Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égi jelek üzenete
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2013. július 8. - augusztus 4.)

Szókimondó napok.

A magunk mögött hagyott hetek ismét megmutatták, hogy életünket kizárólag az előre eltervezett anyagi bizonyosság síkjához kötni nem lehet. Mert cserben hagy és váratlan eseményekkel szólít fel bennünket a Teremtő, hogy lássunk végre a dolgok mögé. Ha közösségi életünk feladatait a láthatatlan síkján nem értjük meg, csupa váratlan fordulat fog bekövetkezni életünkben. E nem várt, "világra szóló" események okát a mélyben kell keresni. Ezért kapunk annyi "skorpiós", a dolgok mélyéig ható válságkezelést, a fejlődéshez elengedhetetlen átalakulást, "vizes", érzelmekkel teli vészhelyzetet. Hogy magyar sorsunkkal példát mutathassunk emberségből, jóságból, szeretetből, együttérzésből a világ előtt.


2013 július 8., Újhold - Szolár év összevetése

          Július 1-én tér a fejünk felett haladó áldott Nap a Támogatók, Segítők és Akadályozók 11-es Házába, s egészen augusztus 4-ig "jár" ezen az életterületen. Így a nemzet segítői és barátai, ellenségei és támadói, valamint a belső közélet a civil szervezetek, a polgári együttműködés témái kerülnek minden történés mögött megvilágításba. Amint arról előzőleg hosszasan írtunk, ezzel egyidejűleg Sarlós Boldogasszony napjaiban (Július 2.) hagytuk el születési képletünk Radix Descendensét és a rajta "székelő" Jupitert, amely által a külvilágban elfoglalt helyünk, valamint a külhoni magyarsággal kapcsolatos témák találkoznak most a segítők és akadályozók kérdéskörével. Bár látszólag üres, azaz bolygómentes, nyári, napfényes időszakot élünk, a fejünk fölött látható égi üzenetek azonban a látszat ellenére is kiemelten fontos, felemelő pillanatok megélésére szólítanak bennünket.
          Július 8-án, Újhold idején, Nap-Hold együttállás rajzolódik ki a fejünk fölött, melyhez a kommunikáció, kapcsolatteremtés, gondolkodás és mozgás, illetve a kereskedelem bolygója, a Merkúr is csatlakozik. Nép és vezetése, személyes értelemben pedig a tudatosan megélt és a láthatatlan, nem tudatos történések egymást erősítő, egymással szót értő jelenléte közeleg Újhold napjaiban. A továbbra is fennálló nehéz fényszögek, valamint a bőséget adó "vizes" Trigon ellenére kimondhatjuk tehát, hogy van párbeszéd és egyetértés, közösen megélendő, kibeszélendő téma közösségi életünkben.
A fejünk fölött jó ideje kirajzolódó nehéz, sorsátalakító és váratlan fordulatokat, hirtelen eseményeket hozó bolygókapcsolatba most az Újhold is bekapcsolódik. E szerint, bár ésszerűen kell bánni a szavakkal, az öncélú kommunikációs megnyilvánulásokkal, mindennemű kapcsolatainkkal, azonban a sors erői segítik a nemzet érdekében történő igazság kinyilvánítását. Hiszen idei évünk feszítő sorsfeladatát az Újhold-Merkúr "szókimondó" erői segítik és ösztönzik. Vagyis mindaz a már részben elvégzett, részben még elvégzendő ezévi feladata országunknak - amely a szókimondáshoz, az erős verbális megnyilvánulásokhoz, a kommunikáció helyes vagy éppen helytelen voltához, a mindennapok ember-ember közötti gondolkodásmódjához és kapcsolatteremtéshez, valamint  a kereskedelemben elért eredményekhez kötődik idén -, most új erőre kapva kerül előtérbe.
          Mivel a sors erői idén "skorpiósan" nyilvánulnak meg, ezek a napok meg is követelik a Kormánytól - melynek most Újhold idején partnere a nemzet - a mélyreható, mélyben gyökerező tennivalók kinyilvánítását. Ha a vezetés helyesen, a sötétben megbúvó nehézségeket is felvállalva tájékoztat, akkor komoly érzelmeket képes megmozgatni. Mivel a mundán asztrológia egy igen bonyolult analógiás rendszer, életünk történései pedig több szinten párhuzamosan zajlanak, ezért többféle történésre következtethetünk a fényszög-kapcsolatokból.  A támadó, feszítő erőket figyelembe véve megfontoltan és ésszerűen kell tehát bánni a szavakkal, illetve a közlekedéssel. Ugyanakkor kiváló alkalom nyílna a médiarendszer rég óta várt átalakítására is, hiszen a feszítő erők ellenére, az égi erők segítő szándékával ez az éves feladat is most beteljesíthető volna.
Mivel Újhold erői az el nem kerülhető, sorszerű átalakítást végző Plútóval állnak szemben,  ezért ezekben a merkurikus, a nemzet hogylétét érintő témákban az ország szervezeti, "testi", gyakorlati felépítését érintő, változtató és újító szándékot is jelzik ezek a napok.
A"nehéz házból, sötét helyről" támadó és állandóan váratlan kényszer eseményeket hozó bolygókhoz segítő fényszöggel kapcsolódik a szeretet bolygója a "büszke és szerencsés" Oroszlán Vénusz. Vagyis a tiszta érzelmek és a láthatatlan háttérből ható női erők támogató jelenlétére számíthatunk.
De szintén segítőleg kapcsolódik a Szolár Vénusz is, amely "mesél" most azokról is, akik alázatos, kitartó, áldozatos, szeretetteljes munkát végeztek az elmúlt időszakban az ország életében. Vagyis akár elismerésben és megbecsülésben részesülhetnek mindazok, akik a vizes trigon idején a gátak (Szaturnusz) megvédésében, az egyek vagyunk ( Neptun) elvét a mindennapokban, az utcán gyakorolták.(Hármas Házas Merkúr Karmapont). A nagy vizes trigon, mely a júniusi árvíz napjaiban teljesedett be először, s Rákbéli csúcsát más és más bolygó "töltötte be" az elmúlt hetekben, most a Jupiterrel a "vizes érzelmek túlcsordulását", ám megbecsültségét mutatja. Az Újholdra ráálló Sírius és Canopus állócsillagok magasra emelik, dicsőítik, s tisztelettel övezik ezen napok eseményeit.
A Szaturnusz-Jupiter trigonja a sorsbolygók teremtő, alapító erejét támogatja, s mivel ez a Szaturnusz az ország születési Napjával áll együtt, bizakodóak lehetünk jelenlegi helyzetünk alakulásában. Ráadásul a segítő király trigon felszálló sárkány alakzata is támogató erők jelenlétét jelzik. A hetek óta és még hetekig fennálló szép királytrigon jelzi, hogy az ország érdekében elvégzett nehéz, alázattal teli, a dolgok mélyére ásó munkát, a hazába, a nemzetbe, az anyaföldbe vetett hitet bizalom és megbecsülés övezi! Ha képesek vagyunk elmélyülni az érzelmeinkben, Istenbe vetett hitünkben, s megértjük az otthonában székelő Halak Neptun üzenetét : az Unio Mystica, a "Minden Egy" jelentését,  a nehezített feladatok ellenére is jó úton járunk. Az életünkbe "véletlenszerűen" kerülő, váratlan, olykor tragikus eseményekkel azért vívunk harcot, hogy bölcsebbé, igazabbá, jobbá váljunk általa. Hogy magyar sorsunkkal példát mutassunk emberségből, jóságból, szeretetből, a külvilág számára. Az Újholdra "álló" Sírius állócsillaga pedig tovább erősíti az összefogást és a támogatottságot, az együttérzést és az együttgondolkodást, a közös nevezőt nép és vezetése között. A Canopus nevű állócsillag pedig akaratot, tettrekészséget kölcsönöz ezeknek a napoknak. A vizes király trigon, az érzelmek felerősödését, akár továbbélő "vizes" jelenségek melletti összefogást  és az együtt gondolkodás szép példáját mutatják. A Halak Neptunra álló Formalhaut csillagképe által az érzelmi "túlcsordultság", ésszel és szeretettel is párosul. A Szolár Descendenssel együttállva lehetséges, hogy "ország-világ előtt" emlékezetesek maradnak ezek a napok. Az Újhold előrehaladására történéseinek "kimenetelére" ugyanakkor egy igen agresszív hatású állócsillag, az Algol áll rá. A képletből láthatóak a nép és vezetés összefogásával szembeni, sorsszerű nehézségek, melyeket, az Mc ura, az Oroszlán Vénusz oldhat fel. E szerint, ha urai vagyunk érzelmeinknek és ésszel, jól átgondoltan közösen összefogva cselekszünk,  segítséget kapunk közös nehézségeinkben! A Gemma állócsillag Szolár karmapontra mért hatása a nehezítettség ellenére is megbecsüléssel kecsegtet bennünket a közösen elvégzett munkánkért. Elmondhatjuk, hogy ezek a napok együvé tartozásunk, a nehézségekben való összekapaszkodásunk és az ezekért járó megbecsülés érzelemteljes, könnyfakasztó pillanatai lehetnek.


2013. Július 22.Telihold - Szolár év összevetése

Magabiztosság és elkötelezettség
Július 22-én kora este lép a mindenre választ adó, mindent világosságba borító Fővilágosítónk az Oroszlán jegyébe, s néhány órával később Teliholdat ünneplünk. Bár egy igen erős dupla T-kvadrát, melynek része ez a Telihold, valamint a továbbra is kirajzolódó, vizes jegyekben álló királytrigon együttes hatása áll felettünk, ne feledjük: a Nap-Hold szembenállás égi násza lehetőséget ad a tisztánlátásra. Olyan tükörbe nézhetünk általa, mellyel tudatosíthatjuk a bennünk mélyben megbúvó "irányíthatatlan" szándékainkat, s azt napvilágra hozva megbékíthetjük a  láthatatlanban rejlő ösztönvilágunkkal. A történések szintjén mindig ezek együttes ereje nyilvánul meg a közösen átélendő cselekményekben. Mundán értelemben azonban most nép és vezetése kap lehetőséget arra, hogy az idei évben vállalt, közös, állami feladatainkban a dolgok mélyére hatolva megértsék egymást. A vezetés az Oroszlánban, uralmi otthonába térve, "jó karban van", erőben érzi magát, mondhatni: azt  csinálja, ami a dolga. Vele szemben a nép, a szó legnemesebb értelmében, mint amolyan "vízöntős" udvari bolond képes tükröt tartani "uralkodójának". E holdikus erejű oppozícióban azonban mindkét félnek el kell fogadnia saját szakrális szerepét. Ebben segít a vénuszi és neptuni szeretet ereje, valamint az Unio Mystica törvénye, mi szerint: mindennek megvan a saját helye és rendeltetése, valamint szakrális ideje itt a földi világban. Az asztal elnevezésű zárt fényszögalakzat éppen ezzel szembesíti a feleket: asztalon kínálja, kisebb-nagyobb tanításokkal figyelmezteti a népet és a vezetést a közös együttműködésre, melyet a Krisztusi szeretet törvénye szerint kell alázattal, egymást segítve, személyes érdekektől mentesen gyakorolni.
A Radix és Szolár Házak egybeesését illetően látható, hogy a kormányzati munka és a hétköznapi munka találkozik össze hittel és erővel. A Halak Neptun által mindennapjainkban kell meglátni a részletek fontosságát: az együvé tartozás érzését. Ehhez az összetartozáshoz kapcsolódik a külföld, s a külhoni magyarság is. Ne feledjük, most erővel tudjuk kifejezni önmagunkat, gondolatainkat a külvilág előtt, sőt a Mars-Merkúr állása miatt a gondolatot tett is követi. S mivel éppen két héttel ezelőtt állt ezen a Radix Descendensen az Újhold, amit akkor a külföld,  külvilág életterületén, közösen átéltünk, annak most következhet be a "folytatása". Szükségünk lehet erre az erős, hangos, elszánt kiállásra, mert a
"szokásos", régóta ható, Nyolcas Házas Kos Uránusz T-kvadrátja, mint nehezítő fényszög most is támad. Továbbra se hagyjuk, hogy sötét helyről jövő, önző, anyagi, hatalmi érdekek megváltoztassák közös érdekeink útját! De ne hagyjuk, hogy megbolondítsák a külhoni magyarságot sem, illetve a hazánkról alkotott képet tovább torzítsák! Mivel ezek az erők az ország testét, szervezeti felépítését támadják (Radix Asc.-Desc.) nevezhetőek akár a nemzet elárulóinak is. A tengelyek, a bolygók, valamint a házhelyzetek jelzik, hogy valódi segítségre csak magunk közt számíthatunk. Azonban a fényszögek szerint, ebben az egymásra utaltságban értékelődik fel igazán az éves tanulnivaló: a helyes közbeszéd és kommunikáció, a sajtó és tömegtájékoztatás,  az utca emberének egymás közötti viszonya, valamint az ebben való, olykor tudatos máskor öntudatlan nehezítettség. Azonban az anyaföldbe, a hazába, a nemzetbe vetett hitünk, erkölcsi ragaszkodásunk, igazságunk lendülettel, ösztönzéssel, cselekvőképességgel, és hangos szókimondással társul.
A jó kommunikáció most létkérdés: hitünket, önbecsülésünket kell kinyilvánítanunk a világ előtt. Azonban tilos pökhendi módon, öncélúan hangoskodni, mert aki ezt teszi, az vesztésre áll.
A király trigon harmadik csúcsa szerint a mindennapi munkába vetett hitünk  fejeződik ki a törvényekben is. A fényszögek és a házhelyzetek miatt a történések tehát a külhoni magyarsághoz, valamint a külföldön rólunk alkotott képhez  is kapcsolódnak. Ezt támadják, mert ebben rejlik az erőnk is. A bolygók uralmi helyzetét tekintve bennünket most a mélyreható, átalakítást kívánó nehézségek ellenére is egy nemzettudatában gazdag, a kományzatot tekintve: cselekvőképes, magabiztos, szilárd, a haza és az anyaföld iránt elkötelezett, kitartó és kreatív országnak látnak. Olyannak, akik nem hagyják magukat eltéríteni és  továbbra is a dolgok mélyére ásva, biztos gyökerekkel, szilárdan állnak a saját otthonukban.

Vissza!  
Vissza!