Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése ( 2014. március 30 - április 29.)

A szellemi erő felelőssége

          Izgalmas időszakát éljük hazánk életének, hiszen választási lehetőséget tár elénk az élet. Az olvasó mégsem azzal a naptári dátummal találkozik, melyre négy éve készül az ország. Ugyanis ez a nagyhatású időpont jelöletlen az ország képletében. Éppen ezért mi kerülve a politizálás látszatát is, kizárólag azokról a jelenségekről írunk az alábbikaban, melyet a magasabb rendű Teremtő elv, s nem a napi politika emberek által rángatott világa ró fel a naptárunkba. Az isteni akarat ugyanis a poláris világ két elvét tárja elénk. Április havában két kiemelkedő erejű konstelláció közötti feszült légtérben érezheti majd magát a halandó. E kettő között az a különbség, hogy a puskaporos levegőjű T-kvadrát egy igaz lassú, de mégis átfutó jellegű hatást jelent képletünkre, így országunk sorsára nézve. A nemzet valódi feladatát és javát hordozó király trigon és szextiljei pedig a '89-es születési képletünk Sorsfeladatához és tengelyeihez kötődik, így az ország '89 ben felvállalt Életfeladatának egyik állomását mutatja, így jövőbeli előrehaladásunkat, nemzeti küldetésünket szolgálja!

2014. Március 30. uránusz és Szolár összevetés

          Hangos az utca...(Március 29.-április1.)
          Március végén tér a fejünk felett haladó áldott Nap Szolár képletünk 5-ös házas Uránuszára. Az Uránusz bolygó a függetlenség a szabadság, az önálló gondolkodás, a megvilágosodott eszmeiség jelképe. A poláris földi világban azonban választási lehetőségek sora tárul elénk. Nem mindegy azonban, hogy az Uránusz ötletességével, kreativitásával, az "isteni szikrával" megáldott zseniális gondolkodó a társadalom javát szolgálja-e, vagy ugyanezen uránuszi erővel öncélú, egyéni hasznot hajt, miközben mások lázítására használja istenadta tehetségét. Ezzel ugyanis elárulja önmagát, s az Anyaföldet, mely otthont ad neki. Ezek a napok lehetőséget adnak a számunkra, hogy a szellemi erő felelősségét egy kicsit jobban megérthessük. Az 5-ös Teremtés Házában álló Kos Uránusz is választási lehetőségeket tár elénk. Egyrészről jelentheti az önhitten kockáztató, élvezeteket hajszoló, uralkodni vágyó, gyarló hajlamokat, másrészről pedig a belső szeretet megvilágosult fényével az alkotni, teremteni, nemzeni vágyást. A Teljesség felé "gyalogolva", a lajtorja egyik grádicsáról, a másikra lépegetve haladni bizony hosszú idő. Éppen ezért világunkban megannyi erő keveredése látszik, mely mind szellemi értetlenségből fakad. Mégis a választás lehetősége bennünk rejlik, rajtunk áll.
          A fejünk felett haladó áldott Nap március 30-án éri el tehát a szabadság, egyenlőség, testvériség bolygóját. Az esti órákban Újholdat ünneplünk, ebből fakadóan megadatik, hogy a tudatos és tudattalan erők, mundán értelemben nép és vezetése együttes erővel legyen jelen az igazság-igazságtalanság, erkölcs- erkölcstelenség, öncélúság- közösségi érdek kétarcú polaritásának kérdéseiben. (Újhold-Uránusz együttállás - Jupiter - Plútó T-kvadrát) Ezen a napon a poláris kétféleségnek köszönhetően különösen kihangsúlyozódik, hogy a haza és nép csak tiszta erkölcsiséggel, nemzeti önbecsüléssel, hazafias elkötelezettséggel, a határon túli nemzettársainkra való odafigyeléssel érvényesülhet. Figyelemre méltó a Jupiter, a magyarság bolygójának üzenete, mely visszatér eredeti '89 es helyzetébe: Radix képletünk az ország "külvilágát" külföldet és külhonban rekedt magyarságot szimbolizáló Descendens Jupiterére. E szerint a külhonban rekedt nemzettársaink is az egység, az erkölcs, nemzettudat irányába vezérelnek bennünket, sőt segítik '89-es küldetésünk előrehaladását. Miközben ugyanez a Rák Jupiter a hazaszeretet, a nemzeti önbecsülés kérdésének külvilágbéli megélésére is hív bennünket. A Fényszögek szerint csak e nemzeti önbecsülés, a nemzetben való hit, s a nemzet jogi, erkölcsi fogalmának tiszta értelmezése segíti országunk előrehaladását.  (Jupiter trigon Radix Mc) Ugyanakkor bizonyos külvilágunkat érintő jogi, erkölcsi kérdések felmerülését is hozhatja.
          A március 30-án beteljesedő Újhold és "erőterének" ereje a mindennapokban való összefogásra figyelmeztet. A várható események a Radix 3-as Házban, az utcán, a hétköznapi kommunikáció színterén éreztetik hatásukat, ám a Szolár 5-ös Házas helyzete miatt a várható események összefüggésben állnak az állami kockázatvállalással és a közhangulattal. (Ujhold-Uránusz együttállás a '89-es Radix képlet 3 Házának csúcsán) A Jupiter -Plútó-Újhold T-kvadrát kétféle hatásának -egyrészt feszítő, másrészt kiegyensúlyozott fényszögei  - okán úgy is fogalmazhatunk, hogy a határainkat, külvilágunkat ellenségeskedés, az igazságtalanság, az erkölcstelenség a nemzet "testét" érő becsületbeli, identitásbeli sérelem együttes fellépést kényszeríthet ki. Melyben a kaotikus hatások, újjászülető kezdeményezéseket hozhatnak. Ezt a gondolatot a Kos időszak uralkodó bolygója, a Mars helyzete is erősíti, mely vénuszi uralomban, a Mérlegben állva, a Vízöntő Vénusztól kap segítő fényszöget. E szerint az akár más, de előrevívő nézetekkel való érzelmi azonosulás, a kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes cselekvés kap csak támogatást. A képlet '89-ben vállalt sorsfeladatunkra is figyelmeztet, mely az egymásba kapaszkodásra és az erők összefogására buzdít bennünket, méltóan'56 tudati örökségéhez. (Radix Nap együttállása a tr. Mars- Karmaponttal a tr. Ascendensen) A karmapont tengelyen való együttállása az "itt és most" megcselekvésének időzítését mutatja. A március 30-i Újhold képlet és a Radix-Szolár képletek közötti jelentős egybeesések ezen időszak uránuszi módon izgalmas és egyben feszültségektől sem mentes erejét mutatják. Másrészről a '89-ben elindított, országunk sorsát meghatározó feladatait jelölik a jelen történéseiben. A napi képletben az erő és a kezdeményezés bolygója, a Mars - mely eredeti, '89-es Radix képletbeli helyére áll vissza -, valamint a szeretet, harmónia, egymáshoz tartozás bolygója a Vénusz kedvező fényszöget alkotnak egymással. E szerint a érzelemmel megtöltött cselekvéseink újraidézik a nemzet sorsfeladatát, múltját, melynek most szókimondó módon, szellemi tartalommal is megtöltve kell "hangot adni". ( Tr. Vénusz- Karmapont- szemben a  leszálló Holdcsomóponttal- trigon-szextil fényszögben, 9-es Házas Tr. és Radix Mars és Radix Merkúr együttállással.)
          Ez az időszak alkalmat adhat a nemzeti múlt nagyságának és jelenkor sorsfeladatának kinyilvánítására: e szerint cselekedni csakis ésszel és szívvel lehet. A transit Vénusz és a Radix Hold egymással szembenézve lehetőséget ad arra, hogy érzelmileg azonosuljunk ősi Boldogasszonyi küldetésünkkel. Nyilvánvalóan a szellemi eszmélésnek szintjei kiben-kiben más és más belső utat indítanak el. Azonban sokakban éled majd fel a múltból hozott nemzeti önbecsülés ereje, s vele párhuzamban a világi egyensúly megteremtésének igényével nemzeti küldetésünk beteljesítése. Kimondhatjuk, hogy a női, Boldogasszonyi erők jelenléte nagyon hangsúlyosak ezekben a napokban, mely karmikus múltunk, és jövőbeli sorsfeladatunk záloga. Sokak fogják az összetartozás érzését ekkor átélni, s ki-ki spirituális tudatossági szintjétől függetlenül a szeretet, a boldogság, a kötelességtudat, a befogadás, az összetartozás, az alázat és szeretet lelkesítő erőit megtapasztalni.
          Éppen ezért nagyot tévednek mindazok, akik az igazságtalanságra építenek, s szembefordulnak a hazaszeretet, a tiszta nemzeti önbecsülés öntudatra ébredésével.
(Jupiter-Plútó szembenállás) A fejünk felett ható erőteljes erejű fényszög (Jupiter-Uránusz kvadrát) rámutat, arra, hogy csakis a teremtő erejű közös út járható, hogy az egyéni erő, akarat és lendület közösségbe szerveződése mekkora erővel bír, milyen hatalmas érzés az egyűvé tartozás. Ez a Vízöntő kor eszmeisége is. Egyre többekben jön el az ideje annak is, hogy az égi törvény és a földi bölcsesség tükörtartásának hatására felülvizsgálja saját korábbi meggyőződését, akár spirituális-metafizikai értelemben is.

2014. április 29 Újhold és Szolár összevetés

 "Sarokpont" (Április 29. - Május 1.)
          Április 15-vel közös nemzeti életünk "átlép" a 6-os, Munka, Karma Szolgálat Házába. Itt az ideje a rendrakásnak, a szorgos hétköznapok beindításának. Ezen az életterületen kezdetben a Kos lendületes teremtő erőit a Bika összefogottsága és gyakorlatiassága váltja fel. S az elvégzett munka gyümölcsét és az aratást is ez a "szűzies" életterület mutatja meg. Április 29-én az ország, a haza, a nemzet szempontjából igen sarkalatos napnak nézünk elébe. Óriási, világi nehézségek árnyékában a Krisztusi szeretet mély lelkiségével megélhető Húsvétja után igen fontos "sarokpontra" lépünk. A fejünk felett haladó mindent napvilágra hozó Nap Szolár évünk leszálló Holdcsomópontjára és a Radix Ic-re tér április 29-vel. Ez a nap, a Szolár leszálló Holdcsomópont hatására egyrészt az egy éve elvégzett munka eredményét fogja megmutatni számunkra, másrészről azonban alapvetően befolyásolja hazánk sorsát, gyökereit, az elrugaszkodásunkhoz szükséges biztos támpontot.(Tranzit Nap-Szolár leszálló Holdcsomópont együttállása a Radix IC-vel) Ez az időminőség amolyan elrugaszkodási pont, táptalajt adó "gyökér", talapzat,  melyre építhetünk közös jövőnk szempontjából. Ha szakrális szempontból értelmezzük: a mindenkori Radix Ic két jelentős üzenetet is tartogat a magyarság számára. Május 1-én egyrészről Fülöpöt, a Szkíta térítő Apostolt ünnepeljük, másrészt  1942. óta a Világ Győzelmes Királynője ünnepét, melyet a magyar származású Natália nővér látomása alapján szerkesztettek a keresztény naptárba. (lásd korábbi lapszámok) Ezzel egyidejűleg az Ő kezébe ajánlották fel az Anyaszentegyházat, s az egész emberiség Sorsát!
          Aki az összefüggések tárházában, ok-okozati törvények alapján elmélkedik az életről, végig gondolhatja "szürke hétköznapjaink" jelentőségét a világ szellemi spirituális életében. Amint azt az előzőekből tudjuk, ezen napok által jelzett sorsfeladatunk a mindenkori születésnapunkra "áll rá". (transit karmapont- felszálló Holdcsomópont együtt áll a Radix Nappal) Vagyis ez a konstelláció, eredeti vállalásainkra, kötelezettségeinkre figyelmezteti nemzetünket, kiemelve április 29. és az a körüli napok országunk életét sorsdöntően befolyásoló szerepét. Április 29. képletének  Ic-Mc tengelye és a Szolár képletünk között tengelycsere mutatkozik. Vagyis egyrészről mindaz a sors által diktált újító munka, amit ebben az évben krisztusi, felebaráti szeretettel felvértezve elvégeztünk, az ennek a napnak a haladási irányává válik. Másrészről mindaz, amit ezen a napon elvégzünk az éves képletünk előrehaladását szolgálja! (tr.Nap - a Radix Ic-Mc tengelyen) (tr. Mc együtt áll a Szolár Ic, Neptun, és a Radix karmaponttal)
          Április 29-én Újholdat ünneplünk. Ahogyan mondani szokás: "Új Hold, új király", így mindaz a történés, melyet a mai napon elindítunk hazánk életében, annak kimenetele az ország előrehaladását szolgálja. Ezen napon a múlt elvégzett stabilizáló munkájának "bikás" , biztos eredményét élvezheti a nép és vezetése egyaránt. Szolár évünkben ezen egy szépséges segítő király trigont is látunk! (Bak Uránusz- Karácsony trigon  április 29- transit Újhold, leszálló Szolár - trigon X-es házas Szűz Mars) Vagyis mindaz a karácsonyi lelki-szellemi -tudati megújulás, amiről decemberben már sokat szóltunk, jótékonyan segíti, segítette az április 29-e körüli karmikusan bekövetkeztő Újhold eseményeit. A korábbi munka eredménye és (csak) az alázatos szorgalommal párosuló vezetői, kormányzati cselekvés egymást erősítve támogatja, szolgálja hazánk létét, és magára találását. (Királytrigon - Mars Nap szextil) A segítő fényszögekből nem mindennapi konstelláció rajzolódik ki az égbolton és így képletünkben is, támogatva az ország szerencsés felemelkedését, anyagi-fizikai-pénzügyi jobbulását és jövőbeli feladataink sikeres elvégzését. (szextil-trigon fényszögek)
          A poláris világ törvényei alapján azonban az ellenerők is drasztikus módon működnek. A fejünk felett egy dupla T-kvadrát, azaz nagy kvadrát mutatkozik. (Kos Uránusz-Bak Plútó - Mérleg Mars és a Rák Jupiter.) Ebből a nagy feszültségű fényszögből a T-kvadrát bomlasztó erejét, öncélú szándékát, jogtalanságra épülő erkölcstelenségeit már hónapok óta érzékeljük. Most azonban a Marssal, az akarat bolygójával kiegészülve teljessé, nagy kvadráttá válik, ez az amúgy is világi feszültséggel terhelt, puskaporos időszak. Üzenete továbbra is ugyanaz: öncélú, egoista erők uralomvágya és hatalomvágya az akadályozók házából, most a külvilágból jövő támadásokkal megerősödve (Bak Plútó VII.) a nép jólétét és gyarapodását kérdőjelezi meg, miközben a nemzeti önbecsülést és talentumainkkal való helyes sáfárkodást, anyagi pénzügyi életünket támadja. Eközben a becsatlakozó Mars az akadályokon való keresztüljutásra, az egymással való összefogásra, valamint értékeink felvállalására késztet bennünket. Vagyis egyrészről az igazság áll szemben a kívülről jövő támadásokkal, másrészről az önös akarat áll szemben a másokért való cselekvéssel. A két kiemelkedő erejű konstelláció között az a különbség, (Király trigon és szextiljei, valamint a dupla T-kvadrát) hogy a T-kvadrát egy igaz lassú, de mégis átfutó jellegű hatást jelent képletünkre, így országunk sorsára nézve is.  A király trigon és szextiljei viszont a '89-es születési képletünk Sorsfeladatához és tengelyeihez kötődik, így az ország '89 ben felvállalt Sorsfeladatának egyik állomását mutatja, s jövőbeli előrehaladásunkat szolgálja!

Vissza!  
Vissza!