Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égben írott üzenet
Magyarország Szolár horoszkópjának aktuális elemzése

Delelőn
(2014. Június)

"A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is."
(Márai Sándor)

2014. júni 21.- Napforduló

          Június 21-vel a fejünk felett haladó mindent napfényre hozó, s mindent világosságba borító áldott Nap a Rák csillagjegybe tér.  Az év delelőjén a leghosszabb nappalt követve nappali Fővilágosítónk égi pályáján a legmagasabbra hág, hogy harmadnapra veszítve erejéből percről percre sűllyedni kezdjen, s az év fényesen ragyogó kapujában a kétrétű poláris világ   -egyelőre igen lassan érzékelhető -, befeléforduló időszakába lépjen.  A nyári napfordulón megszülető három hónapos érvényességű quartál képletben a Nap a kardinális víz jegyébe térve hazaszeretettel, az anyaföld iránti elkötelődéssel telitődik.  Az Ikrek végi Merkúrral együttállva, "beszédes", közlékeny időszaka  elé nézhetünk ez évünknek. A képlet szerint kizárólag tisztán, közérthetően, diplomatikusan lehet és kell kommunikálnia a vezetésnek. S e közérthetőség, a véleménynyilvánítás témái a hazát, a magyar földet, a nemzetet, a családokat, egyszóval közös gyökereinket érintik majd. Azt az anyaföldet, amely mindannyuinkat testével véd, befogad és táplál, vagyis összeköt bennünket.
          Az önérvényesítő Kosban álló népet, nemzetet képviselő Hold tág együttállásban áll a változások feszültségektől sem mentes bolygójával az Uránusszal, és a múltat jelképező, leszálló Holdcsomóponttal. Ettől a kétféle hatástól a nép a nemzet, jó esetben aktívvá, önérvényesítővé, rosszabb esetben forrófejűvé válhat, de mindenképpen olyanná, aki saját múltját el nem felejtheti. A hazaszeretet kérdésében nem ismer tréfát. (Kos Hold-kvadrát Rák Jupiter) A hazaszeretettel telítődött, s nemzeti öntudattal átitatott erkölcsiség, jogrend kívülről jövő nyomása okán a nép lehet majd szenvedő alanya az erkölcsi, jogi, etikai támadásoknak. (Radix 7. Házas Jupiter)
          A nemzet testén, szervezeti felépítésén végrehajtott átalakítások miatt is támadások érhetik a nemzetet. (Bak Plútó a Radix Ascendensen) Mivel a sorsátalakító, s az isteni akaratot képviselő Plútó már nyilvánosságra hozta, s lebontotta a '89-es rendszerváltoztatás terhes örökségeit (átlépett a Radix közeli Uránuszon, a Radix Szaturnuszon, Neptunon), most túllépve a "testi" felépítés, az ország szervezeti egységét, közigazgatását, s határait jelentő Ascendens tengelyen, szép lassan az I-es házban "megmelegedve" hazánk egy új arcát, új személyiségét, új önmagát kezdi "felépíteni". (Arról az előzőekben már igen sokat szóltunk, hogy a sorsátalakító Plútó mozgásával mennyire soron követhetőek voltak az elmúlt 25 év történései. Most azonban végleg belépve az I-es házba új "időszámítása" indul hazánknak. A Sors lebontó és újjáépítő akaratát képviselő, rendkívüli erőteljességgel bíró Plútó ezen az életterületen, akár diadalmenetben, akár megpróbáltatások árán, de végrehajtatja az országgal, s a nemzettel a Teremtő által ráruházott  - kezdetben- gazdasági, pénzügyi átalakító feladatát, majd magas eszmeiséggel és szakrális feladatokkal bíró küldetését. De ez egyelőre a távoli, reményteli jövő.)
          Visszatérve szűkebb témánkhoz, a quartál képlet Holdja, azaz a nép, a néplélek, a nép-akarat a Mérleg Marssal szemben állva, csak akkor lesz képes önmagának, önmaga akaratának érvényt szerezni, ha cselekedetei tisztán pozitív szándékúak, s a másokért való cselekvő elköteleződést, a másokkal való együttműködést szolgálják. Ha a nép rátalál önmaga erőtől duzzadó "arcára", ha ösztönös tenniakarása a világi egyensúlyteremtést, a megbékélést szolgálja, akkor ereje nem hagyja el, hanem forró érzelmeit pozitív önérvényesítésre válthatja.

"Isten áldása van azon a helyen,
 ahol a szent szűz keresztül megyen."
(Júni 27.- Július 2.)

2014. június 27.-július 2. tranzit és Radix -Szolár képletek összevetése

A fejünk felett haladó, minden világi történést megvilágító áldott Nap június 30. és július 2. között éri el a "születési", Radix képletünk Descendens tengelyét, azaz hazánk külvilágát, szomszédos országait, külkapcsolatait jelképező tér-idő pontját és a rajta álló hit, jog, erkölcs, magyarságtudat és nemzeti önbecsülés bolygóját, a Radix Rák Jupitert. Ezeket a napokat megelőzően júni 27-én Újholdat ünneplünk.  Az Újhold, azaz a Nap-Hold együttállás okán ez az időszak "új erőket" indít be hazánk külvilágát, országhatárait és a külhoni magyarok helyzetét, valamint a magyarság jogi helyzetét illetően. Vagyis ezekben a napokban a külföld előtti megítélésünk, a Magyarországról külföldön alkotott kép, illetve a külhoni magyarság helyzete kerül majd górcső alá. Újhold tranzit képlete, a Radix születési képlet és a Szolár képletek tengelyei között egészen különös segítő erejű, szerencsés hatású, zárt fényszögalakzat rajzolódik ki. (király trigon és szextilek) E szerint most a nép és kormány együttműködésével komoly égi segítséget kaphatunk a külhoni megítélésünket és a határainkon kívül rekedt magyarsággal való kapcsolatunkat, a velük és az értük való cselekvéseinket illetően.
          Mint tudjuk most (is), azaz a magyarok bolygójával (Radix Jupiter) fémjelzett tér-idő pillanatban ünnepi időpontját üljük a szakrális évkörnek. Hiszen július 2-án Sarlós Boldogasszonyra emlékezünk. A hagyomány szerint "Nehézkes Mária" napján járt a várandós Madonna Keresztelő Szent János anyjánál Erzsébetnél.
          A népi hagyományban ez a nap az aratás szakrális kezdete. Isten áldása van azon a helyen, ahol a szent szűz keresztül megyen." - tartották a régiek. A női minőségű, óvó, védő, az életet féltő és tápláló búza növény, a szellemi töltetű férfimagot-búzamagot szülő kelyhe, azaz a kalásza, ekkorra az aranyló Nap színébe öltözik. S megadó alázattal fejet hajtva a Teremtő Nap akarata előtt, feláldozza életét, hogy az Ember élelmévé váljék. Szent pillanat, nagy esemény, szakrális áldozat az Élet előtt. Sarlós Boldogasszonyt ezért tiszteljük a mai napig a szegények, a szükségben szenvedők, a fogságban gyötrődők, s a várandós édesanyák patrónájaként. Nos ez a tér-idő dimenzió, ahol a "szent Szűz keresztül megyen" éppen hazánk külvilági határait, külkapcsolatait, s a jelenlegi határokon kívül eső nemzettársainkat szimbolizáló konstellációra "esik".
          Hazánk mindennapi, gyakorlati valóságában és reményeink szerint szellemi értelemben, szimbolikusan is ez az áldozatot követő aratás napja. Ha mindezzel érzelmi és szellemi síkon azonosulva, a gyakorlati erőket összeadva, a kormányzat cselekvő erejét helyesen hasznosítja (Szolár X. Házas Mars, mely a segítő fényszögalakzat része) akkor áldozatos munkánkkal sikereket "arathatunk", még akkor is ha a levegőben puskaporszagot is érzünk...
          Továbbra is hat ugyanis az a világi feszültségeket kiváltó tranzit Mars-Uránusz szembenállás. Ez a hirtelen haragú, agresszív, önkényes erő a fizikai síkot érintő, hétköznapokban tetten érhető, "puskaporos" eseményeket indukál. Ezért feladatunk, hogy a rendes kerékvágásból ne hagyjuk magunkat kizökkenteni!(Tranzit Kos Uránusz- Mérleg Mars szembenállás, kvadrátTr. Bak Plútó )
          Nézzük tehát azokat az égi erőket, melyek összeadódva, bennünket segítve "maguktól" működnek! A kirajzolódó király trigon része: egyrészt a nép és vezetés együttes szándéka, a külvilág előtti jogi, erkölcsi, a magyarságot érintő kiállása, (tranzit Újhold a Radix Descendens - Jupiteren). A "nemzet testén", azaz állami, szervezeti kereteiben való megújító szándék (Tranzit Plútó a Radix Ascendensen és bolygóin). Valamint  a saját jegyében ható Halak Neptun, mely a krisztusi szeretet eszmék segítő erejével felvértezve, a talentumainkkal való helyes sáfárkodást jelenti. De úgy is fogalmazhatunk, hogy ha isten önzetlen szeretetét példaként állítjuk magunk elé, s vele "átlényegítjük", megszenteljük az anyagot, akkor pénzügyi, gazdasági életünket is szerencse kíséri. S mindez alapvető biztonságot, létalapot biztosít az országnak. (Tranzit  Neptun a Radix 2-es, Szolár IV-es házban). Mindezt segítségül kapjuk az égiektől!
          Nézzük azonban nekünk mit kell mindehhez hozzátennünk, hogy a segítő lehetőség valódi cselekvéssé alakuljon át! A Szolár Szűz Mars szolgálattal és alázattal végzett tenniakarásra, erős kormányzati munkára kell, hogy vezérelje az egy hazában élőket és a vezetést. A helyesen és önzetlenül, alázattal végrehajtott kormányzati cselekvés részben útirányt szab (Szolár Mars-Mc tág együttállás) részben külvilág előtti megítélésünket, jó hírnevünket segíti. (Szolár Mars szextil Radix Desc.) Ez az aprólékos, tárgyszerű cselekvés, ha a dolgok valóságos mélyére hatol, akár spirituális mélységekbe is betekintést ad. (Szolár Mars Radix 8-as Házban) Ha amélyreható változtatás stabilitással egyesül, akkor ez a megújító munka a nemzet határait testi felépítését, s állami hivatalait érinti, s mindez, az önkritikára, önmegújulásra, önmaga "legyőzésére" hívja az ország vezetését. (a transit Skorpió Szaturnusz a Szolár Ascendesen és a Radix X-es Házas Plútón együttáll) A fent már kifejtett Radix Bak Ascendensen álló bolygókra lépő Tranzit Plútó is bekapcsolódik a folyamatos tennivalók sorába. Amint ezt fentebb leírtuk, a rendszerváltást végleg lezáró megújító folyamatot jelenti, melynek kialakuló "hozadéka", hogy az ország egy új "arcát" mutatja, új "énjét" éli át, miután fényt derített a rendszerváltás "ügyeire" kiborította a titkait, s leleplezte a hazugságait.  Bekapcsolódik a megvalósítandó feladatok sorába, az anyagi világunk megszentesítése is. Vagyis, ha fizikai anyagi életünkre a Krisztusi elvárások szerint tekintünk, ha képesek vagyunk szeretet erőinket az anyag "szolgálatába" állítani, akkor talentumaink kiaknázását, pénzügyekhez való viszonyunkat nem a ködösség és zavarodottság , hanem az intuícióval teli tehetség, a mások iránti emberszeretet és az együttérzés irányítja majd. (Tr. Halak Neptun a 2-es Házban) S végül a nemzet múltjához kapcsolódó, ám jelen "megtestesülésének" zálogát jelentő, stabilitást adó, létezésünk alapjait jelentő Boldogasszonyi múlt tudatosítása, női passzív erőtér valóságos felismerése kell hogy legyen. (Radix Ic-gyökerekre "támaszkodó" Szolár leszálló Holdcsomópont)
          Észre kell tehát vennünk, hogy a mindennapi történések mögött húzódik egy jóval magasabb rendű szakrális valóság, mely országunk feladatát, nemzetünk sorsát érinti. Ha nem e szerint figyeljük közösségi életünk eseményeit, hanem beleveszünk a napi pártpolitika játszmáiba,  szem elől tévesztjük magát a feladatot. Vagyis a szakrális évkörben a bolygók által szimbolizált időpontok szellemi üzenetének ereje az alábbiak szerint adódik össze: Sarlós Boldogasszony - a gondviselő Anyatermészet, Minden szentek - az Átalakulás kapuja, Karácsony - a Fény földi születése, Újév-új kezdet, s végül a világ Győzelmes Királynőjének napja - a Föld bolygó, s az emberiség jövőjének záloga. Ha minél többen képesek vagyunk e szerint a szakrális üzenet szerint tudatosan megélni egy hazába rendelt közös mindennapjainkat, olyan erőtér vesz majd körül bennünket, mely  nemcsak nagy dolgokra hívja, de nagy boldogságban is részesíti az Életet tudatos világosságban élő minden honfitársunkat!

Vissza!  
Vissza!