Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország  Szolár horoszkópjának aktuális elemzése

Az év koronája
(2014. Augusztus 15-17 - 20-28.)

Mondjuk ki őszintén, a ma embere, a modern társadalom és kultúra számára érthetetlen, ismeretlen, megtapasztalatlan a régi bölcsességek, szokásrend és hagyomány azon vallomása, mely a szent egészről, a kozmikus egységről és rendről szólnak. S amelyhez őseink földi életüket, ünnepeiket és hétköznapjaikat is alakították. Kimondhatjuk, hogy a mindenséghez mérték magukat földi itt létük során. Számunkra magyaroknak a magyar hagyomány ápolása, nyelvünk analógiái nemcsak magyarul magyarázzák, de kellő elmélyültséggel meg is idézik ezen égi-földi kapcsolatot. Az előttünk álló augusztusi napok, az év koronás napjai abban segíthetnek, hogy az egyéni felismeréseken túl, a nagyobb  közösség, a nemzet számára is feltárulhatnak közös létezésünk mélyebb összefüggései.

Augusztus második felétől sorjáznak az égi jelek hazánk idei, Szolár képletében.
A fejünk felett haladó áldott Nap augusztus 15-én tér arra a szakrális tér-idő pontra, melyet a magyar hagyományban Nagyboldogasszony napjaként ünneplünk. A Hold, mint tudjuk a legmagasabb női minőség a csillagbölcselet analógikus tanában. '89-es Radix képletünkben ez a legmagasabb női minőség  - amint arról már sokszor írtunk  -, a múltat képviselő leszálló Holdcsomóponttal áll együtt. Összeolvasva a szimbólumokat: a magyarság Nagyboldogasszonyhoz fűződő viszonyát, azaz  a természet ősi, női, teremtő minőségét jelenti, s éppen a szakrális év Nagyboldogasszonyának ünnepén, augusztus 15.-én! Jelentősége abban áll, hogy '89-es születési képletünkben ez a szimbolum is - csakúgy, mint más bolygóanalógiák - éppen ott, abban a tér-idő dimenzióban "kapott" helyet az évkörben, ahová tartozik, s ahol a legmagasabb szinten képes kifejteni spirituális hatását! Születési képletünkben, azaz hazánk jelenlegi megtestesülésének feladatában ez a megidézendő, feltámasztandó múlt igen nagy szerepet játszik. Hiszen segítő fényszöggel támogatja az önzetlenségből táplálkozó, tehát passzív, elfogadó, a világi egyensúly megteremtését szolgáló ésszel-szívvel való cselekvést. (Radix Mérleg Mars-Merkúr együttállás szextilje) Ezzel a gondolkodásmóddal és cselekvési szándékkal a világban rejlő polaritás ismerete válhat teljesebbé minden tudatosan gondolkodó magyar ember számára! Mivel születési képletünkben a 8-as Házcsúcson, Szolár - éves képletünkben pedig a 9-es Szellemiség Házában, az előrehaladást, az év irányát, kiteljesedését szimbolizáló augusztus 20-ra (!) eső Mc tengelyének "előestéjén" járunk, ezért jelentősége kiemelkedő szerepű!
Eszerint ebben az évben a nemzet előrehaladási irányát kizárólag belső elmélyültséggel, magasabb szellemi rálátással, a valóságnak vélt dolgok mögé tekintéssel élhetjük át. (Szolár Mc a Radix 8-as Házban) Ideje volnafelismerni, hogy nemzetünk sorsának alakulásában mekkora szerepet játszanak a kozmikus törvények mindennapi megnyilvánulásai: a magyar szerves kultúra és életünk metafizika összefüggései, melyek a nemzeti hagyományban öltenek testet. Hatásuk, mindennapjainkat befolyásoló erejük a modern, "tamáskodó" észjárás és életstílus ellenére is valóságosak. Ám mindaddig, míg életünkbe nem integráljuk szervesen, csupán kötelező látszat rendezvények szintjén éljük meg őket, addig számtalan, felesleges erőfesztés vár még ránk. Így a 8-as Házas előrehaladás nem szellemi magaslatokat, hanem a polaritás fizikai törvénye okán, gyakorlati nehézségeket is hozhat.

Magyarország éves képletének és az augusztus 25-i Újhold képletének összevetése

          Augusztus 25-én egy szépséges Újholdat ünneplünk, ahol a Halak Neptun a krisztusi szeretet üzenete, az egységélmény átélése tart tükröt az egymással együttműködő nemzetnek és vezetésének.(Nap-Hold együttállás. szemben a szolár Holddal)
Augusztus 28-án pedig a transit Nap megvilágításba hozza idei Szolár évünk X.-es Házas Szűz Marsát. Mindez a szolgálattalteli alázatos, aprólékos, részletekre is kiterejedő vezetői cselekvésre irányítja a figyelmet. Az égi jelek a cselekvés lényegét a társadalom javának szolgálatában határozza meg a vezetés számára!
          Összefoglalva tehát, augusztus 15. és 28. közé esik évünk kiteljesedésének, előrehaladási irányának a "pillanata".  Az ünnepi napokban szépséges királytrigonok, segítő szándékú fényszögkapcsolatok sorjáznak közösségi életünkben, sorra bekapcsolva, a Szolár és transit sorsfeladatokat jelző karmapontokat, valamint életünk kereteit, mozgásterét jelző tengelyeket, kiemelve ezzel e két hétnek a magasabb rendű üzenetét. Az értő szem számára tisztán látszik a női minőségű, segítő erők jelenléte. (Nagyboldogasszony - Hold, Mária szűzi foganatának napja -Vénusz, Világ győzemes Királynője- Radix Ic - maga a fundamentum.)
Az év "koronás" napjaiban sokféle "előző életbeli", a múltban gyökerező téma kerülhet felszínre (Tranzit Kos Uránusz-leszálló Holdcsomópont), s mivel ez a konstelláció bekapcsolódik a női erők jelzéseibe, a passzív, teremtő erők hirtelen, gyors, akár váratlan felerősödését és jelenlétét is mutathatják a bolygók. (Szolár Hold-Vénusz szembenállás, trigon- szextil fényszöge a transit Vénusz-Jupiter együttállásra)
A tranzit Oroszlán Vénusz-Jupiter együttállás e női minőségbe vetett hitünket erősíti. Azonban arra is figyelmeztet (Nagytanító fényszöge a Szolár Neptunra), hogy hitünk erejét ki kellene használnunk, s nem szabad hiszékennyé, és eltántoríthatóvá válnunk. Be kell látnunk, hogy a teremtői elv női minősége, különféle módokon, folyamatosan, sorsszerűen segít bennünket, csak észre kell vennünk a lehetőségeinket, nem pedig elmenni mellettük!
          Ugyanakkor az emelkedett ünneplés, azaz a segítő női erők mellett odafigyelést igénylő oppozíciók is sorjáznak életünkben ebben a két hétben is! Azaz a kormányzatnak a felismerésen, a tudatosításon túl, időszerű volna szavakba öntenie a jelenünket és múltunkat is meghatározó női erőtér üzenetét. Úgy is mondhatjuk, hogy az ősi, női világképünkben gyökerező, majd ebből továbbélő Boldogasszony képpel való tiszta azonosulást ki kellene hangsúlyozni a társadalmi megnyilvánulások minden színterén! Ebben az esetben a gondolat cselekvőképessé válik, s alapvető támasza lehet sorsunk, s jövőnk alakulásának. (Radix Hold- Tranzit Újhold szextil Radix Mars-Merkúr, Tranzit karmapont együttállás, Szolár karmapont)
          Az augusztus 25-i Újhold napjaiban a néppel egyetértésben működik a kormányzat. Az együttműködés záloga az alázatos, szorgalmas, segítő szándékú, a társadalom javát tekintetbe vevő kormányzati cselekvés.
Az ünnep, s az azt követő napok témái a nemzet múltjához, a múltban elvégzett cselekvéshez kapcsolnak bennünket. Amint a Nap Oroszlán jegyéből Szűzbe tér, az ünneplés után az aprólékos, részletekre odafigyelő cselekvés ideje jön el a vezetés számára. (transit Nap-Szolár Merkúr a X-es Házban) Ez a vezetői munka a hétköznapi élet mindennapi döntéseivel lesz kapcsolatban, melyeket a nép igényeivel összhangban (Újhold) kell meghozni. Témái: a munkásság, a föld, az ipar, a mezőgazdaság, az egészségügy, az oktatás Szűz analógiájú területeit érintik majd.
          A kormányt és az ország vezetői rétegét azonban óva inti az elhamarkodott cselekvéstől! A mélyreható, a mélyben kutakodó, körültekintő elemzések után való cselekvést és kommunikációt azonban szorgalmazzák, és egyben segítik is az égi jelek. (transit Skorpió Mars-Szaturnusz együttállása Szolár Merkúrra, szextil transit Merkúr)
A Nap-Neptun szembenállás is azt mutatja, hogy a felszín, a látszat  mögött  kell keresnie vezetésnek a valóságot. Továbbá elodázhatatlan feladata a vezetőknek megkülönböztetni a rózsaszín szemüvegen át rajzolt ködös képet, a tiszta fénytől, nehogy a kellemes látszat, kellemetlen tévedéshez vezessen! Ám ne féljünk belenézni a Teljességbe, s miután kristály tiszta képet adó tükrében azonosítottuk önmagunkat: értékeinket és hibáinkat, merjük tudatosan felvállalni a nehezebb, áldozattal teli szerepeinket. Ezzel a szellemi hozzáállással hamar ráébredhetünk, hogy a látható világ rendezetlenségei is az önzetlen szeretet isteni világának Egységes tökéletességéből fakadnak. Ennek az évnek a "koronás napjai" ráébreszthetnek végre bennünket, hogy egyéni és közösségi sorsunkat percemberek percélete mintájára szeretnénk-e megélni, vagy József Attila szavaival élve: a mindenséghez mérni magunkat!

Vissza!  
Vissza!