvei szerint, a Szeretet Törvényét alapvetően elfogadva, a nemzet érdekét szem előtt tartva, hatásosan és cselekvő képesen működhet a kormányzat. Azonban nem kellene hagyni, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül tekintve, cselekvőereje elhagyja a vezetést. Csakis biztos alapokon állva, a Krisztusi szeretet törvényébe vetett hitünkben megmaradva, szüzes alázattal, aprólékos munkával, alázatos tenniakarással, s elkötelezettséggel cselekedhet. (X. Házas Szűz Mars-Szolár Ic-Neptun oppozíció) Ez bár nagy erőt ad, de óriási feladatot és kihívást is rejt magában. A Nap a visszatérő Vénuszhoz kötődő ismétlődő, félkvadrát fényszöge utal a fizikai-anyagi síkú nehézségeinkre (2. Házas Nyilas Vénusz), azonban éppen ez ösztönözheti a vezetést kellő cselekvésre. A Vénusz az Anyagi világ Házában állva, a VII. és 11. Házak uraként mutatja, hogy nem várhatunk túl sok segítséget a külvilágból, talentumaink bennünk rejlenek.
               A népet, nemzetet, néplelket szimbolizáló Hold, bár Ikrekben áll, mégis skorpiós érdekeltséget mutat. A mundán 8. Nehézségek és Veszteségek, Titkos szándékok Házban állva a népnek el kell elgondolkodnia azon, milyen utat válasszon magának, s vajon kitisztul-e a kép, kik és milyen célokra igyekeznek felhasználni!? A Hold, mint a mindenkori tükörtartó oldal, a nem tudatos, hanem érzelmekből táplálkozó megnyilvánulásainkat is képviseli. Idén sötét, halálosan nehéz, "vizes" életterületen állva befolyásolható, kilendíthető, ugyanakkor kiváncsi és információra éhes, ám mindeközben "megdumálható". (Hold-Merkúr nagyoktató) Mivel a nehézségek és veszteségek, valamint a fizikai szintű spekulációk életterületén áll, reális a veszélye a rá leselkedő érzelmi zsarolásnak, kihasználásnak, melyet belső pesszimizmusára építenek titkos erők.
A Hold-Vénusz 8.-2. Házas oppozíciója tovább erősíti a veszélyt : valós fizikai hogyléte ellen "hangolják" a nép életérzését, mondhatni érzékcsalódást keltenek benne. Mivel Hold a 9-es Szellemi Ház ura, jelzi, hogy szellemi síkon kellene górcső alá vetni közös nemzeti dolgainkat. El kell tehát döntenie a nemzetnek: hagyja-e magát titkos háttéreszközökkel befolyásolni, vagy ő maga kezd el ikrekszerű érdeklődéssel felderíteni saját létezésének spirituális titkait. Az év nagy kérdése, hogy ehhez a feladathoz mikor kezd hozzá? Hiszen tudjuk, hogy mindenhonnan van kiút. Skorpós életterületről, olykor fájdalmas elmélyülés árán ugyan, de lehetséges a felfelé emelkedés, a doldok felülről látása. Igykeznie kell tehát a népnek, hogy a felszínes szólamokra éhes arcatalan tömeg helyett, a dolgok mögöttes tartalmát értő, ezerarcú tömeggé váljon!
               A nemzet teste, szervezeti felépítése, az életérzés, amivel azonosulunk, ahogyan működünk és amilyen módon elfogadtatjuk magunkat, vagyis Szolár horoszkópunk Ascendense idén szintén Skorpióban áll. Tág együttállásban a '89-es Mc-vel, hazánk rendszerváltáskor felvállallt haladási irányával. Ez az irány - bár komoly nehézségeket rejt, anyagi veszteségekkel ám spirituális fejlődésell jár - a kölcsönös párbeszédben, elfogadásban rejlik, melyet paszív női erőkben, valamint nagyívű múltunkba való kapaszkodással támogatnak külső erők. Csak észre kellene vennünk! (Mc ura Mars -Merkúr együttállás - kistrigon Vénusz - Hold) Az Szolár Ascendens és a születési haladási irány összefüggései szerint bár jelen Szolár évünk nehéz, olykor fájdalmas tapasztalatokkal terhelt, mégis hozzájárul az ország előrehaladásához, még akkor is ha, mindez kemény, sebekkel teli, durván szókimondó, dühödt és vad lesz. (Skorpió Asc. - Szaturnusz-Merkúr együttállás) S mivel idén a Szolár Skorpió Karmappont is "itt" kapott helyet, azt jelzi, hogy közös dolgaink mélyreható, sorszerű feltárása, az egyetlen lehetséges előrehaladási irány országunk számára. Mivel éves előrehaladásunk a Radix 8. Házba vezet el bennünket - mely szintén Skorpiós érdekeltségű mundán terület -, tovább erősíti a Skorpió üzenetét: egy magasabb szempontú, szellemi-spirituális útnak, mint egyetlen lehetséges iránynak  - ugyan fizikai veszteségek árán való - megélését! Nem lesz könnyű...

A Szeretet Törvénye megemel...
               A közösen elvégzett stabilizáló munka beválthatja reményeinket. Az Ascendens két ura, a kormányzati munkában elvégzett cselekedetek (X-es házas Mars) és a nemzet szervezeti felépítésén végrehajtott gazdasági- pénzügyi-, anyafölddel, tehát fizikai világunkkal kapcsolatos változások, (Bak Plútó és a Radix Ascendens és bolygói) valamint a közelmúltban elvégzett munka (Hatos házas Leszálló Holdcsomópont) gyönyörű király trigont alkotva segítik egymást! Különös egybeesés, melyről szót kell ejteni, hogy születési és Szolár képleteink Ascensensein a Radix és tarnzit Szaturnusz és Plútó bolygók kölcsönös uralomcserében állnak egymással. Mindez azt erősíti, hogy csakúgy mint a rendszerváltáskor, idén is további rendszerátalakító, megreformáló, olykor erős szándékú, de mélyreható változásokat követel tőlünk a Sors.
Az Ascendensen álló, a kommunikációért, a kereskedelemért, a közlekedésért felelős Merkúr, távoli országokkal kialakított sikeres kapcsolatainkat mutatja. (Merkúr trigon Kilences Házas Jupiter) Továbbá jelzi, ha a vezetés alázattal munkálkodik és igazat is szól, őszintén és alaposan tájékoztatja a népet, azzal segítheti saját munkájának sikeres megvalósulását. (A X-es Ház ura, a Merkúr - Ascendenssen állva nagytanító fényszöget vet a Holdra.) Az elvégtett munka, alapvetően segíti a vezetést a cselekvésben, a konkrét feladatok megvalósításában, sőt segíti a további stabilizáló feladatok ellátásában. (Mars- Radix Uránusz - Szolár Leszálló Holdcsomópont trigonja). Ha ez a munka a nemzet, a haza anyaföld érdekében történik, akkor ebben a Szeretet Törvénye segíti a vezetést. (Királytrigont Sárkány alakzattá egészíti a Neptun, Nap-Neptun trigon)
A Jupiter, amint azt korábban írtuk visszatér eredeti helyére, azaz megerősíti, s egyben figyelmezteti hazánkat eredeti erkölcsi vállalására.  A Radix Descendensen állva jelzi egyrészt külhonban rekedt magyarságot, illetve mutatja azt is milyen hitet erkölcsiséget, önbecsülést képviselünk kifelé magunkról. A szintén sorsbolygó Szaturnusszal alkotott segítő fényszöge, a nehézségek és fájdalmas szócsaták ellenére is segítik a külvilágban érvényesítendő jogainkat, szellemi feladatainkat, a hazához, az anyaföldhöz való ragaszkodásunkat, a család intézménye iránti elötelezettségünket. (Rákban álló Jupiter a 9. Házban - Trigon Szaturnusz -Merkúr és uralmi területeik)
A képlet egyetlen kvadrát fényszöge a Kos Uránusz és a Bak Plútó között áll fenn már jó ideje. A Radix Ascenedens és a mundán 5. Ház kapcsolatában: a gyerekek és a gyermekintézmények, a pedagógusok és a nevelésügy, a művészetek és múzeumok, a kreativitás és a sport, az ország kockázatvállalásai és a közhangulat, így szórakoztatás területeinek további átáalakításait követelik meg.
Azonban a Sors keze, a Plútó mindenek fölött álló ereje nem fogja segíteni az öncélú, személyes érdekektől vezérelt utcai és kommunikációs eszközöket is latba vevő lázítást, még akkor sem, ha hasonló esetekre a képlet alapján számíthatunk. (Kos Uránusz kvadrát ura a 3. Házban)

Közös mindennapjaink
Összefoglalva és életterületekre lebontva elmondhatjuk,  hogy az előttünk álló egy év, nem a jutalomjáték, hanem az önmagunkba nézés, s legmélyebben rejtőzködő vágyainkkal való szembenézés ideje. A vezetéstől az elkövetkezendő egy év átgondolt, racionális, alázattal cselekvő, igazságos átalakító munkát követel, a néptől pedig a kézzelfogható, fizikai világ fátyla mögött rejtőző valóság meglátását, s a titokzatos érdekek leleplezését követeli meg. Mindkét fél számára nagy a feladat, s ideje rájönni, hogy ősi múltunk feltárásának igazságai nélkül csak nehezen fog menni.
               Anyagi-fizikai színtéren fordulatokkal, új ötletekkel teli cselekvést ígér, melyek a mindennapok megélésének enyhítését szolgálják. A népnek szembesülnie kell majd anyagi helyzetével, annak szerencsés javulásával,  ugyanakkor a nehezítettség okaival egyaránt. Ez az év ezért mértékletességre is utal, azaz mindenkinek szembesülnie kell saját pénzügyi lehetőségeivel, s annak okaival. Ám lesznek akik befolyásolhatóakká válnak pesszimizmusuk által, s elért anyagi könnyítéseiket is a veszteség oldalán élik meg. Összességében a Vénusz állása miatt az anyagi nehézségek ellenére is reményteli kimenetelre számíthatunk anyagi-pénzügyi téren. Ezt tovább erősíti a magyar agy, a magyar genius találékonysága, a talentumainkkal a nemzeti kincseinkkel való helyes sáfárkodás kihasználása. (2. Házas  Uránusz -Király trigon) A pénzügyi életben a kormányzati cselekvés egy új eszközrendszert, gazdasági módszertant, mint "találmányt" hasznosíthat, mely mint az elmúlt évek mindennapi munkájának gyümölcseként pozitív előjelell látható a képletben. (Mars- Uránusz- leszálló Holdcsomópont trigon). További fizikai strukturális átalakulásnak, illetve a magyar föld kérdésében zajló átalakító munkának, az ország pénzügyi kiszámíthatóságának lehetünk ugyanakkor tanúi.
(Radix Ascende és a Szolár kettes ház kapcsolata.)
Mindennapi kapcsolatainkban és kommuniciónkban éles kemény, fájdalmas szókimondásra számíthatunk. De a sikerekereinket nem volna szabad elhallgatni. Nagy kérdése az évnek, hogy az emberek vajon meddig engedik be életükbe a külső befolyásoló erőket, s a titkos háttér szándékot?!
Ideje volna ugyanakkor nem öncélúan és pökhendi módon, hanem a Sors előtti legnagyobb alázattal szót ejtenünk arról: miért is rendezett bennünket a Teremtő egy hazába, s milyen feladattal bízott meg 24 évvel ezelőtt!? A Vízöntő felszálló Holdcsompónt ugyanis a 3. Kommunikáció Házba esik- melyről az előző lapszámban már hosszasan szóltunk. Ám nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy éppen arra a karmikus feladra szerződtünk, mely a Vízöntő korszak szemléletmódváltásával, korszaklakotó eszmeiségével, újító látásmódjával, s közösségi feladataival jellemezhető.
Jóval könnyebb dolgunk lenne, ha végre felismernénk valós nemzeti múltunkat, s arra támaszkodva hajtanánk végre a Jó Istentől kapott küldetésünket.(Oroszlán Hold-leszálló Holdcsomópont együttállás a mindenkori Nagyboldogasszony napján - szemben a Vízöntő karmaponttal) Idén februárban - melyre minden évben mód nyílik -, ha tudatosan állunk sosrsfeladatunk elé, ha kikerülhetünk az amnéziából, elködösítésből és csipkerószika álomból, mely a Nemzet, a Haza, az Anyföld és Gyökereink életterületét érinthetik. (Ic-n álló Halak Neptun, Ic  közeli Radix karmapont.) El kell jönnie annak az időnek, amikor törvényi, s jogi szinten is ki kell mondani múltunk igazságát, még ha ez hangos szócsatákkal, s bizonyos falak összeomlásával is jár. (Jupiter - Szaturnusz Trigion) A Kreativitás, Teremtés Életterületén komoly figyelmeztetést kapunk: nem volna szabad veszélyeztetni a személyes ambíciókkal, az ország struktúra átalakító szándékát. (Kos Uránusz és Radix Asc.- Plútó kvadrát) Váratlan fordulatokra ugyanakkor számíthatunk, melyek megoldása újszerű ötletességre sarkallanak bennünket.
A mindennapok alázatos munkálkodását szerencse kíséri. A klasszikus értelembe vett dolgozó rétegek, a közegyészségügy helyzete, mint megoldandó feladat napirenden van az ország vezetésének asztalán, sőt cselekvő szándékkal is párosul. (2.-X.-6. Házak bolygóinak trigonja)
Nyíltan látszik, hogy a külföld és külvilág befolyásolni akarják életünket, s anyagi kérdések hivatkozva igyekeznek érdekeiknek érvényt szerezni. (VII.-8. Házak urai)
A nép számára a veszteségekből való tanulás, s belső félelmeink legyőzése, a függtelen gondolkodásmód megélése a lehetséges irány. Mária országának minden tagját azonban a korábban említett Vénusz-Szűz Mária oltalmazza, s anyagilag támogatja a Radix 11- Szolár 2-es Házakból. Észre kellene végre vennünk, hogy passzív, női erők jelenléte őrködik hazánk fölött! (Hold - Radix-Szolár Vénusz szembenállás, 11. Ház ura)
Lesznek akik személyes, egoista ambícióik miatt az átlagnál több támadást, jogsértést, erkölcsi megaláztatást zúditanak idén ránk. (Radix Jupiter Nyolcas Házas helyzete) Azonban a szintén "eredeti" helyére visszatéró Jupiter, a hit, jog és erkölcs bolygója kitart a haza védelmében, (Szolár Rák Jupiter 8. Ház) és az év második felére külvilágbéli megítélésünk is kedvezőbb fordulatot vehet. (Szolár Jupiter Trigon Szaturnusz-Merkúr) Mérleg érdekeltségű, távoli segítőkre számíthatunk kik, kötődnek ősi múltunkhoz. Az Ő távoli segítségük a nép nehéz sötét, zárt helyzetét, helyzetmegítélését igyekeznek a Fény felé segíteni. Távoli barátainktól talentumot, szellemi segítséget és hitet remélhetünk. (Szolár 11. Ház ura és bolygói)
               Éves előrehaladásunk nehezítettsége jól látható, s néha azt érezhetjük, kezünk lábunk megkötözve kell centinként előrehaladunk. E szerint halad a kormányzati munka is, mely gúzsba kötve ugyan, de cselekvőképes, vezetést mutat, mely ugyanakkor nem kerülheti el, hogy saját rejtett nehézségeivel szembe nézzen! Munkáját szópárbajok és csatározások kísérik majd, de ha hittel, hitelesen kommunikál, s családba, hazába, nemzetbe veztett bizalmát hangsúlyozza, segítője lesz nemzetének.
A Radix és Szolár tengelyegyüttállások és házbéli állásaik jelzik, hogy a komoly tanulságok levonásával zárul majd következő évünk, mely nehéz önszembesítésekkel, veszteségekből való tanulással, komoly sérülésekkel jár majd. A tanulságok levonása után be kell majd látni, hogy a Sors továbblépésünket kizárólag szellemi spirituális előrehaladással engedélyezi! (Szolár Mc, a Radix Nyolcas Házba, s uralkodó bolygói)

Hétről-hétre...
(2013. Október 23.- December 21.)

Szorítóban...
               Az alábbiakban Szolár évünk kiemelt pontjait (tengelyek, bolygók, házak) naptári évünk haladása szerint október 23-val indulva vizsgáljuk meg. Ebben segítségül hívjuk a mindenkor soron következő kiemelt Szolár és Radix pont, azaz várható esemény tranzit Nappal, illetve Újhold- Telihold képletekkel pontosított horoszkópjait.
               A fejünk fölött haladó mindent Napfényre hozó áldott Nap október 23-án, a 12. Házból indítja szolár évünket. Amint azt fentebb már kifejtettük az ország, és annak vezetése, szándékai nehezebben tudnak kibontakozni, mindannak ellenére, hogy jó fényszögeket kap Fővilágosító bolygónk. Felmerülhetnek megoldhatatlannak látszó nézségek, problémák, sőt titkos ellenségekkel is számolhatunk már az ünnep pillanatában. E lehatároló korlátokat különösen November első hetéig, amíg a fejünk fölött haladó transit Nap a XII-es Házban jár, kell leginkább átélnünk. Mivel ez a nehezített időszak Radix horoszkópunk 9-es Házába esik, reményt is ad a nehézségek legyőzésében és a sikeres kibontakozásban. Bár a vezetés cselekvőképes lesz, melynek hatása népjóléti intézkedésekben lesz megtapasztalható, mégis az eleszenvedésre váró nehézségek világnézeti, erkölcsi, jogi, törvénykezési, valamint parlamentáris területeken lesznek megtapasztalhatóak. A képletből kitűnik, hogy a kormányzati cselekvő erő épít a magyar talentumra és az újszerű pénzügyi megoldásokra.
               November 1. körül különösen fölerősödhetnek a fent említett problémák, hiszen a tranzit a Nap a Radix Mc-n álló Szolár felszálló Holdcsomópontra ér. November 5-6-án halad át a fejünk fölött látható Nap a Skorpióban álló Szolár Ascendensünkön, s a rajta "munkálkodó" Radix Plútón és  Szolár Szaturnuszon, mely komoly nehézségeket és terheltséget jelentenek a nemzet testére, szervezeti felépítettségére, mindennapjaink megélésére nézve. Ugyanakkor a Nap a Plútóra állva, akadályokon keresztül is megújító szándékkal emel fel. A Szaturnusz okán az öregséggel, szegénységgel, a magyar földdel kapcsolatos kérdések kerülnek majd terítékre, sőt ezek jogi, törvénykezési, nemzetpolitikai kérdéssé válhatnak ezekben a napokban. (Jupiter trigon Szaturnusz-Merkúr) A két sorsbolygó szerencsés, egymást támogató ereje vizes jegykeben állva, a Plútó kirobbantó erejével megtámogatva, a dolgok mélyére hatoló, jogi, erkölcsi rendezést ígér. A Plútó váratlan fordulatokkal ugyan, de törvényi keretek közötti megújítást szolgál.

Éles viták, fájdalmas szócsaták...
               Szolár Ascendensünket elhagyva november 5-tól december 6-ig az I-es Házban jár a fejünk felett haladó, s  mindenre választ adó Nap, mely az országban uralkodó állapotokat, a vidék és a nép hangulatát tükrözik.
Novemner 10. körül a transit Nap már az I. Házas Merkúrra, a kommunikációt, a kereskedelmet, a közlekedést, a szóbeli és írásos közléseket jelképező bolygóra áll. Számíthatunk rá, hogy az előző napok történéseit és eredményeit lesznek kik a hátterből felhangosítják és éles nyelvű vitákat szítva az amúgy is labilis, érzékeny és peszimista nép hangulatkeltésére használják. (Nyolcas Házas Hold nagytanító fényszög) Amint azt fentebb leírtuk már, a nép akkor jár el helyesen, ha ebben a sötét, titkos életterületen állva nem válik  - a külföldről is jövő - titkos háttérerők eszközévé, hanem kihasználva e nehéz horoszkóp Ház felemelő lehetőségeit, ikrekszerű érdeklődéssel maga vonja le a helyes következtéteseket.
A November 3-i Újhold képlete további részletekkel támasztja alá a fentiekben elmondottakat. Egy ötbolygós stellium látható az égen: Nap-Hold-Merkúr, Szaturnusz és a sorsfeladatot jelképező Felszálló Holdcsomópont együttes hatása, kapcsolódik a cselekvőképesség és a sorszerű változás két bolygójához. (Mars -Plútó kis trigon - Újhold) Elmondhatjuk tehát, hogy a nép és vezetés együtt él és érez abban a megújító folyamatban, mely nemcsak karmikusan  vár beteljesítésre, de itt és most a '89 -ben vállalt előrehaladásunk irányát is szolgálja (Mc). Óva int bennünket azonban a Kos Uránusz az öncélúságtól, mely a népszaporulat, a nevelésügy, a közerkölcs, a közellátás, sport és a közhangulat, valamint az állam kockázatvállalásainak terén igyekszik a figyelem középpontjába kerülni. (Kos Uránusz nagyoktató Újhold és bolygói) A Plútó és az Uránusz továbbra is fennálló kvadrátja szerencsére jó fényszögekkel is kapcsolódik a cselekvéshez, azaz ne féljünk a váratlan helyzetektől, mert továbbra sem engedi a Sors az öncélú egyénieskedést, a magamutogató harciaskodást, s kizárólag a közös értékeknek enged szabad utat.

Nyilasba lépve...
A fejünk felett haladó áldott Nap november 23-tól a Nyilas jegyébe lép, s egészen december 21-ig jár ott. Közös életünkben ezért fölersősödhetnek a magyarságtudat, a hit, a jog és az erkölcs kérdései ezekben a hetekben. (Nyilas ura a Rákban) December 6-tól azonban átlépünk a 2. Fizikai, Pénzügyi világ Életterületére, ahol az ország anyagi kérdései kerülnek terítékre. Kiemelt helyzetet foglalnak majd el hazánk pénzügyei, az anyagi világhoz való viszonyunk, az ingatlan forgalom, s a talentumainkkal való helyes sáfárkodás kérdései. Mindezek erkölcsi, jogi megítélésére számíthatunk a külföld és messzi világok saját olvasatában. A fent leírt hangos szócsaták, viharos külső és belső támadások, a Jupiteri uralom miatt a Nyilas végéig, sőt Kos időszak kezdetéig elkísérnek bennünket. A Nap és a Hold helyzetét látva, pedig mind a vezetésnek, mind a népnek éles szeme kell hogy legyen ahhoz, hogy tisztán láthatóvá váljék a két fél számára: valójában hol rejtőzködik a titkos ellenség?! December 8-án tér a transit Nap a Radix és a visszatérő Szolár Vénuszok együttállására. A Vénusz - mely művészetek, szertatások, nemzeti ünnepek, arányérzéskünk és harmóniához való viszonyunk, valamint a pénz szépre és jóra fordíthatóságát jelképezi - most megerősíti eredeti mondanivalóját. Mária foganatának napján e láthatatlan passzív erő szakrális üzenete elhagyhatatlan: reményt adva figyelmeztet bennünket, fizikai világunk és nemzeti értékeink feletti segítő erejére, s arra, hogy van kiút még anyagi értelemben is nehéz helyzetünkből. A magyar talentum bennünk van, s népünk adottságait, ha helyesen használjuk önbecsülést kapunk viszonzásul.
Ezeket a gondolatokat igazolja a december 3-i Újhold képlete, ahol Vénusz a cselekvőképességünket irányító Marsra vet segítő fényszöget. A Merkúrral hármasban kis trigont alkot, s abban segít, hogy merjük hangoztatni és továbbadni tehetségünket és tettrekészségünket. A két sorsbolygó (Jupiter- Szaturnusz) trigonja vizes jegyben szintén teremtő erővel támogat.
A mindent új színben látó Újhold megrősít bennünket abban kérdésban, hogy a Sors semmilyen öncélúságot nem támogat, ellenben minden forradalmi, újító erejével segíti a népet és vezetését, ha a haza és a nemzet érdekében fognak össze! (Nyilas Újhold trigon Uránusz, Uránusz Plútó kvadrát)

Vissza!  
Vissza!