Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égben Írott üzenet
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2014. Május)

Kiállás.

"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek."
( Ady Endre)

          Május 6-án a fejünk felett haladó áldott Nap Szolár évünk Bika Descendensére, a VII. Ház csúcsára tér, megvilágítva annak üzenetét. Mivel a VII-es Ház a külvilágunkat szimbolizálja mundán értelemben a külfölddel való viszonyunkat, a diplomáciát, a szomszédos országokat jelképezi. Így ezekben a napokban a Nap, azaz a Kormány Bikában állva stabilizálhatja az elmúlt időszak történéseit, melyek külvilági életünkre lesznek hatással. A transit áthaladó, valamint a Radix és Szolár képletek hármas összevetéséből kiviláglik egy gyönyörű fényszögkapcsolat.(Szolár Ascendens és Descendens tengely, valamint Radix Ascendens -descendens tengely és bolygói között trigon-szextil fényszögkapcsolat.)
Elmondható tehát, hogy május 6-a történései "aktiválják" a '89-es rendszerváltáskor megszületett ország szervezeti felépítésén végrehajtott megújító folyamatoknak a hatását. (Bak Plútó a Radix Descendensen). Ezek a folyamatok most, a külvilág számára is láthatóvá válnak. Amolyan bizonyosságot kap a világ abból az átalakító folyamatból, amely országunkban "történik". Ezekkel a stabilizáló folyamatokkal, gyakorlattal szembesítjük a külföldet. Illetve  a külföld előtt - diplomáciai értelemben - "felelünk" mindarra, amely hazánk belső történéseit, belügyeit tárják a nemzetközi nyilvánosság elé. E közben két női bolygó: Vénusz és Hold gyönyörű segítő trigonnal erősíti a nemzeti öntudatot. (Kos-Oroszlán, 5-9-es Házak trigonja)
A napi képlet ura, a Vénusz, mely a Szolár Descendens, azaz külvilág ura is egyben, jelti, hogy önmagunk női minőségét elfogadva, felvállalva kell bizonyosságot adnunk és mutatnunk szándékainkról, asztrológiai értelemben vett passzív, "női" minőségünkben rejlő erőnkről, s ezt sugározva kell kiállnunk a külvilág felé.
Szerencsés segítség a Jupiter- Szaturnusz trigon is, mely a Szolár és Radix Asc ill. Descendens tengelyeket öszekapcsolva a két teremtő elv segítő erejére utalnak. Ebben jelentős szerepet képvisel a határon túli magyarság is! (Radix Descendens szextil Szolár Descendens-Nap együttállás)

2014 Június 10-13. Telihold és Szolár összevetés

Felismerni önmagunkat! (Júni 10-13.)
          A Női minőség és szerepkör egyre erősebben mutatja jelenlétét az évkörben. A fejünk felett haladó áldott Nap május 20-án átlép az Ikrek jegyébe, majd június 5-én belép a 8-as, Nehézségek és Spiritualitás Házába. Arra az életterületre, mely alacsony minőségében a nehézséget, bosszúvágyat, titkolózást titkos érdekeket, összeesküvéseket, titkos szándékokat, s az alacsony szintű ösztönösséget jelenti. Magasabb minőségében azonban a lélek eljut a magasabb rendű, a "nagyvilág" számára titkos, beavató területre, ahol az "én" lemondva önzőségéről az egység-élményt, az együvé tartozást tapasztalhatja meg, mely a teremtő felemelkedést szolgálja!
          A fejünk felett haladó, mindent világosságba borító áldott Nap Június 10-13. között világítja meg a néplelket szimbolizáló Szolár 8-as Házas Ikrek Holdat.
          Az Ikrek ura, a Merkúr Szolár képletünkben a Szolár Skorpió Ascendensről támadja nagyoktató fényszöggel a szintén női minőségű, igen befolyásolható, Titkos Házas, Ikrek Holdat, mely a népet, a nép érzékenységét, lelkivilágát: a néplelket tükrözi. Egész évünket áthatotta és áthatja a nép "megvezetését", a néplélek negatív befolyásolását célul kitűző szándék e Titkos Házból. Az éles nyelvű bántó szavaknak azonban nem volna szabad továbbra sem bedőlni! A népnek az volna a feladata, hogy kontrollálja az információt, s a lelkiismeret szűrőjén engedje át az őt ért híreket. Továbbra is lehetősége nyílik ezen az életterületen, hogy ne a titkos érdekek és ármánykodás elszenvedőjévé, hanem a spirituális "háttértitkok" felismerőjévé váljon!
Június 10-e körül tehát a Nap megvilágítja a Szolár Holdat, hogy harmadnapra Teliholddá bővülve egészen különleges női erőteret hozzon létre életünkben.
Ezeknek a különös napoknak a nagy kérdése, az lesz, vajon a nép felismeri-e magát, amint beletekint saját nemzeti tükörképébe?  Nézzük a tranzit, Szolár és Radix képletek milyen összefüggéseket rejtenek?
          Június 10-én a nép érzelmi-hagulati állapota borús, nehézkes rossz kedvűséget mutat (Skorpió Hold-Szaturnusz együttállás), sőt még hiszékeny is lehet saját sorsát illetően. ( tr. Hold-Szaturnusz nagytanító fényszöget vet a titkos házában álló Holdra) Azonban harmadnapra Teliholddá változva a nemzet lelke lekiismerete vénuszi szeretettel, Szűz Mária erőivel találkozik. (Tr. Hold eléri a Szolár- Radix, tehát "visszatérő" Vénuszt) A néplélek pillanatnyi, érzelmi állapota tehát "átitatódik" a szeretet, elfogadás és önzetlenség vénuszi erőivel. Ennek a szeretetben való feloldódásnak a jelentősége Radix születési képletünk egyik legfontosabb szakrális üzenetének megértésében rejlik. A hagyomány szerint Vénusz, Szűz Mária bolygója.  Nekünk magyaroknak, hazánk születési képletében éppen ott, ahová "tartozik" ahol a legerősebben képes kifejteni saját feladatát, a mindenkori december 8-ára, azaz a szeplőtelen Szűz szeplőtelen foganatának napjára esik! Ebben a Szolár évben ráadásul a Vénusz visszaállt eredeti születési helyére, megerősítve eredetileg üzenetét! Szolár évünkben azonban Vénusz és Hold szembetalálkozik egymással e Telihold napjaiban, ezzel pedig a nemzet önmagának, önmagáról alkotott képének tarthat tükröt.
(Telihold és tr-Szolár Holdak szembenállása, Szolár-Radix Vénusz- Szolár Hold szembenállása) A 2-es, Anyagi-fizikai Házban állva most a népnek lehetősége nyílik saját magára, valós helyzetére rátekinteni, melyben a vénuszi-holdi szeretet erők támogatják. Valamint a Nagyboldogasszonnyi múltunk segít most rálelni valós önismeretünkre! (Radix, Tranzit leszálló Holdcsomópont) A három Hold összekapcsolódásával ezekben a napokban a nemzet, a néplélek valós helyzetével, múltjával, nemzet-tudatával és Sorsfeladatával, női, minőségével, Mária országának megértésével, s női szerepkörének megértésével kapcsolatban megvilágosodhat! (Kos Uránusz leszálló Holdcsomópont trigon Radix  leszálló és Hold, trigon tr. Hold és Radix Szolár vénusz)  Mindezek a hatások a pénz, az anyagi világ, a telentumok illetve szellemi és lelki értékeink vonatkozásában válnak kézzelfoghatóan is átélhetővé és megérthetővé. A napi képlet Rák Ascendense, hangulati átélése is ezt a női, elfogadó minőség kihangsúlyozott jelenlétét húzza alá. A vénuszi szeretet és a sorsátalakító Plútó között a napi képlet Vénusza érzelmileg segít ráhangolódni a '89-ben felvállalalt sorsfordító feladatainkra.
(Tr. Vénusz Szolár Plútó trigonja) Ugyanakkor a jelen kor sorsátalakító folyamataival a fejünk felett haladó Vénusz elfogadóan azonosul még a nehézségeivel is. S ezt "hírdeti ", s a külvilág előtt is stabilan vállalja. A Szolár képlet nagy földies trigonja azt húzza alá, hogy ha szorgalmasan dolgozunk (Szűz Mars) akkor a nehézségekkel is járó sorsátalakítás felvállása anyagi stabilitást, örömet, békét, biztonságot hozhat országunk számára. Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan ezt a stabilitást kell békés nyugodt határozott szeretetteli kiállással, Mária országához méltó módon felvállalni! Nem ölhetünk ölbe tett kézzel, mert csak a folyamatos, stabil, ésszel-szívvel elvégzett munka eredménye erősíthet bennünket a több hónapja folyamatosan fennálló, öncélú támadásokkal szemben! Hatalmas lehetőség van a kezünkben, azzal, hogy a Lélek Házában, a lelki átalakulások titkos területén valóban spirituális titkokra lelhessünk önmagunkkal kapcsolatban, s nem hagyjuk magunkat titkos erők játékszerévé válni! (Radix, Szolár Vénusz-Tr, Hold  trigon Radix leszálló Holdcsomópont szextil Radix 9-es házas Mars -Merkúr együttállás)
          A lehetőség megadatik: ezen gondolatok termékennyé válása eljuttathat bennünket ugyanis odáig, hogy egy kiszolgáltatott, kishitű, meggyötört, gyökerét vesztett népből ismét erős nemzetté válhassunk!

Vissza!  
Vissza!