Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya

Égi jelek üzenete
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2014. július)

Magyarok tündöklő csillaga

A nyár derekán, július közepén a magyarok tündöklő csillaga, a Jupiter a "királyi udvarba", az Oroszlán jegyébe tér, hogy  - kilépve a Rákból - a hazaszeretet, a nemzeti önbecsülés, nemzeti öntudat felébresztgetése után, most emberszeretetre, nemeslelkűségre és jócselekedetekre vezéreljen  bennünket. Vagy ha kell, hát erőnek erejével kérje számon rajtunk mindezt az Égi Igazság nevében! A Naprendszer legnagyobb bolygójaként, arra hivatott, hogy hatalmas testének tömegvonzásával a kozmosz szennyeződéseit, törmelékeit magához vonzva, s óriási kráterekkel megsebezve önmagát, saját testével védje és óvja a földi életet. Magasztosan szép, analógikusan beszédes és félelmetesen ismerős mindez nekünk, magyaroknak. Az igazság bolygójaként aposztrofált lenyűgöző égitest jelképe is sokatmondó:  A lélek félholdja uralja az anyag keresztjét...

"Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga..."
(Július 12. Telihold - Szolár Jupiter)

          A mindent tudatos szintre emelő, mindent napvilágra hozó áldott Nap, július 13-án világosítja meg országunk Szolár képletének Rákban álló Jupiterét, s ezzel egyidejűleg "belép" a Magyarság, Szellemiség, Hit, Jog, Erkölcs, Világnézet életterületére, a 9-es Házba, hogy egészen augusztus 20-ig tartózkodjék ott. Az emelkedőben lévő Jupiterrel - úgy is fogalmazhatunk, hogy -, a nemzeti önbecsülés van emelkedőben életünkben. E közben július 12-én a ránk boruló égbolton nemcsak egy Teliholdat, azaz Nap-Hold szembenállást élünk át, de egy nagy, feszítő erejű, dupla t-kvadrát világi megpróbáltatásait is érzékelhetjük. 
A Telihold, azaz Nap-Hold oppozíció hatásaként a nemzet és a vezetése, tudattalan és tudatos világunk tartanak tükröt egymásnak. A Hold a gyors haladásának köszönhetően egy röpke pillanatra a Plútóval is együtt áll, hogy továbblépve szembekerüljön a Nappal, majd a Nap "mellett" álló Jupiterrel.
E szerint ez a kihívásokkal teli időszak, a nagy kvadrát által a népet is szemléletváltásra kényszerítheti, vezetheti rá. Eközben mind a vezetést, mind a népet a kvadrát másik két "sarka", a másokért való, sorsszerű erőkifejtésre, együttérző tevékenykedésre sarkallja. (Mérleg Mars- Karmapont együttállás) Végül a sorsátalakító, változást hozó Uránusz (Kos Uránusz) a valós cél megtalálására, s az öncélú erők teljes levetkezésére, ám helyes irányú, teremtő akaratú maximális erőkifejtésre kényszeríti a szembenálló feleket. E szerint a Telihold üzenete, az egyéni és a közösségi szándék összehangoltságában keresendő, így népet és vezetését az együttműködésben való teljes feloldódásra szólítja. Mivel asztrológiai értelemben a Szolár 9-es Ház kapujában, a Radix 7-es Házban járunk, ezért a napi történések a magyar közösség szellemi értékeit, erkölcsi, világnézeti minőségét, jogi és törvénykezési, törvényességi témáit érintik, a külvilág, a diplomácia, a külföld a külhoni magyarság szemszögéből nézve!
          E feszült Telihold harmadnapján azonban kilépünk a sorszerű, átalakító, nagy erőkifejtést és nehézségekkel is járó átalakulásokat kieszközlő Uránusz-Plútó kvadrátjából.  E szerint, ha most helyesen cselekszünk, akkor azzal nagyban segítjük az ország kormányzati előrehaladását.(Szolár Jupiter-Tranzit Nap trigon fényszöge a Szolár Ascendensre vetül, mely a Radix X-es házban áll)

Magyország éves képletének és Július 12-i tranzit képletek összevetése.

Égistenatya vándorlása - a Jupiter az Oroszlánba lép
          Július közepén, a fent említett Telihold napjaiban a "magyarok bolygója", az óriás Jupiter a zodiákus pályáján haladva az Oroszlán csillagjegybe tér. Mint tudjuk, a Jupiter a Naprendszer legnagyobb bolygója, ki hatalmas testének tömegvonzásával a kozmosz szennyeződéseit, törmelékeit is magához vonza, hogy akár hatalmas kráterekkel megsebezve önmagát, saját testével óvja és védje Földanya életét, s az Életet a Naprendszerben. Meghatóan szép és egyben félelmetesen ismerősek ezek az összefüggések Nyilas érdekeltségű, jupiteri népként nekünk, magyaroknak. Az igazság bolygójaként aposztrofált lenyűgöző égitest jelképe is sokatmondó:  A lélek félholdja uralja az anyag keresztjét!
A Jupiter életünkben az anyag keresztjére, a földi életre ható lelkiség szimbóluma. A bölcsességben való kiteljesedés lehetőségét hordozza. Éppen ezért a hit, a jog, az erkölcs, a nemeslelkűség sorsbolygója. Életünkben a kiterjedést, az önmagunkra találást, az istenkeresést, és az igazság megtalálását, a hitet, a tanítást, és a kozmikus törvények nagy összefüggéseibe való beavatottságot kapjuk tőle. Mundán értelemben éppen ezért a vallások, az egyházak, a politika, a bírói és ügyvédi testületek tartoznak az égisze alá. Vagyis minden olyan ember által alkotott közösség, mely - jó esetben-, az emberi együttélés tiszta szabályait szolgálják. Ezért a bölcsesség, az erkölcs, a nemesség, az emberszeretet, a bőkezűség, a nagyvonalúság, a filozófikus beavató, tehát tanítói feladatok társulnak hozzá fogalomként. A két nagy teremtő elv: a kitágulás és a beszűkülés, a kilélegzés és belélegzés elvei közül a kiterjedés kötődik hozzá. Éppen ezért általa élhetjük át, tapasztalhatjuk meg a befogadás, az elfogadás, a beavatottság bölcsességét.
A Nap járásához, éves körforgásához leginkább hasonlatosan
közel 12 hónap alatt teszi meg a Zodiákus csillagjegyein való vándorlásának égi útját. Közel egy évig volt Rákban, így bennünk emberekben a hazához, az anyaföldhöz, a gyökerekhez, a nemzethez való kötődésünket, egyszóval nemzeti öntudatunkat erősítette. Most az Oroszlánba lépve az egyenesség, a határozottság és az igazságosság irányába igyekszik terelni jellemünket, életünket. Felerősíti bennünk az emberszeretetet, a jócselekedeteket, és nemességet. Ez hatja át tetteinket, emiatt az emberi viszonyok is kiegyensúlyozottakká válnak. S ha valóban ilyenek leszünk, az Uránusz-Plútó kvadrát is okafogyottá válik.
Egy évig:  2014. nyarától, 2015. nyaráig, pontosan augusztus 12-ig tartózkodik ebben a jegyben, ezáltal a tömegekről, a vezetőkre terelődik majd a figyelem.  Az eddigi nemzeti öntudat, most az emberi méltóságból táplálkozó, erős, "királyi" nemzettudattá válik. Míg a Rák Jupiter a nemzet magára találásában nyitogatta a nép szemét, addig az Oroszlán Jupiter az ország vezetését, mindenkori vezető rétegét, a törvény képviselőit buzdítja, avagy kéri majd számon az erkölcs és az igazság nevében.
          A Jupiter amint belép az Oroszlánba (Július 17), azonnal kvadrátba kerül a hazánk '89-es Radix horoszkópjának, mindenkori születsénapjával, a Nappal, ezzel figyelmeztetve a mindenkori vezetést a kezdet, a születés, az ön-megvalósítás nemzeti feladatának tiszta szándékára.  Ebben a "pillanatban" a vezetést szembesíti a jog, az erkölcsi elszámoltatás, az igazságosság, a nagylelkűség, a tekintély, a tisztelet, a hit, a bizalom tiszta eszméivel. 
Úgy is fogalmazhatunk, hogy a tiszta erkölcs, a bölcsességből és nemes jelleműségből fakadó vezetői szándék vizsgáztatni fogja a vezetést ezekben a napokban. Ha az "uralkodói" tekintély nem válik elbizakodottsággá, ha az önbizalomból fakadó tettrekészség és kicsattanó életerő egoista büszkélkedéssé, öncélú hatalomgyakorlássá, akkor a nemes emelkedés biztosítva lesz országunk számára!
          Szeptember 1-től Oroszlán 10. fokra érve az ország előrehaladási irányára (Radix MC) vet kvadrátot. Ezzel a '89-ben vállalt skorpiós Haladási irányunkat - mely a mindenkori Mindenszentek ünnepére esik a szakrális évben !-, ezzel  spirituális-lelki-szellemi fejlődésünkre, utunkra, és elvégezendő feladatainkra tereli erőnek erejével a figyelmünket. Vagyis, hogy stílusosan fogalmazzunk, joggal kéri számon az életnek ezt a hozzáállását tőlünk a magyarok bolygója.
          Szeptember 21-től Oroszlán 14. fokra térve a mindenkori X. Házas Plútóra vet ösztönző kvadrát fényszöget, ezzel kormányzati-vezetői megújulásra, "önjobbításra" sarkallja a vezetést. Ez a számonkérés, avagy ebből fakadó ösztönzés egyfajta újjászületésnek is tekinthető a Jupiter Plútó kvadrátjában, mely ha nem belső, erkölcsi, hitbéli, indíttatású újjászületésből fakad, akkor kívülről, drasztikusabb eszközökkel,  kényszerítőleg hathat majd közösségi életünkre.
          Amint a Jupiter Oroszlán 22 fokra tér (2014. November 20.) a Nagyboldogasszonyi múltunkat jelképező  Radix Oroszlán leszálló Holdcsomopontra és Holdra tér. Itt mélyen átélt érzelmi reakciókat indukál passzív, női minőségű, múltból hozott lelkületünket, mélyről, a nemzet tudatalattijából feltörő, jogos beidegződéseinket illetően.
          (Majd 2015. áprilisáig négy teljes hónapon át oda-vissza "sétálva" az égen számonkéri a vezetői réteget, a kormányt, a parlamentet, a nemzet belső, lelki erkölcsi újjászületésével kapcsolatban. Emberszeretetre, jócselekedetekre és nemességre ösztönzi a vezetést. A melegszívűség és igazságosság igénye kell, hogy áthassa a kormány cselekvését és gondolkodását. Tudatosítanunk kell, mint nemzetnek, hogy akkor jutunk el a  belső megelégedettségünkig, tiszta önbecsülésünkig, ha felismerjük, hogy érzelmeinket, akaraterőnket, viselkedési mintáinkat a belső spiritualitásból, mások elfogadásából, tiszta lelkierőből táplálkozó "boldogasszonyi cselekvésben": azaz másokat segítő, önzetlen, teremtő erejű cselekvésben fejtjük ki. A Jupiter mozgása emberiességet, szeretetet, lelkiséget erkölcsiséget ébreszt, vagy ha kell erőnek erejével kér számon az ország vezetésén. 
          Majd 2015. július 18-án a Jupiter átlép '89-es Radix képletünk 8-as, Spiritualitás Házába, s egy hónappal később, augusztus 12-től belépjen a spirituális vezeklés, szolgálat, önzetlenség, szűzi időszakába. Ezeket a fogalmakat közösségi szinten kell majd megélnünk, hogy másfél évvel később, a másokért való együttműködés szellemi területére lépve cselekedjünk.
          A 2016-os évben a Jupiter a Mérleg 9 fokra térve, a magyarság szellemi területére, a hit, jog erkölcs életterületébe, a 9-es Házba lép, s ezzel a nemzet önzetlen erkölcsiségére, jogi kérdéseire és világnézeti hovatartozásunkra fogja terelni a figyelmünket.)
          A Jupiter, mint sorsbolygó elvárásainak mindig magas szinten kell megfelelnünk, erkölcsi feladataihoz fel kell, hogy nőjünk, s ha helyes elvárásai szerint cselekszünk, cserébe áldás kíséri közös nemzeti életünket!

Vissza!  
Vissza!