Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése
(2013. December - 2014. január)

A szent várakozás

Amikor az olvasó kezébe veszi e tanulmányt az Adventi várakozáson szinte túljutunk már. Mi mégis "tovább" várakozunk, s rójuk a "köröket" melyet, asztrológiai értelemben felrajzolt nekünk a Teremtő. A fejünk fölött kirajzolódó égi jelek, a tranzit képletek, Hazánk éves és születési képletei folyton folyvást láncszemként egymásba kapcsolódó köröket írnak le. S mi, nemzetként itt állunk a kör közepén, ahol a Teremtőnk tekint ránk, s e hatalmas örvénylésben mindig vissza-vissza térünk a nagybetűs Feladatra, kisbetűs életünkben. Kiválasztott pillanatok sora követi egymást, s az analógiás gondolkodás egyre közelebb visz bennünket a megfejtéshez. Ám ezt nem elhinni, Hinni kell! S értve megcselekedni!

Fény az éjszakában
Az Ég Ura. Így nevezik a görög mitológiában, Uránoszt, az Uránusz bolygó isteni névadóját. S Varuna nevén tisztelik az ősi árja istentriász tagjaként ugyanőt, ki a "Kötés Ura", a világot összetartó kötelék maga. Az asztrológiai hagyományban  az "uránuszi ember" kötelessége az égből földre hozott tudás összekötőjének, "leföldelőjének" lenni. Olyan megvilágító fáklyaként élni, mint amilyen az éjszakai sötétségben a felvillanó villámcsapás. Mely égzengető, mennydörgésével, s hirtelenségből táplálkozó fényével világosságot gyújt a sötét éjszakában. Életünkben az "aha" élmény az a villanásszerű felismerés, mely az anyagon túli lét szellemi megvilágosodásával segít bennünket előre. A magyar hagyományban az ostor kapcsolódik e fogalomkörhöz, mely hirtelenségéből kipattanó szikrájával és dörgedelmes, a levegő eget is megrengető hangjával ugyanezt a képzetet erősíti. Jézus ostorral a kezében űzte ki Isten házából az anyagi boldogulásukat kereső kufárokat, s tisztította meg a megszentségtelenített szent helyet az ártó erőktől. "Isten Ostora", Atilla nagykirály, is ezt az intő feladatot látta el, mikor hatalmas erejének megálljt parancsolva kegyelmet gyakorolt az igazság és tisztesség útjáról letért Róma falainál.
                   Nos Magyarország 1989-ben "megszületett" küldetésében, azaz Magyarország horoszkópjában az Uránusz bolygó a mindenkori Karácsony napjára esik. Vagyis a minden évben December 24-én Karácsony- Kerecsen ünnepének szent óráiban, a Fény fiú szülétésének idején a Fejünk felett haladó áldott Nap ( transit Nap) éppen ennek a bolygónak az üzenetét "jött" megvilágítani számunkra. Csakis rajtunk áll, hogy felismerjük-e a sorsunkban kínálkozó - hogy továbbra is uránuszi fogalmakkal éljünk-, eredetiséget, szabadságot, szellemi világosságot, vagy sem! Azaz teszünk-e azért, hogy meghaladva sötét oldalunkat a megvilágosodás szentségét választjuk-e?! Hogy, tudatosan vállaljuk-e küldetésünket, vagy hitetlenségből fakadó öntudatlanságban bolyongunk tovább a Világban?
                   Mint Vízöntő sorsfeladattal rendelkező ország, ( mely az Uránusz bolygó uralmi területe), s  a benne élő nemzet, éppen ezt a küldetést kell betöltenünk: az ősi szerves kultúra tovább élő bölcsességéből és tudásából fakadó újító ötletekkel, és jobbító szándékkal, önzetlen módon példát kell mutassunk más nemzetek javára! De vajon képesek vagyunk-e valóban szemléletmódunk határait uránuszi módon kitágítva hinni mindebben, s a pusztán fizikai határokkal terhelt gondolkodásmódunkat meghaladva a teremtő értelmet képviselni a Vízöntő kor hajnalán!? Ha mint nemzet fejet hajtva a Sors ránk mért feladata előtt önként vállaljuk e szellemi utat, s tudatosan értelmezzük mindennapi nehézségeink mögött megbúvó emberi értékek teremtő erejét - jó úton járunk. Azonban, ha elmegyünk az égi jelek üzenete mellett, akkor az Uránusz korlátozást nem tűrő, hatalmas ereje fog rendet parancsolni életünkben! ( kvadrátban a sorsszerű változást kikövetelő Plútóval) Ha önként, tudatosan vállaljuk a karácsonyi Fény Krisztus szeretet üzenetét, a felelősséggel vállalt, mély gondolatok átadását, hatalmas tudatformáló, jobbító erők segíthetnek bennünket egyéni és közösségi utunkon egyaránt. Mert:

"Karácsony készül emberek
Szépek és tiszták legyetek,
Súroljátok föl lelketek,
Csillogtassátok kedvetek,
Legyetek újra gyermekek,
Hogy emberek lehessetek!"

Szent Karácsony éjjel. - December 24. transit képlete
Az év legsötétebb napját, a Téli Napfordulatot követően a fejünk felett haladó Áldott Nap December 22-től tér a Bak csillagjegyébe. Ezzel megfelelésben a kitartó állhatatosság, a tiszta tudás és tudatosság, az alázat, a megfontoltság, s a valódi biztonság témáit kell feléleszteni önmagunkban. Az égbolton haladó Nap - amint az már fentebb kiderült - December 24-én világítja meg jelenlegi államformánk '89-es születési képletének Uránuszát. Ezzel egyidőben "Isten szeme" (király trigon) rajzolódik ki lehetőségeink és elvégzendő közös feladatainkat feltérképező Szolár, azaz éves képletünkben. (Tranzit Nap-Merkúr és Radix Uránusz együttállás - trigon - Tranzit és Szolár Leszálló Bika Holdcsomópont, Radix Ic együttállás - trigon - Szolár Szűz Mars) Ha most Karácsony napjaiban minden megnyilvánulásunkban, imádságainkban, fohászainkban uránuszi módon szórjuk szét az "éterbe" Karácsony szeretet üzenetét (Nap-Merkúr együttállás), ha megidézzük múltunk kézzelfogható emlékeit (Bika leszálló Holdcsomópont), ha önzetlen cselekedetekkel (Szűz Mars) hívjuk fel a figyelmet a Fény születésére, akkor mindez nemcsak alapvetően váltja majd be reményeinket az április végi, május eleji tavaszköszöntő napokban, de a nemzet stabilitása, "nekirugaszkodása" és talpon maradása szempontjából is igen jelentőségteljes pillanatát élhetjük át közösen az idei évünknek. (Radix IC- Bika leszálló Holdcsomópont, május 1-n). Ugyanakkor Karácsony arra is rávilágít, hogy az önzés mentes, alázatos  kormányzati cselekvés, ( Szűz Mars Szolár X-es ház) az előző évek stabilizáló munkája (6.Házas Szolár Bika Leszálló Holdcsomópont) meghozza az isteni odafigyelést az április végi, május eleji tavaszi napokban. (király trigon)
                   Sorsunk kiteljesedését, igazságát, erkölcsiségét csak fizikai veszteségek, ám spirituális kiteljesedés árán érhetjük el. Ezt jelzi a '89-es, idén eredeti helyére visszatérő "magyarok bolygója". Ugyanakkor azt is mutatja, hogy komoly kívülről jövő, nehézségek, jogi támadások elszenvedői is lehetünk, ám spirituális értékeinket, melyeket akár fizikai veszteségek árán is fel kell vállalnunk, segítik a nemzet előrehaladási útját! ( Szolár Nyolcas, veszteségek házában álló, eredeti helyére idén "vissztérő" Jupiter -Radix Ascendensen állva, trigont vet az "Kivezető útra", a  Radix Mc-re!) A Jupiter Rákban állva arra figyelmeztet, hogy ennek a napnak a közösségi megéléshez, a családba, a nemzetbe, a hazába, az anyaföldbe vetett hittel lehet csak léteznünk, s ez az  érzelmi hozzáállás  támogatja közös jövőnket. ( Tranzit Jupiter - nagytanító fényszög Tranzit Nyilas Ascendens , illetve kvadrát Tranzit Mc, valamint az idén "visszatérő" Jupiter Trigon Radix Mc) Ugyanakkor a két sorsbolygó a Jupiter-Szaturnusz segítő fényszöge által a két teremtő elv egymást támogatja, s a nehézségekben való sorsszerű kiteljesedésünket ígéri. (A fent említett Radix Jupiter, a magyarok bolygójának '89 óta bekövetkezett  második visszatérése fokra percre Luca napján (December 13) teljesedett be. Ez az ősi magyar "kalendárium" évkezdő napjának "lux"-Lucának, a Napfény-hozónak, az égi fényesség női princípiumának az elfeledett ünnepe. )
                   E nap lehetséges előrehaladási iránya (transit Mérleg Mc) az együttműködésben, egymás megértésében, a párbeszédben, a kézfogóban rejlik. Mérlegben állva arra utal, hogy a mérleg nyelve a kiegyensúlyozottság kell, hogy legyen. Jupiterrel való kvadrátja a fentebb leírt jupiteri erők, azaz az önjobbítás és kiteljesedés családban,  nemzetben,  hazában, anyaföldben való kiteljesedésére és felélesztésére hív bennünket. Mivel ennek a Szolár évnek a személyes évszáma is Jupiter (3), a szent hármasság elvén kimondhatjuk, hogy a két teremtő elv, a két pólus közötti szintézis kibékítő összhangjában rejlik Karácsony napjának megvalósultsága. Azonban Radix Mars-Merkúr és fényszögei hatására  be kellene végre látni mindenkinek: nem a gyűlöletbeszéd és -cselekvés viszi előre a nemzet sorsát, hanem a szeretettel teli elfogadása és elfogadtatása, kimondása, kinyilvánítása közös küldetésünk végrehajtásának! (Tr. Mc -Radix Mars-Merkúr együttállása a Mérlegben, vénuszi uralomban, mely része a Radix Hold, Mars-Merkúr, Radix Karmapont királytrigonnak!)

Jelentős üzenetű tranzitok a Karácsonyi és téli égbolton
December 24-i transit, azaz fejünk felett áthaladó képletében a két, alapvetően ellentétes energiájukból fakadó, éppen ezért teremtő erővel bíró sorsbolygó: a Szaturnusz  és a Jupiter - június vége óta -,  segítő trigon fényszöget vet egymásra, támogatva ezzel sorszerű lépéseinket. Karácsony napján, a Holddal együtt kistrigont alkotva segít mindenkiben "termővé" tenni és feléleszteni a szeretet erőinek mély átélését! Karácsony táján tehát vizes jegyekben állva az érzelmek, a lélek teremtő erejére, az önzetlenség átélésére hívják fel a figyelmünket! Jól tesszük, ha a jupiteri hitet és igazságszeretetet valamint a szaturnuszi energiák következetességét és állhatatosságát a Szűz Hold kövezkeztében  a szolgálat és alázatos  cselekvés tevékenységeit gyakoroljuk.
                   A December 24-i Mars-Uránusz szembenállás december közepétől éled fel, s lép be a Plútóval kiegészülve egy nagyon nehéz, harcias T-kvadrátba. Ez a nehéz fényszög azt üzeni, hogy  tilos az egoista, öncélú cselekvés, az elhamarkodott és meggondolatlan önző cselekedet mind Karácsony, mind az azután következő napokban, mert az csak rossz viszálykodáshoz vezethet, melyet a Sors nem támogat! Ezt a harcias energiát, úgy lehetne pozitív erővé változtatni, ha erejét kizárólag szeretet alapokon nyugvó, másokért való, rendkívül energikus és tettrekész, cselekvő tevékenységre váltjuk át. Máskülönben rosszindulatú, váratlan fordulatoknak lehetünk csak elszenvedő alanyai Karácsony napjaiban és az azt követő hetekben egyaránt! (Kos Uránusz - Bak Plútó - Mérleg Mars) 

A passzív erők felszínre kerülése, tudatosodásunk záloga
                   December 24-e képlete, valamint a Szolár és Radix képletek összevetésében a tengely- és bolygókapcsolódások ismét a passzív, női erők  hangsúlyos jelenlétére hívják  fel a figyelmünket. (Radix és Szolár Vénuszok együttállása és a Tranzit Asc együttállás- szemben - Tranzit a Descendesen a  Szolár Holddal, mely a kettes-.nyolcas fizikai veszteségek tengely  spirituális "hozadéka"). A Szűz Mária által a földre hozott  szeretet erők testetöltése okán, most a bennünk megszülető, jobbító erőket kell megidéznünk! Be kell látnia minden értő lénynek, hogy a mi személyes átélésünk és tetteink szükségeltetnek ahhoz, hogy a legtisztábban kelthessük életre a világból hiányzó női, passzív teremtő erőket. A szeretet, békesség, elfogadás, önzetlenség, befelé figyelés és önátadás erőit most, Karácsony napján csak velünk együttműködve lehet "leföldelni" a mindennapok világába!
                   A Fényszögek kapcsán - naptári értelemben kissé előrevetítve a képletet -, április végén, május elején bekövetkezhet egy oly rég óta törlesztésre váró esemény, (Bika leszálló Holdcsomópont) mely alapvetően határozhatja meg előrehaladásunkat, azzal, hogy támpontot, kiugrási lehetőséget, elrugaszkodásunkat biztosító táptalajt ad életünknek. Ez az (április végi - május eleji) Május 1.-i dátum, melynek "ráhangoló", segítő előzménye az idei Karácsony (Radix Ic, Szolár Leszálló Holdcsomópont, Király trigon) több szempontból is figyelemre méltó tér-idő pillanata  szakrális évünknek. Nemcsak Fülöp és Jakab a Szkíta térítő apostolok névünnepe, mely ősi gyökereink megidézését láttatja a képletben. De figyelmeztet az egyáltalában nem hangoztatott és a köztudatban nem jelenlévő Világ győzedelmes Királynője, május 1.-i ünnepnapjára. Valamint az ennek okán 2014. május 1-re végre felépülő Szent Anna réti Világ győzedelmes Királynője Kápolnára.
                   Nekünk magyaroknak egyrészt azért jelentőségteljes ünnep ez, mert a '89-ben vállalt, Radix Ic-re azaz táptalajt adó "Gyökereinkre" esik az ünnepe, ezáltal kiinduló pontja, kiugrási lehetősége, elindítója lehet  kiteljesedésünknek a ránk bízott feladat végrehajtásában. Másrészt pedig 1942-ben, a XX- század egyik legnagyobb, egyház által is elismert keresztény misztikusának, Natália nővérnek a látomásai alapján vette fel a Világegyház a keresztény naptárba. Ennek okán 1942-ben XII. Pius Pápa a Natália nővér látomásainak és kinyilatkoztatásainak köszönhetően a Világ Királynője kezébe ajánlotta az egész emberiség sorsát és az Anyaszentegyházat! Gondolkodjunk tehát, milyen megújító, felpörgető, új gondolatiságot hordozó erők állnak rajtra készen, hogy az egyes ember befogadó közegében, hogy egyre több ember tudatában összeálljon a kép a nemzet sorsát illetően?! Hogy minél több megvilágosodott tudatú ember álljon ki-ki a saját Karácsonyfája körül az idei Karácsony jelentőségteljes erejével felvértezve! Ehhez azonban - amint azt Karácsony képletének előrehaladási iránya (Tr. Mc) sokadszorra mutatja -, az oly sokszor hangoztatott múltunk tiszta feltárására, az elfogadó, lágy, magábaölelő, passzív női minőség kihangsúlyozására, a békítő energiák éltetésére, minél több tudatosan gondolkodó magyar emberben való feléledésére, és megélésére van szükség!
                   Ugyanezen női erők segítő jelenlétének gondolatát erősíti, hogy Karácsony horoszkópjának Nyilas Ascendensét, vagyis az ünnep megélésének érzelmi vetületét, erősen áthatja  az a születési képletünkben megnyilvánuló segítő női jelenlét, mely Szűz Máriához kapcsolja a nemzetet. Erről már többször is írtunk, miszerint szakrális értelemben Vénusz, mely a hagyomány szerint Szűz Mária bolygója, az ország Radix képletében éppen arra a mindenkori december 8-i dátumra esik, mely Szűz Mária szeplőtelen foganatának napja. S mivel a Radix képlet 11-es Segítők Házából támogat bennünket - mely idén, a 2. Talentumok és fizikai boldogulásunk életterületére esik, -  ezért a nyitott szívvel és lélekkel átélt ünnep, fizikai boldogulásunk záloga is egyben! Ki kell mondanunk tehát, hogy igazak Szent Pió Atyának, Natália nővér férfi kortársának a szavai, miszerint:

                   "Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés  vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irígylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

A Janus arcú Újév -  Január 1.
                   Január elseje az újévi fogadkozások ideje.  Janus a kezdet és a vég istene a naptári év kapujában, egyik arcával a múltba, másikkal az eljövendő újévbe tekint. Évkezdetkor mi is fogadalmakat teszünk, milyen rossz tulajdonságokat szeretnénk magunk mögött hagyni és az óévvel együtt búcsúztatni, s miben szeretnénk jó irányba változni, melyhez az eljövendő új esztendő segedelmét kérjük. Magyarország életében minden egyes újév, kegyelmi állapot. Az újrakezdés lehetőségének ihletett pillanata. Különleges módon a '89-es Radix képletünk Ascendense, azaz új kezdete, megszületési pillanata a mindenkori Január 1-re esik. Azonban Magyarország horoszkópjának Ascendense nemcsak az újrakezdés jelentőségét, valamint a megújulásban rejlő feladatát, az ezzel járó nehézségeket és tanulnivalót: a kitartást és szorgalmat, a megbízhatóságot, az önzetlen szeretet megélését mutatja, de magában hordozza a kishitűséget, gátlásosságot, a letargiát, a ködösíthetőséget, sőt a bagatelizálást és az eltántoríthatóságot, azaz a "balekságot" is. ( Radix Asc. Szaturnusz, Neptun együttállás a mindenkori január 1. Napján - szemben a Descendens Jupiterrel a hit, erkölcs, jog, magyarság, kiteljesedés bolygójával)
                   Fel kell tennünk tehát az önszembesítő kérdést:  Ki tudunk-e tartani a nézségek közepette hittel, bizalommal, erkölcsiséggel? Hiszünk-e igazán a Teremtőnkben? S hiszünk-e egyáltalán önmagunkban? Képesek vagyunk-e szembesülni rossz és jó tulajdonságainkkal, ki tudjuk-e egyenlíteni a tévhitekből, vakságból, ködösségből, hitetlenségből gyúrt nehézségeinket? Vajon Isten hagy-e el bennünket, vagy mi emberekből álló társadalom vagyunk becsaphatóan alkalmasak arra, hogy elhagyjuk Őt? Ezzel a kétarcú, januári újjá születés kettős feladatával és aktualitásával minden egyes évkezdetkor szembesülhetünk!
                   Mivel tudjuk, hogy a Plútó  - mely drámaian letarolja a régit, hogy lemondások árán, de tiszta lappal újat teremthessen -, lassú haladása okán már évek óta "billeg " ezen az időponton, kiemeli az utóbbi, januári évkezdetek jelentőségét. A nemzet testén "tisztogató" Plútó először a Titkos Házas Uránuszra állva titkos ellenségeket, támadásokat, a világgal való összeütközéseinket  a kegyetlen ellenfeleinket hozta látható felszínre. Majd a Radix Ascendensre lépve a nemzet testét, szervezeti felépítését, szervezeti átalakításokat hajtott végre. A Neptunra állva a rendszerváltás körüli ködös viszonyokra, titkokra figyelmeztetett bennünket, s mivel nem folyamatos előrehaladó mozgása volt, hanem ide-oda billegett a bolygók közt, ezért ezek egyvelegét élhettük át a mindennapokban.
                   Utolsó fokra-percre egyező, a Radix Neptunra lépő visszatérése 2013. November 20. körül volt. Azóta egyenesbe fordulva távolodik a testet öltés szimbolumáról, az Ascendesről. Így a nemzet '89-es szervezeti felépítését terhelő titkok, rejtelmek, nehézségek, ködök, a rendszerváltás buktatói ha lassan is, de feltárultak előttünk. Itt az ideje, hogy fékezhetetlen erejével az I-es házban  fejtse ki hatását. Itt megpróbáltatásokkal teli, kísértéseken keresztül haladó, ám magas szellemi tartalommal bíró fejlődést jelent a nemzet számára, ha letaroló erejét helyesen éljük át. Ehhez azonban az Uránusszal közösen ható változtató erőit, a jobbító szándékú újításban, a függetlenséggel járó felelősség tudatosodásában és a szellemi-értelmi képességek sziporkázásában, hatalmas tettvágyban, nem pedig az öncélú hőbörgésben, és a felforgató szertelenségben kell meglelnünk.

 "Új Hold, új király"  - 2014. Január 1.
Hogy mennyire szorosan bizonyítja e megújító feladatok aktualitását az Újév, azt a január 1-i Újhold, és a vele egy stelliumot alkotó, öt bolygócsoportosulásából álló, áthaladó horoszkóp képlete mutatja. A transit képletet és a Szolár-Radix képleteket összevetve láthatjuk, hogy e Bakban csoportosuló stellium valóban új, ám kihívásokkal teli évkezdetet zúdít a nyakunkba. A tranzit, Szolár és Radix tengelyek hármas együttállása, a rajta álló karmapontok és bolygók együttes hatása tisztán mutatja az időzítés aktualitását! Itt és most lehetőségünkben áll észlelni a sorszerű jeleket, s azokra helyes fellépéssel válaszokat is adni. (Radix Mc - Szolár Asc együttállás - Tr. Desc- Tr. Karmapont együttállás, Tranzit Plútó- Radix Asc együttállása, trigont vet a Sz. Tr. Leszálló Holdcsomópontra mely együttáll a Radix Ic - Tr. Asc - Szolár Desc. tág együttállással) Hiszen ez az Újévet indító bolygócsoportosulás egy igen komoly változtató erejű T-kvadrát csúcsa.
                   (Bakban álló Nap-Hold Plútó -Merkúr együttállás, valamint Vénusz, mely transit Mc, Radix Ascendessel áll tág együttállásban, a Szolár kettes házban) Az Újhold,a nép és vezetése együttműködését, a Merkúr okán együtt gondolkodását, párbeszédét jelenti, ám megújuló erők hatnak rá a Plútó által. Ezeket a megújító, összekovácsoló erőket a stelliummal szembenálló Rák Jupiter tükörtartása kényszeríti ki az együttműködő felekből. Vagyis a közös pont, csakis a családok, az ország, a nemzet, a haza kiteljesedése, boldogulása lehet az életünkben. A 2-es Házas, tehát fizikai életterületen ható stelliumot az anyagi életünket érintő, újító változtatásokra, szervezeti, struktúrális átalakításokra ösztönzi, sarkallja a feszült fényszöggel támadó Mars, mint a tenniakarás és cselekvés, valamint az Uránusz, mint a megújító szándékú erők bolygója. (Újhold stelliuma - Rák Jupiter szembenállás és Kos Uránusz - Mérleg Mars T-kvadrát ) Amennyiben a fejünk felett ható T-kvadrát önös szándákú agresszióba csap át, azt a Sors erői nem támogatják. Ha ezeket a fékezhetetlennek tűnő erőket magába rejtő T-kvadrátot, nem változtatjuk önzetlen tenniakarássá, vagyis nem fordítjuk termővé, akkor komoly feszültséget érezhetünk a levegőben. Bárkiről légyen is szó, ha az egyéni akarat (Mars), szembeszegül a Teremtő akarattal (Plútó) akkor annak komoly erkölcsi, jogi következményei lesznek (Jupiter). Mivel e két bolygó idei Szolár évünk uralkodója is egyben (Skorpió Asc, urai Mars, Plútó), jelzi nemcsak az évkezdetnek, de egész Szolár évünknek is a kiemelt feladatát. Vagyis feltehetjük a kérdést: Képesek vagyunk-e megzabolázni önző, önös erőinket? Képesek vagyunk-e termővé alakítani újító, forradalmi szándékainkat? Az öncélú rombolást, vagy az újító, építő erejű teremtést választjuk-e akár egyéni, akár közösségi életünkben?
                   A Jupiter stelliummal való szembenállása és házbéli helyzete kapcsán látható, hogy nemcsak a vezetés, hanem maga az ország teste is számíthat komoly, külvilágbéli, jogi, erkölcsi támadásokra. Azonban ezek a támadások nem bontják meg a vezetés és a nép egymással szót értő közösségét, hanem e feszült helyzetben is az együttműködés egyetlen lehetséges megoldását mutatják. Az önös érdekektől mentes, konstruktívitás, pedig jelentősen képes befolyásolni a nemzet szervezeti felépítését, mellyel előremutató lépéséket vihetünk végbe. ( Radix Mc - Szolár Asc együttállás - Tr. Desc- Tr. Karmapont együttállás, Tranzit Plútó- Radix Asc együttállása, trigont vet a Sz. Tr. Leszálló Holdcsomópontra mely együttáll a Radix Ic - Tr. Asc - Szolár Desc. tág együttállással)
"Három a magyar igazság" - mondhatjuk idén a Jupiterre, hiszen az igazság bolygója, a tranzit Jupiter, 12 éves keringési ciklusa okán a rendszerváltás óta harmadszorra áll eredeti, Rákbéli helyén. Így 24 év alatt másodszorra figyelmeztet hit, erkölcs, jog és magyarságtudat kérdéseiben a '89-ben vállalt feladatainkra. Első visszatérése 2001. szeptemberében volt, vagyis amit akkor elszalasztottunk, most beteljesíthetjük. Idén, a Szolár 8. Házban állva jelzi, hogy család, a nemzet, a haza, a termő anyaföld igazsága, jogi tisztasága, szabadsága alapvetően fontos megélendő feladat, mely bár nehézséggel jár, de támogatást kap a nehézségek megéléséért "felelős" Szaturnusztól. (Szaturnusz- Jupiter trigon) Ránk nézve, tehát mindenképpen igaz a mondás: "Segíts magadon, Isten is megsegít!"

Vissza!  
Vissza!