Égi Jelek üzenete
Fényiné Csomor Rózsa - Wieber Orsolya elemzése alapján, írta Wieber Orsolya
Rész és Egész - avagy látjuk-e a fától az erdőt?
Rendszerező helyzetértékelés Magyarország Szolár képletéről  
(2016. Október 23. - 2017. Október 23.)

 

          2016. október 23-val Magyarország - személyi azonosságát illetően - a Magyar Köztársaság életében ismét eltelt egy születési, Szolár év. A 2016-os naptári évvel lezárul az a Mars év, amely az anyatermészet tükrében nézve hatalmas szárazságot, erdőtüzeket, s hosszú nyarat hozott. Az emberi természet tükrében visszatekintve pedig igen sok erőszakot, öncélú akaratot, burjánzó gyűlöletet, brutális vérengzéseket indukált az emberiség, s ezen belül Magyarország életében is. Mindezzel párhuzamosan a marsikus erők ellenkező irányú kibillenésére a céltudatosság, az önérvényesítés, az ellenállóképesség hiányának kérdéskörére is itthon és külföldön egyaránt rávilágított: vajon képesek vagyunk-e erőt, elszántságot, természetes önvédelmet mutatni, s tudunk-e tiszta szándékú akaratot felmutatni, vagy hagyjuk magunkat félrelökni, eltompítani!? Az analógiákat tekintve tágabb értelemben pedig felmerül a kérdés: Tisztán működik-e az aktív, férfias, kiáradó energia? S e céltudatos, férfi elvet, valóban a férfiak üzemeltetik-e annak rendje és módja szerint, ahogy azt a Teremtő elrendelte? Mindezzel párhuzamosan, képesek-e a nők világszerte tiszta, női minőségben létezni? Vajon érzékeljük, egyáltalán értjük-e, hogy már jóideje felcserélődtek a nemi szerepek, s a dominancia harc okán megbillent az energetikai összhang, megbontva ezzel minden teremtmény, így az egyes ember, s ennek kivetüléseként a párkapcsolatok, a család, szűkebb és tágabb közösségek, egy ország, s az országok összességének energetikai mintázatát?! E kérdések, s azok okai messzire vezetnek, s nem is témája ennek az elemzésnek, azonban ettől a probléma még itt ül a nyakunkban.
Mégpedig azért, mert - ha körülnézünk a világban, láthatjuk, érzékelhetjük és tapasztalhatjuk-, hogy a poláris erők jelenkori kibillentsége jóval mélyebb, korszakos analógiák hozadéka, mely a létezés aktív és passzív pólusának egyensúlytalanságából, s a tiszta passzív pólus, s ezzel párhuzamosan, a tiszta aktív férfi működési elv visszaszorulásából ered. A teremtő erejű női minőséget pedig nagyon hosszú ideje olyan mérvű világi támadás éri, amelyben a női  elégedetlenségre az emberi ego rossz válaszokat adott. Mindezt kihasználva pedig az ellenerő totális dominancia harccá szélesítette a problémát.
Éppen ezért válik továbbra is fontos kérdésévé minden organikus szervezet: férfi és nő, országunk, nemzetek közössége és Európa, sőt az egész Földbolygó sorsát illetően e fenti kérdéssor.

          Visszatérve az új szolár képletünkhöz, annak elenére, hogy asztrológiai értelemben a Mars éve "csak" a 2016-os naptári év végéig tart, új Szolár évünkben azonban a Mars-Plútó együttállásnak és kihívást jelző fényszögeinek köszönhetően, olykor igen durva megnyilvánulásaival lehet majd dolgunk, máskor pedig végtelen erejét egy cél érdekében koncentráló hatását érzékelhetjük majd.  Szűkebb témánkat tovább boncolva, láthatjuk, hogy a 2016.-2017.-es Szolár évben, a naptári év váltásával, a 2017-es év bolygóanalógiáját illetően, Napikus üzenetet hordoz. Ezáltal hangsúlyossá válnak az egyéni és a vezetői felelősség, a hatalomgyakorlás, a tiszta, helyes, fényes elevek szerint való irányítás, az alkotóképesség, a szellemi életerő "királyi" kérdései. Eszerint: érti-e az egyes ember és az egyéniségekből álló közösség, s a közösségek élén álló vezetők a Létezés alapvető eleveit és törvényeit? Képesek-e Képmás arcú létezőként az Élet törvényszerűségéhez, a kozmikus rendhez tiszta tudattal hangolódni?!

Közelebbre fókuszálva, új szolár évünkre tekintve, a 2016-17-es Szolár képlet Skorpió Nap-Mérleg Merkúr együttállással szembehelyezkedő Kos Uránusz tükörtartása olyan egyéni, és közösségi kérdéseket vet fel, miszerint: Fel tudunk-e emelkedni a porban tekergő kígyóból, az öncélú, saját javát és hasznát leső, ösztönök által irányított, alantas tudatú létből hamvaiból felszálló Főnixmadárrá, kit uránuszian sziporkázó teremtő ötletek repíthetnek szellemi magaslatokba?! Vagy alapvetően, a minden szerves egységet szétbontó, az öncélú, mindendt kifordító és mindent felforgató, robbanásig feszült, túlpörgetett, önmaga körül mindent és mindenkit elpusztítani vágyó egó szülte energiáknak engedünk majd teret? S vajon, tud-e a Glóbusz egész méretéhez viszonyított, apró magocskává zsugorodott kis ország, s a benne élő nagymúltú néplélek látható láthatatlan vezetői által egy értelmesebb, rendezettebb, spirituális értelemben véve, Rendszerbe szedett emberi létezés csírájává válni?

Mária országa a számok tükrében.
A 2016.-2017-es Szolár évet számmisztikailag elemezve láthatjuk, hogy a rendszerváltoztatás óta eltelt 27 év, a 3x9-es sorsszám megismétlődését mutatja a személyes évszámban. Alapvetően a '89-es Radix képlétünk 6-os, vénuszi erejű, Szűz Mária analógiájú megnyilvánulással bír. A kilences szám, mely a számok misztikus tanában a lezárást jelenti, az alapvetően vállalt sorsfeladat számonkérését jelzi az új képletben. Azaz 2016. október 23.-tól 2017. október 23-a között rátekinthetünk, hogy mindaz, amit 27 évvel ezelőtt a néplélek vállalt, milyen irányba halad? Egyáltalán értjük-e, érzékeljük-e, működtetjük-e, védjük-e közösségünk női minőségű, passzív erőterét? Jó úton járunk-e a folytatásban, azaz teljesítjük-e azt az energetikai programot, melyet "hivatalosan" a Magyar Köztársaság Radix képletének hívunk? Érezzük-e hívószavát, s értjük-e kimagaslóan spirituális bolygóüzeneteit, magát a szakrális cselekvési tervet, amely benne foglaltatik?!
          Mivel idei Szolár évünk személyes évszáma ismét vénuszi, ezért Mária országában ez a képlet ráirányítja a figyelmünket egyéni és közösségi értelemben is arra a sorsfeladatra, amelyet a Teremtő ránk bízott - akár tudunk róla, akár nem, akár értjük-e küldetését, akár nem! Vagyis a tiszta női minőség lecsendesítő, együttműködő, megtartó és stabilizáló, éltető, tápláló, gondoskodó, életet adó szerepét, békességre törekvő erejét, melyet a női erők felülről jövő segítő szándéka továbbra is támogat e Yin minőségű országban. Ezt a megtartó, stabilizáló, fenti gondolatsort igazolja, hogy Radix képletünk Vénusza - amely a szakrális évben, december 8.-ra, azaz Szűz Mária foganatára esik -, és a vele együttálló Szolár Szaturnusz együttes analógiája most egymást erősíti. Idén, összesen 10 Radix fényszög ismétlődése is jelzi a karmikus "visszakérdezést", amelyekből a legfontosabb, az a Hold-Vénusz trigon, mely idén ráadásul azonos jegyekben állva újítja meg önmagát. Az analógiák ismeretében olvasva, a legmagasabb teremtő erejű, női erőtér, azaz az augusztus 15-re eső, Nagyboldogasszonyi üzenetű Radix Hold kapcsolódik segítő, trigon fényszöggel, a fent említett Szűzi foganás analógiáját jelképező, december 8 -ra eső Radix Vénusszal. Kettejük együttes passzív erőterű, éltető, támogató, női ereje támogatja az ország és a "benne élő" néplélek előrehaladását Mária országában.
A számok tükrében tovább boncolgatva a képletet, a '89-ben vállalt Radix, Vízöntő sorsfeladatunk, idén a Szolár 6-os, karma Házba, Szűz alapértelmezésű életterületre esik. E szerint a megújító, megtisztító, új és eredeti eszmeiséggel felvértezett, az egyén ambícióját félretoló kizárólag szűkebb és tágabb értelemben vett közösségi érdeket szolgáló életfeladatunkat, idén egy nehezített, sok munkával járó, lemondást, alázatot, szorgalmat igénylő élettérben kell elvégeznünk. A 6. Házba eső Radix Karmapont a mindennapi munkálkodásra, az egészséges létre, a kötelességtudatra, a szolgálatkézségre fókuszálja a '89-ben vállalt, a megújulás és a megújítás szándékát, melyet egy magasabb eszme megvalósulásáért végzett cél hat át. Amennyiben egyrészről nem bagatallizáljuk létünket, sorsunkat, magyarságtudatunkat, másrészről, a múltból jövő, oroszlános egocentrikusság és önteltség nélkül, tisztán értelmezzük üzenetét, akkor egy olyan cél kell, hogy mozgasson bennünket, amelyben a "nagybetűs" Élet nyer valódi értelmet!
          Ezzel a sorsfeladattal párhuzamosan a fent említett augusztus 15.-re eső, közösségi múltunkat szimbolizáló, Radix leszálló Holdcsomópont és a vele együttálló Oroszlán Hold - mely az analógiák olvasatában, a néplélek múltból fakadó Boldogasszonyi kötődését jelzi - a Szolár 12-es Házban állva, a Szolár , 9-es házba lépő Kos Uránusszal segítő trigon-szextil fényszöget alkot. Ez a konstelláció azt suttogja, hogy ha egyéni és közösségi életükben helyet szorítunk e női minőséget éltető múltnak, a boldogasszonyi hagyománynak, a teremtő erejű női minőség a tudatalattiban továbbra is ható erőinek, akkor ez nemhogy elzártságot, problémát, gondokat, betegséget, hanem éppenséggel a "közös titokból" kinyíló, sziporkázó intuíciót és kiváló helyzetfelismerést biztosíthat számunkra. Ám ahhoz, hogy az Uránusz-Hold kölcsönhatásban benne rejlő hatalmas szabadságvágy, ne csak látszat, hanem "leföldelt" valóság, stabil jövőkép legyen (Kvadrát MC), s hogy ezt a fajta sziporkázó ötletességet, eredetiséget, a tudatalattiból jövő szabadságvágyat, felelősséggel élhessük át, ahhoz őszintén kell rápillantanunk mindarra, mit is jelent az öncélú, korlátok nélküli, szabadjára engedett, romboló függetlenség, az ál-szabadság! Úgy tűnik ebben idén is lesz részünk, hiszen a 8-as Házból épphogy kilépő, öncélúan robbantgató és a húrt pattanásig feszítő Kos Uránusz, épp csak kidugja a fejét a titkokat, háttérhatalmakat és -társaságokat is jelképező élleterületterületről. Romboló, pusztító szándéka azonban most is, mint már az előző Szolár képletben is fizikai veszteségeket és durvaságot, fellángoló indulatokat, robbanásig feszülő élethelyzeteket indukálhat.  

A merkúri program
A tavalyi Szolár évünk mekúri uralomban lévő, kiemelt Szűz és Ikrek érdekeltségű volt, ám ez a "merkúrikus program", nemcsak tovább él a 2016. -2017-es új Szolárban, hanem szerves folytatása is annak. 2016. október 23-án elindult új Nap-évünk képletének ura ismét az "istenek hírvívője": a mozgás és mozgékonyság, a tájékoztatás és a tájékozódás, az utazás és a kereskedelem, a párbeszéd és a szóbeszéd, az analizálás és a logikus értelem bolygója, a Merkúr. Azonban az új képletben a Szűz csillagjegy Ascendensének égisze alatt, jóval racionálisabban, megfontoltattabban, talán kritikusabban - és bízzunk benne-, több önkritikával is élve érzékelhetjük majd a valóságot. Ráadásul a Szűz felszálló Holdcsomópontot, azaz az éves életfeladatunkat illetően, kénytelenek leszünk a közelmúltból hozott csalódásainkon túllépve (Halak Leszálló holdcsomópont), karmikus tanulságokat levonva, rendet, önfegyelmet gyakorolnunk a sors által ránk rakott szolgálatban. Mivel maga a képlet ura, a Merkúr befolyásolja a Napot (Nap-Merkúr együttállás) - azaz a vezetést és közösségünk "rálátását" az ország életére -, lehetőségünk nyílik a fennálló problémákon keresztül a részletek megértésére, analizálására, azok újra rendszerezésére és egy magasabb rendű elv, a rendezett egészben való elhelyezésére. Ha helyesen tudjuk kihasználni a Nap-Merkúr együttállással szembehelyezkedő, a Merkúr felsőbb oktávjától érkező Kos Uránusz "tükröződését", akkor e kihívást jelző fényszögnek köszönhetően - bizonyára belső feszültség átélésével ugyan-, nagyobb tudatosságra és határozottságra is szert tehetünk. E szerint a folytonos, olykor kiszámíthatatlannak tűnő változásban és a "mozgásban" rejlő izgalom (Uránusz-Merkúr szembenállás), újító, egyedi, eredeti ötletekkel és sziporkázó szellemiséggel kiegészülve serkentőleg hathat hazánk életére.
Továbbá, a Nap-Merkúr Hármas Házas együttállása jelzi, hogy e mozgással, információáramlással és rendrakással kapcsolatos témák a következő egy évben is jelentősen befolyásolják életünket, a 3-as Házas közlekedés hírközlés és szomszédos álamokkal való együttműködés életterületén. E szerint gyakorlatiasságot, ésszerűséget, racionalitást, rendezettséget, redszeretetet követel a közélettől, az írott sajtótól és a hétköznapi élet szereplőitől. A Mérleg analógia okán a szomszédos államokkal pedig az egyensúlyi állapot fenntartása érdekében ésszerűséget, ésszel és szívvel való átgondoltságot igényel. Ezt a rendszerességet igyekszik továbbra is megbontani a Kos Uránusz az önző, öncélú és kiszámíthatatlan, felforgató szándékával. Hiszen a lassú haladású Uránusz és a nagyjából azonos "kört" befutó Merkúr továbbra is - csakúgy, mint a tavalyi évben -, ismét szembehelyezkedik egymással, felhíva ezzel a figyelmet a bomlasztó erők szándékára.
          A merkúri programot tovább erősíti idén, a képlet Szűz-Halak Ascendens-Descendens tengelye, mely megmutatja belső átéléseinket, a világgal való azonolásunkat, s ennek kivetülésként a külvilágból jövő tükör hatásokra való ösztönös reakcióinkat -, mely idén is Merkúri uralomban áll. Ezen kívül a 2016.-17-es évünk sorsfeladata szintén a Szűz csillagjegy üzenetét erősíti. Ezzel párhuzamosan a Halak leszálló Holdcsomópont, s a vele álló Neptun házbéli állásai és fényszögei mutatják, hogy idén olyan részfeladatok kidolgozása, felismerése, értékelése és rendszerbeszedése a feladatunk, mely szervesen kapcsolódik a külvilági, határainkon túli emberiesség, kontra téveszmék helyes felismeréséhez. (VII. Ház Neptun) A IV-es Házas, Nyilas Vénusz kvadrátja azt jelzi, hogy ahhoz, hogy saját házunk táján, hazánkban az Anyaföldön, ohonnan származunk csak akkor lelünk teljes érzelmi szabadságra és harmóniára, ha képesek vagyunk szembesülni saját korlátainkkal, anyagi lehetőségeinkkel, s a vágyakat nem tévesztve össze a valósággal, ésszerűen értékeljük fizikai lehetőségeinket. Ezzel a racionális hozzáállással, nemhogy elkerülhet bennünket az anyagi, pénzügyi nehezítettség, hanem kiegyensúlyozottság várható ezen a téren. (Vénusz - 2-es Házas Jupiter trigon, uralomcsere). A szintén IV-es Házas, Nyilas Szaturnusz kvadrát tovább taglalja, hogy ha az otthon, anyaföld, haza, családok életterületén képesek vagyunk a racionális kérdésekben felismerni a valóságos veszélyt, az aránytévesztést, s ha képesek vagyunk tervszerűen, felelősségteljesen, kötelességtudóan működni, akkor ezek az igen nagyfeszültségű és kihívást jelző fényszögek és bolygóik stabilitást és békességet indukálhatnak a felelőtlenségből származó, ingatag külvilági zavarodottságban. (VII-es Házas Neptun-Szaturnusz kvadrát)
          Összefoglalva tehát, közösségünk merkúrikus feladata, hogy a bódulat és zavarodottság állapotában - amely határainkon túl körbevesz bennünket -, fel kell térképeznünk a valóság apró részleteit, s racionális, gyakorlati kérdéseket "házon belül" rendszerezve, kellő önfegyelemmel kell azokat végrehajtani. Ezzel a külvilági káosz elkerülhető a házunk táján, az anyaföldön. A VII-es Házas, leszálló Holdcsomópont és Neptun együttállás üzenete szerint a külhonban is egyfajta csalódottság-érzet mutatkozik a közelmúlt alapvetően empátiából fakadó, mégis zavaros lépései okán. A Szűz-Halak karma tengely, most sajátos módon kiegészülve a Neptunnal, mindig a múltból hozott csalódást, befolyásolhatóságot, idealizmust jelöli, miközben a valódi szolgálatra, igazi segítségnyújtásra predesztinálja a "szülöttet". Ez a karmikus lecke azonban elkerülhetetlen tiszta helyzetértékelés, tervezés, rend, fegyelem és tisztaság nélkül!
Az éves életfeladat bizonyára kellő alkalmat ad majd arra, hogy az ország saját helyzetét elemezve kiértékelje, mi a valóságos és mi az álszent hozzáállás  és segítségnyújtás közti különbség. Hogy mi az igazi, karmikus szolgálat, melyet e képlet jelez ezekben, a Glóbusz egészét nézve is jelentőségteljes időkben. Az emberiesség odaadása iránti karmikus lecke tehát, nemcsak ránk, magyarokra hanem, mindenki másra is vonatkozik. Így mindenkinek meg kell tanulnia  Teremtő által kijelölt együttműködést a bolygó Egészével. Csak akkor lehet egészséges az egész szervezet, ha a szív, nem a máj, de nem is lép munkáját végzi az organikus együttműködésben. Vagyis ha mindenki megtalálja a teremtői felhatalmazását, amely számára szabatott, ezáltal helyét és feladatát a Rendszeren belül, akkor mennek rendjén a dolgok...
Ha ugyanis a testen belül egy rész megbetegszik, akkor mielőbb annak a résznek, annak a szervnek a gyógyulását kell megcélozni, energetikailag azon a ponton kell gyógyítani, ahonnan a betegség fakad, még addig, amíg a beteg rész fel nem emészt más szerveket, végül a teljes testet, a Nagy egészt.

Sorsdöntő vagy "ügydöntő" Merkúr?

október 2-a, az Őrangyalok napja! S érdemes tán az alábbi archaikus imádságot mintegy intő jelet megidéznünk: "Három angyal fejem felett: Egyik megőriz engemet, Másik szememet lezárja, Harmadik lelkemet várja."

          A tavalyi és az új Szolár képlet öszzefüggéseinek értelmezésében külön kiemelkedik, hogy a tavalyi év Ikrek Ascendensű képletének ura, a Szolár Merkúr együttállt Magyarország '89-es, születési képletének Merkúrjával, orbiszon belül éppen azon a naptári helyen, a 2016. Október 2-i népszavazás napján, ahol a merkurikus mozgás, vándorlás, őszinte beszéd, úthálózat, kereskedelem analógiáit hordozó merkúrikus téma, a modern kori népvándorlás kapott választ hazánkban. Ám miért fontos nekünk ez a hátunk mögé eső esemény az új Szolárban? Jobban érzékletessé válik, amint rápillantunk az új Szolár képletünk Jupiterére, s kiderül, hogy a hit, jog, erkölcs, önbecsülés, kiteljesedés, szabadság, és magyarság bolygója, éppen erre a naptári dátumra esik "visszamenőleg". Vagyis 2016. Október 2-án egy olyan tranzit Nap-Jupiter együttállás volt látható, ahonnan az új Szolár év kezdetére, október 23-ra, csak a Nap mozdult el, a Jupiter viszont "lecövekelt", kiemelve mindezzel a 2016. Október 2-ra "eső" tavalyi Szolár és Radix évek kettős Merkúr együttállásának a jelentőségét, s magát a jupiteri analógiájú jogalkotás kérdését. Eszerint kimondható tehát, hogy az áthaladó Nap-Jupiter együttállás okán a népszavazás eredménye jogi, önbecsülésbeli, erkölcsi értelemben befolyásolja a 2016.-17-es új Szolár évünket. Mivel ez a bolygó uralja a külkapcsolatainkat és a diplomáciát jelképező, Halak érdekeltségű Szolár VII- es Házat, ezért a népszavazás napja, s eredménye erősen befolyásolja majd mindazt, ami a határainkon túl történik, akár az országgal szövetséges, akár a hazánkhoz képest ellentétes állaspontot képviselők körében.
A Szolár Jupiter-Plútó kvadrát mindenesetre jelzi, hogy pártpolitikai értelemben vett üzeneteitől és az eredmény sokféle nézőpontbéli olvasatától eltekintve, valóban korszakos sorskérdésről esett szó ebben a témában, nem véletlen, hogy következményeinek utóélete nem kevés indulatot és vihart kavar majd. (Szolár Jupiter kvadrát Mars-Plútó együttállás)
Mivel a Jupiter az új Szolár év kettes anyagi javak és tálentumainkkal való sáfárkodás életterületén, Mérlegben áll, ráadásul kedvező fényszögeket kap a IV-es Házas Szolár Vénusztól és Szaturnusztól, így a sorszerű nehezítettség ellenére is (Jupiter kvadrát Plútó) reménytkeltő, egyensúlyi állapotot, harmóniát jelez az otthon, család, haza, anyaföld területén az anyagiak vonatkozásában.

          2016. Október 23-ával, az '56-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján indul új Szolár évünk, amelyben a Skorpió 0 fokon álló Naphoz, a Mérleg Merkúr kapcsolódik a Szolár 3-as Házban, a hétköznapok, utca, hírközlés, tömegtájékoztatás, közlekedés, és a szomszédos államokat jelképező életterületen. E szerint, ebben az évben, az ország számára jellegzetes események, jelentősebb "mozgások", verbális és kommunikációs megnyilvánulások, a fent felsorolt merkúrikus "színtereken", hétköznapi keretek között várhatóak. A szembenálló, uránuszi hatásnak köszönhetően a világi életünket érintő események, várhatóan feszült tempóban, felfokozott mértékben, az utca, a közlekedés és közvetlen szomszédaink közegében, valamint a hírközlés, így a sajtó és az elektronikus tömegtájékoztatás eszközrendszerén keresztül "mozgolódnak". Mivel a Szolár 3-as, és a mindenkori Radix 9-es Házak kapcsolódnak ebben az évben egymáshoz, így a hétköznapi ügyek a szellemiség, a hit, a jog, az erkölcs és a magyarságtudat témáival színeződnek. A Merkúr, mint a Szolár képlet ura, Mérlegben állva, jelzi, hogy a vezetés igyekszik majd mindenki kedvére tenni, mindenkihez beszélni, s hangsúlyt fektetni a diplomáciára, a szélsőségek kiegyensúlyozására, a tapintatos, diplomatikus megnyilvánulásokra, ebben azonban a vele szembenálló Kos Uránusz egy folytonosan fennálló feszültséget indukál, állandó "összeütközéseknek" és nem kevés váratlan, kiszámíthatatlan fordulatnak kitéve mindennapjainkat. A korszakunra jelemző, Kosban álló Uránusz lázító szabadságérzete olyan váratlan, új, szokványostól eltérő, jó esetben megújító mozgalmakat idézhet elő, melyben a makacs én-központúság azonban gátolhatja a valódi reform ötleteket, bármely oladalról is közelítünk a feszültséggel teli fényszögkapcsolat megértéséhez. Bíznunk kell abban, hogy a három bolygó közül a képlet ura, az erőben lévő Merkúr, azonban képes lesz valódi, felszabadító, értelmi-tudati állapotok előidézésére, s az öncélú én érdekeit hajszoló feszültség helyett, újszerű, szellemi gondolatokat, megújító folyamatokat elindítani hazánkban. Reméljük, hogy az Uránusz, mint a Merkúr felsőbb oktávja sziporkázó ötletességgel, kitűnő intuíciós képességgel, megérzésekkel segíti országunkat a váratlan helyzetek felismerésében, s közben Szűz Ascendens uraként működő Merkúrt, a vele szembenálló, mindent darabjaira robbantó uránuszi erő, jó értelemben szedi majd darabjaira a problémákat, hogy aztán megújító erejével, rendrakásra, "újratervezésre" kényszerítse a szereplőket. A belső feszültséget tovább terheli a Nap, mundán értelemben, a vezetés és a Hold, azaz a nép között fennálló, kíhívó, kvadrát fényszög. Úgy is mondhatjuk, hogy nehezünkre esik majd jólérezni magunkat a "bőrünkben", mert állandóan jelen lesz a közös tudatunk mélyén rejlő, mélyről táplálkozó, belső feszültség. Mivel ez az Oroszlán Hold állás - amint azt korábban kifejtettük már-, újraidézi a '89-es Radix "önmagát", azt is mondhatjuk, hogy egy oroszlános, vezetői büszkeség, egy mélyről jövő, belső tudatalatti hang, amolyan lekiismeretfurdalást előidézve "folyton szólintgatja" a vezetést. Mint tudjuk e '89-es Radix Képletből ismert Oroszlán Hold, az a Boldogasszonyi erőtér, amely női, "uralkodói" minőségében most újraismétli önmagát, "uralkodva" a tudat felett, s folytonos belső feszültséget előidézve a két poláris fél között. A csillagbölcseletben a legmagasabb női minőséget jelképező, Hold évköri, naptári állását illetően az új Szolárban annyiban változik, hogy míg a Radix, születési képletben, augusztus 15-re, Nagyboldogasszony napjára esik, ebben az új Szolár évben Szent Anna napra, augusztus 26-ra "helyeződik át" a naptárban. A látható, világi, tehát társadalmi történéseken túl a láthatatlan szintjén, ősi hitvilágunk Nagyasszonya, az Égből fogant Mária édesanyja, Jézus dajkája, a segítő asszonyi kar tagja, Nap-Hold kvadrát fényszögével intő jelet küld számunkra!

          A fejünk felett haladó áldott Nap október 16 -tól, november 18-ig tartózkodik ezen az élleterületen, időközben áthaladva a Mindensszentekre eső, '89-es, a nemzet számára lehetséges kivezető utat jelképező Radix Mc-n, s a vele tág együttállásban álló Radix Plútón, megmutatva a kijelölt, eszmei célokat, melyek idén a mindennapi teendők közé kerülnek a Szolár "listára".

2016. Advent
          Az otthon, család, haza, anyaföld életterületére, november 18-tól lép a fejünk felett haladó, mindent látható színtérre hozó, világosságba borító Áldott Nap, s egészen Karácsonyig tartózkodik a IV-es Házban. Mivel ez az életterület egyben az ellenzéket is szimbolizálja, látható, hogy nemcsak az ország földjéhez, létezésének alapjaihoz, ingatlanokhoz kapcsolódó anyagi-pénzügyi- gazdasági kérdések, hanem az ellenzéki pártok megnyilvánulásai is jóval inkább előtérbe kerülhetnek ebben a naptári időszakban.
A Radix és a Szolár képleteket összevetve látható, hogy Ic-Mc tengelyek között tengelycsere történik, azaz a Bika-Skorpió poláris pár idei üzenete felcserélődik. E szerint alapvetéssé válik idén mindaz, amely összességében, a nemzet sorsában a kivezető utat jelenti. Eszerint, szemléletváltásra van ahhoz szükség, hogy skorpiósan mély rálátással, a problémák gyökeréig hatóló elemzéssel, elmélyült élelsátással, hideg fejjel tudjuk kielemezni az irányt, amely a valódi biztonság és stabilitás felé visz bennünket. A Skorpió csillagjegy két ura, a korszakváltás fő motorja, a Plútó és a cselekvést, tetterőt, a dolgok lényegéhez szükséges céltudatosságot és erőt képviselő Mars bolygók együtt állnak a Bakban, így azt jelzik, hogy hatalmas erőkoncentrációra, összefogott cselekvésre, szenvedélyes elszántságra van szükség ahhoz, hogy az ország fizikai, anyagi, pénzügyi stabilitása biztosítva legyen. Ehhez azonban a bolygóanalógiákat olvasva, le kell hatolni a létezés problémájának gyöjeréig, s ott kell keresni a válaszokhoz szükséges kiutat a biztos és biztonságos előrehaladásunk érdekében! A Szolár Bika-Skorpió Ic-Mc tengelyek és uralkodó bolygóik analógiáját elemezve, csak ezzel a megalapozottsággal juthatunk célba a "bikás" biztonság eléréséért. Az otthon, család, haza, anyaföld életterülétére eső Szolár, majd Radix Vénuszokra, s ez utóbbival együttálló Szolár Szaturnuszra, november 28-án, majd december 5-8. között Szűz Mária Foganatának Napján (december 8.) lép a mindent megvilágító Áldott Nap.
E két, Nyilas Vénusz energia szellemi erejű, női, szűz Máriai minőséget jelöl az anyaföld felett őrködve. Ráadásul a szeretet és harmónia képviselője most is, mint már a Radixban is, segítő, támogató fényszöggel kapcsolódik a Nagyboldogasszonyi Holdhoz. A mindennapok világi síkjára vetítve az analógiákat, a IV-es Házban állva jelzi: ahhoz, hogy az otthonunkban, az anyaföldön, ahonnan létezésünk alapja származik, csak akkor lehetünk biztonságban, szeretetben és szabadságban, ha "szüzes" megfontoltságra, racionalitásra, ésszerűségre törekszünk, s kellő figyelmet fordítunk a rendszerezésre, rendezettségre, rendrakásra, takarékosságra, mely idén közös, karmikus feladatunk! Továbbá felhívja a figyelmet arra, igyekezzünk nem eltévedni külvilágból jövő, a Vénusz-Neptun kvadrát okozta álomvilágban, az érzelmeinkre ható ködösítésben, érzéki csalódásainkban, mely éppen a realitásérzék teljes hiányából, és az erőszakkal szembeni fegyvertelenségből ered, mellyel könnyen áldozatává is válhatnánk az eseményeknek. Ellenben, ha a Vénusz-Neptun kíhívást jelentő fényszögeit helyesen éljük meg, tiszta érzelmekkel közelítünk a bennünket ért hatásokra, cselekedeteinkben az emberséget nem tévesztjük szem elől, ám helyesen rendszerezzük és analizáljuk a ránk nehezedő terheket, akkor tisztán teljesíthetjük Szolár évünk sorsfeladatát. (Vénusz-Neptun- Karmapontok- Ascendens-Descendens tengelyek t-kvadrátja)
Mindezt az üzenetet tovább mélyíti a Szolár Szaturnusz-Radix Vénusz együttállás (December 5-8), mely a haza iránti valódi felelősségvállallásra, hűségre és kitartásra, az otthonok és családok harmonikus, biztonságban tartására figyelmezteti közösségi életünket. Valamint szellemi értelemben újra felszólít bennünket, arra a hatalmas égi áldásra, amely fölöttünk lebeg, s amelyet autentikusan, Pió atya szavait megidézve lehet igen érzékletessé tenni. A XX. század egyik legnagyobb misztikusa szerint is: "Kevés olyan nemzetnek van olyan nagyhatalmú Őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Szent Karácsony fényei
Nekünk magyaroknak '89 óta, azaz az új, szabad döntéshozatal lehetőségét biztosító, állami berendezkedésünk óta, minden Karácsony a valódi, szellemi, spirituális erők "leföldelésének" a lehetőségét is hordozza, amennyiben kellő tudatosssággal térünk meg a szakrális év egyik legszentebb pillanatához. A Radix Uránusz bolygó, ugyanis Karácsony napjára esik, megadva a lehetőségét a szellemi erők földreszállásának közösségi értelemben is átélendő történésére. Idei Szolár évünkben, a Fény születésének napján lép az 5-ös Házba, a Teremtés életterületére a fejünk felett haladó Áldott Nap, s egészen 2017. január 26-ig világítja meg számunkra ennek a teremtő erejű, alkotó élletterületnek a várható történéseit és feladatait. Első lépésben, a mindenkori január elsején, lép a Radix Ascendensre és a rajta álló Szaturnusz-Neptun együttállásra a tranzit Nap, mely a Szolár Jupitertől kvadrát fényszögbe kerül. E szerint, csak akkor tudjuk szerencsésnek, megelégedettnek életünk anyagi, fizikai síkját, ha megfelelő keretek közé illesztjük idealisztikus céljainkat, azaz "addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér". A Radix Szaturnusz, most is, mint mindig, olyan határkő az életünkben - jelen esetben az állami kockázatvállalások, a vállalkozások, a közellátás témáiban-, mely az Újévben mindig új, szaturnuszi alapokra helyezhető. Ha az általános közhangulatot jelképező Ascendens elkedvetlenítő korlátaianak érzetén képesek vagyunk túllépni, akkor ez a bolygóállás szüntelen lehetőséget nyújt a merev megszokásokon való felülemelkedésre, melyben az önzetlen Neptuni szeretet lehet a segítőnk. S ha nem tévesztjük össze a szaturnuszi valóságot, a Neptun lila vágyálmaival, akkor kettejük közös erejéből, s a vele szembenálló Radix Jupiterből, egy olyan arányos összhangzattan alakulhat ki, amelyben a poláris erők teljes egyensúlya volna átélhető. Tudjuk, hatalmas feladatot rejt ez az állás, azonban a Szolár 5-ös Házban állva, fellelhető volna a korlátok adta keretek kapaszkodóként való megélése, amelyben a vágyak és álmok megbízható megalapozottsággal segítenék az ország felelősségteljes, gazdasági stabilitását! A Neptunnak "köszönhetően" azonban csak az álom és a valóság közötti éles elhatárolódással, s az emberi együttérzésre épülő igazságos, a népképviseletek számára is kielégítő törvénykezésen keresztül lehetséges a végletek közötti egyensúly működtetése, termővé fordítása. (Radix Asc-Desc tengely és bolygói a Szolár 5-11-es Házakban)
          Vízkeresztkor, a Szolár év talán legnehezebb fényszögkapcsolatának tranzit Nappal megvilágított sarkalatos pontjára, a Szolár Plútó-Mars együttállásra 2017. január 5-7. között lép a fejünk felett haladó Nap.
A Mars-Plútó együttállás önmagában is hatalmas erejű, akarati energiák gerjesztője, azonban a Mérleg Jupiterrel és a Kos Uránusszal közös T-kvadrátjuk hatalmas feszültséget, agressziót és az igazság, az erkölcsösség és a jogrend témáit feszegetik. Az igen bonyolult fényszögkapcsolatot, azok házhelyzeteit és jegyekben való uralmi helyzeteit összegezve látható, hogy "sötétből" elubukkanó, váratlan helyzetek adódhatnak, s a váratlan cselekményekre a koncentrált erőkifejtés lesz a válasz. (8-házból kilépő Uránusz-Mars-Plútó kvadrát) Mivel a jog, jogalkotás, erkölcs és magyarságtudat bolygója, a Jupiter a VII. Ház ura valószínüsíthetően, a külkapcsolatainkra lesz hatással a magyar jogalkotás - mely amint azt fentebb kifejtettük már, a 2016. Október 2-. népzavazáshoz és jogi kérdésköréhez köthető. "Halkan" jegyezzük csak meg, hogy a szakrális évben, a mindenkori október 2-a, az Őrangyalok napja! S érdemes tán az alábbi archaikus imádságot mintegy intő jelet megidéznünk: "Három angyal fejem felett: Egyik megőriz engemet, Másik szememet lezárja, Harmadik lelkemet várja."
          A robbanásig feszülő helyzetben, óriási lesz az erőkoncentráció, hiszen ellentétes erők, érdekek feszülnek egymáshoz. Az 5-ös Ház okán, a közerkölcs, a közhangulat, az állami kockázatvállalásainak életterületén az igazság kérdése, erkölcsi, jogi, a magyarságtudatot, igazságot érintő kérdések kerülhetnek terítékre. E túlfeszített élethelyzetben be kell látni, hogy a forrófejűség, a hiszékenység és jogtalanság nem vezet előre. Éppen ezért, nem szabad hagynunk, hogy bármiféle szélsőségesség eluralkodjon életünkben, mert az stabilitásunkat veszélyeztetheti. Igyekeznünk kell, hogy az emberekben lappangó feszültséget, tettrekészséget, a támadó, öncélú, titkos területről "kijövő", provokáló erők "napfényre kerülve" lelepleződjenek, így szembesítve őket bomlasztó szándékaikkal. (Uránusz-Merkúr-Nap szembenállás)
          A világi történéseken túl, azonban spirituális "szándékot" figyelve láthatjuk, hogy ismét csupa szakralitás vesz körbe bennünket! A Jupiteri Őrangyalok ünnepe, a Mars-Plútó Vízkeresztje és az alább még kifejtésre kerülő, Húsvéti Uránusz mintegy feszítő keretbe foglalja a világi történéseket. Fel kell tennünk azonban a kérdést: Hogyan állunk egyéni és közösségi értelemben, és tágabb értelemben vett közösségi, azaz nemzetközi színtéren az öncélú akarat és vágyak, önálló elképzelések, az akarat mindenáron való érvényesülése terén az erkölcscsel, a hit, a magasabb rendű Igazságosság kérdéseivel? Értjük-e, érezzük-e az égi erők folytonos jelenlétét, kérjük-e segítségét,"használjuk-e" a hozzájuk fűzödő energiák oltalmazó erejét?!

(A végletes akarat koncentrált erőinek, azaz a tranzit a Mars -Plútó bolygók együttállásának hatása már az ország 2016. október 23-i, Szolár születésnapja előtt "beélísíti" magát, azaz asztrológiai értelemben egzakttá válik. S bár e Szolár állás, mint "pillanatfelvétel" az egész Szolár éves közösségi létünkre hatással lesz, azonban a fejünk felett haladó tranzit Mars, 2016. október végére, november elejére szerencsére elhagyja a magasabb oktávját, a Plútót, így a bundás indulatok leszelidűlhetnek ezáltal. November 10-én, amint átmegy a Vízöntőbe, cselekvőereje újító erőkkel vérteződik fel, majd Karácsonykor a Halakba lépve, megszelídül. A Mars mozgása azért is fontos számunkra, mert - amint erről fentebb szóltunk már-, 2016. december 30-ig a Mars bolygó égisze alatt működő naptári évünk van, így hatása fokozottabban érvényesül ebben az időszakban. A Szolár képletünk Kos Uránuszára február 27-én tér a fejünk felett haladó Mars újraizzítva ezzel az ego által okozott nézeteltéréseket és a véleménykülönbségeket. Ezekben a napokban a tranzit Nap ráadásul működésbe hozza a közelmúltat jelképező leszálló Holdcsomópont-Neptun együttállást is. Ezek a napok, kritikussá válhatnak, hiszen a Szolár Ház ura lép rá az Uránuszra, kirobbanó hangulatot és lelkiismereti, tudatalatti vívódásokat indukálva.) 

Munkás hétköznapok- sorsszerű feladatok
          A Munkaviszonyokat, a dolgozó réteget, az ipart és a közegészségügyet jelképező életterületre, a 6-os, karmikus feladatok Házába 2017. január 26-án tér, s egészen február 23-ig jár a fejünk felett haladó Áldott Nap. Képleteinket összevetve, a Szolár 6-os és a Radix I-es Házak kapcsolódnak egymáshoz. Jelentése szerint, az ország általános állapotán, a karmikus terhek és feladatok felvállalásán kell munkálkodnunk ebben az évben. Az év karmikusságát külön kiemeli, hogy a '89-ben vállalt, a közösségi érdeket szem előtt tartó, megújító szándékú sorsfeladat, azaz a Radix Karmapont ezen az életterületen áll, s amelyre február 11-én tér a tranzit Nap.
Mivel a Szolár Uránusztól segítő, szextil fényszöget kap Radix sorsfeladatunk, azt jelzi, hogy kirobbanó szellemi értelmet biztosít annak megvalósításához. Azt is mondhatnánk, hogy a segítő fényszögének köszönhetően a sorsszerűség világosodhat meg közösségi életünkben!
Az előző életünket, nemzeti múltunkat, a néplélek tudatalattijában élő közösségi érzetet jelképező Radix Leszálló Holdcsomópontra és a vele együttálló Oroszlán Holdra (augusztus 15.) vetülő Szolár Uránusz trigon azt mutatja, hogy bár a részfeladatokat (Szolár Karma T-kvadrát) nehezített körülmények között kell beteljesítenünk, azonban az ország születési életfeladata összességében az égi segítségnek köszönhetően kiragyog.

Nagyböjt 40 napja
          Mit hoz Jégtörő Mátyás? - tehetnénk fel akár e kérdést 2017. február 23-án - Hunyadi Mátyás születésnapján, amikor a tranzit Nap áthalad a külvilágunkat, külkapcsolatainkat, a diplomáciát, az ország szövetségeseit, s egyben ellenségeit is jelentő Külvilág-Descendens tengelyen. A Descendens két uralkodó bolygója, a hit, jog és erkölcs szimbóluma a Jupiter és a Szolár leszálló Holdcsomóponttal együttálló Neptun, szeretet legmagasabb minősége kap "szerepet" a fenti kérdések megválaszolásában.
          A fejünk felett haladó, mindent világosságba borító tranzit Nap Március 1-én, a Nagyböjtöt indító hamvazószerda napján világítja meg a Neptunusz-leszálló Holdcsomópont együttállást, lelkiismereti kérdéseket feszegetve. A hamvazás ősidők óta a keresztény ember bűnbánatának a jelképe. "Ember emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel!"- szól a szentencia. Asztrológiai értelemben, a Leszálló Holdcsomópont a múltat, a Neptun pedig egyebek mellett - pozitív hatásaként -, az önzetlen, krisztusi szeretet képviseli a bolygóanalógiák sorában. Mint tudjuk, ha kívülről jön egy figyelmeztetés, akkor a problémákra, belső hiátusként kell tekinteni, s elsőként "saját házunk" táján, a "bent világában" keresgélni az okokat. Hiszen, ha odabent van bőséggel, akkor, annak poláris párjánál "a kint világában" sem kell energiahiánnyal szembesülnünk. E szerint: Hogyan is állunk házon belül az egymás iránti, a krisztusi, felebaráti szeretet kérdésével? Képesek vagyunk-e életünk problémáit, mint részletet, az Élet egészében látni?
          E naptári nap tranzit bolygóinak állását is figyelembe véve láthatjuk, hogy a képlet ura, a fejünk felett áthaladó Merkúr is a Szűz-Halak Karmapontok tengelyére fókuszál. Így olyan külvilági, diplomáciai történésekre mutat rá, melynek eredője, a 2016. október 2-i népszavazásban gyökerezik, s annak jogi, dipmlomáciai következménye lehet. Ezekben a napokban látványossá válhat, amiről korábban oly sokat szóltunk már, miszerint ez a Szolár év, a tavalyi évünk szerves folytatása, következménye. (trantzit Hold - Szolár Kos Uránusz együttállás, tranzit Nap-Merkúr-Szolár Neptun együttállás, Karmapont-Szolár Ascendens együttállás, tranzit Mars-Uránusz együttállás, tranzit Jupiter-Radix Mars együttállás, s végül tranzit Jupiter-Szaturnusz szextil)
          A külvilági, diplomáciai történéseken "túljutva", a mundán értelemben is fagyos hangulatú, 8-as, titkok és veszteségek Házába lép március 17-től a fejünk felett haladó Áldott Nap, s egészen április 12-ig jár ott. Szerencsére "üres" Házba lépünk, így újdonsült történés nem várható, csak az eddigiek folytatására számíthatunk ebben a naptári időszakban. A Halakban és Kos jegyekben álló, az anyagi előnyöket és veszteségek, a külkapcsolatokat és szövetségeseket is szimbolizáló életterületen viszonylagos nyugalomra számíthatunk. Az áthaladó Vénusz okán elmondhatjuk, hogy anyagi értelemben, "a kis szerencse és a pénz" bolygójának köszönhetően ez az időszak az év előrehaladásását segíti. (Bika Mc-tranzit Vénusz együttállás). Az áthaladó Mars pedig, jótékony, trigon fényszöget vet a hatalmas energiatöltetű, erőkoncentrációt - s bízzunk benne, hogy tudatos koncentrációval "megszelidíthető", így nem csak erőszakot - jelképező Szolár Mars-Plútóra. Bizonyára komoly pozitív elszántságot igényel majd, hogy a mindenáron való akarat érvényesülése ezekben a napokban megfinomodva lépjen be életünkbe.

"Alászállt a poklokra,
harmadnapon feltámadt a halottak közül."
          2017. április 12-én Nagycsütörtök előestéjén lép a mindent megvilágító, fejünk felett haladó Áldott Nap Szolár képletünk Kos Uránuszára, s egészen május 17-ig ezen a világnézeti, erkölcsi, szellemi életterületen - a hagyomány szerint- a magyarság Házában világít rá a világi történésekre. Ráadásul ez a 9. Ház jelképezi többek között a parlamentet, a jog és törvényalkotás Nyilas energiájú területeit is.
A Kereszthalálra való emlékezés napjaiban érdemes volna elgondolkodni rajta, mi mindent jelent a Kos Uránusz hatás?! Hiszen egyrészről látható a fékevesztett erők, tomboló, öncélú, kiszámíthatatlan, egoista, önző, összeférhetetlen és felforgató szándéka, ugyanakkor az öncélú akaraton felülemelkedve érzékelhetőek a hatalmas megújulások, a változások, az ócskát és régit levetkőző szellemi és fizikai megújulások képében megnyilvánuló hatása is ugyanennek az energiának.
          A Húsvét napjaiban áthaladó, tranzit bolygók sorában a tiszta racionális gondolkodást képviselő Merkúr, a szeretet és békesség bolygója a Vénusz, az erkölcs hit, jog képviselője a Jupiter és a megtartó, szilárd és kizökkenthetetlen kereteket adó Szaturnusz bolygók retrográd mozgásúak, azaz látszólag visszafelé haladnak az égen. Ezzel, világi szinten a visszatekintés, a múlt megidézésének, a visszakérdezésnek a lehetőségét, sőt jelentőségét hordozzák. A Szolár Uránusz-Jupiter szembenállásnak köszönhetően, eszerint olyan racionális döntések kerülhetnek felszínre, melyek visszamenőleg, a 2016-os októberi népszavazással állhatnak kapcsolatban. A négy retrográd bolygó lelassítja, meggondolttá teszi a döntéshozatalt, mely tudományos, világnézeti, jogi és magyarságtudattal kapcsolatos kérdéseket vet fel a jogalkotás területén, parlamentáris keretek között. Az áthaladó Mars, a Szolár Mc-t, azaz évünk haladási irányát támogatja. Míg a retrográd bolygók, a Szaturnusz és a Jupiter, mely a jogalkotás és törvényiség képviselője visszamenőleg indukálhat cselekvéseket.
          Az április 11-i Telihold, Nap-Hold szembenállása, a tudatos és a tudat mélyén feszülő poláris erők egymást szembesítő hatását firtatják. Társadalmi értelemben ezzel a szembehelyezkedéssel tartva tükröt a nép és vezetés között. Az áthaladó Merkúr pedig saját, kiindulási pontjával kerül átellenbe, "rákérdezve" az eddig eltelt fél év ésszerűségére, tervszerűségére, verbális szókimondására, az emberek közötti kapcsolatrendszerek helyességére, a hírközlés és tömegtájékoztatás viszonyaira, az "utak" állapotára, az általános "mozgásokra". A tranzit Merkúr a felsőbb megnyilvánulásával, azaz oktávjával, a Szolár Uránusszal együttállva bizonyára kirobbanó hangulatú, feszültségteljes, változtatásra éhes igényeket fogalmazhat meg a vezetéssel szembehelyezkedve, az éterbe "harsogva".  (Tranzit Markúr-Szolár Uránusz együttállás szemben a Nap Merkúr együtztállással)
          Még mindig ugyanezen a jogalkotási, erkölcsi, szellemi életterületen, a 9-es Házban járva, 2017. május 1-én tér a tranzit Nap a gyökereket, kiindulási alapot jelentő IC tengelyünkre. Ezzel rámutat a Szolár és Radix tengelyek jegybéli tengelycseréjére, megvilágítva mindazt, amely létezésünk alapját, a stabilitásunkat, és hitünk alapját képviselik nemzetünk közös életében. (Szolár 9-es Házas Radix IC) Amennyiben értjük, hogy a Radix IC, azaz "születési" gyökereink naptári elhelyezkedése két jelentőségteljes, szakrális ponton nyugszik az évkörben, akkor érthetjük, hogy a "nagy szavak" hátterében, színtiszta szellemi erők "mozognak"!
Május 1-e ugyanis nem "csak" az Örömhírt vívő, szkíta-térítő, Fülöp naptári helye a szakrális évben - ki a merkurikus, "ötödik az Apostolok között", hanem a Világ Győzelmes Királynőjének szentelt ünnep napja is egyben. Ezt az utóbbi ünnepet egy magyar szerzetesnő, Natália nővér Jézustól kapott üzenetei révén nyilvánítottak világegyházi ünneppé, s egyben ajánlották az egész emberiség és a Földbolygó sorsát a Világ Győzelmes Királynőjének, Máriának a kezébe! A sokatmondó Jézusi üzenetekre, valamint a Szűanyához, mint a kozmikus világot mozgató teremtő női minőséget emberi testben hordozó Máriához intézett engesztelő mozgalomra és annak spirituális erejére nemcsak a II. Világháború előtt, hanem azóta is érdemes volna több figyelmet fordítani!) E szerint az asztrológiai állás szerint ismét fel kell tenni néhány kérdést: Hol tartunk most, ezekhez a szellemi-ideológiai-identitásbéli alapvetésekhez képest közösségi sorsunkban? Értjük-e milyen üzenetet rejt - valláson túli értelemben - ez a naptári, asztrológiai, energetikai sarokpont!? S miféle "kifutási" lehetőséget hordoz nemzetünk számára, sőt ezen belül az egyén számára is a vele való "együttműködés"?!

 
A "delelőn" túl.
          2017. május 17-én lép a tranzit Nap a Szolár X-es Ház csúcsára megvilágítva ezzel közös előrehaladásunk útját, valamint a kormányzat vezetés, s ezzel párhuzamosan, az ország rangjához és jóhírnevéhez kötődő életterületet. Az "üres" Házban Bikából lép majd az Ikrekbe a Nap, s mivel a Vénusz és a Merkúr bolygók uralják ezt az életterületet látható, hogy kommunikációs és a pénzügyi kérdések uralják ezt a kérdéskört.
A népképviseleteket, valamint az ország támogatóit és akadályozóit jelképező életterületen, a 11-es Házban, június 25-től, július 9-ig jár a tranzit Nap. Július 2-án, Sarlós Boldogasszony napján jár a Radix Descendens-Jupiter együttállás fölött. Az aratás kezdetének idejére eső, bőséget, gyarapodást jelző Jupiter okán feltehető a kérdés: valódi "aratásként" éli-e át mindenki nemzeti sorsunkat?  Kisebb és nagyobb emberi közösségeink, társadalmi csoportjaink, mint "a rész" képviselői, mennyiben elégedettek életük egészével, s közösségi sorsunkkal, mint "az egésszel"!? Látják-e, értik-e az események tükrében a részekre boncolható egész problémát? S az "egész" látja-e, érti-e az ő "részproblémáikat"? A tranzit hatásokból kiolvasva, bizony tömegesen nincsenek megelégedve helyzetükkel. S mindez mennyiben vezethető vissza egyéni, s mennyiben közösségi okokra? A tranzit állások szerint, az aktuális életfeladatot jelentő karmapont, a Radix Leszálló Holdcsomópontra lépve jelzi, hogy a néplélek elvárásaira, a múltunkban gyökerező, jelenleg is ható feladatokra kell most igencsak koncentrálni, mert bizony tudatalatti síkon kihat nemzetünkre ez a közös, múltbéli élményanyag! A tranzit, fejünk felett áthaladó Mars állása erőt, akaratot, sőt akár indulatot is szíthat, ám reméljük, hogy ez a tettrekészség áttevődik majd teremtő energiába és cselekvő aktivitásba!
          Június 25-én tér a tranzit Nap az idén ismét Oroszlánban álló, Szolár Holdra. Amint kifejtettük már, ebben az évben újraismétlődik az a '89-es születési horoszkópunkból is ismerhető és érzékelhető Hold Vénusz trigon, mely a kozmikus, női erőtér kimagasló jelenlétét mutatja! Ezek a női energiák továbbra is segítőleg hatnak, azonban a Napikus uralomban álló Szolár Hold, a saját jegybéli uralkodójától, a Naptól kap a Szolár képletben feszítő kvadrátot. Mivel ezen a naptári napon éppen Újhold lesz, bízhatunk abban, hogy az eddigi nézeteltérések, melyek nép és vezetés, a látható és láthatatlan problémák közt feszültek, most új lendületet kapva tisztázódhatnak, s a Mérlegben álló merkúrikus hatásnak köszönhetően elrendeződhetnek és kiegyenlítődhetnek!
          A 12-es, zártságok Házába, így a korlátokat szabó élethelyzetek, a titkos ellenségek, s nem utolsósorban, éppen ebből fakadóan a spirituális megoldások életterületére Július 9-én lép a tranzit Nap, s egészen augusztus 27-ig boncolgatja e fenti témákat. A Szolár Uránusztól jövő trigon fényszögnek köszönhetően a mindenkori augusztus 15-re eső, a nemzet múltját, közös, múltbéli érzelmi kötődéseit jelképező Radix Hold-leszálló Holdcsomópont együttállás idején felfokozott érzelmi életre számíthatunk, s éppen az Uránusznak köszönhetően akár elfeledett, elrejtett, elzárt információk nyilvánosságra kerülésére, nem várt eseményekre, megújulásokra számíthatunk. 
          Augusztus 27-ével indul országunk képletében az I-es Ház, mely az országban uralkodó általános állapotokat, a vidék és a nép hangját, hangulatát jelképezi. A tranzit Nap egészen szeptemben 18-ig jár ezen az életterületen. Az idei Szűz Ascendensnek és karmapontnak köszönhetően közösségi sorsunkat munkás mindennapok, meggondoltságra, alázatosságra való törekvés, a hasznosan megtervezett és rendszerezett tennivalók, élmények és érzetek jellemzik. Továbblépve az évkörben, szeptember 2-án kerül megvilágításba az I-es Házas, Szolár Szűz Karmapont, kiemelve a fenti témák sorszerű végrehajtását. A Neptunnal való együttállás elködösítheti, elterelheti ugyan a sorszerű feladatokról a figyelmet, de éppen az összeszedettségre való törekvésre, a mélyebb koncetráltságra és a dolgok egészben való látására, a részletek precíz, rendszerelvű összerakására, a részletektől a teljesség irányába való lépéseinkre kell ezekben a napokban tiszta tudatossággal még nagyobb figyelmet fordítanunk. Mivel a tranzit Karmapont ezekben a napokban éppen a Radix Leszálló Holdcsomópontra áll rá, azt jelzi, hogy Nagyboldogasszonyhoz kötődő, a néplélek tudatalattijának múltből jövő tapasztalataira érdemes most figyelmet fordítanunk, s az egykor elkövetett hibákatat, most, az "újratervezés", a rendrakás időszakában messze elkerülnünk!
          Mivel a transzendens bolygók retrográdok, így az Uránusz, Neptunusz, Plútó valamint a racionalitást és egyben a Karmapont urát jelképező Merkúr is segíthet ezekben a napokban az ésszerű visszatekintésre, rendszerezésre, közös ügyeink újragondolására. A tranzit Merkúr-Mars együttállás a 12-es házból segítő szextil fényszöget vet a Szolár Merkúr-Nap együttállásra, mely erővel segítheti az ország anyagi ügyeinek, stabilitásának, valamint az anyaföldhöz kötödő tennivalóknak az elrendezését, s az ország számára hasznos információk nyílt színre kerülését.
Szeptember 18. és október 16. között a tranzit Nap haladása okán a 2-es, pénzügyek és a talentumainkkal való helyes sáfárkodás anyagi területére lépve leginkább pénzügyi, anyagi kérdéseken keresztül tekintünk országunkra.
A Fejünk felett haladó Nap október 2-án lép a Mérleg Jupiterre, mely bizakodást, reményt, egyensúlyi állapotot ígér anyagi értelemben közösségünknek, annak ellenére is, hogy bizony erőnek erejével meg kell harcolni mindezek eléréséhez. Ezt, az oly sokat emlegetett Szolár Mars-Plútó és Jupiter kvadrátja jelzi, érzékeltetve a hatalmas erőkoncentrációt ezekben a kérdésekben. A kvadrát fényszög jelentős feszültséget generálva nehezítettséget is jelent, s akár jogi kérdések bármi áron történő végrehajtását is jelzi.
A tranzit Mérleg Merkúr újjáéleszti a Radix képlet Merkúr-Hold-Vénusz segítő kistrigonját, amely az ország számára oly kedvező, női energiákat indítja be. A merkúri uralomban lévő, tranzit Szűz Mars-Vénusz együttállás, az I-es Házban érvényesíti duális erejét, s ésszel-szívvel való cselekvést generál.
          Elmondhatjuk tehát, hogy az ország 2-es Házas Jupiterének áthaladó, tranzit bolygói megelégedettségre adnak okot anyagi szinten, miközben az áthaladó Jupiter a Szolár Nap-Merkúr együttállást erősíti. Mindez reményt, bizakodást adha arra nézve, hogy a mindennapokban a helyes irányok, elvárások működnek, s a hétköznapokra kiható, fejlődésünket és önjobbításunkat célzó, racionális lépések és intézkedések történnek hazánk életében. Eközben a tranzit és Szolár Szaturnuszok IV-es Házas helyzete, továbbra is kiemeli az otthonok biztonságára, az anyaföld és a haza stabilitására irányuló szándékot. Ugyanakkor látnunk kell, a Szaturnusz-Neptun közötti kvadrát fényszög, a valóságos helyzetet elködösítő hatásokat is produkálhat, s az Uránusz hirtelen, előre nem kiszámítható "mozgásokat" indukálhat.
          Végezetül, 2017. október 11. és 23-a között járja be a Radix képlet Merkúr- Mars együttállását, s a vele tág együttállásban álló Szolár Merkúr-Nap bolygókat a fejünk felett haladó, tranzit Nap. Október 16-tól belépünk a Szolár 3-as utca, hétköznapok, szomszédok, kommunikáció életterületére. A Radix és Szolár képletek összevetésének köszönhetően már együttesen érvényesül a Radix 9-es Ház hatása. Ekkor már három bolygó áll együtt a fejünk felett: a képlet ura, a Merkúr, a jogot, erkölcsöt és magyarságtudatot képviselő Jupiter, valamint a Nap. E szerint igen felfokozottá válik az információáramlás, a mozgás, a hírközlés. A szembenálló Uránusznak köszönhetően viszont, kirobbanó, felfokozott erejű "élményekben" is részünk lehet. Ez az erős indulatú, heves Uránusz a 3-as Ház csúcsán álló bolygókkal szembehelyezkedve a hétköznapokban, a sajtóban, s a hírközlés, kommunikáció és kereskedelem, az "utca" területén, valamint a "szomszádainkkal" való kapcsolatunkban okozhat felfokozott hangulatú, indulatos, akár agresszív történéséket.

          Összegzésként elmondható tehát, hogy a 2016. Október 23. És 2017. Október 23-a közötti Szolár évünkben az újratervezés, az újrarendezés ideje jött el fizikai és szellemi, spirituális értelemben is. Az robbanásig feszült, olykor brutális erejű világi történések fölött, nekünk fel kellene tudni ismerni a valós problémákat és álszent, "altató" ködösítés helyett valódi, jól körülhatárolható cselekedetekkel részt vállalni az emberiség létezésének közösségi feladataiból. Ahhoz, hogy tisztánlátásunkat visszaszerezzük, rá kell ismernünk múltbéli önmagunkra, a korábban már megélt tapasztalatainkra, s hitetlenség és hiszékenység helyett, visszatérni tiszta hitünkhöz, mely bizonyára nemzeti önbecsülésünket, egyéni és közösségi megelégedettségünket is javítaná. Ha így teszünk, akkor a robbanásig feszülő világi nehézségek ellenére óriási égi áldás kíséri nemzetünk sorsát!

Vissza!  
Vissza!