Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égben írott üzenet
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése

Az új Szolár év "nyitánya"
( 2014. Október 12-16. )

               A fejünk felett haladó áldott Nap október 12-16. között hozza megvilágításba a '89-es születési képlet Radix Mars-Merkúr együttállását. Ezekben a napokban szerencsés bolygóhalmozódás látható az égen. (Nap-Vénusz-Merkúr-felszálló Holdcsomópont együttállása a Rad. Mars-Merkúrral).Mivel csak néhány Nap választ  el bennünket a 2014-15-ös, új Szolár évünktől, ezért ezek a napok előrevetítik a következő Szolár évet, miközben felhívják a figyelmet a '89 ben, a Teremtő által kijelölt, az ország és a nemzet számára végrehajtandó feladatainkra. E szerint Radix Mérleg Mars- Merkúr együttállásra eső hatalmas stellium arra hív mindannyiunkat, hogy idézzük fel újra a '89-es kötelezettségünket: a nem öncélú, az igazság jegyében egymást tiszteletben tartva megfogalmazott, kiegyensúlyozott, elfogulatlan, tiszta gondolatot, beszédet, párbeszédet (Mérleg Merkúr), s ezt a másokért kiálló cselekvés, azaz megvalósulás is kövesse. (Mérleg Mars).
               Az áthaladó képlet szerint a cselekvő akarat (tr. Nyilas Mars) a Nyilas szellemiségével, azaz a magyarság érdekeivel töltődik, s egyesül az oly sokszor hangoztatott, a magyarság számára elengedhetetlen női minőséggel, annak erejével, szimbolikus üzenetével, azaz a December 8-ra eső, Mária foganatának napján jelölt Nyilas Vénusszal! (tr. Nyilas Mars együttállása Rad. Nyilas Vénusszal)
               Vagyis nekünk minden cselekedetünket, melyet a "nagy nyilvánosság előtt", a földi világban valóra akarunk váltani, a kétpólusú világ női erőterében rejlő hatalmas passzív, tehát elfogadó, együttérző, befogadó, óvó, védő tápláló, de legfőképpen nagyívű, teremtő erejű célok kellenek, hogy irányítsák. Ha ezekben a napokban ezzel a léptékű, egymásra valóban nyitott cselekvő tudatossággal töltekezik a vezetés, ha e szerint érez, cselekszik, kommunikál, akkor a Nagyboldogasszonyi kozmikus női erők (a mindenkori aug 15.-re eső Radix Hold trigonja) oltalmaznak majd bennünket. Mindez a nemzetet erős nemzeti öntudattal, hittel és erkölcsiséggel tölti el.(Kis trigon: tr Jupiter együttállás Rad. Hold leszálló Holdcsomóponttal szextil Nap és "bolygói" a Rad. Merkúr Mars együttálláson szextil Nyilas Mars-Rad. Vénusz együttállás, tr. Mars Trigon- tr. Jupiter) Ha rajta vagyunk az égi jeleken, akkor a nyilvánosság színterén lehetőségünk nyílhat, hogy ezekben a napokban a hit valódi elmélyült, tudatos világnézetté, valódi igazsággá alakuljon, s ez a cselekvőerőnkben, kiállásunkban is megnyilvánuljon. (Oroszlán Jupiter -tr. Mars és Nap között fennálló kistrigon) Vagyis, ha a másokért való együttműködő párbeszédet és cselekvést gyakoroljuk, azt tesszük, amit gondolunk, azok vagyunk "kívül" is, mint amik "belül", akkor a Jupiter által a múltunkból fakadó szellemi gazdagodást, erkölcsi  igazságosságot nyerhetjük most el. S ha cselekedeteinket a szeretet ereje igazgatja, a váratlan, hirtelen elénk táruló "lépések és válaszlépések" is kedvezőek lehetnek számunkra.  (tr. Nap-Vénusz együttállás - tr. Uránusz szembenállás, tr. Jupiter-Uránusz trigon, tr. Mars -R. Vénusz együttállás, mely része a tr. kistrigonnak)
               Mivel a születési és éves képletünkben a 11. és 9. Házakban "járunk" ezért a  jelenségek "színpadán" a népképviseletek, a társadalmi szerveződések, nyilvános testületek, szövetségek és a törvénykezés,  a parlament, a  politika területei kapcsolódnak egymáshoz.
               A Nép hangulatát tükröző, fejünk felett áthaladó Hold gyors mozgása miatt változékonyságot mutatva, lelkileg érzékeny módon hangolódik rá a külvilágra, hogy napokkal később érzelmileg töltődve, nemzeti hittel, lelkesedéssel, önbecsüléssel indukálja, "indítja be" a jogi, erkölcsi, szellemi értelemben vett cselekvőerőnket és verbális kiállásunkat ezekben a napokban! (tr. Hold Neptun kvadrát a Sz. 9. Házban, mely rátér a Sz. Rák Jupiterre, s ezzel kvadrátba lép a tr. Nappal.)
               Az Új Szolár év nyitánya felhívja a figyelmünket a valódi együttműködésre, s sorszerű pillanatokkal igyekszik rávilágítani Sorsfeladatunkra. Valamint  arra, hogy bár sokan vagyunk sokfélék, de a felebaráti szeretet valódi gyakorlása képessé is tehet bennünket, hogy azzá nőjük ki magunkat, ami a  '89-es születési képletünk magasabb szintű spirituális olvasatában megíratott a számunkra.

Vissza!  
Vissza!