Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya
Égi jelek üzenete
Magyarország horoszkópjának aktuális elemzése (2014. Szeptember)

Mindent a maga idejében...

Szűz időszakába térvén, ha együtt akarunk működni az Idővel, egyéni és közös dolgainkat is rendezni, rendszerezni, rendszerbe kell szedni ilyenkor. Az évkör ezen időszakában minden apró részletnek jelentősége van! A Halakkal szemben állva - mely az egységélményre hívja fel figyelmünket-, most épp a részletekben megbúvó tennivalók alázatos elvégzésére szólít bennünket a Teremtő. A Szűz- Halak tengelyen "járva" éppen az élet ritmusára hívják fel figyelmünket a tudatos tetteink és gondolataink mögött meghúzódó tudattalan érzések. Arra ösztönöznek, hogy egyéni és közös életünk figyelmeztető jeleit észlelve, mindent a maga idejében és helyén, szolgálattal és alázattal végezzünk el!

               Augusztus 23-ával a fejünk felett haladó áldott Nap Szűz csillagjegybe tér, lezárva ezzel a nyár utolsó szakaszát. Szűz idején a nyáron megérlelt termés számbavétele, elraktározása, elrendezése történik. Rendszerezünk ilyenkor, mert lelkünk is a Rendre vágyik. A szemlátomást alacsonyabban járó Napra és a rövidebb és hűvösebb nappalokra gondolva tervezget, rendezget, rendet teremt maga körül az ember. Hogy felkészülten, s összeszedetten várhassa majd a szeptember végi Mérleg időszakát, s szeptember 23-val beköszöntve valóban mérlegre is tehesse mindazt, amit elvégzett, s azzal is szembesüljön, mi mindent halogatott ezidáig.
               Augusztus 25-én a fejünk felett haladó áldott Nap égi párjával a létezés társszerzőjével a Hoddal együtt állva, Szűz jegyében egyesült. Újholdat ünnepeltünk. Ahogyan a magyar hagyomány tartja:"Új hold, új király" , vagyis új erőkkel bővelkedő megújuló két hétnek nézhettünk elébe. Ennek analógiájaként az augusztus 25-i Újhold napjaiban a néppel egyetértésben működött a kormányzat. Újholdnak köszönhetően az azt követő két hétben is a további együttműködés záloga az alázatos, szorgalmas, segítő szándékú, a társadalom javát tekintetbe vevő kormányzati cselekvés kell legyen!
Míg az év "koronás napjaiban" (augusztus 15-25) ahogyan erről az előző lapszámban szóltunk már, valamint az azt követő napokban közös életünk történései a nemzet múltjához, a múltban elvégzett cselekvéshez kapcsolnak bennünket. Amint azonban a Nap Oroszlán jegyéből, a Szűzbe tért az ünneplés után az aprólékos, részletekre odafigyelő cselekvés ideje jött el a vezetés számára. (transit Nap-Szolár Merkúr a X-es Házban) Ez a vezetői munka a hétköznapi élet mindennapi döntéseivel van kapcsolatban, melyeket a nép igényeivel összhangban (Újhold) képes is meghozni. Témái: a munkásság, a föld, az ipar, a mezőgazdaság, az egészségügy, az oktatás Szűz analógiájú területeit érintik. A kormányt és az ország vezetői rétegét azonban óva inti az elhamarkodott cselekvéstől. A mélyreható, a mélyben kutakodó, körültekintő elemzések után való cselekvést és kommunikációt azonban szorgalmazzák és egyben segítik is az égi jelek. (transit Skorpió Mars-Szaturnusz együttállása Szolár Merkúrra, szextil transit Merkúr). A Nap-Neptun szembenállás is azt mutatja, hogy a felszín, azaz a látszat mögött kell keresnie a vezetésnek a valóságot.


Magyarország 2013-14. Szolár és 1989. Radix horoszkópjának összevetése

Egymás felé fordulva - a quartál képlet elemzése (2014. Szeptember 23-24.)
               
Szeptember 24-én a fejünk felett haladó Áldott Nap Magyaroszág eves, Szolár képletének 11-es, Barátok, Segítők, Támogatók Házába "lép", s egészen október 19-ig jár ezen az életterületen. A Nap Mérleg 0 fokára szeptember 23. hajnalban ér, ezzel a "pillanattal" egyben quartál képletet is "indítunk", mely negyedéves előrejelzésként is szolgál közösségi életünket illetően. Rá két napra, új erővel, új lendülettel töltekező Mérleg Újholdat is ünneplünk szeptember 24-én, mely a 11. Ház "nyitányaként" kedvező együttműködést ígér kétarcú világunkban a tudatos és tudattalan erők közt, mundán értelemben pedig nép és vezetése között. Magyarország eves, Szolár képletére vonatkoztatva az előttünk álló történések ezen a mundán értelemben vett "vízöntős" életterületen a társadadalomról, az együttműködés kérdésköréről, a társadalom egészének jót tevő, egy adott eszmerendszer köré csoportosuló intézkedésekről, a csoportérdekről, az egyűvé tartozásról szólnak majd. Mint tudjuk, választási lehetőséget is tár elénk a sors: ki-ki döntsön milyen érdekek, csoportérdekek mellett - vélhetőleg a társadalom egészének javát - támogatja majd döntésével. Ebben a közösségi érdekek és társadalmi eszmerendszerek köré felsorakozó történések közt lehetségünk lesz észlelni majd - ahogyan azt a 11. Ház neve is elárulja -, hogy "Támogatók és Akadályozók" is igyekeznek céljaikkal meggyőzni bennünket. A 11. Ház a szellemi biztonság, a szociális érzékenység, a közösségépítés és a kölcsönösség területe. Ha jól kapcsolódunk a szellemi erőkhöz bizonyára nyilvánvalóvá válik az elénk táruló lehetőségek közötti különbség: az egó öncélú bilincse, vagy az ego feletti uralom szabadságának különbsége.
               A fejünk felett haladó mindenre világos választ adó, s mindent napfényre hozó áldott Nap Mérleg jegyébe lépve a poláris világ kétféleségében rejlő összhangot tárja elénk. Szent Mihály mérlegének üzenete a valódi egyensúlyról, a külső és belső, az alsó és felső erők együttműködéséről szól. Ám egyet ne felejtsünk! Szent Mihály mérlegére lépve a Lékek elszámoltatik, azaz minden  gondolatunknak és cselekedetünknek következményével is nekünk kell elszámolnunk!
               Szerencsés csillagzatot ígér, s biztonságot sugall Újhold képlete: a Nap és Hold, mely a nép és vezetése, a tudatos és tudattal erők együttműködéséről, egymásrahangoltságáról szól.  Az összefogásának záloga azonban csakis a segítőkész, önzetlen szeretet, valamint az értékek gyakorlatiassá tétele, logikus és megbízható hasznosítása által érhető el. (Szűz Vénusz szextil Skorpió Szaturnusz) Ha mind a nép, mind a vezetés "cselekvő kezét" a hit, a jogszerűség, az erkölcs és a magyarság érdekeinek eszmeisége vezeti, akkor az együttműködésük hajtóerejét nemcsak az önjobbítási vágy, de határozott cselekvés is vezérelheti. (Mérleg Nap-Hold együttállás  szellemi fényszöge a Nyilas Marsra) Ha ezek az alapelvekek szerint indítja útnak nép és vezetése az előttünk álló közös időszakot, akkor ez a naptári negyedév, valamint 2013-14. Szolár évünk záró fejezete a megértésen és egymás elfogadásán nyugodhat. 

Az új szolár év "nyitánya" - (Október 12-16. )
               A fejünk felett haladó áldott Nap október 12-16. között hozza megvilágításba a '89-es születési képlet Radix Mars-Merkúr együttállását. A fejünk felett ezekben a napokban szerencsés bolygóhalmozódás látható. (Nap-Vénusz-Merkúr-Felszálló Holdcsomópont együttállása a Rad. Mars-Merkúrral).Mivel csak néhány Nap választ csak el bennünket a 2014-15-ös, új Szolár évünktől, ezért ezek a napok előrevetítik a következő szolár évet, miközben felhívják a figyelmet a '89 ben, a Teremtő által kijelölt, és az ország és a nemzet számára végrehajtandó feladataira. E szerint Radix Mérleg-Mars együttállásra eső hatalmas stellium, azaz bolygóhalmozódása arra hív mindannyiunkat, hogy idézzük fel újra a '89-es kötelezettségünket: a nem öncélú, az igazság jegyében egymást tiszteletben tartva megfogalmazott, kiegyensúlyozott, elfogulatlan, tiszta gondolatot, beszédet, párbeszédet (Mérleg Merkúr), s ezt a másokért kiálló cselekvés, azaz megvalósulás is kövesse. (Mérleg Mars).
Az áthaladó képlet szerint a cselekvő akarat (tr. Nyilas Mars) a Nyilas szellemiségével, azaz a magyarság érdekeivel töltődik, s egyesül az oly sokszor hangoztatott, a magyarság számára elengedhetetlen női minőséggel, annak erejével, szimbolikus üzenetével, azaz a December 8-ra eső, Mária foganatának napján jelölt Nyilas Vénusszal! (tr. Nyilas Mars együttállása Rad. Nyilas Vénusszal)
Vagyis nekünk minden cselekedetünket, melyet a "nagy nyilvánosság előtt", a földi világban valóra akarunk váltani, a kétpólusú világ női erőterében rejlő hatalmas passzív erőterű, tehát elfogadó, együttérző, befogadó, óvő, védő tápláló, de legfőképpen nagyívű, teremtő erejű célok kellenek, hogy irányítsák. Ha ezekben a napokban ezzel a léptékű, egymásra valóban nyitott cselekvő tudatossággal töltekezik a vezetés, ha e szerint érez, cselekszik, kommunikál, akkor a Nagybolboldogasszonyi, kozmikus, női erő (a mindenkori aug 15.-re eső Radix Hold trigonja) oltalmaz majd bennünket. Mindez a nemzetet erős nemzeti öntudattal, hittel és erkölcsiséggel tölti el. (Kis trigon: tr Jupiter egyúttállás Rad. Hold Leszálló holdcsomóponttal szextil Nap és "bolygói" a Rad. Merkúr Mars együttálláson szextil Nyilas Mars-Rad. Vénusz együttállás, tr. Mars Trigon- tr. Jupiter) Ha rajta vagyunk az égi jeleken, akkor a nyilvánosság színterén lehetőségünk nyílhat, hogy ezekben a napokban a hit valódi elmélyült, tudatos világnézetté, valódi igazsággá alakuljon, s ez a cselekvőerőnkben, kiállásunkban is megnyilvánuljon. (Oroszlán Jupiter -tr. Mars és Nap között fennálló kistrigon) Vagyis, ha a másokért való együttműködő párbeszédet és cselekvést gyakoroljuk, azt tesszük, amit gondolunk, azok vagyunk "kívül" is, mint amik "belül", akkor a Jupiter által múltunkból fakadó szellemi gazdagodást, erkölcsi, igazságosságot nyerhetjük most el. S ha cselekedeteinket a szeretet ereje igazgatja, a váratlan, hirtelen elénk táruló események, "lépések" is kedvezőek lehetnek számunkra.  (tr. Nap-Vénusz együttállás - tr. Uránusz szembenállás, tr. Jupiter-Uránusz trigon, tr. Mars -R. Vénusz együttállás, mely része a tr. kistrigonnak)
Mivel a születési és éves képletünkben a 11. és 9. Házakban "járunk" ezért jelenségek "színpadán" a népképviseletek, a társadalmi szerveződések, nyilvános testületek, szövetségek és a törvénykezés, parlament, politika területei kapcsolódnak egymáshoz.
               A Nép hangulatát tükröző, fejünk felett áthaladó Hold gyors mozgása miatt változékonyságot mutatva, lelkileg érzékeny módon hangolódik rá a külvilágra, hogy napokkal később érzelmileg töltődve, nemzeti hittel, lelkesedéssel, önbecsüléssel indukálja, "indítsa be" a jogi, erkölcsi, szellemi értelemben vett cselekvő és verbális kiállásunkat ezekben a napokban! (tr. Hold Neptun kvadrát a Sz. 9. Házban, mely rátér a Sz. Rák Jupiterre, s ezzel kvadrátba lép a tr. Nappal.)
               Az Új szolár év nyitánya felhívja a figyelmünket a valódi együttműködésre, s sorszerű pillanatokkal igyekszik rávilágítani mindannyiunkat arra, hogy bár sokan vagyunk sokfélék, de a felabaráti szeretet valódi gyakorlása képessé is tehet bennünket, hogy azzá nőjük ki magunkat, amely '89-es születési képletünk legmagasabb szintű, spirituális olvasatában megíratott a számunkra!

Vissza!  
Vissza!