Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égi jelek üzenete
Magyarország Szolár horoszkópjának aktuális elemzése
(2014. február)

Egy láncszem...

"Magyarok!
Bár népük nagy múltra tekint vissza, a szabadság és a demokrácia terén fiatalnak számít. A lehetőség mindazonáltal aljött az önök számára, hogy kibontakoztassák képességeiket és megmutassák a világnak szellemüket és kezdeményezőkézségüket. Ehhez azonban az önbizalom elengedhetetlen! Éppen ezért akármilyen nehéz is, bármilyen akadállyal, nehézséggel néznek szembe, nem szabad, hogy elveszítsék a reményt és az elhivatottságukat! Bizakodónak kell maradniuk.Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen nagy múltú nemzet fényes jövő előtt áll! Kérem dolgozzanak továbbra is keményen és távlatokban gondolkodjanak! Tartsák szem előtt azokat a nemes célokat, amelyek a közös érdekeket szolgálják!..."

(Őszentsége a XIV. Dalai Láma üzenete a magyaroknak, 2006.)

Egy láncszem. - Február 11 - 22.
Minden év február 11-én, hazánk 1989-es születési képletének Radix karmapontjára, azaz nemzetünk születési Sorsfeladatára tér a fejünk felett haladó áldott Nap. "Innen" továbblépve, tudatunkat megvilágítva, 15-én Teliholddá bővül. Rá két napra, 17-én éves Szolár képletünk Ic-jére lép, hogy sorsdöntő feladatainkra, idei évünk alapvető tennivalóira, a jövő megalapozásához szükséges talpon maradásunkra figyelmeztessen bennünket! 18-19-én egy komoly jelentőségű nagy feszültségű nagy kvadrát rajzolódik felettünk, Miközben a Radix, Szolár, s trazit Nap és karmapontok között segítő erők mutatkoznak, az igazság és a magyarok bolygója pedig visszatér eredeti helyére, hogy megerősítse kezdeti üzenetét! Innen már csak egy lépés, hogya fejünk felett haladó áldott Nap február 22-én az önzetlen Krisztusi szeretet erőire, Szolár képletünk Halak Neptunjára világítsa rá cselekvéseink figyelmét! (Szolár Neptun-Mars szembenállás) Nézzük mit jelent ez a szimbólumok világában fontos "találkozás" a mindennapokban!?
                   A fejünk felett áthaladó Nap orbisza, azaz hatásfoka okán e sokszoros együttállást, február 11-22 között "egy csokorban tálalja" a világi történések színterén.
                   Vizsgáljuk meg tehát az égi jelek üzenetét! A Telihold napi képlete újra idézi, ismétli Szolár képletünk Skorpió Ascendensét. A fejünk felett haladó, mindent megvilágosító Nap rátér a '89 ben vállalt küldetésünkre, azaz Radix Karmapontunkra, hogy beragyogja Sorsfeladatunkat. E szerint ezen napok  történései alapvetően mutatják majd meg, melyek azok a szerettelteli megnyilvánulások, emberi kapcsolatok, világi történések melyek fontos láncszemei a '89-ben vállalt, kiteljesítésre váró Vízöntő karmapontnak, azaz nemzetünk sorsfeladatának!?
                   Hosszasan írtunk arról, már mit is jelent egy Oroszlán múltú, női, uralkodói, mondhatjuk Boldogasszonyi minőségű nemzetnek e Vízöntő sorsfeladattal újszerű eszmeiséget, megújító, változtató szerepkört beteljesítenie! (Vízöntő Felszálló Holdcsomópont szemben a Radix Hold-leszálló Holdcsomóponttal, mely a mindenkori Nagyboldogasszonynapján áll!)

Mit jelent a Vízöntő sorsfeladat a hétköznapokban!
A Vízöntő az egyik legnemesebb és legforradalmibb karma. Érdemes elgondolkodni rajta, mennyire fontos példamutató módon teljesíteni küldetésünket az emberiség egy olyan korszakában, mely szintén a Vízöntő égisze alatt áll! Sorsfeladatunk: hogy spirituális gyarapodással, közösségi, szociális és népjóléti feladatok ellátásával a hátrányos helyzetű nemzettársainkon, valamint más nemzeteken példamutatással segítsünk. Mindezt szellemi erővel felvértezve tehetjük, köszönhetően múltban szerzett vezetői képességeinknek, megélt tapasztalatainknak. (Oroszlán leszálló Holdcsomópont) Éppen ez az Oroszlán vezetői múlt az oka fellépésünknek, kisugárzásunknak, s éppen e tiszta, nemes megjelenést és szándékot szokás manapság félreérteni, félreértelmezve "tálalni". Feladatunk, továbbá, hogy az "oroszlánság" személyes érdekeit hátrahagyva, öncélú vezéreinket magunk mögött tudva, a nemzet érdekeit szem előtt tartva, új technológiák, új ötletek által cselekedni, csakúgy, mint egykori országépítő és védő nagyjaink. Tudatosítanunk kell, hogy azonos jogokkal és persze kötelességekkel kell a nemzetek sorában részt vállalnunk. A Vízöntő sorsfeladat teljesítése éppen a múltból fakadóan nehéz! Felsőbbrendűségi tudatát, sznobizmusát, előítéleteit, gyakori önteltségét levetkőzve kell a közösségi célok szolgálatában nemesi rangját kiérdemelnie nemzetünknek! Nem az egykor átélt Aranykor utánzása a kiút, hanem az Aranykor tanításait, bölcsességét, szerves gondolkodását alapul véve, új ötletek, új technológiák felhasználásával kell szellemi-spirituális fejlődéssel, földi világunk népjóléti, tehát anyagi emelkedését is szolgálnunk! Meg kell tanulni különbséget tenni a látszat és a valóság között. Nem szabad összetéveszteni a bátor tettrekészséget, az egyéni kezdeményező képességet, a felszínes szereplési vággyal, a közösség számára értelmetlen, személyes fájdalmakból és kisebbrendűségi élményekből fakadó, harciaskodó önteltséggel. Hiszen akkor könnyedén az "oroszlános" hiúság csapdájába eshetünk. A Vízöntő karma I-es házas helyzete azonban megköveteli tőlünk az önállóság, a bátorság, az egyéni kezdeményező képesség felelősségét! Az egyéni út kikísérletezésében, saját ösztöneinkre, belső iránymutatásunkra hallgatva "vízöntős" szabadságunkat, szabad eszmeiségünket kell megtalálnunk. Minél hamarabb vállaljuk egyéniségünket, önállóságunkat, annál kisebb erővel feszít a nemzet tudatalattijából feltörő szabadság iránti vágy, s annál hamarabb válhatunk követendő példává a nemzetek sorában.

"Kitűntetett" napok
                   Az idézőjelbe tett "megszokhattuk már" szókapcsolat nem véletlen a szóhasználatunkban. Ugyanakkor mégsem gyakori asztrológiai konstellációkat értünk alatta. Nem győzzük ugyanis hangoztatni képleteink szakralitását! A naptári évben Nagyboldogasszony napjával "állunk szemben" azzal a szakrális múlttal azzal a befogadó, életet óvó, tápláló, életadó női minőséggel, melynek hosszú történelmünk során átélt "emlékei" felidézendőek számunkra. Tudomásul kell vennünk, hogy ezzel az "elkötelőződéssel" nekünk a polársi világ mára alulműködő "női" erejét, a szeretet, a megbocsátás, a bölcsesség, az önzetlenség, a másokért vállalt felelősség hatalmas női erejét kell magunkban tudatosítanunk. Mindez nem túlmisztifikált feladat, hanem valóságos döntéshelyzetek sora, ahol a szeret és az emberiesség igazsága mellett kell kiállnunk!
                   A Boldogasszonyi, női termékeny erők "üzenete",ezekben a napokban tükörként lebeg szemünk előtt, s konkrét haladási irányt is meghatároznak a számunkra, mely ennek az évnek a kimenetelét szolgálják! Telihold tükrébe belenézve, most meglelhetjük a honnan - hová kérdésére a választ. Most szembenézhetünk a poláris, kétarcú világ - mondjuk ki bátran  -, igazi énünktől teljesen eltérő, önző, másokat sárbatipró, mások hátán felkapaszkodó, a lélek erejétől teljesen elrugaszkodott öncélú, embertelen és igaztalan törekvéseivel. ( radix Karmapont - szolár Ic tág együttállás, szemben a Radix hold leszálló Holdcsomópont- Szolár Mc tág együttállás, az együttállásokat a Nap hatásfoka, valamint a Telihold ereje kapcsolja össze)
                   A Telihold józanságra intő pillanatában Nagyboldogasszonyi múltunk ereje kell, hogy erőt adjon az elkövetkezendő napok pokolinak is mondható, zajos világi eseményeihez. (Hold-Radix Hold-Karmapont együttállás szextil tr. Mars-Karmapont együttállás) E Telihold jelentősége a szeretetteljes kapcsolatteremtésben és gondolataink helyes megcselekedésében áll, vagy bukik. (Nap Merkúr - Neptunk együttállás a karmaponton trigon Tr. Mars és Radix Nap.-sz.Karmapont)
                   Mivel a Skorpió Szaturnusz nehéz fényszöget vet a Teliholdra jelzi, hogy amennyiben szeretteljes, másokat elfogadó kommunikációt nem tudunk megvalósítani, hanem közösségi életünket túlfűtött szenvedélyekkel terheljük, bizony igen komoly nehézségekkel szembesülhetünk. Érzelmi sebeket, rideg érzelmi elégedetlenséget, rosszkedvű, zavart hangulatot kell átélnünk. Sajnos a háttérben működő titkos erők, zavart keltő szándéka nyilvánulhat meg ezekben a napokban, melyek készek a sötét, titkos Házban álló népet befolyásolni. ( Tr. Szaturnusz - Szolár Merkúr együttállás nagytanító fényszöge Nyolcas Házas Szolár Holdra) A vénuszi uralomban lévő tranzit Mérleg Mars, vagyis másokért szeretteljes energiákból táplálkozó, cselekvő tenniakarás oldhatja fel a pokoli nehézségeket. (Skorpió Szaturnusz kvadrátban a Teliholddal, míg a Mars Szextil-trigonnal oldja a Teliholdat)
                   Sajnos február eleje óta az Uránusz-Plútó Sorsátalakító kvadrátjába az igazság bolygója, a Jupiter "áll be" T-kvadráttá kiegészítve e feszültségeket. A Rák Jupiter okán ezáltal a haza, az anyaföld, a családok igazsága kerül veszélyes konstellációba. Szerencsére a Plútó, a női szeretet erők bolygójával, a Vénusszal együttállva enyhíti az igazság megkérdőjeleződését, melyet az önös, lázadó Kos Uránusz erősit fel. E nehéz, érzelmileg válságos, rossz hangulatú, pokoli szócsatákkal terhelt helyzetet az önzetlen, alázatos, szorgalmas kormányzati-vezetői cselekvés mozdíthatja előre. (Telihold Holdja Rááll a X-es Házas Szolár Mrasra, mely együttáll a Tr. Mv-cel)
                   Február 18-án, a Hold továbblépése által aggodalomra is okot adó, bár vénuszi uralomban lévő Hold nagyfeszültségű, úgynevezett nagy kvadráttá egészíti ki az eddigi T-kvadrátot, mely komoly zűrzavart okozhat belpolitikai, világi színtéren.

"Bőrszedő"
                   Február 19. Az úgynevezett "bőrszedő napján", amikor tél még javában dúl, a tranzit, azaz áthaladó, az éves tehát Szolár, és a Radix vagyis születési képletünk Nap, és holdcsomópontjai között különleges kapcsolat kívánja rávilágítani figyelmünket erkölcsi és gyakorlati tennivalóinkra. Ezeknek a napoknak a különlegessége abban áll, hogy a Nap és karmapontok kölcsönösen segítve támogatják egymást a világi zűrzavar közepette! (Radix Nap - tr. Karmapont- tr. Mars együttállása trigont vet a Tranzit Nap-Radix Karmapont  - Szolár Ic együttállásra) E különleges konstelláció közt kölcsönös segítő trigon fényszög támogatja a sorsszerű cselekvésre váró munkánkat. A fejünk felett áthaladó Jupiter, a magyarok bolygója, azaz a hit, erkölcs, önbecsülés, jog és igazság szimbóluma eredeti "születési" helyére fokra percre való visszatérése is éppen ezekben napokban, február 19-én aktualizálódik. Felszínre hozva ezáltal az erkölcs, az igazság nemzetünket érintő sorskérdéseit. "Eredeti helye" a Radix-születési képletünk "külvilágán", a Descendnes tengelyen áll, s többek között a külhoni Magyar nemzettársainkat szimbolizálja.
                   (Harmadik visszatérése a tavaszi napfiordulót követő napon, március 22-én lesz.)
                   E jelentős kihívásokkal teli napokban fel kell tenni a képlet diktálta kérdéseket:
                   -Belátjuk-e, hogy melyek az alapvető, Krisztusi szeretetből táplálkozó szakrális feladataink? (Halak Neptun- Tranzit Nap együttállás)
                   - Lesz-e elég erőnk azt felvállalni azokat, vagy sem? (Tr.exil Mars-Tr. Karmapont Radix Nap együttállás)
                   -Hagyja e magát a változékony Hold által szimbolizált nép, hol ilyen, hol olyan erők által magát befolyásolni? (Szolár Hold- nagytanító Tr. Szaturnusz-Szolár Merkúr)
                   - Sejti-e, észre veszi-e a mögöttes szándékokat, az öncélú érdekeket, vagy képes Boldogasszony nemzeteként a múltból táplálkozó erkölcsi motívumait feléleszteni, s titkos becsapás helyett spirituális titkok feltárójává válni? (Telihold Holdja- Radix Hold-leszálló Holdcsomópont együttállás)

                   Ha mint nemzet képesek leszünk elfogadni a nehézségeinkből fakadó áldozatot, mely az elvtelen szócsaták és titkos szándékok fölött, egy másik, magasabb színtéren húzódik, ha fegyelmezett formában lesz erőnk megszabadulni minden túlhaladott létformától, ahol kevesek öncélú rabsága tart "fogságban" sokakat - akkor megvillanhat előttünk az a láncszem, mely egyrészt alapvető kiindulási pontot nyújt ezévi küldetésünk, haladási irányunk teljesítéséhez, a távolabbi jövőben pedig - igaz hosszú évek során át -, elvezet bennünket létünk teljes megreformálásához, nemzeti küldetésünk beteljesítéséhez!

Vissza!  
Vissza!