Fényiné Csomor Rózsa  - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Útmutató az asztrológia segítségével
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2013. június 8. - július 1-3.)

"Jött, hogy bizonyosságot tegyen a világosságról..."

A fejünk fölött haladó áldott Nap Keresztelő Szent János napjaiban keresztezi a Tejutat, a magyar hagyomány szerint a lélek lakhelyét, az ősi világfa tetején nyugvó szeretet fészkét. Szakrális értelemben a Nap ekkor "mássza meg" a világfát. Meséink, mondáink arany szőke Naphérosza, a "legkisebb királyfi" a Tudás-fájának tetejére hágva ekkor hozza el a szeretet törvényét az emberiség számára. A János-napi fordulat idején a Nap-tisztelő népek, így a szkíták, magyarok is tüzeket gyújtottak, s azt átugorva segítették a Napot tova haladni égi útján. Ezzel a mágikus rítussal pedig az emberi lélek saját belső, emberi napját, isteni magját, önnön saját magát segíti át azon a fordulaton, ahol bár csak percekben mérve, de már jele van az elmúlásnak. Ebben a kozmikus pilanatban, csakis megtisztulva, a szeretet által megtermékenyítve haladhat tovább a lélek földi vándorlásában.


2013. júni 23. Telihold és Szolár év összevetése

János napi Telihold (június 23.)
"...Neki növekednie, nekem pedig kisebbednem kell..." - mondja magáról János. Hiszen a kozmosz szabályai és a földi világot működtető Nap járását leképező évkör szerint, János után rövidülnek, Jézus után hosszabbodnak a nappalok.
Míg Keresztelő Szent János vízzel (Hold), addig Jézus tűzzel (Nap) keresztel - mondja az írás. Keresztelő Szent János nemcsak az immáron hanyatló napév jelképe, hanem a Naptól megvilágított, Nap előtt járó Holdé is. Így a június 21-vel a Rák havába térő Fővilágosító Nap és az őt visszatükröző - a Rák jegyének uralkodó bolygója - a Hold, Rákbéli fordulatát, összekapcsolását is jelenti egyben. Ezért mondják Jánosról, hogy: "Nem ő vala a Világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról"
           A Rák csillagjegy uralmi időszakának uralkodó bolygója, az Éjjeli Fővilágosító, Holdanya, azonban elsősorban az ősi Boldogasszonyt szimbolizálja. Az Ő mindent befogadó, óvó-féltő védelme, a "megnyílást" követő, érlelő, majd fájdalmasan elengedő jellege, alázatot és áldozatot követel számunkra. Nekünk magyaroknak különösen sok dolgunk van ezzel az elfogadást gyakorló, a dolgok lényegét a láthatatlan világában kereső, passzív, tehát nőies, Teremtő energiával. A létezés tér - idő keresztjében, a szakrális évben, az évkör ezen fordulópontján tehát áldozati helyen "járunk", mely az egyensúlyi állapotából kibillent világ, s a benne élő ember megtérését szolgálja. Június 21-vel ezért a mindent napvilágra hozó áldott Nap, a kozmikus Fővilágosító új korszakba tér. A nyári napfordulóval pedig új minőségbe lép a földi halandó, hiszen ahogyan a világosság győzelmét ünnepli a természet, ünnepel a vele együtt élő ember is. Rák jegyének 0. fokán a legrövidebb éjszakát a leghosszabb nappal váltja fel. Az emberi lélek ebben az időszakban szüli meg saját belső győzelmét, ekkor válik időszerűvé a lélek szintjén, szakrális értelemben az új, a fényes idő kiteljesedése. A fénnyel együtt azonban a vágyak is a felszínre törnek, s az érzelmek kardinalitása, a vágyak felfokozottsága érvényesül. Ezért a Rák - mint kardinális, vizes elemű jegy -  fennhatósága alatt uralt időszakban a lelkiség az érzelmek, az érzékek, a tudatalatti intuíciók jelentősége felerősödik. Éppen ezen emóciók által a legmagasztosabb anyai-anyagi, fizikai élmény előtérbe kerülésével, a "gyökereket", a földi lét alapját, az édesanyát, Földanyát, az anyaföldet, vagyis házat, s hazát keresi a lélek.
           Szolár évünket vizsgálva láthatjuk, hogy a Trianoni évforduló, s a Szolár Ikrek Jupiter igazsággal, erkölcsiséggel, hittel, joggal, magyarságtudattal kapcsolatos történéseinek (Június 4-8.) "folytatatása" lehet ez a június 23-i Telihold. Vagyis mindaz, amelyet a kormányzat az ország haladási irányának, a társadalom elérendő céljainak a területén június elején "megindított" (lásd előző szám) az most, két hétre rá, a Telihold által kiteljesedve szembesítheti a feleket: népet és vezetését egyaránt. Az égbolton pedig, nem egyszerűen egy Nap-Hold szembenállás rajzolódik ki, hanem a Teliholdkor megélt szembenálló erők "tükörtásába" bekacskolódik az igazság, az erkölcs, a hit és a jog Jupitere a kormány oldalon, valamint a sorszerű változások és a tudati transzformáció lehetőségét adó Plútó a nép oldaláról. Nem volna szabad tehát, hogy a nemzet igaztalan lépéseket tapasztaljon a kormány részéről, mert akkor e szembenállás okán erős ellenállást tanusíthat melyet titkos, sötét "házból", önös szándékból tüzelnek fel. (8-as Házas Uránusz kvadrát) E "szimpla" Nap-Hold szembenállást a kemelt égi jelenségek közé a "Király trigon - sárkánnyal" megnevezésű fényszögkapcsolat emeli, s e szerint, a fejünk fölött "mintázódó" égboltról Isten szeme tekint ránk! S mikor? Éppen Jézus születésének karácsonyi ünnepével átellenben az évkörben, Keresztelő Szent János napján. Amikor a legtöbb fényt ontja a Teremtő a földi világ gyermekeire. Ezzel segítve a vezetést a fizikai létben való helyes, igazságos, jogszerű, a haza érdekében történő eligazodásban, munkálkodásban ( Rák Nap Jupiter). Vele szemben pedig a Telihold Holdja, azaz a nép, a nemzet a mindenkori Karácsony napjára eső Radix Uránuszon áll, mely a szellemi megvilágosodás záloga lehet, ha lélekben mi is felnövünk hozzá. Ezt a Bakban álló Holdat, azaz a nemzetet serkentheti, erős határozottságra, önuralomra a sors átalakító erőit képviselő Plútó. Érzelem és Tudás. Rák és Bak. Ha képszerű analógiával szeretnénk élni a kő, a szikla, melyet évmilliók alatt alakít a teremtés őstengere. E mélységes ellentétek által uralt poláris világban ugyanis éppen az a cél, hogy a végletek között az ember rátaláljon arra a keskeny ösvényre, a két pólus közti keskeny Útra, mely az Igazságon át, az Élethez vezet.
Az égbolton kirajzolódó segítő királytrigon csúcsában most egy hittel dolgozó, hiteles kormány mutatkozik, amely, ha őszintén áll ki a haza igazsága mellett, óriási segítséget kap. (Tranzit Nap Jupiter) Második csúcsa az ország '89-es születési napja és a tranzit Szaturnusz, mint sorsbolygónak az együttálásból fakadó erő, amely  - ha nehézségek árán ugyan- de képes a dolgok mélyére hatolva, a '89-ben felvállalt feladataink kimunkálását segíteni.  Harmadik csúcsa pedig a Szolár Descendensen álló Tranzit Neptunusz, mely a külvilágból, s "más" távoli világokból érkező segítő szeretet és intuíció közvetítője. E trigonban a társurával (Jupiter-Neptun trigon) mindenképpen a kormányt az erkölcs, a hit, és a jog megszilárdításában támogatja. E nap Teliholdjának a fent is említett öntudatos erős Holdja, vagyis a nép az 5-ös, Teremtés Ház csúcsán állva, a felszálló sárkány fényszögalakzattal az "égbe röpíti" a kormányt, konkrét, gyakorlatias dolgok betartatásával, kreatív ötleteivel irányt mutatva. Mivel e Hold hazánk jelenlegi államformájának "testet öltésén", azaz a Radix Descendensen áll, azt jelzi, hogy ebben a kozmikus pillanatban a néplélek azonosul a nemzet testével, azaz erős, elszánt nemzet képét mutatja.
Oly nagy lehetőségeket rejt János napkor a fölöttünk elterülő égbolt képe, hogy nem volna szabad elmenni észervétlenül "alatta".
A képlet láttatja magát: ezekben a napokban egy öntudatos nemzet lehetünk, amely nem hagyja magát elködösítene, hanem átéli a sorsfeladatát, s nagy segítsége lehet saját vezetésének jogi, erkölcsi döntéseiben. Vagyis látszólag e Telihold szembenállása helyett a két poláris erő, ha a rá szabott küldetést tudatosítja, s teljesíti, akkor egymást támogatójává válhat. Bízhatunk benne, hogy nem lehet majd a népet és a vezetését titkos, sötét házból egymás ellen uszítani. ( Szolár 8-as Uránusz kvadrát Nap-Hold) Azonban e Szolár 8-as Házba eső Kos Uránusz fényszögei arra figyelmeztetnek, hogy az öncélú erőfitogtatással a kormány veszíthet az erkölcsi megítéléséből. A hit és jog erejének önérvényesítő politikája viszont segíti a vezetést, sőt megértővé és felvilágosulttá teszi a nemzetet!


2013. július 2. és Szolár év összevetése

"Nehézkes" Mária (július 2.)
           Sarlós Boldogasszony napjaiban térünk Szolár évünk 11-es, Segítők, Támogatók Házába, épp abban a pillanatban, amikor születési képletünk Külvilágot jelképező tengelyére (Desc.), valamint az azon álló Rák Jupiterre - mely többek között a külhoni magyarságot is jelképezi -, tér a fejünk felett haladó áldott Nap.  Óriási segítő erő és erőtartalék az ő jelenlétük számunkra, s nagy hatással vannak a mindenkori kormányzat tudati átalakulására, valamint a nemzet előrehaladására is! (R.Jupiter-Plútó, R.Desc.-Mc trigon) Ezt a téridő pillanatot, a Rendszerváltás óta Sarlós Boldogasszony, azaz szent terhétől "nehézkes Mária" oltalmazza, ki fejet hajt az Isteni terv ő rá mért küldetése előtt. Csakúgy, ahogy az életet adó búzakalász hajtja meg aranyló fejét az áldott Nap sugarai, s sorsa beteljesedése előtt. Nehézkes Mária a szegények, a szükségben lévők, a fogságban gyötrődők és a várandós édesanyák patrónája.
           Ezekben a napokban az égbolton egyszerre rajzolódnak ki segítő és komoly odafigyelést igénylő, a kormányt és a népet is nehéz feladatok elé állító fényszögek. (T-kvadrát, Király trigon) A Nap és a július 1-3. között átvonuló Hold helyzete, az "igazságos" Jupiter és a "nehéz" feladatokat jelölő Szaturnusz, a tranzit és Radix tengelyek, illetve rajtuk álló bolygók sokasága, a "sorsátalakító" Radix és tranzit Plútók állásai, valamint a karmapont, mint sorfeladat és a Hold együttállásának hármas megítmétlődése egy rendkívül bonyolult és összetett, ám igazán szakrális pillanatot jelöl életünkben! Azt mutatja, hogy sem a vezetés sem nemzet nem térhet le, arról az útról és feladatról, amelyet '89 -ben közösen  felvállalt! E küldetésnek a látványos időzítése mutatkozik meg július 1-3. között várható történésekben országunk életében. E szerint a kormány akkor kap égi segítséget a király trigon által, ha külföldön az igazságosság és az erkölcsiség oldalán állva, szerettel és intuíciókkal vállalja a '89-ben kijelölt, komoly gazdasági, pénzügyi nehézségekkel terhelt előrehaladási irányt, mint kivezető utat. Ugyanakkor idehaza most van itt az ideje és helye felvállalni, kibeszélni a közelmúlt elhibázott kormányzati döntéseit, téves gondolatait, helytelen mondatait! Ha ezt nem teszi, akkor a nép szembekerülhet a vezetés döntésivel, ám így saját nemzeti előrehaladását is akadályoztatja, s mindez anyagi síkú, pénzügyi nehezítettséggel, szerencsétleggel, támogatók elvesztésével is járhat. Amennyiben a vezetés a makulátlan igazságosság, jogszerűség és erkölcs talaján a nemzet érdekében munkálkodik, a nép képes lesz helyesen felmérni alapvető lehetőségeit, s él is azokkal. Ha a két fél tisztán, erkölcsösen teszi a dolgát, az segíti a nemzetet a saját szellemi múltjával való azonosulásban, s az abban rejlő tudás olyan erőforrásként hat, amelyre biztonságosan támaszkodhatunk. A jelentős tengely és bolygóegyüttállások az itt és most sorszerű időzítését mutatják. Sokadszorra látható, hogy a magasabb minőségű passzív égi erő:  Boldogasszony segítségével olyan időszerű lehetőséget kapunk, amire lehet, hogy 23 éve nem is volt példa! A tranzit bolygók szembenállásai a Radix képlet tengelyeire ülnek. A vezetés nehéz döntéseivel, a gazdasági átalakulásokkal, a kormányzati átalakító programokkal, valamint a tisztázatlan gazdasági nehézségekkel "farkaszemet" néz a nemzet. Amennyiben azonban a vezetés, a mélyére megy az igazságos átalíkításoknak, a nemzet javát szolgálva jogszerűen teszi dolgát, s ezt is hangsúlyozza a külvilágban magáról, akkor a külföldön rólunk terjesztett rágalmakat, erkölcsileg tisztázni lehet! Ebben van segítségünkre a Boldogasszony által védett, támogatott külhoni magyarság! A Nap Plútó szembenállása jelzi, hogy ezekben a napokban a vezetés ránézhet mindarra, amit az ország "testén" mind gazdasági, mind szervezeti értelemben végrehajtott, s belenézhet a sors tükrébe, elmúlt félévi cselekedeteinek helyes vagy helytelen voltára. Bízzunk benne, hogy Sarlós Boldogasszony oltalma segíti a döntéshozókat a hamis, nem tiszta dolgok belálására, kitisztázására!
Ugyanakkor sötét házból jövő, váratlan hátbatámadásra is számíthat az ország, és a vezetés ezekben a napokban, amelyek rossz színben tünteik fel hazánkat a függetlenségünk irányába ható gazdasági átalakítások miatt. (Nap-Plútó-Uránusz T-kvadrát) Kiútat azonban a nép és a külhoni magyarság külföld előtti megnyilatkozása adhat, melyet a nemzet, a haza, az anyaföld védelmében most időszerűen tehet meg.
(Sz.9H Tr.Hold-leszálló Holdcs-R.Ic. ) Ezek a napok a Kárpát-medencei magyarság összefogásáról szólhatnak! Azonban, ha magunk közé engedjük a negatív "bundás" indulatokat, az öncélú bujtogatást, azzal súlyos károkat okozhatunk a megkezdett gazdasági átalakulásoknak és a kormánynak. ( Kvadrát Descendesn Szaturnusz, Nap-Uránusz kvadrát) A 11-es Segítők Házában, kívülről jövő segítségre is számíthatunk, a kommunikácó, az utazás, a mozgás bolygójának, a Merkúr jó állásának köszönhetően. ( Sz. Merkúr-Karmapont trigon tr. Merkúr). Vagyis meg kell szólalnunk, véleményt kell nyilvánítanunk saját érdekünkben, hiszen ezzel adózhatnánk ezévi sorsfeladatunk, küldetésünk előtt! Ha tudatosítjuk Boldogasszony segítő jelenlétét, s bátran vállaljuk jobbító szándékú, példamutató küldetésünket a világ előtt, az égi erők segítsége a - a bennünket ért támadások ellenére- bizton nem marad el!

Vissza!  
Vissza!