Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország Horoszkópjának aktuális elemezése (2013 január 1.- március 1.)

A könnyebbik út, csak az elején van kikövezve...

Újév, bizakodó új kezdet!? Ez a megszokott mondat ránk magyarokra, az egy közös hazában élő nemzetre '89 óta minden évben kiemelten igaz. Hiszen valamiért a sors úgy hozta, hogy közös sorsunkat, nehézségekkel teli megoldandó feladatainkat, az ezekhez kapott szellemi-lelki-fizikai muníciót megmutató horoszkópunk Ascendésre, mindig Újév napján tér a közösségi tudatunkat és gondolkodásmódunkat megvilágító, fejünk felett haladó Áldott Nap. Vagyis ezzel a minden évben reményteli pillanattal "indulunk"  neki naptári évünknek. S ilyenkor közös sorsunkat illetően "belépünk" az I-es személyiség házba, mely rámutat országunk "fizikumára". A testre, mely otthont ad a népléleknek, rámutat önazonosságunkra, s az ország testén keresztül rápillantahtunk identitásunkra, mindarra, amivel önmagunkat azonosítjuk.

2013. Újév és Magyarország Radix horoszkópjának összevetése

Előretekintés a 2013-as évre (január 1. tranzit képlete)
Mint minden kezdet, megszületése valaminek, így figyelmet érdemel. A 2013-as évkezdet képlete is, az egyik legjelenetősebb tranzit állás, így komoly befolyással bír a 2013-as évünkre, valamint országunk születési és Szolár évére. Ebben az áthaladó képletben egy Vénusz, Merkúr Nap-Plútó, Mars bolygócsoportosulással találkozunk. A Nap-Plútó együttállás jelzi a kormány további, komoly szándékú, sorsátalakító lépéseit, ám meggondoltságra is inti a vezetést! A Mérleg Ascendensre vetett nehéz fényszög a mindenkori "másik féllel" való egyeztetésre sarkallja a vezetést. A tranzit képlet és a Radix képletek összevetésében a '89-es Ascendensünkre és a rajta álló bolygókra "lépő" Nap-Plútó együttállás a Radix Szaturnusz okán továbbra is a magyar föld kérdését, a gazdasági- és bankrendszer átalakítását, a Neptun pedig hitbéli megújulásunkat is követeli! 
          Ne felejtsük el, hogy a fejünk felett áthaladó Plútó, amikor 2009-ben háromszor is rátért a nemzet testét fertőző, svindlit, titkos ellenségeket, lázítást és bomlasztást jelző Radix 12-es Házas, gátlástalan Uránuszra, kiborította a "szennyest". 2012. februárjában az ország testére nehezülő Szaturnuszra lépett, s mindez, közös sorsunk szervezeti, gazdasági átalakításra váró nehézségeit öntötte ránk. Előtérbe hozta a magyar föld kérdését, az anyagi, pénzügyi, gazdasági, banki vilátalakítását, melyért a külvilágban igencsak pellengérre állítottak bennünket. S tovább követeli a szintén szaturnuszi analógiával bíró, idős emberekkel, a kiszolgáltatottak helyzetével való szembenézést, valamint az idő és a múlt, a tradíció kérdéskörének tiszta feltárását! Ingázó mozgása okán, idén, 2013. január 19-20-án, majd júniusban-júliusban, s végül novemberben, a nemzet testét átható, a titkokat, hazugságokat, önző alattomosságot jelző Neptunuszra fókuszál, hogy fényre hozza a nemzet testén pöffeszkedő becsapottságunk okait. Hogy hiszékenység helyett, valódi hitet hozzon közös életünkbe! Bízzunk benne, hogy a nemzet testét "terhelő" nehéz bolygók, ha lassan bár, de a plútó drasztikus sosrsátalíkító erejével képesek lesznek magasabb üzeneteik közvetítésére. Hogy a kezdeti, szaturnuszi félelmek és visszahúzódás töretlen kitartást és szívósságot eredményezzen. Hogy a Neptun hazugságai és svindlijei, melyek a nemzet testén eluralkodtak, különleges érzésvilággá és misztikus tudatossággá érnek, melyek az érzékfeletti dolgok megélését segítik e többre érdemes nemzet számára.
          Az áthaladó Uránusz - Plútó kvadrát a tovább erősíti a már nem halogatható, azonnali megoldásokat sürgető problémáinkat, ám óva int az önös cselekedetektől! A hit, erkölcs és jog Jupitere, a magyarok Istene, a kilences ház csúcsán állva, szextil fényszögével segítőleg hat, a felsőoktatás megújulására, a magyar jogrend megújítását, s általában szellemi szintű uránuszi segítő változásokra, ám óva int az elbizakodottságtól. A Jupiter-Szaturnusz nagytanító fényszöge a jogok és kötelességek helyes megélésére hívja fel a figyelmünket!
Egy tanító szándékú, a Gondviselés Jupiterében kicsúcsosodó, sorsátalakító háromszög figyelmeztet a nehézségekkel, kényszerű megszorításokkal, korlátokkal járó változások csakis az igazságosságban, a törvényekben és az erkölcsben csúcsosodhatnak ki. Azonban ennek a jupiteri elfogadása ránk egyes emberekre vár. (Ikrek Jupiter nagytanító fényszöge a tranzit Szaturnusz-Radix Plútó és a Radix Szaturnusz-Tranzit Plútó Között.) Külön meg kell említeni a kölcsönös Plútó-Szaturnusz bolygókapcsolatokat, melyek a felelősségteljes sorsátalakítás '89 óta várt, mára szükségszerűvé váló beteljesítésére hívja fel a figyelmet!
Életterületek szempontjából e konstelláció, az anyagi világunkat és tehetségünket valamint a család, haza, nemzet és otthonaink "világát" köti össze a szellem és a jog, hit, önbecsülés területével. (Kettes-négyes -kilences Házak)
Sorsszerű összefüggéseit tovább erősíti, hogy a Házak helyzete a cselekvés (Radix Asc-desc) és a kiút (transit Mc), valamint a közös alap és kiindulási pont (IC) tengelyeire "áll". Vagyis gyökeres változásokkal lehet csak kivitelezni a sorsátalakító változásokat, melyek alapjaiban változtatnak életünkön. Azonban az egyes ember nélkül nem megy a közös előrelépés, így senki sem kerülheti el a belső megújulást és szemléletváltást, mert csak ez hozza meg a dimenzióváltást és a jobb időket fizikai-szellemi-lelki szinten egyaránt. (Kos Uránusz-Bak Plútó kvadrát) Ám ugyanez a fényszögkapcsolat óva int az egó hőzöngésétől! Igyekezzünk tehát a személyes, öncélú lázongás helyett tiszta belső megújulást gyakorolni! Ezt segíti az igazság szókimondása és az új utakat kereső cselekvés és tenniakarás. (Mars- Jupiter Uránusz kis trigon) A külpolitika, a határon túli jogi érdekérvényesítés, a határon kívül rekedt magyarság nagyban befolyásolja előrehaladásunkat, s ezzel együtt hazánk és a kormány megítélését! (Radix Descendens-Jupiter együttállása tranzit Mc)
          A január 1- évkezdő pillanat karmikus voltát tovább erősíti, hogy a nemzetet és a néplelket szimbolizáló tranzit Hold, együtt áll a Radix képlet leszálló holdcsomópontjával és Holdjával, mely a nemzet "oroszlános", uralkodói multjára való "ráhangolódást" jelzi.  Feltűnő továbbra is a női, Boldogasszonyi energiák ereje.  A mindenkori a December 8-ra, Mária fogantatására eső, Radix Vénusz - mely a hagyomány szerint Szűz Máriát szimbolizálja -, együtt áll az "évkezdő" tranzit Vénusszal, s ráadásul segítő, trigon fényszöget vet a tranzit Holdra, felerősítve a női energiák szerepét! Ez a 2013-as év a számmisztikában Hold évnek számít, így külön kiemeli a női, egymást elfogadó, együttérző, szeretteljes alkalmazkodást és gondoskodást jelző energiák felerősödését. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a nemzet lelkivilágára idén idén optimista, s emberszerető, igazságos, és elfogadó jelzők lesznek érvényesek. Ehhez azonban mint minden "tálcán kínált segítséggel" élnünk kell! (trigon-szextil fényszögek). Vagyis tudatosan törekedni kell ezen erők valós átélésére. Bizakodóak lehetünk abban, hogy a hármas-11-es házakban való női erők érdekeltsége, ilyen irányú eszmeiséggel segítik a harmonikus érzelmi kapcsolatokat mindannyuink közvetlen környezetében! Vagyis ha mi, egyes emberek törekszünk saját közösségeinkben az elfogadó szeretet, empátia holdikus gyakorlására, hazánk javát szolgáljuk!

2013. Január 27-30. Telihold

A nagy tükörtartás ideje (január 27-31)
          Január 31-én Szolár évünk ötös, teremtés házából kilépve a Hatos, Munka Hétköznapok, Szolgálat, Karmikus feladataink életterületére lép a mindenre választ adó Nap. Ez az időszak március 1-ig tart. Ezzel egyidőben Január 31-én, a Szolár Holdat hozza "helyzetbe" a Fővilágosító, ezt pedig két nappal előzi meg egy jelentőségteljes Telihold. Mivel a Nap orbiszán, azaz hatásfokán belül esik e datum, így a Holdra ható erőket a Telihold állás alapján érdemes megvizsgálnunk.
Házak szempontjából, az Önazonosság, a Kreativitás és a Munka életterületeinek színterén zajlanak az események. (I-es, ötös, Hatos házak)
Amint azt fentebb említettük, különösen fontosak a női, paszív, egymás sorsával együttérző holdikus energiák, mind a nemzet, mind az átlag állampolgár életében. A Vízöntő Hold okán, a néplélekben a szabadság, függetlenség eszemeiségével töltekezik. Ugyanakkor e levegő erők hevessége okán, különccé és hamar kilendíthetővé, a tisztelet és józan ész útjáról könnyen eltéríthetővé válik. Mindeközben pedig nyitott az új eszmék és új gondolatok iránt. Talán ezért is "helyezte" a Sors a hatos ház csúcsára, e Holdat, hogy ebben az Szolár évben nemzeti közösségünk ezeket az erőket a munka, a karma és szolgálat területén élje át. Sőt az sem lehet "véletlen", hogy minderre éppen Teliholdkor fókuszálunk, mely amúgy is a tükörtás ideje. Most, a nemzet önmagának tart tükröt azzal, hogy a felsőbb tudat (Nap) és az ésszerű gondolkozás (Merkúr) bolygója együttesen a Szolár Holdat, s a vele tágan szembenálló, így a önmagának tükröt tartó, nemzeti múltunkat. (Szolár Hold együttállása, a tarnzit Nappal-Merkúrra- szemben a Radix Leszálló Holdcsomópont- Hold együttállással) A népnek, a választó tömegnek tehát fel kell tennie az ésszerű kérdést: tud-e uralkodói minőségben, emelkedett párja, tiszta tükörképe lenni a vezetésnek? S vajon van-e kellő rálátása, tudása, bölcsessége, oroszlános önuralma, ahhoz hogy a valódi elfogadás és szabadság nevében követelőzzön?
A Merkúr "helyzetbe" hozása okán, ugyanakkor a közbeszéd, a kapcsolatteremtés, a kereskedelem, s bizonyos kisebbségi kérdések is hangsúlyosabbá válhatnak ezekben a napokban.
A Telihold- Skorpió Szaturnusz T-kvadrát azonban arra figyelmeztet, hogy ha hagyjuk magunkat fellázítani, nehézségeinken zsörtölődni, s közösen átélt problémáinkban nem nézünk az okok, azaz a "függöny" mögé, ha nem vállaljuk fel a problémáink mékyreható viszgálatát, akkor fájdalmas nehézségekbe vezet utunk. A szabad akarat azonban megadja a lehetőséget, hogy egy másik megoldást válasszunk. Egy jupiteri utat, mely kedvező fényszögekkel oldja e feszült szembenállást. Vagyis ha Ikrek módjára kibeszéljük a Jupiteri, erkölcsi, jogi, törvénykezési, a magyarságtudatunkra ható és hitbéli kérdéseinket, akkor megoldást találhatunk közös nehézségeinkre. Mivel e tranzit Jupiter a Szolár évünk Haladási Irányával (Mc) együttáll, ezért éves előrehaladásunkat ezen erkölcsi kibeszélés segíti. Erkölcsi kérdéseink átbeszáélését egy hiretelen és váratlan cselekmény indukálja. (Nap -Jupiter -Uránusz kistrigon) azonban, nincs több idő a megoldások halogatására ( Uránusz-Plútó kvadrát), a nemzetnek az igazság pártjára kell állnia (Jupiter-Hold szextil).
Ha önként vállaljuk e feltárást, akkor a Bak plútó sorszerű kényszerítése, nem pusztít, hanem segíti e szaturnuszi, megoldandó feladatokat. A Halak Neptun kvadrátja azonban arra kényszerít, hogy hitevesztettség és erkölcsi cslódottság helyett empátiával és együttérző szeretettel fogadjuk el az igazságot, még akkor is ha az egyenlőre "ködös" számunkra. Ennek a Teliholdnak a nemzetre gyakorolt hatása, erkölcsi jelentősége azért is hangsúlyos, mert a tranzit tengelyek állása azonos a Radix születési tengelyekkel, vagyis azonos "keretek" és lehetőségek között kérdez rá a sors, hogy mi módon haladunk a megírt utunkon?

2013.Február 10-11. Újhold, a Karmapontok kvadrátja (a Radix-Szolár-Tranzit horoszkópok összevetése)

A messzire hangzó igazság, avagy igazságtalanság hangja.
(február 10. Újhold)
          A fejünk fölött haladó mindent napfényre hozó Nap február 10-11-én éri el "Születési" feladatunkat, miközben éppen ekkor, új erőkkel vértez fel az Újhold ereje. Szolár és Radix képletünk összevetésében egy, a karmapontokból kirajzolódó nagy kvadrát 1989-ben vállalt legfontosabb pillanatához érünk ezekben a napokban. Az emberi együttműködés megélése a tét.
A továbbra is fennálló gyökeres változást kikényszerítő bolygóegyüttállás kedvező fényszöge hatalmas teljesítményre serkent (Szaturnusz-Plútó- mars kistrigon), s a külső és belső erők összefogottságával (Újhold) segít bennünket. Ugyanakkor hatalmas erők gyülekeznek a két titkos, sötét, elzárt házban, mely komoly jelzése a titkos, láthatatalan erők háttérműködésének, melyek közös életünk, sorsunk átrendeződésén dolgoznak! (Halak, Vízöntő stellium, és a 8-as, 12-es házak érdekeltsége)
Mivel a Nap Szolár Hatos házban jár, a helyes karmikus megújuláshoz azonban szolgálat és alázat nélkül nem juthatunk el.  A Szolár Hold nehéz tranzit fényszögei jelzik, hogy a nép anyagi felelősségvállalást nem fogja tudni elkerülni, amelyhez csakis munkán keresztül vezet az út, ám ezen gondok feszítő ereje, komoly kormányzati nehézségként jelentkeznek. (Szolár Hold- tarnzit Vénusz együttállás kvadrát Tranzit Szaturnusz és Tizes Házas Radix Plútó). Ezekben a napokban az igazsághoz, joghoz, erkölcshöz, magyarságtudathoz kötödő szándékaink gátolva lehetnek. Viszont előrehaladásunkat jelző Mc csúcsán áll, a Jupiter mindezek tiszta megélése jelenti a kiutat. Anyagi nehézségeink megoldásához azonban segítséget kapunk. (Kettes házas tranzit Jupiter trigon 11-es házas Vénusz) A Jupiter-Merkúr feszítő, kvadrát fényszöge uralmi cserében állva, az igazság kikényszerítésén, az igazság kimondásán "dolgozik", mely segíti éves haladásunkat (Tranzit Jupiter Szolár Mc együttállás-kvadrát Merkúr)
          Idén másodszor kerül Szolár évünkben feszítő kapcsolatatba a Jupiter és Mars. Vagyis az erő, az akarat, az ösztönös tenniakarás bolygója, a hit, az elfogadás és a bölcsesség erőivel hadakozik. Mivel, most a Merkúr is bekapcsolódik, ezért az akarat párosul a szókimondás, a kapcsolatteremtés és racionális gondolkodás erőivel. Szaturnusz-Plútó szextil miatt most az erő és a szenvedély hittel képes párosulni, így ahol szükség lesz a lelkes, bátor kiállásra ott a Szaturnusz erői segítenek majd. E fényszögkapcsolat azonban a kimondott szó erejére és a felelősség vállalásra is figyelmezet! S várhatóan kisebbségi csoportok erőjátékának lehetünk majd szemtanui. Egyben biztosak lehetünk, az igazság hit és jog, avagy igazságtalanság hiszékenység és jogtalanaság hangja a külvilágban, a határainkon túl, most is hallatszani fog. (Mars-Merkúr együttállás a Szolár Decsendensel)

2013. Február 25. Telihold

Átlépés a Halakba (február 19.)
Naptári évünkben egyazon napon lépünk át a Halak csillagjegybe, mint amikor a Halak uralkodójára, a Szolár Neptunra lép a tranzit Nap.
Igyekezzünk a Halak időszakban tudatosan fókuszálni az együttérzésre, empátiára, tiszta szeretre, s tudatosan kerülni a megtévesztés, csalás, és talajvesztettség alacsony minőségű állapotát.
A kormány, mint a Nap képviselője a mundán asztrológiában is számíthat  csalóka helyzetekre. Az első Halakbéli Teliholdat, február 25-én ünnepeljük. A napi, tranzit képletből is kiviláglik, hogy a szembehelyezkedő erők feszültsége mellett most is, mint már az előzőekben, tálcán kínált lehetőség, a megoldás iránya. A Nap-Hold feszültsége és szembeállása, a kormány csalódottságát is jelentheti bizonyos törvénykezési kérdésekben, a nemzettel szemben. E csalódottság területe az iskolák, az egészségügy, a munka témaköreihez kapcsolódnak.  25-én kulminál a Teliholddal szemben, az a Nap-Neptun-Vénusz együttállás, mely igazságtalansággal, törvénytelenséggel, csalással, mértéktelenséggel szembesíti életünket. (8-as Házas Jupiter kvadrát) Ha igazszívűen, de hivalkodóan, ha erkölcsösen de vakbuzgón, ha jogosan de nagyravágyón nyilvánulunk meg, tudati zavarodottság érhet utól bennünket. E kvadrát arra kényszerít, hogy a hit és a jog kérdésében mindig az igazságot és az erkölcsöt keressük. Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, még akkor sem, ha a Mars-Merkúr együttállás okán kellemetlen kommunikácós zavaroktól, rosszindulatú pletykáktól, zavaros közbeszédtől, kisebbségi kérdésektől hangos az életünk. A nehézségek oldásában most fájdalmas veszeteségeket jelentő szaturnusz, és a sorsszerű átalakulásokért felelős Plútó lesz segítségünkre. Az ellenerők öszeugrasztása, nép és vezetés egymás ellen gerjesztése a titkos házból jövő feszültség táplálása nyilvánvaló e képletből.  Azonban ha e Telihold okán, nem nézünk egymás szemébe, ha a hamis prófétáknak hiszünk, kik a saját igazságukra nevében hangoskodnak, keltenek gyűlöletet, fordítanak bennünket szembe egymásnak, s ha a nekünk "járó" könnyebbik utat kínálják ravasz módon, ne higgyünk a hamis cipőben járóknak. A nehéz bolygók (Szaturnusz-Plútó) segítő fényszögei okán, eljött az idő, hogy megértsük, a sorsszerű nehézségek segítenek a tiszta eligazodásban. Csupán rajtunk múlik, hogy a függöny mögé nézve vajon megértjük-e, hogy az egoista, romboló és pusztító erők álruhában járnak közöttünk. (Szaturnusz-Plútó szextil, Plútó-Kos Uránusz kvadrát) A kardinális merev keresztbe álló tengely, további nehéz, teremtő erejű változtatásokat sürget!
Be kell látnunk, hogy igaz a mondás: "a könnyebbik út, csak az elején van kikövezve!"

Vissza!  
Vissza!