Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égben írott üzenet
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése

Az elszántság ereje
(2014. november 3-11.)

               Október 28-án a fejünk felett haladó, mindenre világosságot hozó áldott Nap belép a Szolár 9. Házba, s egészen November 22-ig jár a Tudomány és Szellemiség, Világnézet és Filozófia, Közerkölcs és Jog, s nem utolsósorban a Magyarság szellemi életterületén. Ugyanakkor a "távoli" világokkal, országokkal való viszonyunkat, a nagy utazásokat is jelképezi ez az életterület, így a világi történések ezen fogalmak köré csoportosulnak, s e témák nemcsak kiemelt fontosságúvá válnak, de előrehaladásunkat is szolgálják november 3. körüli napokban. (tr. Nap a Rad. Mc együttállás)
Harmadnapra, november 6-án Teliholdat ünneplünk, melynek erőterében a fejünk felett haladó Nap rááll, Radix képletünk X. Házas Plútójára. Mivel a Plútó az isteni akarat képviselője, ezért a vele együttálló, fejünk felett látható Telihold jelentős kormányzati és vele kapcsolatban külvilági, a magyarság jogi, erkölcsi, valamint diplomáciai helyzete kerül górcső alá egy feszült, "puskaporszagú" világi helyzetben. (tr. Telihold-Rad. Plútó együttállás, trigon Rad. Desc. - Jupiter, tr. Plútó-Mars együttállás, trigon tr. Telihold Holdja).  (A Mars -Plútó együttállás November 11.-én válik egzakttá) Országunk szervezeti felépítésén végrehajtott változások ezekben a napokban akár titkos, feszült ellenséges hangulatú világi eseményeket is indukálhatnak. De úgy is fogalmazhatunk, hogy a rendszerváltás után 25 évvel az ország szervezeti felépítését, működési rendjét, testét ért megújító  változások színterén a Sors akarata,  mellé, a "személyes" azaz az ország akarata is felsorakozik.
A feszültségteli erők az ország szervezeti felépítését, működésrendjét és az ország diplomáciai kapcsolatait, jogi megítélését érintik, mely erős kiállásra késztetik a vezetést, sőt eddig szőnyeg alá söpört feszültségeket is felszínre hozhatnak! (Mars -Plútó együttállás a Szol. 12. Házban, Rad. Asc. és bolygóira állva, oldja a Teliholdat) Az isteni akarat és vele együttálló egyéni akarat bolygóképviselőinek hatalmas energiákat mozgosító, változtató erőinek szelét ha "befogjuk a vitorlánkba", jelentőségteljes ügyeket vihetünk véghez, melyek hazánk külvilági, jogi, erkölcsi megítélését érinthetik. Elképzelhető, hogy a külhonban rekedt magyarok jogi helyzetét is megerősíthetjüka november 6-11. közötti napokban, miközben '89-ben vállalt előrehaladásunknak is kedvezhet ez az igen feszült, kihívásokkal teli, tiszta céltudatosságot és elszántságot igénylő légkör. (tr. Nap-Hold szembenállásból, Nap-Hold trigon, tr. Hold együttáll a Rad. Desc. Jupiterrel, mely trigon Mc - Rad. Plútó-tr. Nap együttállásra)

Út a Fénybe. (November 16-22.)
Szolár évünk fontos pillanatához érkezünk November 16. és 22. között. Egyrészt idei Szolár évünk nehézségeket megpróbáltatásokat jelző, nagy koncentrciót és szilárd jellemet követelő Szaturnuszára áll a fejünk felett haladó Nap, s ezzel a képlet születési uralkodója kerül górcsó alá. De 22-én megvilágításba hozza ennek a Szolár évnek kiutat is jelentő előrehaladási irányát. (tr. Nap-Szo. Szaturnusz együttállás, Tr.Nap -Szol Mc együttállás) A Szaturnusz még mindig a 9. Házban állva, mundán értelemben a magyarság, erkölcs, jog területét hangsúlyozza, melyek parlamentáris keretek között, akár távoli világok, országok érintettsége mellett kerülhetnek terítékre. Mivel a Szaturnusz, mint születési uralkodó nehezített féynszöget vet a hit, jog, erkölcs, önbecsülés, magyarságtudat bolygójára, a külvilági színtéren álló Jupiterre, ezért olyan jogalkotási stabilizációs munkának kedvez ez az időszak, mely az ország, s a benne és rajta kívül élő nemzet külhoni, külvilági jogállását hivatott rögzíteni, valamint tiszteletet hivatott kivívni magának. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az elmúlt két hétben zajló feszült történések (november 3-11.) felvetéseire most pont kerülhet. Az égen "látható" Nap-Szaturnusz-Vénusz együttállás, mely a Szolár képletünkben az előrehaladásunk irányát már sejteti, jelzi, hogy alapvető biztonságunk (Bika IC)és előrejutásunk záloga Vénusz "két arcának" megnyilvánulásában: a szeretetben való összetartozásban és bizonságot adó fizikai, anyagi stabilitásban rejlik. Ha az ország vezetése megfelelő módon, nem öncélúan, de önérvényesítően érvel, nyilatkozik meg azzal a '89-ben vállalt utunkat, előrehaladásunkat, azaz az ország érdekeit szolgálja. (tr. Merkúr a Rad. Mc-n, szextil aTranzit Holdra) A nép termékenységét, termelőképességét, termelőerejét biztosítandó lépésekre is számíthat ezekben a napokban. (tr. Hold-trigon Mars-Plútó a 2.Házban, nagyoktató az 5.Házas Uránusz-leszálló Holdcsomópontra)
               November 22-én, amikor a fejünk felett haladó fennséges Nap Szolár évünk haladási irányára tér, Nyilas Újoldat is ünneplünk. Ez az újat hozó Újhold béketűréssel, eszmeiséggel, becsületességgel, magyarságtudattal, termtő erőkkel töltekezve indítja be az előrehaladásunkat, s nyitja meg a kormányzati teendőket, az ország rangját, jó hírnevét jelentő X. Házat. Egészen December 11.-ig  jár itt a mindent megvilágításba hozó áldott Nap. Az idei Szolár képlet szerint ezzel a hitvallással, ezzel a "kozmikus nyitánnyal" kell a kormányzatnak az országot vezetnie. Újhold erői melyet, a Szaturnusz stabilizáló és megtartó szándéka, a Merkúr kapcsolatteremtő és kommunikációs ereje valamint a Vénusz szeretet erői és egyensúlyi törekvése segítik, sőt iránytűként szolgálnak arra nézve, milyen elköteleződést vár el a tőlünk a Teremtő. (Öt bolygós tr. stellium a Szolár Mc-n)
A Halak Neptunja, azaz a krisztusi szeretet a legtisztább érzelmek felvállalását követeli tőlünk, s arra figyelmeztet, hogy Isten nem megkerülhető! (Újhold Stellium kvadrát Halak Neptun)
De előrehaladásunk irányának zálogát a helyesen értelmezett nemzeti büszkedéség és önbecsülés fontosságát a Jupiter kvadrátja jelöli, mely nemcsak nagy önuralomra sarkall bennünket, de óva is int az egészséges büszkeség helyetti büszkélkedéstől, hiúságtól és nagyravágyástól. A korábban "bemutatott" elsöprő erejű Bak Plútó-Mars kedvező fényszöge céltudatosságot és akaraterőt ad, kemény és határozott, ám felelősségteljes akaratot kölcsönöz céljainknak. (tr. Bak Mars-Plútó szextilje az Újhold és bolygói-Mc együttállásra)

Szűz Máriában egyesülve (December 8.)
December 8-án, a szeplőtelen Szűz foganatának ünnepén a fejünk felett haladó, világosságot hozó Nap, ráirányítja a figyelmet szeretet bolygójára, a Vénuszra, mely  '89.  óta minden évben "saját" naptári helyén állva figyelmeztet bennünket az égi, női erők segítő jelenlétére. (Rad11. Házas Vénusz -tr. Nap-Merkúr együttállás a Szol. X.Házban) Ezek a napok a szeretteljes párbeszéd,a szeretben fogant cselekvés, és az igazságban való érzelmi elmerülés égi-földi pillanatai. (Tr.-Szol.-Rad. Merkúrok kapcsolódásai, Tr. Hold-Rad. Desc. Jupiter együttállás, Tr. Vénusz-Szol. Mars együttállás és trigon fényszögeik)
A Radix-Szolár-Tranzit képeletek összevetéséből kiviláglik, hogy jelentőségteljes energiák: a vénuszi-Szűz Mária szeretet ereje, a holdi-Nagyboldogasszony, mint legmagasabb női erőtér segítsége, s egyben az elfogadó, együttérző, teremtő érzelmek megnyilvánítója, Jupiteri, hit, jog erkölcs, s magyarságtudat erői, a Mars cselekvő tettrekézsége, valamint a Merkúr racionáis gondolkodása szókimondása, kapcsolatteremtő képessége kapcsolódik szerencsés fényszögekkel egymáshoz. Advent idején járva a 11. Házban látható égi segítséget kapunk, emelkedett lelki pillanatokat élhetünk át, sőt lelki-szellemi irányú, spirituális elköteleződésünk is tetten, mi magunk vesszük az erőt, bátorságot, akaratot, s nyíltan beszélünk, nemzeti sorskérdéseinkről: küldetésünkről, multunkról, a női erőtérről, mely mindennapjainkat konkrét anyagi-szellemi értelemben is befolyásolja. (Rad. Vénusz- tr. Nap-Merkúr együttállás oldja a Szol. Kramapont-Merkúr, Szol Leszálló Holdcsomópont-Uránusz együttállást)
A "titkos" területről nyílt színtérre kilépő sorsátalakító Plútó Holddal való szembenállása és a képletekben kirajzolódó konstellációi, mélyen átélt érzelmi reakciókat indukálhat, melyek az igazság, magyarság, külhoni magyarok, s mindebben az ország szerepének kérdéskörét feszegetik. A megannyi segítő konstelláció, akár mélyen elhallgatott információk felszínre kerülését is  napfényre hozhatja ezekben a témákban. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a néplélek tisztázása, valós önismeretünk, helyzetfelismerésünk válik időszerűvé. Az áthaladó Mars állása azonban arra késztet, hogy az érzelmi húrok pengetésén túl, tevőlegesen a függetlenség, szabadság és szeretet erőit nekünk kell mozgásba hoznunk!(tr.Mars a Szol Vízöntő Desc együttállás)
               December 11-vel "indul" a Szolár évünk 11. Háza, melyben a mindent világosságba borító áldott Nap 2015. január 1-ig jár. Így ezek a hetek alkalmat adnak arra, hogy Advent várakozásának idején olyan vízöntős értékekkel és társadalmi "színterekkel" szembesüljünk, melyek a szociális és karitatív érzékenységünket, közösségi értékeinket és segítő szándékainkat mozgosítják. Azaz azaz képességeinket tudásunkat, alkotni vágyásunkat a lelki szabadságból kinövő önzetlenség kell, hogy vezesse!

Vissza!  
Vissza!