Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország Szolár képletének aktuális elemzése (2013. április 20. - június 6.)

 "Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje."

Ismét csak a fatális véletlen volna, hogy a közös nemzeti sorsunkat, sorsfeladatainkat megjelenítő ország horoszkópunkban éppen a Szent Lélek kiáradásának ünnepén figyelmeztet bennünket a Teremtő!? Talán nem! Mert ideje volna mélyrehatóan kibeszélni, kinyilvánítani vajon mi végre is jöttünk, s gyűltünk egy közösségbe magyarként e földi világba? S ha már tudatosítottuk miért, felnőni e feladathoz, s szólni a Lélek által.

Április 20-án a fejünk felett haladó áldott Nap Bika csillagjegybe lépésével egy időben "lépünk be" közös nemzeti életünk éves horoszkópjának 9-es a Házába. A Hit, Erkölcs, Jog, Felsőoktatás, Szellemiség és Magyarságtudat életterületén egészen május 25-ig jár a mindent világosságba borító Nap. E szellemi, mundán értelemben Nyilas érdekeltség alatt álló élletterületre lépés azért fontos ideje Szolár évünknek, mert ebben a kozmikus "pillanatban" tükröződik, világosodik meg országunk, s a kormány elmúlt fél évi teljesítménye. (Sz.-R. Nap-Sz. Szaturnusz oppozíciója a Tr. Nappal, a Hármas-Kilences Házakban) Mint tudjuk, a Hármas Ház a Mindennapokat, azaz Utcai hétköznapokat, a Közbeszédet, Hírközlést és Telekommunikációt, az Utázást és a Kereskedelmet, a Közeli rokonságot és Szomszédainkkal való kapcsolatainkat, valamint az alsó fokú Oktatást is szimbolizálja, melyek most "magasabb", szellemi síkon kerülnek ismét előtérbe. Külön érdekessége a Radix és Szolár éves képleteinknek, a Hármas-Kilences házak "cseréje", mely mutatja ezen témák időszerűségét. Bízzunk benne, hogy az ezekben a napokban a Szolár 8-as Házba eső tranzit Merkúr-Uránusz együttállás sötét erők által feltüzelt szellemi felpörgetettsége a sors kényszerítő erejéből táplálkozó cselekvésre ösztönzi a vezetést, segítve a szellemi üzenetek dekódolását, s a magasabb rendű "információk" racionalizálását. (Sz. Nyolcas Házban, tr. Kos Uránusz-Merkúr együttállás, kvadrát Bak Plútó-R. Asc. együttállás).
Május 1-én tér a fejünk felett haladó Nap Radix képletünk Ic-jére, azaz Alapvetéseire, elrugaszkodási lehetősegeinkre, mindarra, amire támaszkodhatunk az építkezésben, a haladásban. Bikában, 9-es Házban állva azt mutatja, hogy alapvető dolgainkat nemcsak fizikai síkon, hanem szellemi szinten, párhuzamosan kell megoldani. Nehezítettsége éppen az, hogy apró, lényegtelen dolgokkal olykor "sikerül" elterelni a figyelmet, a magasabb rendű elől.
          E kettő tér-idő esemény közé "esik" április 25 -én egy erős feszültségű, lehúzó erejű, konfrontatív Telihold, amely összegzi e témákat. Egyrészt tükrözi a kormány és az ország nehézségeit a fentebb leírt területeken, valamint kihat a Radix Ic-re, mely közös életünk alapjainak szellemi szintű újragondolására és anyagi-fizikai stabilizálására sarkallva, szellemi állhatatosságra, hűségre kitartásra ad lehetőséget. (Tr. Nap-Mars tág együttállásban a R. Ic-vel, oppozícióban a Hold-Szaturnusz, tág együttállásban a R. Mc-vel)
Ezt aTeliholdat - mely a nép nehézségeit, ám spirituális tanulnivalóit is mutatja -oldja az Ikrek Jupiter fényszöge, mely az igazság kibeszélését, tisztázatlan ügyek felszínre kerülését hozhatja, amellyel lehetőséget kaphatunk a széthúzó erők közötti ellentétek jogi, erkölcsi tisztázására. A feszítő erők ellenére a kormány ez évi nehezítettségét most a nép is átérzi, (Sz. Nap-Szaturnusz együttállás orbiszán belül áll a Tr. Hold-Szaturnusz együtállással), mely bár kellő erőt, ösztönzést, kézzelfogható tevőlegességet ad a vezetésnek a cselekvésben, ám a sors csakis a türelemmel kitartással és alázattal végzett mélyreható munkát engedélyezi. (Tr. Bika Nap-Mars együttálás, Tr. Nap-Szaturnusz szembenállás)
A vezetés konkrét stabilizáló, a fizikai létet javító intézkedéseket hozhat, melyek a komoly nehezítettség ellenére ( Bika Nap- Skorpió Szaturnusz oppozíció) alapvetően hatnak országunk életére. (Tr. Nap-Radix Ic tág együttállása). Elfogadó türelem, kitartás, alázat és spirituális megfontoltság kell, hogy vezesse nemzetünket, egyéni megéléseinket ezekben a napokban, hiszen ez jelenti közösségi életünk kiútját! (Skorpió Mc együttáll a Tr. Hold-Szaturnusszal)
E Telihold másik, oldott oppozíciója a Halak Neptun, melyben reménykedhetünk, hogy társuralkodóként a legjavát adja. A Szolár "Külvilág" tengelyen állva isteni sugallatot, külvilágbéli, vagy "más" világokból jövő érzelmi húrokat pendít, lecsendesítő hatásával segítve a külföldről jövő svindlikkel teli, tisztázatlan erőket. (Halak Neptun-Sz. Desc. tág együttállása)
A Telihold feszültségének harmadik oldása a Bak Plútó, avagy a "sors keze", mely nehézségei ellenére kihívásával segíti, s kreatív energiákkal ösztönzi stabilizáló teljesíményre a vezetést, mely a nemzet megtestesülésére, az ország fizikai testére, jelenlétére van hatással. (Tr. Bak Plútó - R. Asc. és bolygóinak együttállása a Sz. Ötös házban) Bízzunk benne, hogy ezen napok feszült történései a Karma ház csúcsán álló, Szolár Vízöntő Holdra "vízöntős" szellemi világosságot és változtatásra törekvő, új szellemi nézőpontot hoz az egyes emberekből álló közösség, a nemzet számára! (Telihold - Sz. Hold T-kvadrát)

Pünkösdtől, Teliholdig (Május 18-25.)
Május 20-én lép Ikrekbe a fejünk felett haladó, fényes Nap. Ezekben a napokban (május 18.) előfordulhat, hogy olyan szellemi feltételezések realizálódnak, melyekben eddig csak hittünk, konkrét dolgok pedig szakralizálódhatnak, melyek a múltunkhoz, magyarságtudatunkhoz, szellemi mivoltunkhoz kötődnek. (Nap-Sz. Leszálló Hopldcsomópont együttállás, Karmapontok Nagy kvadrátja) A mindennapok síkján, a gyakorlati életben is felszínre törhetnek múlt erői, melyek kitisztázásra, stabilizálásra, fizikai megoldásra várnak. Pünkösd üzenete - mely a Szent Lélek apostolokra való kiáradását, az örömhír útnak indulást jelentette a történelmi múltban - múlaszthatatlan karmikus feladatunkra utal. Nemzetetünket is a spirituális igazság kimondására kell, hogy ösztönözze! Pünkösd napjai is megidézik e szolár év merkúrikus, szókimondó szerepét. (Ikrek Mc, Szűz Asc., Merkúr-Karmapont együttállás, Merkúr Sz. év) E szerint óriási hagsúlya van idén a dolgok mélyére ható, s ott is gyökerező kommunikációjának, a párbeszédnek, az információ átadásnak, a fizikai és szellemi "hírvivésnek". Ám mondjuk ki nyíltan, ha egy energia nincs "használva", akkor teret és időt talál magának, hogy más formában törjön elő, akár elterelve a szót a lényegi kérdésekről. Ha nem beszéljük ki nyíltan közös ügyeinket, ha nem értelmezzük valódi múltunkat és jelenkori szerepünket, akkor felszínes témák harsoghatnak körbe bennünket, elterelve a figyelmet a lényegről!
          Május 25-én, éppen Teliholdkor éri el a tranzit Nap a Szolár Mc tengelyét, kijelölve ezzel nemzetünk előrehaladásának útját. Ezzel a pillanattal a X-es, Korányzat, Vezetés Házába lépve, a kormány munkája, a gazdaság, a bankrendszer, s társadalom céljai kerülnek górcső alá. Telihold okán az Ic-én álló Nyilas Hold, azaz nép, és az Mc-n álló Ikrek Nap, vagyis a vezetés szembenézése, tükörtartása mutatja az előrehaladás irányát. Mindkét "fél" mundán értelemben a saját élletterületén van: a Hold a IV-es házban, az Ic-én, a Nap a X-es házban, Mc-n állva jelzi, hogy a vezetés útja kizárólag a társadalom, a nemzet alapvető javát kell, hogy szolgálja. Az Ikrek-Nyilas tengely felerősödésével, az "akkor hiszem, ha látom" Ikrek magatartása és az "akkor látod, ha hiszed" gondolata áll szemben egymással. 
Az Ikrek Mc-re kerülő Nap, azaz a vezetés "dolga" tehát, hogy sokszínűen rugalmasan, helyesen kommunikált, mélyreható és megalapozott racionális döntésekkel vezesse előre az országot. (Ikrek ura Merkúr, Skorpióban Karmapottal együttállva) S mivel az Ikrek Tizes Házat tranzit bolygók, s a Szolár Jupiter "tölti ki", jelzi a kormány közoktatással, a merkurikus ismeretszerzéssel és tájékoztatással, a hírközléssel, és a médiával kapcsolatos, erkölcsi, jogi tennivalóit. A nép (Hold) feladata pedig a szellemi gyökeresedés, a magyar eredethez, gyökerekhez való visszatérés és annak a tudásnak mindennapokba való átültetése. (Tr. Nyilas Hold- Sz. Ic - Mars együttállás)
Az ország haladásának kedvező lehetőségét, az Mc-Ic tengelyek urainak együttállása segíti, azaz a közös ügyeink szeretteljes kibeszélésével és nem elhamarkodott, hanem jól átgondolt jogi döntésekkel közös nevezőre hozhatóak a nép és a kormány közötti ellentétek. (tr. Ikrek Jupiter- Vénusz-Merkúr - Sz.Jupiter tág együttállás) Mivel az Ikrek stellium 52 fokos szellemi fényszöget kap a Szolár 8-as Házas, transit Kos Uránusztól, ez külső segítők általi, szellemi megvilágosodás, "újjászületés" lehetőségét is hordozza, erkölcsi, jogi, és kommuikációs kommunikációs ügyeinkben.
Azonban továbbra is érezhetőek lesznek a külhonból jövő, hamis illúziókkal kecsegtető, elködösítő, mind a tudatosságot, mind az érzelmi átéléseinket veszélyeztető támadások! (Telihold és Halak Neptunusz - Sz. Desc. T-kvadrátja)

A bölcsesség és az emlékezés napjai (Júni 4-8.)
A X-es Házban járva a Június 6- án lép a fejünk felett ragyogó Nap a hitet, jogot, erkölcsiséget, igazságot jelentő Jupiterre. Előtte két nappal emlékezünk a Trianoni évfordulóra, abban a kozmikus pillanatban, amikor a Vénusz belép mundán értelemben a hazát, a nemzetet, a családot szimbolizáló Rák jegyébe. Érzelmi viszonyulásunk ezekben a témákban ezért felerősödhet.
Hat bolygós stellium gyülekezik az Ikrek és Rák jegyekben, miközben az új erőkkel felvértezett Újhold, azaz Nap-Hold együttállás világostíja meg a Szolár Jupitert, a jog, az igazság, és a bölcsesség kérdését, mely az Ikrekben szókimondással párosul. Szép, segítő király trigon formálódik a fejünk fölött, mely a tranzit, Szolár és Radix bolygókat és tengelyeket is összekapcsolva hitet, tapasztalatot, jogi, erkölcsi lehetőségeket csillant fel a magyarságot érintő múltbéli és a jelenkori témákban. (tr. Szaturnusz - R. Mc, tr. Neptun - Sz. Desc. , tr. Merkúr-Vénusz-R. Jupiter-Desc. királytrigonja)
A dolgok mélyére "néző" Skorpió Szaturnusszal és a hitet, szellemi egységet szimbolizáló érzelmeket felkokozó Halak Neptunusszal, a külhonban rekedt magyarsággal kapcsolatos nemzeti kérdések kedvező színben mutatkoznak.
Ezek a napok lehetőséget adnak egyénileg és közösségileg egyaránt a befelé figyelésre, a tiszta megérzések megidézésére, melyek a család, a nemzet, a haza színterén harmóniát hozhatnak számunkra.
Ám ne felejtkezzünk meg a nehezített fényszögekről sem! Hiszen felfokozott hangulatú, hangoskodó, elködösítő erők félrevezetéssel, öncélú akarattal és bujtogató szándékkal állnak a "sötétben". (tr. Plútó, sz. 8-as házas tr. Uránusz, tr. Merkúr-Vénusz-R. Jupiter Desc. T kvadrát) A helyes érdekérvényesítés jelenti a kiutat és az "életben maradást" most is számunkra. Ezen napok történései ezért a hazai törvények és az igazság melletti kiállásra ösztönzi a kormányt a külvilágbéli támadásokkal szemben.(IV.-es Házas Sz. Nyilas Mars oppozícióban a Sz. Ikrek Jupiterrel), (Sz. Desc-Tr. Neptun kvadrát tr. Ikrek Mars-Sz.Mc)
Vagyis a két erős fényszög (király trigon, és T-kvadrát) együttes hatása miatt egyrészről az igazság, a törvényiség, a jog és a hit nehezítettsége látható, másik oldalon pedig felemelő nemzeti érzés és büszkesség érzete tölthet el bennünket ezekben a napokban. Ne engedjük azonban szabadjára az önfejű, öncélú akaratot, mert azzal a nemzet testén és a külvilági magyarság sorsán ejthetünk sebet! Ezért óvatosan bánjunk az igazság jogi kérdéseivel! S mivel e kardinális jegyekben eső feszültség lecsendesedett emlékezésre int bennünket, ne döntsünk és cselekedjünk elhamarkodottan, mert az ellenerők sötét házból támadva törhetnek előre! (tr. Merkúr-Vénusz , Bak Plútó, Szolár Nyolcas házas Uránusz T-kvadrátja).

Vissza!  
Vissza!